פרויקט ספר מתכונים

nikit1

New member
שטרודל תפוחים

שטרודל תפוחים של ניר צוק החומרים: 1 חבילה בצק עלים 1 ק"ג תפוחי עץ 250 גרם סוכר גרידת לימון ומיץ משני לימונים גלידת וניל 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 2 כפיות אבקת סוכר אופן ההכנה: למלית • קולפים 1 ק"ג של תפוחי עץ • חותכים 750 גרם מתפוחי עץ לקוביות של 1 ס"מ X 1 ס"מ • מכניסים את קוביות תפוחי העץ לסיר גדול עם 250 גרם סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון • מבשלים על אש קטנה עד שתפוחי העץ מתרככים • מורידים מהאש, מסננים ומניחים להתקרר • מגרדים את שארית תפוחי העץ (250 גרם) במגררת גסה • מערבבים את תפוחי העץ המבושלים והמגוררים ומניחים להתקרר במקרר כשעה. • לאחר הקירור מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות • מורחים את המלית על בצק העלים • מגלגלים את בצק העלים סביב המלית (לצורת גליל) • מהדקים את הקצוות היטב • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, או עד שמשחים • מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפיות אבקת סוכר • מגישים פרוסת עבה של שטרודל עם כדור גלידת וניל וקצפת דרגת קושי- קל עד בינוני
 

tutit23

New member
עוגיות קורנפלקס מתחסלות

עוגיות קורנפלקס מצרכים: כוס קמח כפית אבקת אפיה שתיים וחצי כוסות קורנפלקס (השתמשתי בדליפקאן) כוס אגוזים כוס צימוקים כוס סוכר שליש כוס שמן ביצה הכנה: מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים, אופים 25 דקות בחום בינוני (180) עד שלמעלה יהיה צבע חום אבל שלא יהיה יבש
 

משקולת

New member
עוגת גבינה וביסקוויטים ללא אפייה

חומרים: 2 כפיות נס קפה (אפשר גם אחת) 1 קופסת שמנת מתוקה עמידה 2 קופסאות גבינה לבנה 9% חצי כוס סוכר כפית תמצית וניל חבילת ביסקוויטים בטעם שוקו – 250 גר' תותים חתוכים לחצאים (אפשר אפרסקים משומרים במקום או לפזר שוקולד מריר מגורר) תבנית מלבנית אופן ההכנה: 1. בספל גדול מכינים נס קפה: שתי כפיות גדושות של נס (אפשר גם רק אחת), מוסיפים מים רותחים, קצת חלב ומכניסים למקרר. 2. את השמנת המתוקה מקציפים במיקסר מספר דקות, עד שהיא מתחילה להתקשות. 3. תוך כדי ההקצפה, מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר לשמנת שבקערה וממשיכים להקציף. 4. מוסיפים כף אחר כף, בהדרגה, את 2 חבילות הגבינה, ולא מפסיקים להקציף- הפעם ברמה האיטית ביותר. 5. כעת מוסיפים, עדיין תוך כדי הקצפה, את תמצית הוניל, וממשיכים להקציף עוד מספר דקות. 6. מניחים את הקערה בצד, ואת נס הקפה שהכנו בתחילה שופכים לתוך צלחת עמוקה. 7. את הביסקוויטים טובלים משני הצדדים בנס הקפה, ומניחים אותם בתוך תבנית העוגה, עד שהם מכים את כל המשטח. 8. על שכבת הביסקוויטים שופכים חצי מהתערובת המוקצפת, ומחליקים במרית לשכבה אחידה. 9. על השמנת-גבינה מוסיפים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה, ואח"כ מוסיפים את החצי השני של השמנת-גבינה. 10. כעת מוסיפים את חצאי התותים (או אפרסקים) ומניחים אותם יפה על העוגה. 11. משאירים במקרר לפחות שעתיים עד שמגישים.
 

סו9ה

New member
עוגת שוקולד בחושה במרקם משגע

של רקדנית ברוח - פורום מתכונים תפוז - נוסתה בהצלחה מספר פעמים. חומרים: ¾ 1 כוסות קמח ½ 1 כוסות סוכר ½ כוס קקאו 1 סוכר וניל 1 כפית מלח 1 כפית מחוקה סודה לשתיה ½ שקית א. אפיה 2 ביצים שלמות ½ כוס שמן ¾ כוס נס קפה (מים רותחים!! + 1 כף נס קפה = אפשר הכי פשוט שיש) אופן ההכנה: לשים את החומרים בקערה לפי סדר הכתיבה (קודם יבשים, אח"כ רטובים), לא כולל המים הרותחים. להתחיל לערבב את הכל עם מטרפה ולשפוך את הנס קפה. לערבב היטב לבלילה די דלילה. לשפוך בתבנית משומנת - המלצה תבנית חד פעמית בינונית מלבנית, לא זאת השמנה קצת. אפשר בתבנית עגולה מס' 22. לאפות בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות. אחרי 30 דקות, לבדוק כיוון שזמן אפיה מיותר יגרום לעוגה להתייבש. לקשט אם רוצים באגוזים קצוצים, קוקוס, סוכריות ועוד. העוגה טובה גם בלי קרם וכמובן שניתן לשים כל קרם שמעוניינים בו.
 
חטיפי קורנפלקס מצופים ומתוקים

קינוח קל ופשוט בחצי שעה גג: חצי חבילת קורנפלקס רגיל 1 - 1.5 מרגרינה 1 כוס סוכר 250 גרם חלבה (רק אם אוהבים) 4 כפות דבש 4 כפות קקאו ממיסים הכל ומערבבים היטב על האש, מוסיפים את הקורנפלקס וממשיכים לערבב על אש נמוכה. מסדרים בניירות קטנים בעזרת כפית. כדאי לשים במקרר כדי שזה יתקשה. בהצלחה!
 

שקדייה

New member
כיסוני דובדבנים ל-../images/Emo19.gif עם כבוד!!

טוב, זו חצי ירידה לזנות.. אבל זה אמור להיות שרשור שמקל על החיים אז יאללה... יש ברשתות השיווק (בטיב טעם ובחצי חינם) סידרה של מוצרים רוסים מוקפאים. אחד מהם זה פלמיני דובדבנים. ובעברית אלו כיסונים במילוי דובדבנים. מבשלים אותם במים רותחים מס' דקות עד שהם צפים (עד כאן אפשר לעשות מראש..) על מחבת כבדה ממיסים חמאה ומטגנים את הכיסונים עד להזהבה. מגישים חם, עם עיטור של אבקת סוכר, עלה נענע וכדור גלידה וניל. אה.. הכי חשוב.. לא מגלים לאף אחד שזה קנוי...
 

שקדייה

New member
עאלק טירמיסו...../images/Emo3.gif

מצרכים: חבילת בישקוטים מנת אספרסו מעט ליקר כלשהו שמנת להקצפה אחת פודינג אינסטנט וניל אבקת קקאו ההכנה: מכינים בקערה מנת אספרסו עם מעט ליקר ומניחים להצטנן. בנתיים מקציפים את הקצפת עם הפודינג. ו.. מתחילים לבנות את הטירמיסו... טובלים כל בישקוט בתמיסת האספרסו (טבילה קצרה שלא יצ'טקמק) ומסדרים בשורה, מעל מורחים שכבת קרם. מסדרים מעל הקרם עוד שכבת בשקוטים טבולים ומצפים את כל העוגה (גם מהצדדים) בקרם. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה בעזרת מסננת אבקת קקאו (אל תעשו את זה מראש כי הקקאו נספג בקרם ונראה מגעיל). אפשר גם להכין בכלים אישיים.. רק צריך לשבור ולקמט קצת את הבישקוטים
 

אמיקה

New member
אלעק פרפה (אימצתי) - 2 שניות עבודה

2 קרטוני שמנת מתוקה מוקצפים + 1 אריזה תרכיז פריגת בטעם שרוצים (נניח מנגו) + כמות נכבדה של חתיכות פרי בטעם הנבחר (נניח מנגו, בעונה
). מערבבים, מקפיאים. לפני ההגשה מפשירים ממש קצת, מגישים חצי קפוא.
 

shaymic

New member
ופרפה שוקולד על אותו עקרון -

2 שמנת מתוקה -> להקציף
1 קופסא של נוטלה -> אם מאד מוצק לרכך טיפה במקרו (לא לשכוח להסיר את המכסה המתחכתי).
לערבב הכל.
לשפוך ל-2 תבניות אינגליש קייק. טיפ: לצפות את התבניות בניילון נצמד (לפני ששופכים את הפרפה). מקל "ביציאה".
מקפיאים.
להגשה: הופכים על מגש מאורך. מעולה לאירוח וכלום עבודה. רק כדאי להכין מראש - שזה לפעמים יתרון בארוחים. ו... נראה כאילו טרחת יום שלם - שווה ביותר בפולניה.
 

shaymic

New member
אה - ושכחתי תוספת לשדרוג -

להניח בתבנית אגוזי מלך / פקאנים קצוצים ביד, ואז את השוקולד.
 

