שאלה למבינים בקלוריות ובפחמימות ,,

שרי 55510

New member
שאלה למבינים בקלוריות ובפחמימות ,,

השאלה שלי היא זו:
האם חולי -סוכרת שאוכלים מאכל שיש בו:
300 קלוריות
אפס פחמימות
אפס סוכרים,
האם אכילת מוצר עתיר הקלוריות משפיע על עליית רמת הסוכר בדם
והאם יש השפעה שונה בגוף ,למזון עתיר קלוריות,על סוג סוכרת 2
לבין סוכרת מסוג 1 -באכילת אותו מוצר ?
 

שרי 55510

New member
אולי לאיריס פלג יש תשובה ?

פעמים רבות יש 0 פחמימות בארוחה,(למשל, מנה עוף,בתוספת 2 מלפפונים,כרוב,חסה ,)
ולמרות שאין פחמימות שם ,רמת הסוכר עולה.
האם הקלוריות ,שהם אנרגיה,תורמות במקרה זה לעליית רמת הסוכר ?
&nbsp
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
ממה מורכבות הקלוריות?

קלוריות הן "כלי" לסימון כמות האנרגיה במזון.
אם הארוחה כאמור כוללת אפס פחמימות, הקלוריות יגיעו מתכולת החלבונים והשומנים. ידוע שגם אלו תורמים לעליית הסוכר בדם, אם כי במידה מופחתת מאוד.
&nbsp
צריך גם לזכור ש"ברקע" ישנם תהליכים שונים בגוף הדורשים אינסולין, ובהיעדר אינסולין זמין (בין אם סכרת 1 או 2) גם אם לא אוכלים כלום, רמת הסוכר תעלה.
 

tulkin

New member
תלוי מה כן יש...

פחמימות אין - מצויין.
שומנים כמעט לא מעלים אינסולין.
חלבונים דווקא כן. בעיקר, כל כמות חלבון שאוכלים ושהגוף לא משתמש בה בפרק זמן קצר יחסית לבניית רקמות, מגיעה לכבד ושם היא הופכת... איך לא... לגלוקוז. ואז רמת הסוכר בדם תעלה. התהליך הזה קורה בעיקר בלילה ותורם לאפקט השחר, אבל הוא יקרה גם במהלך היום אם למשל אוכלים ארוחת בוקר עתירת חלבון.
אין קו ברור של "כמה חלבון אפשר לעכל" בלי להגיע למצב שעודפים מגיעים לכבד, אבל כלל אצבע שקראתי במקום מסויים הוא ש30-40גרם חלבון זה בערך המקסימום שאפשר בבת אחת (כלומר בארוחה) וכל דבר מעבר לזה יגיע אחר כבוד לכבד ויהפוך לסוכר תוך 2-4 שעות.
&nbsp
 
למעלה