סופגניות מהירות ללא שמרים, של מאיה מרום
מתכון הבסיס הוא לסופגניות תפוזים, יש גיוון לסופגניות שוקו עם שוקולד לבן. אני עשיתי את השוקו, עם שוקולד מריר כמובן. היה טעים! סופגניות תפוזים: מערבבים בקערה חצי כוס מיץ תפוזים, 2 ביצים, שליש כוס סוכר, 50 גרם חמאה מומסת, 1 שקית אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתייה וקורט נדיב של מלח. מוסיפים שתיים וחצי כוסות קמח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומקפיאים למשך שעה (אפשר לשמור במקפיא עד שבועיים, הבצק נותר רך וניתן לטגן אותו ישירות מהמקפיא). בוצעים עיגולים קטנים בגודל כדורי פינג פונג ומטגנים בשמן עמוק כדקה. מזליפים דבש או זורים סוכר טחון עם קליפת תפוז. לסופגניות שוקו: מחליפים את מיץ התפוזים בלבן או ברוויון ומוסיפים לבלילה כוס אחת של קקאו (לא שוקולית!) לפני שמוסיפים את הקמח. לפני הטיגון בוצעים מהבצק פיסות בגודל כדורי פינג פונג וממלאים בקוביית שוקולד לבן. אם הקובייה גדולה מדי והבצק לא נסגר אפשר לחצות את הקובייה ולהניח את החצאים אחד על השני. מטגנים בשמן עמוק כדקה. אפשר גם למלא את הסופגניות בסוכריות טופי חלב.