המלצה לסלט פטריות ופלפלים,קל להכנה וטעים במיוחד!

oritta17

New member
המלצה לסלט פטריות ופלפלים,קל להכנה וטעים במיוחד!

סלט פטריות ופלפלים ,חמים וטעים (כמויות ל-2 מנות:)

המצרכים:
1/2 1פלפלים (פלפל מתוק גדול - שלם, ועוד חצי פלפל.)-
לשטוף ולחתוך לרצועות עבות,ואת הרצועות לחתוך לקוביות.

3 שיני-שום ,לחתוך לרצועות.

1/2 פלפלון צ'ילי טרי,אדום חריף .לפרוס לפרוסות דקות.(למי שלא רגיל לחריף, שיוסיף רק פרוסה קטנה, או 1/4 כפית פלפל-שחור.)

בצל אחד גודל בינוני - לקלף ,לפרוס ולחתוך לקוביות קטנות.

סלסלה פטריות -שמפיניון גדולות, לחתוך לרצועות עבות.

קורט מלח.

כפית סילאן טבעי,(תוצרת-כנרת בבקבוק פלסטיק לחיץ,ללא תוספות.)

ההכנה בקלי -קלות:
1) לצקת למחבת 2 כפות שמן,ואת קוביות הפלפל- המתוק.
לפזר קורט מלח,ולכסות במכסה.
למדוד 5 דקות, אחרי 2 דקות לתת עירבוב קטן,ולכסות שוב במכסה.

2) לאחר 5 דקות,להזיז הצידה בתוך המחבת את קוביות הפלפל,
ולהניח במקום הפנוי את קוביות הבצל ,ואת הפטריות ושיני -שום, ומעל הכול את פרוסות הפלפלון החריף,
ולפזר עוד קורט מלח.ולכסות במכסה .

3) לאחר 5 דקות לערבב את הפטריות עם הפלפלים שבאותו המחבת.

לבסוף,לאיזון הטעמים,לטפטף מעל הכול כפית קטנה סילאן -טבעי,
לערבב,ולכסות שוב במכסה.
ולמדוד עוד 5 דקות בדיוק,ולכבות את האש.

התבשיל מתאים לאכילה כמו שהוא,זה ממש טעים.
ומתאים גם כתוספת לעוף,או מעל מצע קינואה,או כוסמת.

כמה פשוט להכנה וכול כך טעים.
 

oritta17

New member
אפשר גם ללא פלפל חריף,רק מוסיפים מעט פלפל שחור, וזהו.

מאוד מומלץ להכין, הסלט חמים וטעים במיוחד,מכינה אותו המון ותמיד מתחסל במהירות.
&nbsp
 

ladybug4NLP

Active member
הסילן מיותר=קלורית רק מוסיף-אפשר סטיביה

ותמיד תמיד הבצל לפני הכל כי וקח לו להתבשל/להטגן יותר זמן מהירקות האחרים
וגם צריך להוציא ממנו קצת את הקרמל הטבעי (שזה כבר במקום סילאן

לתבשיל מוקפץ כזה ניתן להוסיף את כל הירקות שבעולם החל מגזר ועד
קישו'דלעת/דלורית/כרוב קצוץ/כרובית ועוד
כל ירק נוסף מכניסים אחד אחד לפי סדר עד כמה הירק קשה.
בדרך כלל גזר/קולורבי הם הקשים ביותר.
לא רצוי להשתמש בעגבניה

לסיום כף סויה בכלל יעה את המנה סיני למהדרי
בתיאבון
 

oritta17

New member
תלוי למי, למזריקי-האינסולין אין משמעות בהוספת מעט הסילאן,,

אבל יש משמעות רבה בטעם המיוחד שמוסיף הסילאן למנה. .
 

ladybug4NLP

Active member
ממש חשיבה מוטעית- פחות פחממוצ-פחות אינסולין

אחרת תאכלי עעלמה שבא לך ותזריקי כמה שצריך.

זו הדרך הבטוחה להתדרדרות.

כל אוכם טעים מוסיף טעם לחיים. גם פרוסה בחמאה מוסיף טעם וגם תפוחי אדמה צלויים ועוד
מעט פחממות, פחות איסולין, זו הדרך
 

oritta17

New member
יקירה,זו רק המלצה,לא מוכרחים להכין,מי שלא מתאים למצבם, אגב -

בעיקרון ,לי אישית יש תפריט דל - פחמיימות, ועם הרבה ירקות דלי -פחמימות,
ללא תפו"א, ללא מיצים ,לא יין , ולא לחם וללא מאפים מבצק.
רק הרבה סלטים טריים ,מרקים, דגים וקצת תבשילים חמימים.
פיצוחים,וכמה סוגי אגוזים .
התפריט בריא ומאוזן,לכן, אם אכין את התבשיל -ירקות עם כפית הסילאן ,שגם כך מתחלקת ל- 2 מנות, זו ממש כמות מועטה מאוד,שלא משפיעה על רמת הסוכר שלי,
אבל,,
אם התפריט שלך מורכב יותר וכולל דברי מאפה,ולחמים, אולי אז יש סיכון שכפית סילאן תהיה קריטית עבורך, אז תמנעי ממתכון זה.
אבל,, אם תחליף של סטיביה יהיה טעים לך, אז בבקשה תשתמשי בה.(אני נגד תחליפים במתכון הטעים הזה.)
אגב, פטריות מכילות המון חומרים טובים לחיזוק הגוף ותפקוד התאים,ולכן מאוד כדאי להרבות באכילתם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה