פרויקט ספר מתכונים

לזניה ב-10 דקות

אני עושה אותה כבר שנים (באמת ) ואף פעם לא מתפספס. ככל שהגבינות יהיו עשירות יותר (=שמנות יותר), זה יהיה יותר טעים, אז לא להחליף בקטוג' 3%, שמנת אפשר 15% ולא 32% . לגירסה עוד יותר משודרגת- אפשר להמיר חלק מהגבינות בתרד ואז זה בכלל נראה מצוין. תבנית 30X20 רק חלבי: 4 קוטג' 9% 2 שמנת חמוצה 1 עגבניות מרוסקות, קופסא גדולה אטריות לזניה 300 גר' גבינה מגורדת (עמק או קצ'קאבל או שתיהן ביחד) תיבול - בזיליקום, שום (2-3 שיניים), אורגנו, טבסקו / צ'ילי, מלח, סוכר. היות והרעיון לחסוך בזמן, אפשר לקנות מראש את העגבניות עם הבזיליקום והשום של טל. קערה 1: מערבבים גבינות קערה 2: עגבניות + תבלינים מסדרים שיכבה איטריות, חצי מכמות הגבינה, חצי מכמות העגבניות. שוב שיכבה איטריות, חצי מכמות הגבינה, חצי מכמות העגבניות. גבנ"צ למעלה. אופים 40 דקות. נותנים להתקרר כשעה. לגירסה עם התרד מורידים 2 קוטג' ומוסיפים 400 גר' (חצי שקית) תרד. גם התרד זה לא בעיה- מפשירים במיקרו לפי ההוראות ומוסיפים לגבינות. לא לשכוח לסנן את התרד היטב ואפילו למעוך קצת שכל הנוזלים יצאו. זהו. באמת 10 דקות.
 

סימבה3

New member
עוד לזניה מהירה

זו לזניה שבן זוגי עושה והיא יוצאת מעולה מעולה החומרים שצריך ללזניה זה גבינה בולגרית, עלי לזניה, עגבניה (ומי שאוהב גבינה מעושנת אפשר להוסיף גם) החומרים לרוטב שמנת ופטריות: 1 בצל, 1-2 שיני שום, פטריות שמפיניון טריות (או קפואות) ושמנת. מטגנים את הבצל והשום, אחרי דקה מוסיפים את הפטריות עד שהן נהיות מעט שחומות מוסיפים פלפל גרוס ומלח ואז מוסיפים את השמנת (אפשר להוסיף גם יין לבן). נותנים להתבשל על אש קטנה עד שנהיה סמיך (תוך כדי ערבוב מידי פעם). שמים שכבה של עלי לזניה מעליה שכבה נכבדת של גבינה בולגרית ושכבה של פרוסות עגבניה. שוב שכבה של עלי לזניה אח"כ גבינה בולגרית ועגבניות ובסוף שכבה נוספת של עלי לשניה ומעל יוצקים את הרוטב (שמנת ופטריות. שמים בתנור ל40 דקות. את רוטב השמנת והפטריות אפשר לאכול גם סתם עם פסטה
 
ועוד לזניה, הפעם תרד וחצי דיאט

אותה שיטה... מפשירים תרד קפוא (בערך 400גר' על תבנית אינגליש קייק), עדיף תרד עלים קפוא ולא המעוך... מערבבים בהתאם לרמת הדיאטה - כ-250גר' גבינה לבנה (אני משתמשת ב-5%), 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת ותבלינים לפי הטעם- אצלי זה בד"כ שום ובזיליקים, מלח, פלפל. אין לי ספק שבקלות אפשר לשדרג עם גבינות טובות יותר, שכבות מושקעות יותר וכו' - אבל זה יוצא מאוד טעים גם ככה... אז לאירוח תתאמצו. עושים שכבות אטריות לזניה-תערובת-אטריות-תערובת ודוחפים לתנור.
 

chikashel

New member
קציצות תרד- גם בריא גם טעים!!!

1 ק"ג תרד קפוא טחון- מופשר 2 ביצים קמח תירס (מגיע בשקית קטנה כזו, לא זוכרת כמה גרם... כמו של קמח אוסם משתמשים בכל השקית) פפריקה מתוקה פרורי לחם פלפל שחור ומלח. לסחוט את התרד מהמים היטב היטב מערבבים את כל החומרים ביחד, מניחים בשמן חם כף מהתערובת ומשטחים במחבת עם מזלג עד ליצירת לביבה קטנה. מעולה עם שמנת חמוצה, לארוחות חלביות וגם כ"סתם" תוספת לארוחה בשרית.
 

chikashel

New member
שקשוקה

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 1 בצל גדול חתוך לקוביות 2-3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות 1 קופסא רסק עגבניות 2 שיני שום מעוכות (או שתי כפיות שום קצוץ מוכן) ביצים כמספר האנשים (הכמויות המובאות פה הן לשקשוקה לארבעה אנשים). 1. מטגנים את הירקות (בהתאמה, קודם פלפל, אח"כ מוסיפים בצל ולבסוף את העגבניות)עד להתרככות, מוסיפים תבלינים. 2. מוסיפים רסק עגבניות ושום. 3. לאחר שתערובת הירקות מוכנה (הירקות רכים והכל מעורבב לא ביחד) משטחים במחבת, ושוברים עליה ביצים ("עין"). לפזר מלמעלה מלח, פלפל שחור. 4. לכסות ולבשל על אש קטנה, עד שמוכן (עד שהביצים התבשלו). להגיש עם לחם לבן טרי.
 

קולונה

New member
בואיקוס - לחמניות גבינה

מתכון מעל השולחן קליל, זריז וטעים.....מנסיון - גבינה לבנה 5% מספיקה, וגם הבולגרית לא חייבת להיות מאוד שמנה - אחרת הלחמניות יוצאות עוד יותר שמנוניות ממה שהן ממילא. 350 גרם קמח תופח (1 חבילה קטנה) 1 גביע גבינה לבנה 1 ביצה 250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת 200 גרם גבינה קשה מגוררת (עמק, טל העמק או קשקבל) לציפוי: 20 גרם גבינה קשה מגוררת מתכון ל - 30 יחידות + מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק רך מאוד. במידת הצורך (אם הבצק רטוב מדי) מוסיפים מעט קמח, אבל אסור לייבש את הבצק. + מחממים תנור ל-200 מעלות + מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. טובלים את כיפתם בגבינה מגוררת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ===================================================================== ובגרסת השף הלבן (כמעט זהה) זמן הכנה 25 דקות 3 כוסות קמח תופח 200 גרם חמאת תנובה רכה 1 ביצה 1 גביע שלי יוגורט 250 גרם גבינת בולגרית פיראוס מגוררת 250 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת 150 גרם גבינת תנובה 9% מלח לפי הטעם 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה אופן הכנה 1. שמים בקערה את כל המצרכים ולשים לבצק אחיד, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח. מקררים למשך שעה. 2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), צרים מהבצק עוגיות עגולות ופחוסות מעט עורכים בתבנית אפייה. 3. מברישים את העוגיות בביצה טרופה, זורים מעל שומשום ואופים עד שהעוגיות יזהיבו.
 
גם לי יש בואיקוס מעולים

בואיקוס רמת הקושי - קל הרכיבים: קמח אסם קטן {350 גרם} 200 גרם חמאה בטמפ' החדר 1 כפית מלח 1 גביע שמנת חמוצה 9% או 15% 200 גרם קשקבל {אני משתמשת בעמק לייט}- מגוררת 100 גרם ג. בולגרית - מגוררת שומשום+ביצה ההכנה: מעבדים במעבד מזון קמח|חמאה מוסיפים את הגבינות המגוררות נוצר בצק מעט דביק עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה מחממים תנור ל180 מעלות על תבנית עם נייר אפיה מסדרים כדורי בצק {בגודל קלמנטינה קטנה} מורחים ביצה ומפזרים שומשום אופים עד שמזהיב! אני מגישה עם חמאת שומשמיר שאני מכינה
 
