שאלה למבינים בנושא הפחמימות :

oritta17

New member
שאלה למבינים בנושא הפחמימות :

הדיאטנית רשמה לי בתפריט, פעמיים בשבוע מנה כוסמת וירקות,
אמרה שישנו בכוסמת אבץ,שיעיל מאוד נגד התכווצויות שרירים,
אבל ,,
כעת שמתי לב : 100 גרם כוסמת - יש מעל 70 גרם פחמימות,
כך שגם אם אוכלים 1/3 מהכמות, עדיין כמות הפחמימות תהיה
מעל 20 גרם פחמימות במנה.
אז השאלה: אם כוסמת עתירה בפחמימות ,איך זה אמור להיות בתפריט שלחולי -הסוכרת ?
אשמח לתובנות בנושא.
 

zvika2017

New member
תלוי את מי את שואלת

הממסד ימליץ לך על דגנים מלאים. אני לא מתקרב אליהם. האינסולינים שיש לנו יתקשו לתקל פחמימות מהירות כאלה (גם פחמימה מורכבת היא מהירה מידי).
לעיתים אני אוכל קטניות, אבל בכמות קטנטנה, כיוון שגם בהן יש לא מעט פחמימות (ואני מתעלל בהן קודם עם הרבה שומן, שמאט את ההתפרקות).
אם שמת לב, בפוסט קודם הפניתי לדר' ריצ'רד ברנשטיין. ממליץ לך ללמוד את משנתו.
 

oritta17

New member
אז לדעתך יש לוותר על כוסמת ועל קטניות לגמריי ?

רשית תודה לך על התגובה.
אבל,,במקרה שלי, צריכה לאכול משהו חלבוני, כדי שהשרירים בגוף לא יתפרקו,
אז מה עושים ?
אגב תורת ברנשטיין לא תתאים לי לסוכרת מסוג 1,כי עליי לעלות מאוד במשקל,אני רזה מאוד,ואני צמחונית,כך שעליי לשלב בתפריט שלי תחליפים איכותיים מהצומח.
רק שזה היה תמוה בעיניי ,שיש כמות אדירה של פחמימות בכוסמת,
אכילת 3 כפות כוסמת מקפיצה את רמת הסוכר מאוד גבוה.
 

zvika2017

New member
תורת ברנשטיין תתאים

ולא רק שהיא תתאים מאוד, היא לדעתי מחוייבת במציאות לכול סוכרתי, או סוכרתי בפוטנציה. ברנשטיין מעביר פילוסופית תזונה (ולא רק תזונה) ואת יכולה לצקת לתוכה מאכלים שונים ומגוונים.
לדעתי יש לוותר על דגנים לגמרי.
לגבי קטניות, כפי שציינתי, לא צריך להימנע אלא פשוט לאכול קטניות עם אינדקס גליקמי נמוך, ולערבבם עם שומן. לדוגמה, מעט קינואה מעורבב ב-גי (=שזה שומן החמאה ללא החלבון) או חמאה, זה מקור טוב לחלבונים טובים.

לצמחוניים (ואף לטבעונים\טבעונאיים) יש מקורות חלבונים מגוונים:
חלבון ביצה (לצמחונים)
חלבון שמקורו במוצרי חלב (לצמחונים)
קטניות חלבוניות (כאמור, במסורה)
שקדים ואגוזים
זרעי פשתן\צ'יה
אצות!! (ספירולינה, כלורלה ועוד) - מקור נפלא לחלבון טוב.
טחינה גולמית
ועוד..... יש מספיק מקורות לחלבונים.

(ואת יכולה להשלים מכסות על ידי שימוש באבקות חלבון או כדורי BCAA, וגם כאן זה צריך להעשות במסורה... בכמויות קטנות רק כדי למנוע פירוק שרירים במידה ואת לא צורכת מספיק חלבונים מהתזונה).

אגב, דגים את אוכלת? (יש 'צמחונים' שכן אוכלים דגים, ורק נמנעים מבשר\עוף)

עלייה במשקל צריכה להעשות דרך עלייה במאסת שריר, ולא שומן. כלומר, צריכת חלבון בכמות מתאימה + אימוני שריר בחדר כושר. זה מאוד חשוב לסוכרתי.
אבל אם מסיבה כלשהיא את רוצה דווקא לעלות בשומן, את צריכה לעלות את צריכת השומן הבריא (שמן זית, אבוקדו, טחינה, שמן קוקוס, חמאה, אגוזים... ועוד).
 
למעלה