קומפוט פירות מיובשים
קומפוט פירות מיובשים (פורום מתכונים) 10 מנות ** אפשר להוסיף/להוריד איזה פירות שאוהבים. החומרים 100 גרם צימוקים 100 גרם דובדבנים מיובשים 200 גרם משמשים מיובשים 200 גרם שזיפים מיובשים 200 גרם תפוחים מיובשים 1/3 לימון 2/3 כוס סוכר 2 מקלות קינמון או 1 כפית קינמון טחון 5 מסמרי ציפורן או ½ כפית ציפורן טחון אופן ההכנה 1. שוטפים את הפירות ומניחים אותם בסיר גדול. 2. סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר ביחד עם הסוכר. 3. מוסיפים גם את הקינמון והציפורן, אך אם משתמשים במקלות ומסמרי ציפורן שלמים רצוי לקשור אותם תחילה בבד גזה או בשקיק בד, כדי שניתן יהיה להוציאם בקלות מתוך הלפתן. 4. מוסיפים מים שיכסו את הפירות ויותר (כ- 1.5 ליטר). 5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 6. מבשלים, בסיר מכוסה, על להבה נמוכה, כ- 40 דקות. הפירות צריכים להיות רכים מאוד. 7. מוצאים את התבלינים השלמים (אם אכן היה שימוש בדרך זו) ומעבירים את הלפתן לצנצנות גדולות. 8. מצננים היטב ומגישים קר מאוד.
קומפוט פירות מיובשים (פורום מתכונים) 10 מנות ** אפשר להוסיף/להוריד איזה פירות שאוהבים. החומרים 100 גרם צימוקים 100 גרם דובדבנים מיובשים 200 גרם משמשים מיובשים 200 גרם שזיפים מיובשים 200 גרם תפוחים מיובשים 1/3 לימון 2/3 כוס סוכר 2 מקלות קינמון או 1 כפית קינמון טחון 5 מסמרי ציפורן או ½ כפית ציפורן טחון אופן ההכנה 1. שוטפים את הפירות ומניחים אותם בסיר גדול. 2. סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר ביחד עם הסוכר. 3. מוסיפים גם את הקינמון והציפורן, אך אם משתמשים במקלות ומסמרי ציפורן שלמים רצוי לקשור אותם תחילה בבד גזה או בשקיק בד, כדי שניתן יהיה להוציאם בקלות מתוך הלפתן. 4. מוסיפים מים שיכסו את הפירות ויותר (כ- 1.5 ליטר). 5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 6. מבשלים, בסיר מכוסה, על להבה נמוכה, כ- 40 דקות. הפירות צריכים להיות רכים מאוד. 7. מוצאים את התבלינים השלמים (אם אכן היה שימוש בדרך זו) ומעבירים את הלפתן לצנצנות גדולות. 8. מצננים היטב ומגישים קר מאוד.