פרויקט ספר מתכונים

שקדייה

New member
סלט חומוס ופטרוזיליה קליל

קופסת חומוס מסונן ושטוף צרור פטרוזיליה גדול קצוץ בצל סגול קצוץ דק (אופציה, לא חובה) הרוטב: שמן זית, המון מיץ לימון, המון כמון, מלח, פלפל שחור גרוס. לתת לו לנוח חצי שעה במקרר לספיגת טעמים והוא מושלם. אני מכיה את הסלט הזה (אם אפשר לקרוא לו ככה..) בעיקר כחלק מארוחות כבדות, כי הלימוניות שלו הופכת אותו לקליל ומרענן מאוד. ובשולחן של אוכל כבד, זה ממש נחוץ
 

שקדייה

New member
סלט זעתר וברינזה

ברינזה היא גבינה במרקם של צפתית אבל עם טעם יותר חזק, כמו של בולגרית. בקיצור.. חותכים גבינת ברינזה או צפתית לקוביות קטנות, מערבבים עם עלי זעתר טריים ובצל סגול קצוץ דקיק. הרוטה הוא שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. סלט קליל וכייפי שהעתקתי ממסעדת המשאוושה.
 
../images/Emo26.gif סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה מצרכים: כ- 6 תפוחי אדמה גדולים 1 שם שום כתושה עירית קצוצה דק 1/4 כוס שמן (אפשר ורצוי שמן זית) מיץ מ- 1/2 לימון כף גרגירי קימל (לא חובה) מלח, פלפל שחור ההכנה: שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד שהם מתרככים.קולפים ומקררים. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של 2 ס``מ בערך ושמים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומקררים. ב ת א ב ו ן
 

פ ו ל ק ע

New member
סלט בטטות

סלט בטטות עם רוטב מייפל-תפוז הנה המקור והנה התרגום (כולל שינויים קלים, בעיקר בכמויות הרוטב): חומרים ל-12 איש (בפועל יצאה כמות מפלצתית שמתאימה יותר ל25 איש, או ל-12 איש כמנה עיקרית...) לסלט: 3 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות צרור בצל ירוק קצוץ - החלק הירוק בלבד חצי צרור פטרוזיליה קצוצה 200 גר אגוזי פקאן קלויים ושבורים 200 גרם צימוקים בהירים 200 גרם צימוקים כהים (הרבה צימוקים...) לרוטב: רבע כוס שמן זית (לא להתקמצן!) 4 כפות סירופ מייפל 3 כפות מיץ תפוזים (פריגת, בטח שפריגת) 2 כפות חומץ בלסמי או חומץ פטל 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר חצי כפית קינמון טחון חצי כפית אגוז מוסקט טחון. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים בצנצנת ומערבבים היטב, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכינים את הסלט: מבשלים את הבטטה (10 דקות במיקרו, בשלוש נגלות) ומניחים להתקרר. מוסיפים בצל ופטרוזיליה, פקאנים וצימוקים (הרבה צימוקים...) ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב ומגישים. - להבדיל מסלטים אחרים אפשר ואף רצוי להוסיף את הרוטב הרבה לפני ההגשה (שעה-שעתיים), שיספג בבטטות ויתבל אותן היטב.
 

פ ו ל ק ע

New member
סלט פטריות ופקאנים

סלט פטריות ופקאן מסוכר אמא של חברה הכינה אותו פעם, גנבתי והוספתי משלי. 500 גרם (2 סלסלות) פטריות שמפיניון - פרוסות 1 צרור בצל ירוק - קצוץ 1 חבילה (200 גרם) פקאן מסוכר 3-4 כפות רוטב סויה (שיהיה איכותי בבקשה: קיקומן או תמרי) 2 כפות שמן זית מערבבים הכל וזהו.
 

YaelSF

New member
רוטב וינגרט לסלט

רוטב לסלט רבע כוס שמן זית 3 כפות חומץ בלסמי 1 כף חרדל דיז'ון 2 שיני שום מעוכות 1 כף דבש מיץ מחצי לימון מלחפלפל שחור גרוס שמים את כל החומרים בתוך צנצנת, סוגרים היטב במכסה מתאים ומנערים. שופכים את הרוטב על הסלט ברגע האחרון ומערבבים היטב.
 

