שאלה על לחם כשר לפסח לאוכלי קטניות,

שרון 337

New member
שאלה על לחם כשר לפסח לאוכלי קטניות,

יש לי מתכון ל-לחם טחינה לפסח,טעים במיוחד,וללא צורך בקמח:
והשאלה שלי היא:
האם 2 כפות דבש במאפה ,יתאים לחולי סוכרת ?
(מתוך הנחה שאוכלים 2 פרוסות בכול ארוחה.)

וזה המתכון:
המצרכים הדרושים:
6 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש
4 ביצים
1 כפית אבקת אפייה .
1/4 כפית מלח

ההכנה:
לחמם מראש את התנור- אפיה ל-180 מעלות.

1 .מערבבים את כל החומרים בקערה.
(הבלילה יוצאת דלילה מאוד - וזה בסדר. )

2. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית, (אינגליש -קייק)
ואופים במשך 18-20 דקות.
לאחר 18 דקות נועצים קיסם במרכז המאפה,ובודקים .
אם הקיסם יוצא יבש,וללא פירורי-בצק,סימן שהלחם מוכן.

אשמח לתגובות לגבי כמות הפחמימות במאפה ,ע"י תוספת הדבש .
 

תומרונתם

New member
מנהל
השאלה היא כמה פרוסות יש בסך הכל

קחי את היחס של 2 לחלק למספר הפרוסות הכללי, ותכפילי בכמות הפחמימות שיש ב-2 כפות דבש.
כף דבש זה כמו כף סוכר, אז נניח 15 גר' לכף, יש לך 30 גרם פחמימות.
אם יש סה"כ 10 פרוסות ללחם, אז:
2/10*30 = 6 גרם פחמימות ל-2 פרוסות.
 

שרון 337

New member
תודה רבה רבה.

אכן זה מעט פחמימות,ללחם טחינה שיוצא מאוד טעים ,
בהחלט כדאי,ועדיף מהמצות.
&nbsp
תודה רבה,
וחג שמח.
שרון.
 

אבו זקן

New member
רשע, מה הוא אומר?

1. כף דבש שוקלת קצת יותר מכף סוכר (למה? כי בין גרגרי הסוכר מתחבא לא מעט אויר): 22 גרם.

2. בגרם דבש יש רק 3 גרם פחמימות (למה? בגלל המים). ייקים גדולים ממני יתקנו כאן ל- 3.04 פחמימות בגרם, אבל להם אגיד רק "פחחחח" ואיידה בהם מצה שמורה.

אי לכך בכיכר הלחם של שרון יש 66*2 = 132 גרם פחמימות שאותן יש לחלק במספר הפרוסות כדי לגלות כמה פחמימות יש בפרוסה אחת.

(שארית) חג שמח.
_____________
(טעיתי בחישוב 3 פעמים ואני מקווה שהצלחתי בסוף כי אני לא מתכוון לבדוק אותו שוב. יש גבול!)
 

שרון 337

New member
תודה לשניכם.

בסיכומו של דבר,זה בסדר.
ראיתי שבלוח הפחמימות היה רשום : כף דבש = 10 גרם פחמימות
לכן 2 כפות 20 גרם פחמימות, ומכאן,הזרקת יחידה אחת של אינסולין שאזריק,
תכסה את 2 הפרוסות ,ללא בעיה.
&nbsp
במוצ"ש אנסה לראשונה,את המתכון של לחם הטחינה ,ללא הקמח,
ונחכה לתוצאות הניסוי.
 
שרון, במוצ"ש תצלמי בבקשה את הלחם וגם 2 פרוסות מימנו...

קשה לי להאמין שמזה יצא לחם, בלי איזה קוסם מפורסם..
 

שרון 337

New member
תשובה להנרי ,ולשאר המעוניינים, אכן הפתעה ,,

המתכון פועל כמו קסם,(למרות שגם אני לא האמנתי ,קרה הנס הזה,ויש לחם גבוה ממש.)
בזכות כפית -אבקת האפייה שבתערובת,הלחם ממש תפח בתבנית,
נאפה בחום 180 מעלות, 20 דקות אפייה בלבד, ונהיה ממש גבוה.
אגב ,
הכנתי ממרח שקדים ,ומרחתי על הפרוסות האפויות, לאחר שהצטננו מעט.
&nbsp
המתכון לממרח השקדים, מהיר וקל, (5 דקות הכנה - והממרח-שקדים היה מוכן .)
מכיוון שההכנה מהירה,הכנתי את ממרח השקדים, בזמן שהלחם היה בתנור,
והשילוב של הממרח עם הלחם, יצא מאוד טעים.
וכך מכינים ממרח שקדים מוצלח:
1.טוחנים במעבד המזון כוס -שקדים,עד למרקם דק.
2.מוסיפים 3/4 כוס מים,
1/2 כפית מלח , 4 כפות מיץ -לימון, 2 שיני -שום, ו - 3 כפות שמיר קצוץ.
טוחנים הכול ביחד במעבד -המזון, ויש ממרח -שקדים בריא וגם טעים, ב-5 דקות הכנה.
&nbsp
בקשר ללחם-טחינה:
לכול סוג טחינה יש מרירות ברמה אחרת,ומכיוון שהטחינה הגולמית שיש לי,
היא מיוצרת משומשום מלא, לכן היא די מרירה ,
לכן ,לאחר שהוספתי לטחינה -2 כפות דבש ,הוספתי גם כפית של תחליף סוכר .(השתמשתי באבקת-סוכרלוז.)
&nbsp
לאחר ערבוב הטחינה הגולמית והדבש,מאוד חשוב לטעום,
לתערובת צריך להיות טעם מתקתק ,בדיוק כמו ממרח חלבה.
אם עדיין יש מעט מרירות כפי שהיה אצלי, מומלץ להוסיף לדבש ,גם כפית תחליף סוכר.
לאחר שטועמים ניתן להוסיף את הביצים והמלח.
יצא לחם טעים וגבוה ,פרסתי ממנו 14 פרוסות דקות,
ומרחתי בממרח שקדים ,ומעליו קישטתי בפרוסות מלפפון וזיתים.
&nbsp
למי שרוצה להתרשם מהתמונה של הלחם,
זה יוצא בדיוק כמו בתמונה הבאה :
ראו כאן:
http://www.kuki.co.il/news/1660/%D7...94-%D7%9B%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%9
 

אבו זקן

New member
ברררר

גם בפעם הרביעית טעיתי בחישוב. "בגרם דבש יש 3 גרם פחמימות". ואללה.
 

tulkin

New member
אני חשבתי שעלית על איזה רעיון מבריק בהקשר לחוק שימור המסה

 

שרון 337

New member
לאבו -זקן החרוץ,תודה רבה,ואין צורך לחשב יותר,וזאת מכיוון ש,,

במדידה ב-גלוקומטר, שערכתי ,כמעט ולא הייתה לי עליה ברמת הסוכר .
וזאת,לאחר שעתיים,מזמן אכילת לחם הטחינה,עם ממרח השקדים.)
(לפני האוכל מדדתי בגלוקומטר - 110-
ושעתיים לאחר מכן ,עלה רק ל-130.
(וזאת לאחר שאכלתי 5 פרוסות דקות ,מלחם הטחינה שמרחתי עליו ממרח השקדים.)
כך שהלחם הזה, אכן הוכיח את עצמו ,כמתאים לסוכרתיים,ללא כול בעיה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה