כמה זמן לוקח לגוף להתרגל לרמות סוכר חדשות?

ash kahol

New member
כמה זמן לוקח לגוף להתרגל לרמות סוכר חדשות?

שלום,
בשנים האחרונות רמות הסוכר שלי היו מאוד מאוד גבוהות.
לאחרונה אני מאוד מקפיד על התזונה שלי ורמת הסוכר ירדה באופן חד.
אמנם עדיין מעל הטווח אך נמוך בהרבה ממקודם.
הבדיקות מראות שרמת הסוכר די יציבה אבל כל כך רע לי.
חולשה מטורפת, בחילות קשות, טשטוש ראייה מדי פעם.
כמה זמן בערך אמור לקחת לגוף להתרגל לרמות סוכר נמוכות יותר? אני ממש סובל!
 

אבו זקן

New member
כמה עולה חליפה ליתום?

גם אם נניח שכל הסימפטומים שאתה מתאר נובעים מהסוכרת שלך (לצערנו יש עוד מחלות בעולם), אני לא מאמין שאפשר לענות על השאלה שלך כי זה בטח משתנה מאדם לאדם. מכל מקום, שאלה כזאת מוטב להפנות לרופא שלך או לכל הפחות לפורום שמנוהל ע"י רופאים (סליחה, תומרותם) ויש כמה כאלה בעברית כפי שגוגל ישמח לספר לך.
 
גם רופא לא יענה על שאלה כזאת..

הרי לבחור יש תחושות של היפו כמה פעמים ביום.. ירידת סוכר מ-400 ל-200 (שני הערכים גבוהים) גם תגרור תחושות היפו.
מתי זה יגמר? אין לדעת, אבל תמשיך ותמדוד.. ואז תוכל לעדכן אותנו לגבי הזמן.
 

ash kahol

New member
ברור לי שלא מדובר בנוסחה מתמטית

אבל אני בטח לא הסוכרתי הראשון שהסוכר שלו צנח בצורה תלולה.
קיוויתי שמישהו יוכל לספר לי על מקרה דומה שקרה לו וכמה זמן לקח לו להתרגל לערכים חדשים.
כל טוב
 
ash, יהודי טוב עונה על שאלה בשאלה חדשה..

כמה זמן לוקח לאדם בן 36, שלא טעם "חריף" מימיו, להתרגל לאכול סחוג בכפיות?
האם אפשר לקבל תשובה על שאלה כזאת?.. זה אולי נושא למחקר. כך גם שאלתך.
 

שרי 55510

New member
לא מדובר בתשובות נחרצות, אלא בשיטה טיפול שהצילה את חייו ,,

הוא היה סוכרתי ,ברמה גבוהה של סוכרת,והטיפולים שקיבל לא עזרו לו -ברפואה הקונבנציונלית,לכן ,הוא החליט ללמוד ולחקור את המחלה לעומק, ובתקופה שלאחר לימודיו ,הוא פיתח שיטה, שהצילה את חייו ,ואת חיי אנשים רבים אחרים ,שהסתבכו במחלת -הסוכרת, באצעות שיטת תזונה שפיתח,ושהועילה ,מאוד ,
עד כדי נסיגת מחלת הסוכרת לחלוטין.
ישנם ספרים על מחקריו וטיפוליו של ד"ר ברנשטיין בנושא,( שכתב באנגלית.)
וכפי שאפשר גם לקרוא באתר: "דל -פחמימות" .
 

tulkin

New member
דר ברנשטיין חולה סוכרת סוג 1

היא מעולם לא נסוגה ועד סוף ימיו הוא יצטרך להזריק אינסולין. התזונה שלו עזרה ועוזרת לו לשמור על איזון. כאשר שנים לפני כן לא היה מאוזן וסבל מסיבוכים. אבל המחלה לא נסוגה ולא נעלמה. היא חיה וקיימת אצלו
 

שרי 55510

New member
זה נכון ,אבל השיטה שלו מותאמת לסוכרת 1 ולסוכרת 2,

ומניין לך שהמחלה לא נרפאה אצלו ?
האם קראת את הספרים שהוא כתב על השיטת ריפוי שלו ?
&nbsp
הוא חי המון שנים, רק בזכות השיטה שפיתח לריפוי הסוכרת.
ישנו בלוג -דל -פמימות של אסף ,שחקר את השיטה לעומק,ופעל לפיה בעצמו,
בבלוג שלו ,תוכל לקבל ממנו את כול המידע בנושא.
 

