פרויקט ספר מתכונים

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif פרויקט ספר מתכונים ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

טוב, הגיע הזמן שאני אעשה משהו מועיל כמנהלת הפורום
אני חושבת שאחד הדברים שהכי דרושים לכל אחד/ אחת מאיתנו זה אוסף של מתכונים קלים להכנה, כי זמן זה לא תמיד המשאב הכי זמין. אז נכון שניסינו לעשות את זה מספר פעמים, אבל הפעם אני מבטיחה לנסות שזה יהיה מאורגן ככל האפשר. יש רשימת קטגוריות (מנות ראשונות, מרקים, בשר וכו') יהיה נחמד אם תציינו דרגת קושי (קל / בינוני / מסובך) זמן הכנה נדרש הערות שלכם/ן למתכון וכמובן- את המקור שלו, אם זה לא מתכון שלכם.
 

nikit1

New member
חמוצים

חמוצים (אמירה- פורום מתכונים תפוז) 8 צנוניות קטנות חתוכות לרבעים(או גדולות לרצועות) 2 פלפלים אדומים -לרצועות 2 גזרים- לרצועות 1 פלפל חריף-לפרוסות 2 גבעולי סלרי- לרצועות 1 כפית מלח פלפל שחור גרוס 1/2 כוס מיץ לימון(סחוט טרי) אופן ההכנה לשים בקערה את כל הירקות, לפזר מעל את המלח,לערבב ולהניח בצד לחצי שעה, להוסיף את מיץ הלימון ופלפל,לערבב..וזהו.. בתאבון דרגת קושי- קל!
 

אמיקה

New member
מלפפונים חמוצים "של בית"

בוחרים מלפפונים קטנים ומוצקים, שוטפים ומכניסים לצנצנת שנסגרת טוב. מוסיפים כמה שיני שום שלמות ו-1 פלפל חריף אדום. ממלאים במים ומלח ביחס של כפית שטוחה מלח על כל כוס מים . מסיימים בחופן שמיר, וסוגרים את הצנצנת. מוכן אחרי כ-5 ימים.
 

chikashel

New member
לימונים כבושים

לוקחים לימונים עם קליפה עבה (לימונים בריאים כאלה, עם ריח טוב ומובהק של לימון). חורצים בהם חריצים לאורך- כמעט עד "הבשר", כאילו מקלפים תפוז, רק בלי לקלף. לוקחים קערה וממלאים במלח גס. מגלגלים את הלימונים במלח (אחד אחד), ומוודאים שכל החריצים מלאים במלח. מעבירים לקערה אחרת, מכוסה, ומשאירים ל 24 שעות. אחרי 24 שעות מעבירים את הלימונים לצנצנת, יחד עם הנוזל שהם הפרישו (כמות הלימונים תלויה בגודל הצנצנת), ודוחסים אותם פנימה. מוסיפים חצי כוס שמן זית. סוגרים ומחכים שבועיים. (הנפח "יורד" בתקופה הזו- לא להבהל!) אחרי שבועיים קליפת הלימונים נהיית נימוחה בפה... ככה יודעים שהלימונים מוכנים. אנחנו מוסיפים את זה לסלטים, לאבוקדו, ותבשילי בשר ועוף למינהם... וגם סתם ככה- בצלחת של ירקות חתוכים. יאמי!
 

nikit1

New member
מטבלים

מטבל גבינה הכי קל בעולם: 1 גביע גבינה לבנה 5% לפחות 1 כף מיונז איכותי 2 שיני שום כתושות 1 כפית מיץ לימון פפריקה מתוקה * במקום פפריקה אפשר לשים חופן שמיר קצוץ ואז זה מטבל "שום-שמיר" מטבל שמנת חמוצה של "לה קורדון בלו": 250 מ"ל שמנת חמוצה 2 כפות מיונז 25 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק 1 כפית מיץ לימון 1/2 כפית רוטב ווסטרשייר 1 כפית רוטב חזרת (רצוי, לא חובה) 1/2 כפית חרדל דיז'ון 1/4 כפית מלח מטבל עשבי תיבול של "לה קורדון בלו": 2 כפות חרדל דיז'ון 4 כפות יין אדום 250 מ"ל שמן זית 1/2 כף של לפחות שלושה מהבאים: עירית, בזיליקום, פטרוזיליה, טרגון דרגת קושי- קל
 

shelycat

New member
החמוצים שלי

חמוצים א-לה שלי: בגדול זה הולך משהו כזה: ירקות לפי בחירה (כרובית, סלרי, כרוב, פלפלים צבעוניים, גזר וכו') על כל 1.5 כוסות חומץ (עדיף חומץ הדרים אבל לא עקרוני) שמים 3.5 כוסות מים 3 כפות מלח קצת סוכר (השתמשתי בערך בכפית) 2 עלי דפנה קצת גרגרי פלפל שחור קצת גרגרי חרדל (לא חובה) ואני מוסיפה גם קצת כורכום (בערך כפית). מוסיפים פנימה את הירקות החתוכים/פרוסים/מופרדים לפרחים, מהירקות הקשים אל הרכים (כשאת הרכים יותר מכניסים ממש בסוף הרתיחה) ומרתיחים (אבל לא יותר מידיי כדי שהירקות ישמרו על פריכות טובה), כמה דקות אחרי שזה רתח מכבים את האש, מצננים ומעבירים לכלי או צנצנת עם מכסה, בעצם מרגע שזה קר זה כבר מוכן.
 

משקולת

New member
סלט פסטה

חבילת פסטה מסולסלת צבעונית (הכי יפה!) חבילת גבינה בולגרית חתוכה לקוביות בזיליקום טרי עגבניות שרי - כקופסא עגבניות מיובשות בשמן זית. (אפשר גם עם זיתים שחורים, יש צנצנת כזו של אוליביה). לתיבול - מלח (ngy כי הבולגרית מלוחה) פלפל שחור ואורגנו אם אוהבים והכי חשוב - כמה כפות של שמן הזית בו היו העגבניות המיובשות. מערבבים הכל ו - זהו! הערה: מדובר בכמות גדולה מאוד. אם מדובר על 2-4 סועדים, ניתן להסתפק בחצי כמות. מתכון מצויין וקליל- חן חן ל- edna12!
 

26פינקי

New member
../images/Emo39.gifעלי גפן ממולאים../images/Emo3.gif

המתכון הכי מוצלח שקיים..בלעדי לאמא מתכון לכ- 50 עלים. מרתיחים את העלים במים ומסננים. לאורז: מטגנים בצל בינוני קצוץ מוספים כוס אורז שטוף היטב המון נענע קצוצה (טוב, ננסה לדייק. 4-5 כפות..) כפית מלח פלפל פפריקה מטגנים הכל יחד כמה דק' ומצננים. משמנים סיר בינוני בשמן זית ומרפדים את התחתית בעלים הדפוקים יחסית. מניחים במרכז כל עלה בין חצי כפית וכפית מלית, סוגרים את השוליים ומגלגלים כלפי חוץ. (לגלגל הדוק אך לא דחוס מידי) מניחים את העלים הממולאים בסיר די צמוד אך לא לדחוס. רוטב: כפית אבקת מרק עוף מלח לימון שלם סחוט מים (בערך כוס, כוס וחצי) יוצקים את הרוטב על העלים עד לכיסוי מלא מרתיחים, מקטינים להבה ו-3/4 שעה בישול (כדאי להניח על העלים צלחת בגודל מתאים לסיר ורק אז מכסה). המתכון המצויין הפך לסימן ההיכר שלי בכל אירוע
 

shelycat

New member
שאלה....

כשמכינים את האורז לא לבשל אותו במים? רק לטגן אותו?
 

shelycat

New member
אחלה, אף פעם לא הכנתי

איפה מוצאים עלי גפן בימינו? אפשר להשתמש באלו שמוכרים בצנצנות משומרים? זה נוח?
 

26פינקי

New member
אפשרי

אם כי קצת פחות מוצלח. להורים שלי יש גפן בגינה וגם לסבתא של ערן, אם אין אפשר לקנות בשוק. עשיתי גם ממשומרים זה גם טעים אבל אז אין צורך בהרתחה וקצת קשה להפריד בינהם..
 
סלט "סיני" (עם כינור גדול ../images/Emo13.gif)

מסוג המתכונים שלכתוב אותם לוקח יותר זמן מלהכין אותם... סלט סיני טעים, ופשוט מאוד: 1 שקית לקט ירקות סיני(- 700 גרם ממקרר הקפואים בסופר) 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שומשום לבשל את תוכן השקית במעט מים רותחים + 1/2 כפית מלח למשך 7 דקות על אש בינונית. לכבות, לסנן, לשטוף במים קרים (להחזרת הפריכות). לשים בקערה עם רוטב סויה ושומשום ולערבב. לחכות מס´ דקות ומזלגות קדימה שלוף
בתאבון
 
