האם מנסיונכם,אורז בסמטי - מלא ,מעלה את רמת הסוכר?

oritta17

New member
האם מנסיונכם,אורז בסמטי - מלא ,מעלה את רמת הסוכר?

האם הקליפה של אורז המלא,היא בקטגוריה של פחמימה,
המעלה את רמת הסוכר בדם ?

בתפריט לסוכרת מצאתי שרשום בצהריים: מנת "אורז בסמטי "- לבן.
האם הכוונה לאורז בסמטי לבן -ללא הקליפה ?

ואם הוא ללא הקליפה,האם עדיין יש בו תועלת בריאותית לגוף ?
אולי להעדיף פחמימה אחרת כמו מנה כוסמת שעשירה בויטמינים ?
מה דעתכם ?
 

אבו זקן

New member
תשובות

1. כן, מעלה, אבל הערך הגליקמי שלו קטן משל זנים אחרים של אורז שמיובאים לארץ (יש זנים עם ערך גליקמי נמוך יותר, אבל הם לא מיובאים משום מה).

2.הקליפה עצמה אינה מתעכלת, והסיבים שבה מפחיתים גם הם את הערך הגליקמי.

3. כן. אורז לבן הוא אורז ללא הקליפה.

4. יש בו "תועלת בריאותית" כמו בכל אורז - קל למצוא את הערכים התזונתיים ולהחליט לבד. אגב, יש צורות בישול שמפחיתות עוד יותר את הערך הגליקמי וגם את הערך הקלורי ע"י הפיכת חלק מהעמילן לכזה שאינו מתעכל.

5. דעתי האישית היא שכדאי לגוון (למי שאוכל פחמימות). אבל יש גם שאלה של טעם וריח, עליהם לא נתווכח.
 
למעלה