בא לי שרשור שמרים

קאפקייק

New member
בא לי שרשור שמרים


אז מה אם רק יום שלישי? חייבת ריח של שמרים בבית בשבת. עדיפות למלוח, אבל יאללה - נזרום
 

ליצולה

New member
שבלולי שמרים ברטבים שונים

אני עושה בצק שמרים מקילו קמח בסיסי של קארין קורן ומרדדת (מקילו קמח אני יוצרת 3-4 נגלות של רידודים). אחרי שרידדתי ממלאת לפי החשק: פלפלים קלויים, רוטב פסטו, עגבניות וגבנ"צ, גבינת עיזים וזיתים שחורים. אח"כ מגלגלת, חותכת לחתיכות ושמה על תבנית על הצד (הגלגול כלפי מעלה). יוצא כמו עוגת שושנים אבל מלוח. יאאמי.
 

ליצולה

New member
בבקשה

1 קילו קמח 1 שקית שמרית (50 גרם) 2 2/3 כוסות (650 מ"ל) מים 2 כפות דבש (או סוכר) כף מלח שליש כוס שמן זית וטיפ- את ההתפחה הראשונה אני עושה כרגיל- עד שמכפיל נפח אחרי ששמתי מילוי התפחה שנייה אני או לא עושה בכלל או עושה קצרה- כדי שלא ייצאו מאפיים ענקיים עם קצת רוטב. נגיד פיצה- אני לא עושה התפחה שנייה בכלל. פוקצה- אם בא לי אוורירת וגבוהה- אני עושה התפחה שנייה גבוהה. ועוד טיפ- אפשר אחרי המילוי לשים ללילה במקרר (תופח שם מאוד לאט) ואז לאפות ממש לפני שהארוחה מוכנה שיהיה חם מהתנור.
 

ליצולה

New member
וואו, הזכרת לי נשכחות

לפני פרוץ הצליאק לחיי, הייתי עושה בצק שמרים בסיסי, עושה לחמניות וממלאת בתערבות של: גבינת כנען, בצל מטוגן ופטריות מטוגנות. מגלגלת מעל המילוי ומבשלת כלחמניה. עשית לי חשק. רק צריך למצוא בצק שמרים טוב ללא גלוטן
 
פוקאצ'ה

אני מאד אוהבת את המתכון של קרין גורן מכינה או בתבנית תנור ענקית או ניסית פעם אחת ויצאו לי אינגליש וזה מדהים כמה שזה יוצא מצויין
 

פ א צ ה

New member
לחמניות מעולות

לפי המתכון של דודו חמוד, כאן ולשדרוג אני אוהבת להוסיף בזמן הלישה ריחן קצוץ ושום וליצור לחמניות או מקלות שום. אה ופעם הכנתי עם הבצק הזה גם לחמניות ממולאות בזיתים, פשוט צרתי כדורים, עשיתי גומה, הכנסתי זיתים קצוצים וסגרתי. כל ורסיה יוצאת מעולה
 

פ א צ ה

New member
צודקת. הנה המתכון כאן

מתכון של דודו חמוד ללחמניות וחלות לשבת ל כ 30 לחמניות או 4 חלות שבת 1 ק"ג קמח לבן רגיל 3 כוסות מים חמימים 1 שמרית או 1 קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים רבע כוס סוכר חצי כוס שמן 1 כף שטוחה מלח לערבב הכל וללוש לבצק אחיד וחלק למרוח רבע כוס שמן נוסף ולעסות את הבצק עם השמן להתפיח שעה ליצור צורות ולהתפיח חצי שעה נוספת למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
 

adias923

New member
לא חסר ביצים?

משום מה כל מתכוני החלות/לחמניןת שאני מכירה כוללים ביצים
 

פ א צ ה

New member
ממש לא

אף פעם לא אפיתי לחם או לחמניות עם ביצים. אולי חלה מתוקה כן אבל מאפים מלוחים מעולם לא.
 

פ א צ ה

New member
גם כאן הלינד לא טוב אז הנה המתכון

מצרכים: 750 גר' קמח 2 כפות סוכר 15 גר' שמרים טריים מלח 3 כפות שמן זית 1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק מים אופן הכנה: -שמים את כל החומרים בקערת המיקסר, מתחילים לצקת מים , בערך שלוש שלוש וחצי כוסות עד שמתקבל בצק רך.מערבבים ולשים יחד כחמש דקות -מכסים במגבת מטבח רטובה את הקערה, מתפיחים כשעה וחצי.- שעתיים ו "מורידים". מילוי זיתים וצנוברים:שבלול לחם 1 כוס טפנאד 1/2 כוס צנוברים 1/3 כוס זיתים שחורים קצוצים גס שמן זית למריחה מרדדים את הבצק לעיגול גדול, מורחים את המלית, מגלגלים לגליל ואת הגליל מגלגלים סביב עצמו. מורחים בשמן זית ומפזרים מלח גס מכניסים את השבלול לתבנית עגולה מלית עגבניות מיובשות: בשיטה כנ"ל: 1 כוס עגבניות מיובשות 1/2 כוס שמן זית 3 שיני שום קלופות 2כפות עלי טימין טריים 1/2 כוס צנוברים מלח, פלפל שחור ======== מרסקים את כל התערובת במעבד מזון
 
למעלה