פרויקט ספר מתכונים

Mikella

New member
חזה עוף ברוטב דבש וחרדל

המצרכים: 50 גרם מרגרינה או חמאה מומסת 1/3 כוס דבש 2 כפות חרדל דיג'ון 2 כפיות אבקת קארי 4 יחידות חזע עוף פילפל ומלח לפי הטעם אופן ההכנה: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב. מניחים את חזה העוף בתבנית חסינת אש ויוצקים את הרוטב מעל. מכסים בניר כסף ומאחסנים במקרר ל- 4 שעות לפחות. מחממים את התנור לחום בינוני וכניסים את התבנית עם נייר הכסף ל- 10 דקות. אחרי 10 דקות מורידים את ניר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות או עד שמוכן
 

Mikella

New member
חזה עוף בלימון

המצרכים: 4 חזות עוף 2 כפות דבש 2 כפות שמן 1/2 כוס לימון 1 כפית גרידת קליפת לימון 2 כפיות עלי רוזמרין טרי קצוצים (אפשר גם תבלין) אופן ההכנה: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב. מניחים את חזה העוף בתבנית חסינת אש ויוצקים את הרוטב מעל. מכסים בניר כסף ומאחסנים במקרר ל- 4 שעות לפחות. מחממים את התנור לחום בינוני וכניסים את התבנית עם נייר הכסף ל- 10 דקות. אחרי 10 דקות מורידים את ניר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות או עד שמוכן
 
גולש ברוטב בצל!

קל מאד להכנה דורש הרבה שעות בישול בתנור גולש ברוטב בצל הרכיבים: 1 ק"ג בשר גולש {אני קונה טרי} חתוך לקוביות בינוניות 3-4 בצלים פרוסים לפרוסות 5 שיני שום קצוצות 1 גזר מלח פלפל שחור מרק עוף כף רסק עגבניות פפריקה אדומה 2 עלי דפנה {לא הכרחי} 3/4 כוס מים ההכנה: מטגנים את הבצל והשום עם השמן מוסיפים את הבשר, הגזר ומתבלים מוסיפים את המים מבשלים הכל על הגז כחצי שעה - שעה על אש קטנה. מעבירים ל4-5 שעות לתנור בחום בינוני....! מידי פעם מערבבים את הכל יוצא רךךךךךך וטעים
 
חמין לשבת קרה וביתית

חמין. 1/2 ק"ח גרגירי חומוס / שעועית לבנה או שניהם...מושרים לילה במים. 1 בצל ביצים לפי מספר הסועדים בשר לחמין {אני מבקשת מהקצב - בשר טרי אוסובוקו עם עצם} 5 תפוחי אדמה 10 שיני שום שלמות 1 וחצי כפות דבש 1/2 כפית כמון 1/2 כפית כורכום פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור מרק עוף שמן ההכנה: בתחתית סיר שמים פרוסות בצל מעל את גרגירי החומוס המושרים מעל את הבשר, תפוחי האדמה והביצים ממלאים מים עד לכיסוי הביצים מתבלים. אם שמים שקית קוקי עם חיטה (אני מתבלת את החיטה כמו במתכון שנתתי קודם לחיטה כולל המים והכל...)שמים את הקוקי על הביצים מבשלים על הגז 3 שעות- שקית הקוקי מתנפחת , אחרי שרואים שאין כמעט מים בשקית אפשר לחורר עם מזלג ולהוציא את האויר בזהירות! מעבירים לתנור לחום נמוך למשך לילה ונהנים מהריח. במשל הלילה אני בודקת אם לא נגמרו המים (אם כן מוסיפה מים רתוחים ותיבול). אם יש הרבה מים מעלה את החום.
 

אמיקה

New member
עוף בתנור - 2 מתכונים מנצחים וקלים

עוף אדום (שרי אנסקי - מהעיתון) ============================= למשרה: 1/2 כוס קטשופ + 1/4 כוס דבש + 1 כוס יין אדום. מערבבים את החומרים היטב. מניחים כ-4 כרעיים או 10 שוקיים שטופים טובים ומנוקים משאריות נוצות במישרה. משאירים במקרר לילה. אופים בתנור ב-180 מעלות (בינוני גבוה) כשעה, עד שעוף מקבל צבע אדום בוהק עד שזוף, משני הכיוונים (לא לשכוח להפוף פעם או פעמיים במהלך האפיה). להגיש עם אורז לבן. ___________________ עוף בדבש =================== למשרה : 1 קופסא רסק עגניות + 4 כפות דבש + 2 כפות ריבה (כלשהי, לפי הטעם שאוהבים או מה שיש) + 2 כפות רוטב סויה + 2 כפות חומץ + 2 כפות מים רותחים + כפית אבקת שום + מלח ופלפל. מערבבים היטב. מניחים כ-4 כרעיים או 10 שוקיים שטופים טובים ומנוקים משאריות נוצות במישרה. משאירים במקרר לילה. אופים בתנור ב-180 מעלות (בינוני גבוה) כשעה, עד שעוף מקבל צבע אדום בוהק עד שזוף, משני הכיוונים (לא לשכוח להפוף פעם או פעמיים במהלך האפיה).
 