YaelSF

New member
טחינה - מתכון מעולה../images/Emo70.gif

מתכון: טחינה ירוקה של מסעדת אבו-שורי מאבו גוש * אני עושה עם פחות טחינה גולמית ושאר החומרים בהתאמה. ** הטריק בטחינה טובה (לא להתייחס למה שכתוב במתכון) מידה שווה של נוזל למידת הטחינה (מים עם לימון). שאר המתכונים אותו דבר. רכיבים: 3 צרורות פטרוזיליה קצוצה 5 שיני שום 1 פלפל ירוק חריף שלם 1 כפית מלח 1/2 ק"ג טחינה גולמית מאיכות טובה 1/3 כוס מיץ לימון טרי 1/2 כוס מים 1/4 כפית כמון שמן זית להגשה אופן הכנה: 1) בעלי ומכתש מועכים את הפטרוזיליה יחד עם השום, הפלפל הירוק והמלח, עד לקבלת מחית כמעט חלקה. 2) אם יש לכם מכתש גדול - מוסיפים למכתש את הטחינה, הלימון והמים וממשיכים בפעולת כתישה-מעיכה סיבובית, עד שמתקבלת טחינה במרקם הרצוי. אם משתמשים בעלי ומכתש קטנים - מעבירים את מחית הפטרוזיליה למיקסר או למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים תבלינים, מים או מיץ לימון לפי הצורך והטעם. אפשר להכין טחינה גם בערבוב ביד. 3) מגישים עם שמן זית.
 

YaelSF

New member
סלט תפוא במיונז / פאב

סלט תפוא במיונז / פאב 4 תפוחי אדמה מבושלים במים, מקולפים וחתוכים לקוביות בצל אחד קצוץ 5 ביצים קשות חתוכות גס 6-8 מלפופונים חמוצים 1 קופסת אפונה וגזר לרוטב: 4 כפות יפות של מיונז/ כמויונז 2 כפות חומץ 2 כפות ממי האפונה וגזר מלח, פלפל חופן נאה של שמיר שטוף וקצוץ דק מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט מכניסים לכלי (כוס) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב מעבירים את הרוטב לסלט ומשהים לפחות כשעה ו...בתיאבון
 

chikashel

New member
סלט אבוקדו

לא בדיוק סלט- אבל מעולה: 1 אבוקדו חתוך לקוביות בינוניות (אבוקדו אחד לשלושה אנשים). רבע בצל קצוץ לקוביות קטנטנות. קצת שמן זית מיץ מצחי לימון מלח פלפל-שום (זה לא פלפל שחור רגיל, אלא פלפל שחור עם שום... קונים בכל מכולת.. לא לבלבל עם אבקת שום! ולא לנסות לערבב פלפל שחור עם אבקת שום...) מערבבים את הכל ביחד- ומגישים. מעולה!!!
 

אמיקה

New member
יאללה מרימה את הכפפה ../images/Emo9.gif

פלפלים ממולאים: =============== מצרכים: 8-10 פלפלים אדומים וצהובים (תשכחו מהירוקים - הם הכי לא טעימים) 1 גזר גדול קלוף 3/4 כוס אורז יבש 500 ג' בשר טחון 2 בצלים בינונים, קלוף חתוך דק. 2 שיני שום כתושות 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (בערך) 1 קופסא עגבניות קלופות כתושות 1 קופסא רסק עגבניות 1 פלפל חריף ירוק (לא חובה) שמן לטיגון מלח, פלפל, פפריקה מתוקה סוכר, לימון, כורכום (לא חובה) נענע יבשה (לא חובה) הכנה: 1. את הפלפלים שוטפים במים חמים, מסירים את החלק העליון, מוציאים את הגריעינים, ומחזירים את החלק העליון לכסות את התחתון (אח"כ נחבר בקיסם). אפשרות אחרת - לחתוך את החלק העליון לא עד הסוף, רק שיפתח בנוחות , לנקות גרעינים בעדינות. 2. שוטפים ושמים את האורז בסיר קטן, עם כוס מים. מרתיחים, מכבים אש, מסננים. 3. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר - מפוררים ומערבבים עד שהבשר ישנה את צבעו לחום בהיר. מוסיפים גזר, שום, פטרוזיליה, מערבבים יפה, מוסיפים את האורז המסונן. מוסיפים כ-12/ כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, 1/2 כפית פפריקה, 1/4 כפית כורכום, טיפונת סוכר, 1/4 כפית או פחות נענע יבשה. טועמים (הבשר כבר מבושל - אין מה לדאוג). 4. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר, לא דוחסים (האורז עוד יתנפח) 5. בסיר רחב מטגנים את הבצל השני, מוסיפים את הפלפל החריף, את העגבניות וכוס וחצי מים. מוסיפים בנדיבות פפריקה, ובזהירות מלח, פלפל וסוכר. טועמים. 6. מניחים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, סוגרים את המכסים עם קיסמים, מבשלים כ-40 דק' מרגע הרתיחה. אחלה טעים שבעולם
 

