אפרסק VS אורז

jlavi2002

New member
אפרסק VS אורז

לפי טבלאות שראיתי באינטרנט ה"עומס גליקימי " של אורז גבוה מזה של אפרסק - נשמע סביר ??
 
הגיוני, אבל תלוי באפרסק ובאורז

אורז לבן מכיל מעט מאוד סיבים תזונתיים ולכן האינדקס הגליקמי שלו גבוה מאוד. אפרסקים (כמו רוב הפירות) מכילים סיבים, ולכן הסוכר שלהם נספג יחסית לאט.
 

אבו זקן

New member
כן, וגם...

רוב הסוכר בפירות הוא פרוקטוז שהולך ישר לכבד שם הוא הופך לגליקוגן או לטריגליצרידים כך שהשפעתו על רמת הסוכר בדם פחותה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
זה מה שחשבו פעם

מומלץ להתעדכן למה פרוקטוז זה הסוכר המזיק ביותר ובמיוחד למי שיש לו סוכרת סוג 2.
&nbsp
 

אבו זקן

New member
היה היה פעם

אתה בטח מתכוון לרעיונות מבית מדרשו של ד"ר לוסטיג ודומיו. בלי להכנס לשאלה אם פרוקטוז הוא באמת השטן הגדול (לא מעט חוקרים סבורים שכל הפחמימות הזמינות רעות באותה מידה), למיטב ידיעתי גם היום הקונצנסוס הוא שכל עוד הצריכה של הפרוקטוז מתונה הוא הופך לגליקוגן בכבד. רק אם המאגרים מלאים או בצריכה מוגזמת נוצרים טריגליצרידים. אם אני לא מעודכן אשמח לקבל קישור (אם אפשר, משהו קצת יותר ספציפי מזה).
 

רוב הזמן נח

Well-known member
זה קל לצרוך המון פרוקטוז מהמזון בלי לשים לב

הוא נמצא כמעט בכל המזון המעובד.
 
אורז ואפרסק

חשוב להשתמש באורז בסמטי ולא אורז רגיל. הערך הגליקמי של אורז בסמטי לבן יותר טוב מאורז מלא רגיל.
כמובן שבסמטי מלא עדיף. ניתן לקניה רק בשקיות סגורות ולא במשקל.
אני מוסיפה לאורז מעט שמן ועדשים. משפר את איכותו.

כפי שנאמר האינדקס הגליקמי של אפרסק תלוי בסוג. תמיד טוב להוסיף אגוז או שקד (אם אפשר).

כל אחד מגיב אחקת גם לאורז וגם לאפשרסק. חשוב לבדוק אחרי האכילה.

בהצלחה
 
למעלה