שאלה לאבו זקן,על חישוב של חלבון מלא,,

שרון 337

New member
שאלה לאבו זקן,על חישוב של חלבון מלא,,

לפי שהסברת בזמנו:
"הפחמימות שבעדשים ובאורז לא נעלמות כשמערבבים אותם. החלבונים החסרים הופכים לשווי ערך לחלבון -מלא ,
כלומר הם מכילים ביחד את כל חומצות האמינו החיוניות".
השאלה שלי:
האם באותו יחס ,ניתן יהיה להתייחס לשילוב של קינואה ואפונה,
או שהקינואה לא "מתנהגת" מבחינת ההרכב, כמו כול דגן ?
 

אבו זקן

New member
קינואה

קינואה מכילה חלבון מלא מלכתחילה (אם כי צריך לבדוק את הכמות של כל חומצת אמינו חיונית בנפרד כדי לדעת באיזו מידה צריך להוסיף לו דגנים, ואילו דגנים עדיפים).
&nbsp
פורום "תזונה ודיאטה" מנוהל ביד דיאטנית מקצועית והיא כתובת טובה יותר ממני לשאלות כאלה (או לפחות כך אני מקווה).
 

שרון 337

New member
ת ו ד ה על התגובה.

אבו זקן, לא צריך דיאטנית כשאתה בסביבה, מתברר שאתה מבין היטב בנושא.
 
למעלה