אמיקה

New member
אופס, שכחתי משו ../images/Emo9.gif

את הלימון מוסיפים לרוטב, לא יותר מכף. דרגת קושי.. - זה נשמע מסובך אבל זה לא. נניח... קל+
 
צלי עם תפ"א

גוש בשר פילה מדומה (הכי טוב טרי) לטגן בסיר עם מעט שמן- בצל,שום, פרוסות גזר עגבניה קצוצה אחת וחצי גמבה. להוסיף את גוש הבשר לסיר ולהשחים מכל הצדדים - הבשר מפריש נוזלים לחכות עד שרוב הנוזלים מתאדים. מי שרוצה יכול להוסיף לסיר אם יש מקום גם עוף ומי שרוצה להשקיע יכולה גם להכין קציצות ולבשל עם זה. אם מוסיפים עוף להשחים גם אותו. לאחר מכן למלא את הסיר מים עד שהוא מכסה את כל הבשר, לתבל: מלח, פלפל, פפריקה, א. מרק עוף/בצל/בשר אני אוהבת לשים טימין. לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה - עוף כשעה בשר כשעה וחצי - קציצות אם עשיתן להוסיף לשלב הבישול. לאחר שהבשר מוכן מוציאים מהסיר מכניסים לסיר- לאותם נוזלים בהם הבשר התבשל- קוביות תפ"א,אפשר גם גזר, פטריות ומבשלים עד שמתרכך. את הבשר פורסים לאחר שהתקרר קצת. נשמע ארוך- אבל ממש קל להכין ומתקבלת ארוחה שלמה.
 
עוף עם חרדל ודבש

מבישולה- קלי קלות, מעולה וגםנראה מרשים - טעים להגיש עם אורז. 4-5 כרעיים- או חלק אחר - לא חזה כי הוא יתייבש. מורחים אותם ב 1-2 כפות חרדל דיז'ון. בסיר קטן מרתיחים כ 1.5כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי + קליפה מתפוז אחד + 1 כף סוכר חום או דבש. שופכים על העוף מכסים בנייר כסף ולתנור לחום בינוני גבוהה. במהלך האפייה הופכים את העוף וכ 15-20 דק' לפני הסוף מורידים את נייר הכסף להשחמת העוף, מידי פעם מרטיבים את העוף עם נוזלים. אין צורך בתוספת מלח וכו'. הכנה- 3 דק'.
 

maz

New member
חזה עוף מוקפץ בפילפלים

מתכון עם הסברים הכי אבטיחיים שיכולתי: חומרים: ====== 3-4 פרוסות חזה עוף פלפלים (כמה שיותר צבעים הרי זה משובח!) בצל בצל ירוק אטריות ביצים רוטב סויה רוטב טריאקי רוטב צ'ילי מתוק אופן ההכנה: ========== מבשלים אטריות ביצים לפי ההוראות על האריזה. אני מעדיפה את האטריות הבינוניות או העבות. לכמות שאני מדברת עליה - מספיק חצי חבילה (250 גר'). חותכים 3-4 נתחים של חזה העוף לרצועות בגודל נוח לאכילה כמו קוביות של 5 ס"מ. יותר קל לחתוך כאשר הוא מעט קפוא. חותכים פלפלים מכל הצבעים לרצועות. סה"כ צריך להיות כ- 2 פלפלים. חותכים בצל גדול לטבעות. אם אוהבים חריף - אפשר לקצוץ גם פלפל חריף או פלפלוני שאטה יבשים. שמים בווק או במחבת גדולה שמן (משהו כמו 2-3 כפות). מחממים את השמן היטב ורק אז מכניסים את חזה העוף. מטגנים טיגון מהיר תוך ערבוב רק עד שהעוף לבן מכל הצדדים ואז מוציאים החוצה. מכניסים לשמן את הבצל ואת הפלפלים החריפים. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים תוך ערבוב מתמיד. אם צריך - מוסיפים עוד קצת שמן אבל לא צריך לטגן בשמן עמוק. אחרי שהפלפלים מעט התרכו מוסיפים מעל רוטב צ'ילי מתוק (בערק 2-3 כפות) וקצת סויה ומערבבים. מחזירים את העוף למחבת ומערבבים יוצקים מעל את רוטב הטריאקי, מטגנים תוך ערבוב עוד כמה דקות - לא הרבה כי העוף מתייבש מהר. מוסיפים למחבת את האטריות המוכנות. מוסיפים עוד רטבים לפי הטעם מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומורידים מהאש
 

