קפיצת סוכר מעגבניות ,,

oritta17

New member
קפיצת סוכר מעגבניות ,,

אתמול הכנתי מאפה כרובית, עם ביצה ,גבינה ,ובתוספת 6 עגבניות שרי קטנטנות.
לאחר הארוחה,הסוכר קפץ מ-80 לגובה של 250,
האם ייתכן כי 6 עגבניות קטנות מ-זן שרי, מקפיצות ככה את הסוכר ?
 

אבו זקן

New member
כנראה לא אבל זה לא בטוח...

בהנחה שאכלת משהו כמו 100 גרם עגבניות, יש בהן בערך 4 גרם פחמימות. בהנחה שאינך בעלת מידות חריגות יש בגופך כ-5 ליטר דם, וכדי להעלות את רמת הסוכר ב-5 ליטר דם מ -80 ל-250 (mg/dl) יש צורך ב
[(250-80) * 50]/1000 ~ 8.5 gr
כלומר בערך פי שניים ממה שהיה בעגבניות.

כל זה עוד בלי לקחת בחשבון את הסוכר שהספיק להיספג בתאים - לא כתבת כמה זמן אחרי הארוחה מדדת, וגם לא את הזמן שלוקח לסוכר להגיע לאתר המדידה (אצבע? משהו כמו רבע שעה). מהצד השני יש פחמימות גם בכרובית ובגבינה, וכמובן הכבד שלך יכול להחליט שבא לו לפרק קצת גליקוגן סתם בשביל הצחוקים...

את יכולה, כמובן, לערוך ניסוי במשך כמה ימים בהם את אוכלת בארוחת ביניים רק שש עגבניות שרי ומודדת סוכר כרבע שעה לאחר מכן. אם את עושה זאת, בבקשה ספרי לנו מה העלית בחכתך.
 

oritta17

New member
תודה למשיבים, ייתכן מאוד שזה מהכרובית שהייתה הרוב שבתבשיל,

&nbsp
לאחר שהסברתי כי בתבשיל היו 6 עגבניות שרי קטנטנות,(הכווונה שכול עגבניה בגודל דובדבן.)
אכלתי מנה קטנה שסה"כ היו בה 4 כפות ממאפה הכרובית,גבינת עיזים ו-2 עגבניות-שרי קטנות בגודל דובדבן.
בכול מקרה ,ייתכן שזה בגלל הכרובית, שהייתה בכמות גדולה בתבשיל,
אקח זאת בחשבון בפעם הבאה,ואזריק יותר אינסולין לפני הארוחה.
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
מהנסיון שלי

כרובית מעלה את רמות הסוכר למרות שכביכול יש בה מעט פחמימות.
 
את הכי חשוב לא כתבת..

איך את מאוזנת? מה ה-A1C שלך? מה ה- BMI שלך?
זה לא בסדר שכך קופץ אצלך הסוכר.. שהרי אם כך, אינך יכולה לאכול שום דבר..
 
למעלה