אתה בטח מתכוון לרעיונות מבית מדרשו של ד"ר לוסטיג ודומיו. בלי להכנס לשאלה אם פרוקטוז הוא באמת השטן הגדול (לא מעט חוקרים סבורים שכל הפחמימות הזמינות רעות באותה מידה), למיטב ידיעתי גם היום הקונצנסוס הוא שכל עוד הצריכה של הפרוקטוז מתונה הוא הופך לגליקוגן בכבד. רק אם המאגרים מלאים או בצריכה מוגזמת נוצרים טריגליצרידים. אם אני לא מעודכן אשמח לקבל קישור (אם אפשר, משהו קצת יותר ספציפי מזה).
חשוב להשתמש באורז בסמטי ולא אורז רגיל. הערך הגליקמי של אורז בסמטי לבן יותר טוב מאורז מלא רגיל.
כמובן שבסמטי מלא עדיף. ניתן לקניה רק בשקיות סגורות ולא במשקל.
אני מוסיפה לאורז מעט שמן ועדשים. משפר את איכותו.
כפי שנאמר האינדקס הגליקמי של אפרסק תלוי בסוג. תמיד טוב להוסיף אגוז או שקד (אם אפשר).
כל אחד מגיב אחקת גם לאורז וגם לאפשרסק. חשוב לבדוק אחרי האכילה.