פרויקט ספר מתכונים

פשטידת אטריות גבינה וקינמון מתוקה

פשטידת אטריות גבינה וקינמון חב` אטריות רחבות - לבשל ולסנן 2 שמנת חמוצה 2 ביצים 1 גבינה לבנה 3/4 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל חופן צימוקים 1 כפית שטוחה קינמון קינמון 25 גרם (שמינית חב`) מרגרינה/חמאה לערבב הכל פרט לקינמון וחמאה. לחתוך את החמאה/ מרגרינה לקוביות ולפזר בתבנית, לפזר קינמון על המרגרינה, לשפוך את תערובת האיטריות והגבינה לתנור ולפזר מעל קינמון. לאפות כ- 35 דקות בחום בינוני.לאחר הההוצאה לקרר מעט ולהגיש. ת ע נ ו ג
 
שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות -חלבי

התוספת שתופסת מעדן שעועית ירוקה ופטריות 50 גרם חמאה 800 גרם (שקית) שעועית ירוקה קפואה 2 סלסלות פטריות פרוסות כפית מלח ההכנה: להמיס חמאה במחבת על להבה גדולה,להוסיף פטריות ולטגן אותן עד שהן מפרישות נוזלים ומאפירות קמעה, להוסיף את השעועית הירוקה הקפואה +מלח ולערבב קלות לכסות במכסה ולבשל על להבה גדולה במשך 10 דקות. אחרי 10 דקות, להוריד מכסה ולבשל עד שהנוזלים מתאדים (עוד 7-5 דקות).להוריד מהאש ולחכות שיתקרר קצת. לשים בצלחת ולהתענג... ווי, ווי, איך טעים...
 

YaelSF

New member
פיצה \ אמיקה

פיצה \ אמיקה (אחלה מתכון) בצק: 3 כוסות קמח תופח 1 גביע גבינה לבנה 5% 4 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 1/3 כוס מים לשים ויוצרים בצק (מספיק ל-4 עיגולים דקים, ז"א כל עיגול זה כמו פיצה אישית, כמו שלושה משולשים). את העיגולים יוצרים ומשטחים בידיים רטובות, על תבנית משומנת בהרבה שמן זית+נייר אפיה. עם הבצק עובדים ביידים רטובות ממש! רוטב: 1 רסק אותה כמות מים רותחים (1/3 כוס בערך) 3 שיני שום כתושות מלח פלפל אורגנו 1 כפית שטוחה סוכר מורחים את הרסק על הבצק, מפזרים הרבה גבנ"צ מגוררת עם או בלי תוספות כמו אננס, עגבניות, פלפלים, טונה, קישואים, פטה וכו´ ומטפטפים קצת שמן זית מלמעלה אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה (220) כ-10 דק´ ואפילו פחות - עד ששולי הבצק משחימים. פיצה קישואים: קולפים עם סכין (מגררים יותר נכון את הקליפה) קישוא (עדיף ירוק זוקיני), פורסים דק ומפזרים על הפיצה עם גבינת פטה. פיצה צפונית: קולים פלפלים, קולפים, על הפיצה עם מוצרלה מעושנת. גבינה לבנה 5% אפשר להחליף בריקוטה תמיד, לטעמי ריקוטה טעימה מלבנה, אבל מי שמרגישה אחרת - אפשר להוסיף קצת מלח. ריקוטה = גבינה רזה יחסית, ממרחית ומאוד עדינה בטעם (ולכן משתלבת בכל דבר, כי הטעם שלה לא מורגש). גבינות יותר שמנות מחליפים בפילדלפיה (ארה"ב) או מסקרפונה (אירופה) - שתיהן גבינות מאוד שמנות (מסקרפונה מאוד שמנה, אבל שווה בטירוף!). צהובה = אמנטל (זאת עם החורים הגדולים), אבל כדאי לטעום את מידת החריפות של האמנטל, או להשתמש בצ'דר (גם קצת שונה בטעם, אבל עובד) או מוצרלה (מרקם קצת שונה - יותר "פלסטיקי").
 

YaelSF

New member
לביבות בטטה של 'אורנה ואלה'

לביבות בטטה של 'אורנה ואלה' רכיבים: ללביבות: 1 ק"ג בטטות קלופות 1-1/2 כף רוטב סויה משובח ¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך) ½ כפית מלח קורט פלפל שחור, טחון טרי חמאה לטיגון לרוטב: 1 מכל שמנת חמוצה 2 כפות מיונז מלח ופלפל שחור, טחון טרי עירית קצוצה, לפי הטעם אופן הכנה: 1) מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים. 2) מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 3) צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה. 4) מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. 5) מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.
 

באבלו

New member
סלט פסטה

סלט פסטה קר - לוקחים חצילים פורסים אותם ומחלקים לרבעים, פורסים קישואים וחותכים פלפלים צבעוניים לרצועות (אין צורך לקלוף), מפזרים בתבנית בשכבה צפופה אבל שכבה אחת, מפזרים מלח גס ושמן זית בנדיבות ומכניסים לתנור עד שמשחים. מעבירים לקופסא יחד עם המיצים שהופרשו, השמן מהתבנית - מעבירים את כל התכולה לקופסא. מכינים פסטה מסולסלת (אני תמיד עושה את זו בשלושה צבעים), על כמות של שני חצילים, 5-6 קישואים וכ-9 פלפלים עשיתי 500 ג' פסטה. לפני ההגשה - יוצקים על הפסטה הקרה את הירקות עם כל המיצים והשמן המתובל. מוסיפים חבילת גבינת פטה מפוררת וחבילת בזיליקום קצוצה. מערבבים ומגישים. מ-ע-ו-ל-ה!
 