nikit1

New member
נודלס עוף וירקות

נודלס' עוף וירקות: 200 גרם איטריות ביצים (שבושלו ונשטפו במים קרים. מטפטפים כמה טיפות שמן שומשום, מערבבים ומניחים בצד) 200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות 1/2 פלפל אדום 1/2 פלפל ירוק 1 גזר 1 בצל ירוק 1/4 כרוב לבן חופן נבטים 1 כפית סוכר 2 כפות רוטב סויה מלח, פלפל לבן 2 שיני שום כתושות 1כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ למשרה (לעוף): 1 כפית קורנפלור 2 כפות שמן שומשום 1 ביצה 1 כף שמן סויה משרים את העוף במשרה לחצי שעה- 40 דקות.בינתיים פורסים את הירקות לרצועות דקות ומניחים בצד. מחממים את הווק ומוסיפים 2-3 כפות שמן שומשום או בוטנים. מוצאים את העוף מהמשרה ומקפיצים במשך דקה-שתיים. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים עוד כף שמן לווק ואת השום והג'ינג'ר, כשהם מתחילים להפיץ ריח מוסיפים את הירקות ומקפיצים במשך שתיים-שלוש דקות. מוסיפים את הנודלס והעוף, מתבלים וממשיכים להקפיץ עוד דקה-שתיים.
 

ניצנץ l

New member
קציצות (מתכון של שקדי ../images/Emo47.gif)

קציצות של שקדי מעולות !!!! המצרכים : בשר בקר טחון (אפשר חצי כמות בשר טחון וחצי כמות עוף טחון), ביצה, פרורי לחם, מלח, פלפל, כמון, שום כתוש, פפריקה חריפה ופטרוזיליה קצוצה (אפשר גם להוסיף תפו"א אחד מגורד גס)- ללוש טוב טוב ולתת לזה לנוח שעה במקרר. לעשות קציצות ולטגן. לוקחים קערה. שמים בה את הבשר הטחון. מוסיפים את כל המרכיבים הנוספים בסדר רנדומלי ולפי קלות הגישה למדפים בהם הם גרים. שום קפוא או טרי- לא משנה, מה שיותר נוח. לשים, לשים, לשים כדי לחבר את העסק. מכסים בניילון נצמד ממתינים שעה (תמצאי לעצמך עיסוק לשעה הזו, את לא מצפה ממני גם למצוא לך פתרון לזה) בידיים טיפה רטובות יוצרים את הקציצות ומטגנים במחבת חמה מאוד עם מעט שמן. קפיש????
 

שקדייה

New member
שדרוג הקציצות לתבשיל חורף מושלם

מכינים את הקציצות כמו במתכון למעלה ובסיר נפרד מכינים מרק עדשים כתומות סמיך (בצל מטוגן+ שום מוטגן+ עדשים מטוגנות+ מים רותחים+ מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה וטיפת מרק עוף) זה צריך להיות במרקם סמיך יותר ממרק, אבל לא יותר מידי אחרת זה נהיה עיסה לא נעימה. אם מגיעים למצב העיסתי הזה (כמו שקר לי אתמול) פשוט מוסיפים עוד מים רותחים ומגרדים מלמטה את החתיכות החרוכות החוצה.. לא נורא בכלל. מבשלים מעט ומוסיפים את הקציצות פנימה. מבשלים יחד כמה דקות וזה פשוט מדהים!!! דקה לפני סיום הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחד או לימון וחצי ומגישים את התבשיל על אורז לבן.
 

שקדייה

New member
שניצל עגל

זה מוצר שלא מספיק שמים לב אליו לדעתי. ברוב מחלקות הבשר בסופרים היום ניתן לקנות פרוסות עגל משוטחות ויפות שמתאימות לשניצל, זה מעדן אמיתי. התיבול צריך להיות מינימלי- מלח ופלפל. משם ממשיכים כמו שניצל רגיל עם ביצה ופרורי לחם ומטגנים על מחבת עם שמן זית וחמאה.
 
למעלה