ofri2

New member
חמין עוף ואורז מעולה ופשוט להפליא

מתבלים כרעי עוף (בין 6-8 יחידות) בשמן זית, פפריקה חריפה (או אדומה), ואבקת מרק עוף. מטגנים בסיר רחב בצל גדול, ומוסיפים לו את הכרעיים המתובלות. מטגנים עד שהן מלבינות קמעה משני הצדדים. בקערה מערבבים 4 כוסות אורז עם 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות, מתבלים במלח פלפל ופפריקה. שופכים את האורז האדום על העוף. מוסיפים 3 כוסות מים קרים וכוס אחת מים רותחים עם 2-3 כפות אבקת מרק, ביצים (לפי מספר הסועדים) ותפו"א או בטטות או שניהם חתוכים לרבעים. מביאים את כל הסיפור לרתיחה, ומאכסנים בתנור, על חום נמוך (לא יותר מ150) , ל-12 שעות. אחלה ארוחת שבת בצהריים. מנסיון - 4 אנשים מצליחים לפרק את כל הסיר בלי למצמץ. שידרוגים: תיבול קצת יותר אלים (צ'ילי חריף, רוטב צ'ילי מתוק, פלפלים ירוקים חריפים קצוצים).
 

ניצנץ l

New member
סיר הפתעה

(והפעם הזכויות שמורות לשטרודלית) סיר הפתעה - אורז עם גזר וחזה עוף ======================================= רכיבים: 2 כוסות אורז 4 כוסות מים 2 חזות עוף חתוכים לקוביות (הייתי הולכת על 1 ק"ג חזה עוף) 2 גזרים מגוררים בפומפיה גסה 2-3 שיני שום גדולות קצוצות 2 בצלים גדולים קצוצים 1/2 עד 3/4 כוס שמן לטיגון (כל אחד והעדפה שלו) מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, 1 כף מלאה כורכום אופן הכנה: לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד לשקיפות, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף את הגזר וחזה העוף ולטגן עד להשחמה. לשטוף את האורז ולהוסיף לסיר, לטגן 2- 3 דקות, להוסיף תבלינים + מים, להרתיח ולבשל 5 דקות על אש גבוהה, לאחר מכן להעביר לאש הכי נמוכה ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות. הערות: עדיף להשתמש ב-3/4 כוס שמן (יותר טעים) נ.ב. ניסיתי אתמול. השתמשתי בכוס וחצי במקום 2 אורז, ו3 חזות עוף נאים. יצא טעים טעים!
 

ניצנץ l

New member
למישהי יש מתכון טוב לספגטי בולונז ?

לצורך השלמת השרשור, כמובן !!! (וגם כי אני רוצה להכין כזה ביום שישי).
 

אמיקה

New member
ספגטי בולונז (ראגו)

ניצה - אני לא מבינה בשביל מה יושב לך בבית "ספר הפסטות הגדול"
שוין, קבלי : ספגטי בולונז (ראגו) ============== 1 חבילה ספגטי או ספגטיני או מקרוני (הכי כיף
) או פנה (500 ג') 500 ג' בשר בקר טחון 150 ג' כבדי עוף חתוכים לקוביות קטנות 1 קופסא עגבניות קלופות מרוסקות 1/2 כוס יין אדום 1/2 כוס מים 2 בצלים קטנים או אחד ענק חתוכים לקוביות 2-4 שיני שום כתושות 1 גזר גדול קלוף, מגורר גס 3 גבעולי סלרי חתוכים קטן (לא חובה) 1/2 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים (לא חובה) מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו יבש, בזיליקום יבש (או טרי), פפריקה, טיפונת סוכר, טיפונת לימון. הכנה : מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את הכבדים עד שיאבדו את הצבע. מוסיפים את הבשר, מקפידים לפורר היטב ומערבבים עד שהבשר ישחים קצת. מוסיפים את השום, הגזר, הפלפל והסלרי, מערבבים טוב ומטגנים עוד 2-5 דק'. מוסיפים את העגבניות, היין והמים. מביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה קטנה, מקטינים אש, מוסיפים תבלינים לפי הטעם (טועמים - כן, הכל כבר אכיל). מבשלים כ-חצי שעה עד שעה, בסיר חצי מכוסה. בודקים מפעם לפעם תוך ערבוב שהרוטב לא נחרך. אם השתמשנו בעשבי תיבול טריים - להוסיף אותם כ-10 דק' לפני תום הבישול. מכבים, משפרים תיבול. מכינים את הפסטה ע"פ ההוראות על השקית. מאחדים רוטב עם פסטה ולכופרים - מוסיפים פרמזן מגוררת
יאממממממממ!
 