tutit23

New member
סלט תרד מנצח של פולקע

(מרשה לי? זה המתכון החביב עלי בעולם!) סלט תרד ותפוחי עץ עם שקדים פריכים - 300 גר' תרד טרי (רצוי עלים צעירים (שטופים ומיובשים) - 2 תפוחי עץ אדומי לחיים בגודל בינוני-גדול מחולקים ל-8 ופרוסים פרוסות דקות. (לעטוף היטב למניעת צבע חום או לחתוך לקראת ההגשה). - 2 כפות חמאה (/ מרגרינה) - 1 כוס גפרורי שקדים מולבנים (כ-חבילה של שקדיה). - 1 כף סוכר לרוטב : ½ כוס בצל קצוץ דק 3 כפות חומץ תפוחים 3 כפות חומץ בן יין 3 כפות סומסום ¼ כפית פפריקה מתוקה. 2 כפות סוכר. ½ כוס שמן זית. מלח ופלפל לפי הטעם (כרבע כפית מלח). - להמיס החמאה במחבת . להוסיף השקדים ולהשחים מעט- תוך כדי ערבוב. - להוסיף כף סוכר ולהמשיך לערבב עד שנוצר מעטה קרמל על השקדים. להוריד מהאש לשטח על נייר סופג. לקרר. להפריד את השקדים (נוטים להדבק זל"ז לאחר שמתקררים). לפני ההגשה: - לערבב התרד והתפוחים. - להעביר מהרוטב בכפות גדולות (לא צריך את כל הרוטב!).- לערבב. - בסוף הערבוב לפזר השקדים ולהקפיץ בסלט. שיתפזרו בין כל העלים. אפשר להחליף את השקדים המסוכרים בפקאנים (מוכנים).
 

אמיקה

New member
סלט עגבניות אדיר של "אידי"

לחתוך 6 עגבניות קשות לקוביות, להוסיף 2 פלפלים חריפים ירוקים קצוצים, 1/4 כוס שמן רגיל, שיני שום גדולות + מלח, פלפל והרבה לימון. לאכול מייד, טרי, רצוי עם לחם טוב
 

באבלו

New member
"סלט עוזי"

שהייתי בצבא מילצרתי במסעדה בשם "דגריף". מסעדת דגים ופירות ים מצויינת באיזור 02. שעוזי לנדאו היה מגיע הוא היה מבקש "תחתכו לי עגבניות, ותוסיפו, שום וקצת חריף...". שולחנות ליד ראו וביקשו גם עד שזה נכנס לתפריט עם שמו. מומלץ!!! לחתוך עגבניות (לא קשות, אבל לא רכות) לקוביות, להוסיף בנדיבות שום כתוש, שמ"ז, מלח, פלפל ופלפל ירוק חריף. לערבב ולהגיש. אוח זה טוב!
 

באבלו

New member
"סלט עוזי"

שהייתי בצבא מילצרתי במסעדה בשם "דגריף". מסעדת דגים ופירות ים מצויינת באיזור 02. שעוזי לנדאו היה מגיע הוא היה מבקש "תחתכו לי עגבניות, ותוסיפו, שום וקצת חריף...". שולחנות ליד ראו וביקשו גם עד שזה נכנס לתפריט עם שמו. מומלץ!!! לחתוך עגבניות (לא קשות, אבל לא רכות) לקוביות, להוסיף בנדיבות שום כתוש, שמ"ז, מלח, פלפל ופלפל ירוק חריף. לערבב ולהגיש. אוח זה טוב!
 

Mikella

New member
סלט כרובית

לשטוף כרובית טריה ולחלק לפרחים קטנים. החומרים: רבע כוס סוכר רבע כוס חומץ רבכ כוס שמן (רגיל) רבע כוס סויה 100 גרם צנובר קלוי אופן ההכנה: להרתיח את כל החומרים ולבחוש עד שהסוכר נמס לשפוך על הכרובית. לפזר את הצנוברים ממש לפני ההגשה
 
פלפלים בשני צבעים קלויים

פלפלים בשני צבעים קלויים עם שום וחומץ 5 פלפלים אדומים 5 פלפלים צהובים {או ירוקים/כתומים} קולים בתנור את הפלפלים עד שהקליפה משחימה {הופכים עד שמשחים מכל הצדדים} מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון כפולה עד שמתקרר. מקלפים את הקליפה הדקה שיורדת בקלות מהפלפלחים וחותכים לרצועות די עבות מתבלים: 1/3 כוס חומץ+- מעט שמן רגיל מלח פלפל שחור 2 שיני שום נותנים להכל לשכב לילה במקרר.....
 
סלט עוף, בייביז ופירות (לאירוח?)

מסדרים יפה יפה על מגש או צלחת גדולה ערימה של בייביז ו/או תרד ו/או רוקט. מעליהם מפזרים: עוף בגריל מקורר (קנוי כמובן) שחותכים לרצועות קטנות, פרוסות של אפרסק / נקטרינה / אפרסמון / תותים / פרי מתאים אחר וחתיכות פקאנים מסוכרים (עדיף עם השוקולד). מכינים רוטב סטייל וינגרט עם טויסט קצת מתוק (לא צריך הרבה כי הפרי והפקאן נותנים מתיקות, אז נניח קצת צ'ילי מתוק או טיפה דבש) ושופכים מעל רגע לפני ההגשה.
 
למעלה