פשטידות קלות להכנה

וקלות בקלוריות 2 גביעי גבינה- או 2 קוטג' או קוטג' ולבנה או שילוב אחר שמועדף עליכם אני מעדיפה 5%, אבל ניסיתי גם אם פחות או יותר- וזה גם טוב. כחצי חבילה צפתית או בלוגרית (כ 150 גר) מפוררת - אני משתמשת גם פה ב 5% 2 ביצים 4 כפות קמח תופח ירקות - אפשר 2 קופסאות תירס מקופסא, ברוקולי, כרובית, קישוא- לבשל לפני, בצל ופטריות- לטגן לפני לתבל מלח פלפל וכל אחת לפי מה שיש ומה שאוהבת- שמיר/פטרוזיליה/ צ'ילי או מה שבא. ניתן לפזר למעלה גבינה צהובה מגוררת- ממש לא הכרחי לאפות ב 180 מעלות עד שהקיסם יבש. קלי קלות
 

NIKITA25

New member
פטריות במילוי פסטו ופרומעז

מצרכים:צרור בזיליקום, צנוברים,שום,פרמזן מגורד ,מלח ,פלפל, סלסלת פטריות שמפניון, גליל גבינת פרומעז, פרורי לחם, ביצה טרופה, שמן לטיגון. אופן הכנה: ראשית מכינים את ממרח הפסטו במעבד מזון מעבדים למחית את עלי הבזיליקום ,הפרמזן, הצנוברים(4 כפות) השום(5 שיניים) פלפל ומלח ושכחתי גם 3 כפות שמן זית (הכמויות לפי טעמכן הן לא מחיבות) לאחר שהממרח מוכן מערבבים כף ממנו עם 1/3 גבינת פרומעז, מנתקים את הבסיס מראש הפטריה וממלאים בתערובת הגבינה והפסטו, טובלים בביצה ובפרורי לחם ומטגנים . מתכון קל להכנה חצי שעה חשוב להגיש חם , אם שארית הפסטו והפרומעז ניתן להכין כריכים מדהימים לדוג` ג`בטה עם פסטו פרומעז וחציל מטוגן או לחלופין סלמון מעושן , מנת הפטריות פשוט נחטפת
 

NIKITA25

New member
חצילים במילוי פרומעז (ופסטו)

פורסים חציל ומטגנים בשמן , פורסים עגבניות ומטגנים, מניחים בתבנית פרוסת חציל מעליה עגבניה מעל העגבניה פרוסת גבינת פרומעז ומכסים בפרוסת חציל נוספת מעל החציל מניחים תלולית של פסטו מכינים את שאר החצילים באותו אופן ומכניסים לתנור לחימום הגבינה (15 דקות) חשוב להשרות את החציל במלח גס לפני הטיגון קיבלתי תגובות נלהבות
 

אמיקה

New member
פשטידת תירס קלילה

לערבב היטב בקערה: 5 ביצים+ 1 כוס חלב+ קופסת תירס (מסוננת) + 2 כפות שמן + 3כפות קמח תופח + 300 גרם גבינה צהובה מגוררת + 1/2 כפית מלח + פלפל שחור גרוס בנדיבות. להכניס לתנור חם, 180 מעלות, כ-20 דק' או יותר - עד שהפשטידה מזהיבה. [אותו דבר בדיוק אפשר לעשות עם אפונה וגזר במקום התירס, או קופסת פטריות חתוכות ו1 בצל מטוגן]
 