ניצנץ l

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo163.gif../images/Emo51.gif

היית יכולה רק להפנות למראה מקום
מה זה ראגו ? אפשר בלי כבד או שהוא קריטי למתכון ?
 

אמיקה

New member
ראגו זה שם הרוטב, בולונז זה המקור

הגיאורפי, המטבח. בולנז זה איזור באיטליה למיטב ידיעתי, או סוג של הטיה של שם המקום. הכבד לא קריטי במובן זה שגם אם תעשי בלי כבד, זה יצא מצויין. אבל זה לא יוצא אותו דבר. לטעמי הכבד מוסיף ה-מ-ו-ן, אבל חשבתי על זה שבחורה עם עבר צימחוני כמו שלך ... נו, את פטורה
 

Scarlett

New member
בולונז = מבולוניה

אבל את צודקת, כאן הוא נקרא ראגו
האיש שלי עושה רוטב ראגו מעולה, עם מרכיב סודי שאני חושפת פה לראשונה - קצת קפה
נשמע מוזר, אבל זה יוצא טעים...
 

שקדייה

New member
מיקוש, את ממש מצחיקה אותי...../images/Emo6.gif

לא מבינה למה יושב לה בבית ספר הספטה הגדול??? חחח.. אז אני אגיד לך... כל עוד לא יכתבו לה ספר שאומר "בזמן שהרוטב מתבשל, את יכולה לקפל כביסה או להיכנס לעדכן אותנו במשני" או " נו, הבקבוק הזה שנמצא בסופר על המדפים שמול מחלקת הבשר".. היא לא בעניין. ניצנץ בחורה עם פאסון ואקסקלוסיביות פניות גינריות אינן מתקבלות אצלה בברכה, היא בקטע של הפניה האישית.. צריכה להרגיש שהמתכון נכתב במיוחד בשבילה... האמת? מבינה אותה...חחח
 

אמיקה

New member
../images/Emo6.gif

זה לא בגלל זה - רות סירקיס הביאה לארץ את הראגו ("מהמטבח באהבה" המיתולוגי), ובגלל שהיא לא טרחה לבדוק מה-קוראים-לזה בארץ המוצא, היא קראה לזה "רוטב בולונז". פרט לישראל, בשום מקום בעולם אין "רוטב בולונז" - יש ראגו. ניצה לשנו, ילידת ישראל, חיפשה באינדקס "רוטב בולונז" - חיפשה חיפשה ולא מצאה
 

שקדייה

New member
בולונז קליל של 10 דקות

מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים חצי קילו בקר טחון וממשיכים לטגן עד שנהיה אפרורי, מוסיפים שום כתוש ונותנים עוד דקת טיגון. מוסיפים קופסת עגבניות כתושות ברסק של טל וכמות שווה של מים רותחים. מתבלים במלח, פלפל, אורגנו יבש, טיפת סוכר (כדי לסתור את החומציות של העגבניות) וקצת חריף (צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה או שניהם.) אחרי דקות בישול זה מוכן. כמובן שאפשר להוסיף כל עשב תיבול שמתחשק- רוזמרין, טימין (יחסית בהתחלה) או בזיליקום או אורגנו טרי (לקראת הסוף)
 

אמיקה

New member
הכי חשוב שכחתי - מתכון הבית מס' 1

נומרו אונו במצעד הלהיטים הקולינריים אצלנו במטבח - יש לי חשד שההחלטה להציע לי נישואין גמלה בלב הגבר אחרי שהוא טעם את התבשיל הזה
צלי עוף "תימני" עם תפו"א ======================== 4 כרעיים, חתוכות לרבעים ופוקלעלך שמן טיגון 2 בצלים קצוצים גס 3 כפיות שום כתוש 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 2 כפות כורכום 1 כפית כמון 2 כפות חוויאג' 2 כפות אבקת מרק עוף 2 כוסות מים 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות מלח, פלפל חלה טריה (*) הכנה : מטגנים בצל בכמות נדיבה של שמן, מוסיפים את העוף (נקי, שטוף, מנוקה משאריות נוצות) ומשחימים את העוף מכל הכיוונים. השחמה קלה זה יופי. מוסיפים את כל התבלינים ומשתדלים להפוך ולנג'ס לעוף ככה שיצופה מכל הכיוונים בתבלינים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה. מנמיכים אש, מבשלים על אש קטנה 40 דק' מטביעים את העוף פעם פעמיים, ככה שיתבשל טוב. מוסיפים את תפוחי האדמה, מבשלים עוד כ-30 דק'. בודקים שהתפו"א רכים, מכבים. עכשיו בא הקטע החשוב (*): לוקחים חלה טריה, בוצעים בידיים כמו ילדים לא מחונכים, טובלים ברוטב ... מחזיקים משהו שלא ליפול מתענוג ו.. טוחנים לתיאבון ומודים לאלוהי המטבח על חסדים קטנים ששמורים רק למקורבים לסיר הבשר
 
למעלה