tulkin

New member
כי לסוכרת סוג 1 אין מרפא

הלבלב נדפק בגלל הנוגדנים וזהו, אין תאי בטא ואין אינסולין (מייצור עצמי) לכל החיים. גם אצלו. הדבר היחיד שהוא הצליח לעשות בזכות התזונה היא לשמור על איזון טוב של סוכר למרות הבעיות. כשלוקחים בחשבון שכשהיה צעיר לא היתה טכנולוגיה כמו היום (משאבות, מדי סוכר מדוייקים וזמינים וכו', וגם אינסולן מהיר, איטי וכד'), אז ההישג שלו מאד מרשים. בלי קשר מאד מרשים שהאיזון המאוחר יחסית של ד"ר ברנשטיין לווה ברגרסיה של חלק גדול מהסיבוכים שסבל מהם.
צריך להבדיל בין ריפוי לאיזון ולקרוא לילד בשמו.
בכל מקרה אני מכיר את הספר של ברנשטיין, מכיר את הבלוג של אסף ובעצמי כבר לא אוכל פחמימות שנתיים וחצי.
 

שרי 55510

New member
וללא הפחמימות, יש לזה השפעה חיובית באיזון הסוכר אצלך ?

ללא פחמימות יש ירקות גבינות ומוצרי בשר.
למי שצמחוני זה בעייה,כי אי אפשר להתקיים רק מירקות ואגוזים ללא חלבונים .
 

tulkin

New member
ברור שזה עוזר. תזונה דלת פחמימות אידאלית לסוכרתיים.

לצמחונים מעט יותר קשה, אבל עדיין יש מגוון די רחב - בעיקר ביצים וגבינות. לטבעונים זה ממש אתגר, כי טבעוניים ממש מקדשים את הדגנים המלאים וכו' שכולם מלאים בפחמימות.
&nbsp
צריך לזכור שלא כדאי להגזים גם בחלבון - חלבונים מרובים גם מעמיסים על הכבד והכליות, וגם, בסופו של דבר הופכים לסוכר אם הגוף לא משתמש בהם לבניית רקמות.
&nbsp
פחמימות - כמעט בכלל, חלבונים במתינות, והשאר שומנים טובים ובריאים (מהחי או מהצומח - שמן קוקוס, שמן זית, אבוקדו).
&nbsp
&nbsp
 

שרי 55510

New member
תודה. ובקשר לאבוקדו, הוא במצב גרוע ביותר השנה.

הוא לא מבשיל,כי קוטפים אותו בשלב של בוסר ,ושומרים בקירור חודשים רבים,
והוא לא אכיל בכלל.
אמרו לי להכניס אותם לשקית -ניר ביחד עם 4 תפוחים שיבשילו מהר,
אך זה לא קרה, מי שהבשיל יפה היו רק התפוחים.
&nbsp
 

tulkin

New member
זה פשוט לא העונה של האבוקדו

וכל הנסיונות לפתח זנים של אבוקדו כך שיהיה לנו אבוקדו כל השנה - מאמצי שווא מביכים. אני מוותר לגמרי על האבוקדו-מלפפון שיש עכשיו. מחכה בסבלנות לסוף אוקטובר-תחילת נובמבר, עת תתחיל עונת האבוקדו האמיתית. וכרגע נמנע לגמרי מאבוקדו. אני בעד לחיות לפי מה שהטבע נותן לנו.
למזלי יש לי ארבעה עצי אבוקדו בחצר אז: א. אני יודע בדיוק מתי אבוקדו מבשיל ב. הם נותנים לי אספקת אבוקדו מרשימה במהלך העונה (רק צריך להספיק לקטוף אותם לפני שהעטלפים אוכלים אותם)
 

שרי 55510

New member
תענוג אמיתי,קטוף ואכול כפי יכולתך.

סבא שלי בזמנו גידל עץ אבוקדו בחצר ביתו,שהניב המון פרי ,
והיה מחלק לשכנים בעונת הקטיף.
וזה היה תענוג לנו כילדים,לגשת לקטוף מפרי עמלו.
 
למעלה