חדשה עם שאלות...

חדשה עם שאלות...

שלום ....
החשדות לסכרת החלו לפני כמה שנים אבל לא לקחתי ברצינות את האזהרות.
סה"כ הבדיקות היו בסדר. בשנתיים האחרונות אני על גלוקומין כדור אחד ביום.
בחודשים האחרונים הדרדרתי ובפסח עברתי כל גבול באכילת שמאטעס - דהיינו, כל העוגות שהכנתי וכו'. לא בדקתי סוכר , בקיצ התפרעתי.
אני יודעת, אני אוכלת מה שאני מבשלת, אבל בבקשה אל תגידו לי "מגיע לך"...

למחרת הפסח, כלומר מיום ראשון, החלטתי להיות בנאדם ולחבק את עצמי בלי סוכר, לחזור למסלול של בדיקות יומיות ותזונה נכונה.
הייתי בהלם שקמתי בבוקר עם מדידה של - 200 ובמשך היום שתיתי בעיקר שייק מלפפונים וקיווי, והסוכר לא יורד בכלום.

מודה, די נבהלתי, ואני משערת שזו ההתפרעות של פסח.

בעלי הניסיון שכאן - יש דרך חזרה??
 

תומרונתם

New member
מנהל
הדרך חזרה היא לאיזון

לא ל"אין סכרת"... קיבלת מתנה לחיים, וזה לאו דווקא בציניות.
יש לך הזדמנות פז לדאוג לעצמך ולראות את התוצאות בעיניים.
התפרעות של שבוע אחד לא מביאה אותך ל-200 בצום. כנראה שזו עלייה זוחלת כבר כמה חודשים. אז אין לך מה לאכול את עצמך על פסח, פשוט תתקדמי הלאה ותחליטי שמעכשיו מי שחשוב זה את ולא האוכל שלך.
נראה לי שכרגע יש לך שלושה דברים לעשות כדי לחזור לאיזון: תחזרי לרופא כדי שיוכל לעדכן לך את המרשם וההוראות, תתחילי לאכול באופן סביר ומאוזן, והכי חשוב, תדאגי שתהיה לך פעילות גופנית בסדר היום שלך, לפחות 3-4 פעמים בשבוע למשך חצי שעה לפחות.
&nbsp
בהצלחה!
 
תודה ועוד שאלה...

אני מעריכה מאד את תשובתך, ובמיוחד - "פשוט תתקדמי הלאה ותחליטי שמעכשיו מי שחשוב זה את ולא האוכל שלך." (זה לא שהאוכל חשוב, אלא שלא החשבתי את עצמי והתפתתי לתאוות מזון ללא שליטה, או ללא רצון לנהוג בשליטה.)

שאלה - כבר כמה בדיקות המכשיר מראה E-1 ולפעמים E-6 . מה זה אומר? (המכשיר חדש, והשלכתי לפח את כל הניירת שנלוותה אליו, כך שאין לי הסבר על זה)

שוב תודה
שאבתי עידוד מדברייך :)
 

תומרונתם

New member
מנהל
שמחה מאוד לעזור!

לגבי ההודעות במכשיר, היום הכל נמצא באינטרנט... תחפשי את הדגם הספציפי שיש לך ובטח תוכלי למצוא "מדריך למשתמש" בעברית או באנגלית.
&nbsp
אשמח לשמוע ממך איך את מתקדמת ולתמוך בשאלות ואפילו בסתם להקשיב. דרי הפורום פה מאוד נחמדים
 
הנני שוב :)

אז בשבוע שחלף, הצלחתי להקפיד על תזונה נכונה (די במאמץ..) ובאה השבת הנהדרת, ומצאתי עצמי רסן משחררת:) אם כי לא באטרף , ועדיין....

ראיתי שאפשר להחליף שמן ברסק תפוחים. עד כמה זה נכון לסוכרתיים?
והאם אפשר להכין את הרסק מתפוחים בבית, והאם מומלץ עם או בלי קליפה?

*זה אולי לא הפורום לשאלות האלו, אשמח אם תגלגלגלגלו אותי למקום המתאים


(מוזר, אבל אפשר לראות את מאור פנייך גם מעבר למסך...תודה!)
 

mrkorr

New member
פירות=פחמימות

אולי מבחינת המרקם הנוזלי שמן ורסק תפוחים הם דומים.
אבל...
בשמן אין פחמימות ובנוסף שומנים מעכבים את עליית הסוכר בדם (לא מונעים, פשוט מעכבים).
תפוחים, בכל צורה שהיא, עם קליפה או בלי, הם מנת פחמימה ואם זה תפוח גדול, אז שתי מנות פחמימה.
מיץ ורסק תפוחים = עליית סוכר מהירה יותר בגלל הצורה המעובדת שלהם.
 

תומרונתם

New member
מנהל
אוווו אני מסמיקה!


למה לך להחליף שמן ברסק תפוחים? אין לך שום סיבה להפחית בשומן, ההיפך. רצוי להפחית בפחמימות ודווקא להעלות בשומן בריא.
 
לחזור לשגרה

אכילה מאוזנת (שייק זה לא אכילה מאוזנת) ביעוץ דיאטנית
להכניס הליכה לסדר יום
חזרה לרופא מטפל לבדיקות דם להתאמת הטיפול התרופתי

אם תעשי הכל רמות הסוכר יישתפרו, זה לא ״החלמה״ אלא איזון.

בהצלחה!
 
תודה רבה

איזון, אתם אומרים :)

(מילה יפה ונצרכת בכמה וכמה תחומים . . :)

*אגב, יש מצב שאם הוצאתי את הסטיקרים מהקופסא שלהם, והם חשופים לאויר,
אז התקינות/אמינות שלהם משתבשת??
 
בהסברים כתוב להשאיר את הסטיקים בקופסה

ולהוציא אחד בעת המדידה ולסגור את המכסה. לא להשאיר בחוץ.
&nbsp
מודה שלא בדקתי מה שהייה ממושכת מחוץ לקופסה עושה לסטיקים.
 
תודה. נראה שזה לא עושה לסטיקים טוב

וממילא גם לא לבדיקות...

אז להשאיר בקופסא האטומה.

בריאות ושמחה :)
 
למעלה