../images/Emo26.gifסלט פלפלים קלויים

סלט פלפלים אדומים שבושה לספר כמה שהוא פשוט: לוקחים : 10 פלפלים אדומים בשרניים, 1/3 כוס שמן זית, 1 כף חומץ(רצוי חומץ בן יין ) 1/2 כפית שום כתוש (שווה ערך ל-1 שן שום), מלח ופלפל שחור ההכנה: חוצים ומנקים את הפלפלים מגרעינים. שמים בתבנית וקולים בגריל עד שהפלפלים מתרככים וקליפתם משחירה.מוציאים מהתנור ושמים בשקית ניילון וקושרים. משאירים בשקית כ- 40 דקות עד שהפלפלים ``מזיעים``ואפשר לקלף אותם בקלות. קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות, שמים בקערה יוצקים מעל את שאר החומרים, מערבבים ושומרים במקרר מכוסה היטב בניילון נצמד. בתאבון ובהצלחה
ממטבחה של אמא של צליל אופק ואגם
 
מרק יוגורט

מצרכים: 20 מלפפונים שמיר שום 5 יוגורט 5 גיל (אפשר רוויון - אני לא אוהבת). הכנה: חותכים את המלפפונים לחתיכות קטנות. כותשים שום טרי יחד עם המלפפונים (לפי הטעם - כל אחד וחריפותו הוא). מוסיפים שמיר חתוך דק מאוד. מוסיפים את היוגורט והגיל. כף שמן זית חצי כף חומץ מלח לפי הטעם. לערבב טוב ולהשאיר במקרר כמה שעות. ככל שזה יותר זמן במקרר - עדיף (כמובן שלא לחכות שיחמיץ). יוצא טעים!
 

nikit1

New member
מרק קרופניק

מרק קרופניק: 2 תפו"א גדולים קלופים ומגוררים 1/2 כוס גריסי פנינה 3 כפות פטריות מיובשות שהושרו בחצי כוס מים רותחים ונקצצו 2 גזרים מגוררים 1 בצל קצוץ 1 קישוא מוצק מגורר שורש סלרי מגורר עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי, פלפל, מלח מטגנים את הבצל בסיר גדול, כשמתחיל להיות שקוף מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כדקה-שתיים. מוסיפים 10 כוסות מים, את הגריסים, הפטריות והמים בהם הושרו. כשמתחיל לרתוח מוסיפים את התפו"א, הקישוא ומתבלים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה. אפשר להוסיף סלסלת פטריות טריות אחרי הרתיחה, אני לא תמיד עושה את זה מטעמי קמצנות
אבל למרות זאת המרק המתקבל- משגע
 

פ ו ל ק ע

New member
מרק קרופניק גירסת הפולקע

מרק קרופניק 1 בצל גדול קצוץ 2 שיני שום קצוצות 2 גזרים מגוררים בפומפיה 1 סלסלה פטריות שמפניון טריות קצוצות 5-6 פטריות שיטאקי מושרון במים רותחים וקצוצות 100 גרם גריסי פנינה מלח, פלפל, פפריקה וכורכום. (לפי הטעם) מתחילים בטיגון: מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל, כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום וגזר ומטגנים ביחד עוד 3 דקות. מוסיפים את הפטריות (2 הסוגים) וממשיכים לטגן ולערבב עוד 5 דקות. המהדרין מוסיפים בשלב זה כף קמח. אני חושבת שאפשר לוותר. מוסיפים את המים שבהם השרנו את פיטריות השיטאקי ואת הגריסים. יוצקים עוד 2 ליטר מים ומתבלים. מרתחים ומבשלים על אש נמוכה עוד שעה. זהו. המרק מוכן. חם וסמיך. תאמינו לי - זה נורא טעים.
 
מרק תירס

4-6 מנות קל להכנה 1 בצל גדול קצוץ 1 קופסת שימורי תירס, או חצי שקית קפוא 3-4 כפות רוטב סויה 1 כפית רוטב צ'ילי חמוץ-מתוק 1 כפית אבקת מרק 2 ביצים טרופות 1 שן שום כתושה 1-1.5 ליטר מיים 1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב ואפילו מתחיל להשחים (זה יתן חלק מהצבע החום למרק). 2. מוסיפים את התירס, המיים והתבלינים למינהם.מביאים לרתיחה. 3. אחרי 15 דקות של רתיחה, לאט לאט בוזקים את הביצים הטרופות, תוך כדי בחישה מתמדת. חשוב שהמרק יהיה רותח ומבעבע. 4. מבשלים 5 דקות נוספות.
 
למעלה