שקדייה

New member
ועוד על אותו העקרון...

ח'תכת עיקרון זה.... מקציפים את השמנת המתוקה עם 2-3 כפיות נס קפה ומערבבים פנימה שברים של נשיקות ואגוזים קצוצים. המרירות של השמנת עם הנס והמתיקות של הנשיקות "עושים את המנה".
 

אמיקה

New member
אם כבר התחלתם עם עקרונות ../images/Emo6.gif

שיפצור חגיגי ל"אלעק פרפה":
שכבות צבעוניות - נניח פרפה מנגו, ומעליו פרפה תותים: עושים כמות כפולה, משחררים מהקפאה, מעמיסים אחד על השני בתבנית גבוהה, מפשירים במקרר (לאיחוד שכבות) ומחזירים למקפיא. בהגשה מפזרים חתיכות פירות מסביב (נניח מנגו, תותים וקיווי בשדוגמא שלנו). אוי זה קוצר תשואות
 

אמיקה

New member
עוגת קוקוס שוקולד קלה וטובה

עוגה שרצה חזק ב"טופ פייב" של הנסיין הקולינרי במטבחי הצנוע : מערבבים : 2 ביצים, 150 ג' מרגרינה (מומסת במיקרו זה בסדר), 1 ו-1/4 כוס סוכר, 3/4 כוס קמח תופח, 3/4 כוס קוקוס, 2 כפות קקאו, 1 שמנת חמוצה, 4 טיפות תמצית וניל או רום. אופים בחום בינוני-גבוה במשך כ-40 דק', עד שקיסם יוצא יבש. אפשר לקשט בפירורי שוקולד (לגרר בפומפיה דקה) אבל זו לא חובה מוסרית. עוגה נהדרת - כמה פשוטה, ככה מוצלחת.
 

אמיקה

New member
פנקייקס כבר היה?

המתכון המוצלח מכולם לפנקייקס (חביתיות) מספר הבישול האולטימטיבי "ילדים מבשלים" (או בלשונה של הזקנה שלי :"ילדים עושים ברדק במטבח"
) פנקייקס ======== 1 כוס קמח תופח + 2 כפות סוכר + 1 ביצה + 3/4 כוס חלב + 2 כפות שמן + 1 כפית תמצית וניל. מערבבים את כל החומרים טוב טוב, ומחממים שמן או מרגרינה (עדיף) במחבת (נניח 3-4 כפות, די הרבה). לוקחים קצת מהתערובת, אפשר בעזרת מצקת לא ענקית של מרק, ושופכים על המחבת החמה. מנענעים את המחבת כך שהעייסק יתפזר ויהיה דק. איך שמופיעות בועות - הופכים את הפנקייק. ככה עושים את כל הכמות, מדי פעם מחממים שמן חדש. תוספות : סירופ מייפל סירופ שוקולד ריבת חלב קונפיטורות אפשר להוסיף לתערובת היסוד קוקוס או אגוזים, או מחית בננה או כיו"ב, אה-לה-IHOP כייפי
 

HoGod

New member
עוגת גבינה עם פירורים

לבצק: § 2 כוסות קמח אוסם § 2 חלמונים § 2 כפות סוכר § כפית אבקת אפייה § 1 מרגרינה רכה § סוכר וניל § לגרד מעט קליפת לימון להכין את הבצק עם כל המצרכים לאפות 2/3 מהכמות כבסיס בתבנית עגולה ואת ה-1/3 הנותר בתבנית אחרת עבור הפרורים מעל העוגה לאפות בחום של 180 מעלות עד שיזהיב מילוי: 2 חב' גבינה 9% או 5% ¼ 1 כוסות סוכר סוכר וניל 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר אופן ההכנה: לערבב את הגבינה ו- ¾ כוס סוכר (חשוב להוציא מהגבינה את הנוזלים) להקציף את החלבונים + ½ כוס סוכר ולקפל לתוך הגבינה לערבב בעדינות ולהכניס למקרר להקציף את השמנת המתוקה + 2 כפיות סוכר + סוכר וניל § כאשר הבצק התקרר לשפוך מעליו את הגבינה ולישר ואח"כ להוסיף את השמנת המתוקה / לערבב את הגבינה והשמנת ואז ליישר על העוגה § לפורר את ה1/3 הבצק - הנותר על העוגה. § להקפיא את העוגה לפחות שעתיים (רצוי לילה ולהעביר למקרר למחרת)
 
למעלה