המלצה טעימה לאוהבי- הטונה מקופסה:

שרי 55510

New member
המלצה טעימה לאוהבי- הטונה מקופסה:

היום הכנתי מאפה טעים עם טונה .
המצרכים:
4 כפות טונה מקופסא קטנה.
קישוא -(רצוי זוקיני בינוני.)
2 פרוסות גבינה -צהובה- מגוררת לפירורים.
חופן עלי- פטרוזיליה ,
חופן שמיר,
חופן עלי כוסברה,(אפשר גם עלי-סלרי.)
שן -שום גדולה,כתושה.

אפשר לקצוץ את כול הירק עם 2 הגבינה הצהובה,בקוצץ-המזון,
ולתבל במעט מלח -ופלפל ,קורט-כורכום,וכפית חוואיג'-למרק,
ולטעום ,להוסיף תיבול ,רק אם צריך.)

במעבד המזון לגורר במגרדת את קישוא -הזוקיני ,ולהניח בקערה,
ולהוסיף את הירק -הקצוץ עם הגבינה -הצהובה המגוררת,
להוסיף את שן השום הכתושה.
2 ביצים,לערבב היטב.
לבסוף להוסיף: 6 כפות אגוזים, או שקדים טחונים.)

בתבנית קטנה להניח נייר-אפיה (תבנית חד -פעמית,מרובעת וקטנה)
להבריש את ניר -האפייה בכף שמן,
ולצקת את תערובת -הטונה לתבנית .

לאפות בתנור 30 דקות חום 190 מעלות,ולכבות את התנור.
ולהשאיר עוד 15- 20 דקות בתנור הסגור והכבוי,עד שיצטנן,
ואז ,לפרוס לריבועים ,ולהינות מהטעם הנפלא.

כול כך קל להכנה- וכול כך טעים.
תכינו ותהנו.
זה טעים מאוד,וההצלחה מובטחת.
 

klapim99

New member
ככ הרבה עבודה לא שווה תטרחה

אני מאד אוהב טונה
פותח קופסה שם לימון
וזהו
שם על הלחם עם קצת מיונז מספיק לי
 

שרי 55510

New member
זה בכלל לא הרבה עבודה, במעבד -המזון רק כמה שניות בלבד.

בעיקרון,מכניסים את החומרים למעבד -המזון ,ובכמה שניות בלבד,ויש תערובת טונה מוכנה,מוסיפים 2 ביצים ואגוזים ושקדים קצוצים,ומערבבים היטב,
ויוצקים לתבנית, ואופים.
&nbsp
אגב,
אפשר להכין גם ללא הקישוא ,
להוסיף לתערובת 1/3 כוס אגוזי-מלך קצוצים ,ושקדים,
זה מאוד מאוד טעים .
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
אני רק שאלה...

מה הקטע שפתאום קוראים לקישוא זוקיני?... זה הרי קישוא באנגלית.
 

שרי 55510

New member
נכון, זו דרך שמצאו להבדילו מהקישוא הבהיר והמלא בנוזלים,,

אגב,
מאד אהוב עליי הזוקיני,כי הוא לא מלא בנוזלים ,כפי שהקישוא הרגיל ,
ולכן מאוד נוח באפייה,להכנת פשטידות מאפינס וכו'.
 

ladybug4NLP

Active member
הזוקיני הוא זן של קישוא אבל לא אותו הדבר

כמו שדלוע, דלעת, פרי הספגטי ודלורית הם מאותה משפחה אבל שונים
 
למעלה