אמיקה

New member
פטוצ'יני סלמון בשום ושמיר-לאבטיחיות

1. מכינים 1/2 חבילה פסטה מסוג פטוצ'יני לפי ההוראות על השקית. 2. בסיר קטן מרתיחים, ומבשלים 5 דק': 1 שמנת מתוקה+ 2/3 חבילה מרגרינה מזולה שום-שמיר+ חבילה (100ג') סלמון מעושן חתוך לרצועות + 1/4 כוס יין לבן+ מלח, פלפל וטיפל'ה אגוז מוסקט טחון (לא חובה המוסקט). 3. מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מפזרים למעלה עירית קצוצה (2-3 כפות לכל הכמות זה בסדר) וקוצרים מחמאות כאילו מי-יודע-מה עשינו
 

nikit1

New member
פשטידת כרובית וברוקולי

פשטידת ברוקולי וכרובית של יעל מוינה (פורום ynet) 3 כפות פירורי לחם שכבת הכרובית: 1 כרובית בינונית כפית מלח 2 ביצים ½ כוס קמח 2 כפות מיונז כף אבקת מרק בצל פלפל שחור שכבת הברוקולי: 500 גרם ברוקולי כפית מלח כף אבקת מרק בצל קורט פלפל שחור 2 ביצים ½ כוס קמח 2 כפות מיונז לבשל את פרחי הכרובית, לסנן, לפורר ולהוסיף את שאר המרכיבים. בתבנית משומנת לפזר פירורי לחם, לצקת את תערובת הכרובית ולאפות בחום בינוני כרבע שעה. להכין את שכבת הברוקולי כמו הכרובית, לצקת מעל שכבת הכרובית האפויה-למחצה, ולאפות עוד כ- 45 דקות. מקור המתכון: יעל מוינה, ynet
 

shelycat

New member
פאי פלפלים צבעוניים ובטטה.

פאי פלפלים צבעוניים ובטטה. לתבנית פאי 24 למלית: 4-6 פרוסות גבינה צהובה (אני השתמשתי בגבינת קורפיובסקי שקניתי בטיב טעם). 1-2 בטטות פרוסות ומטוגנות (אני השתמשתי כמובן בשמן זית) 1 פלפל אדום חתוך לפסים ומטוגן 2 פלפלים צהובים חתוכים לפסים ומטוגנים (אפשר בעצם איזה צבעים שמתחשק) 1 ביצה 2 כפות לבּנה מחלב כבשים של גד 1 כוס שמנת לקצפת (=קופסה של השף הלבן) מלח פלפל לפי הטעם. לבצק: 50 גרם חמאה (חצי חבילה קטנה) 1 כוס קמח רגיל ¼ כוס מים (כ-4 כפות) הכנה: * תנור מחומם מראש לחום בינוני (180-200 מעלות) * מערבבים את החומרים לבצק לגוש חלק (השתמשתי במעבד מזון לקצר תהליכים). * מרדדים אל תבנית משומנת (משתמשת בספריי שמן) את הבצק (אפשר להכניסו למקרר להתקררות קלה עטוף בניילון נצמד עד ששאר המרכיבים יהיו מוכנים). * מניחים על הבצק את פרוסות הגבינה. * על הגבינה מניחים את פרוסות הבטטה המטוגנות ועליהן את הפלפלים. * בוחשים את הביצה עם הלָבּנה, מלח פלפל והשמנת ויוצקים מעל שאר המרכיבים בתבנית. * אופים 25-30 דקות או עד שאפוי. מתכון אישי שלי.
 

אמיקה

New member
טונה קסרול של ofri2 ../images/Emo9.gif

"מכינים רוטב בשמל - משמע ממיסים חמאה (שלוש כפות בערך), מוסיפים 2 כפות קמח - הכל על אש קטנה, כן? כשהקמח והחמאה הופכים לבצק, מוסיפים 2 כוסות חלב ובוחשים בטירוף, פן יצוצו גושים. בסיר אחר מבשלים חצי חבילה של פסטה פנה או קונכיות. כשהפסטה מבושלת מוסיפים לה 2 קופסאות של טונה בשמן (מסוננת), 150 גרם גבנ"ץ מגוררת (אני מערבבת כמה סוגים), שופכים למעלה את רוטב הבשמל, מערבבים היטב, ולתנור. אחלה ארוחת ערב" ואמיקה מוסיפה - פיצוץ של דבר
כשזה חם, יש סיכוי סביר שזה לא יגיע לעולם למצב של קר
 
למעלה