שאלה על סלק ,

שרי 55510

New member
שאלה על סלק ,

רציתי לדעת אם סלק אדום מקפיץ את הסוכר ?

והאם אתם משלבים בארוחה תוספת של סלט סלק -אדום ?

חברים הביאו לנו קערה עם סלק אדום גזר מגורר ותפוץ חמוץ מגורר,
בתיבול של :מעט שמן-זית,מלח פלפל ,מיץ -לימון מעט אבקת -שום,
עלי סלרי,עלי -פטרוזיליה,מעט כוסברה -ועלי-נענע. קצוצים..
שמרתי במקרר,ולא אכלתי ,מחשש שזה יקפיץ את הסוכר.
אשמח לדעת מנסיונכם:
האם זהו סלט שמתאים לחולי -סוכרת ?
האם 3 כפות סלט כזה ,יקפיצו את הסוכר ?
 

שרי 55510

New member
סלק אדום, אתם מכניסים לתפריט ,או נמנעים ממנו לחלוטין ?

אשמח לתשובות בנושא?
 

אבו זקן

New member
תפריטים

השאלה אם מזון מסויים "מתאים לחולי סוכרת" אינה שאלה טובה.
&nbsp
סלק אדום הוא כמו כל מזון אחר עם אינדקס גליקמי 64 (כלומר בינוני פלוס). אין שום דרך לדעת כיצד הוא ישפיע עלייך עד שלא תמדדי, ואת צריכה לבדוק את התגובה שלך לסלט כולו - עם ובלי סלק - יותר מפעם אחת כדי לנטרל גורמים שונים כמו מצב הורמונלי רגעי. אם היה לי מד סוכר רציף (ואם הייתי מעוניין לאכול סלק , מה שלא יקרה בגלגול הזה) הייתי משחק גם עם כמויות השמן מאחר והן עשויות להשפיע על מהירות הספיגה.
&nbsp
&nbsp
 

שרי 55510

New member
המיוחד בסלק-אדום הוא:

שהסלק מהווה מקור מצוין ל- בטאין המפחית את רמות ה-הומוציסטאין בדם.
הומוציסטאין הינו תוצר פירוק רעיל ביותר ,המעודד קרישיות יתר של הדם, וליצירת רובד טרשתי בעורקים ומסב נזק אמיתי לכלי -הדם המזינים את לב.
רמות הומוציסטאין גבוהות מובילות להתפתחות מחלת לב ,שבץ, ומחלת כלי דם פריפריים. הבטאין שנמצא בסלק,מונע מכול אלה לקרות, בהיותו מפחית את הרעילות של חומרי -ה-הומוציסטאין, בדם .
הסלק מקור מצוין למינרלים חיוניים לגוף כמו: אשלגן, הנחוץ להסדרת קצב הלב וויסות השפעת הנתרן (המלח) על התאים,ויעיל נגד התכווצויות שרירים.
כמו כן, מכיל הסלק: סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן, מנגן, נחושת וסלניום,
ובנוסף,הסלק ידוע כמפחית כולסטרול ב – 40%, וטריגליצרידים ב – 30%.
אז לא לוותר עליו.
כדי להנות מהסגולות של הסלק ,ההמלצה היא, לצרוך חצי סלק מבושל,3 פעמים בשבוע .
(לבשל רק 15 דקות במים רותחים לפרוס ולתבל), ותהיו בריאים.
 
"הסלק ידוע כמפחית כולסטרול ב – 40%, וטריגליצרידים ב – 30%"

ממש יותר טוב מליפיטור וכל יתר הסטטינים.. (טריגליצרידים הם לא חלק מהכולסטרול?)
אם הכל כל כך בסדר, אז מה הבעיה לאכול אותו?! בתיאבון.
 

שרי 55510

New member
מעתה אשלב חצי סלק בכול פעם בתפריט,3 פעמים בשבוע.

ונראה מה תוצאות הטריגליצרידים אצלי,בבדיקה הבאה.
(יש מקום לשיפור הבדיקות שלי.)
אם הכול יהיה טוב , בזכות הסלק, אז אספר לכם על כך.
המשימה שנותרה-להשיג סלק איכותי.
 
תשתדלי לא להאמין לכל שטות שמתפרסמת..

אם זה היה נכון, אז כל סוגי הסטטינים היו נזרקים לפח ..
 

אבו זקן

New member
האמנם?

גלולות סטטינים אמורות להכיל חומר פעיל אחד: סטטינים; אני מאד מקווה שזה המצב.
 

mrkorr

New member
לפי גוגל גם בסלק יש פחמימות

לפי גוגל, 10 גרם פחמימות ל-100 גרם סלק (=סלק אדום, =סלק מצוי).
מדובר בסלק טרי, לפני בישול.
בבישול הסלק כניראה ייתכווץ ולכן אחוז הפחמימות במבושל יהיה כניראה גבוה יותר.
(נוזלי הסלק יחד עם חלק מהויטמינים והמינרלים יצאו ויישארו הסיבים והסוכר).
בתוספת תפוח ומיץ לימון... אפשר כניראה להתייחס למנת סלט כמנת פרי או מנת לחם.
אם זה טוב או לא, מתאים או לא, תחליטי לעצמך לפי שאר הפחמימות בארוחה שלך.
החשוב הוא לא להתעלם מהפחמימות בצלחת רק בגלל שקוראים למנה "סלט".
 
למעלה