מחפשת מתכון לעוגת קפה בחושה

meduza74

New member
מחפשת מתכון לעוגת קפה בחושה

שווה וטעימה. חיפשתי וקראתי מלא מתכונים ואיכשהו לא נראו לי מבטיחים ניסיתי אחד וזה ממש לא מה שחיפשתי ומה זה בא לי עוגת קפה.... תודה
 

שקדייה

New member
שתהיה לי בריאה הבחורה הזו...


אני ממש מתה על קרין גורן, אבל המתכונים שלה לטעמי ממש הזויים ומופרכים מבחינת כמויות השומן שבהן.... לעוגה בחושה קטנה 200 גר' חמאה?!? או 2 מיכלי שמנת מתוקה? ג'יזס!! בשביל מה? אף אחד פה לא חושד בי שאני איזו פנאטית בריאות או משהו... אבל בחייאת, אפשר לעשות עוגה בחושה מופלאה על בסיס של גביע יוגורט 3% וחצי כוס שמן.... מילא כשמדובר על כל מיני עוגות עם קרמים וקצפות וכו'..... (גם אז היא נסחפת בכמויות השומן של רכיבי הבסיס.... עשרות ביצים וכו'....), אבל בעוגה בחושה? לטעמי זה ממש חבל להכין ככה.
 

mereng

New member
זה לא מתחלק על כמה תבניות ?

אבל כן, אני תמיד מקצצת בשומן במתכונים שלה.....
 
לגמרי! וחזה גם גורם לי קצת להעריך פחות

את המתכון כי גם אני יכולה לשפוך להכל שמנת ושוקולד ויצא לי טעים... והכי מרגיז שהיא נשארת רזה בעצמה
 

hag70

New member
מודה שאני פשוט מחרים אותה

לא באופן רשמי (אין דף בפייסבוק להחרמה הזאת
), אבל פשוט נמנע מלהכין דברים שלה. אין לי הסבר למה. גם בגלל כמויות השומן המטורפות של המתכונים שלה. אבל אולי גם כי היא נכנסה לכל פינה בתחום המתוקים שזה ממש מרגיש לי כמו תנובה של המתוקים. (מצד שני באמת מדובר בפרויקט אישי של אדם אחד שבאמת מגיע לו פרגון על הצלחה מטורפת. רק לא ממני
).
 

hag70

New member
פייר? לא ידעתי.

מעולם לא קראתי אפילו מתכון אחד שלה (אבל בטח לא הייתי יודע לזהות העתקה ממישהו אחר. אני לא כזה מומחה בענייני עוגות
)
 

שקדייה

New member
לדעתי זו ממש השמצה מכוערת

אני לא חושבת שאת יכולה לבסס איכשהו אמירה כזו מצד אחד. מצד שני, כל העוסקים בתחום הקולינרי במקום מסויים ממחזרים מתכונים של אחרים, כשכל אחד מוסיף לדברים את הטויסט שלו. גם ג'ולייה לא בדיוק המציאה את הפירה ולא את הטרטאטן וכו'.....
 

שקדייה

New member
אני מצדיעה לה!

הסיפא שלך, אמנם בסוגריים, אבל לטעמי מתארת את המהות של המותג "קרין גורן". פרוייקט אישי של זוג אחד (יש איתה את בעלה מאחוריה)- שהצליחו מעל ומעבר למשוער, הכל ב-10 (או במקרה שלהם ב-20 ) אצבעות, בעבודה קשה, במאמצים וזיעה. כל הכבוד לה. שאפו לגמרי. אני לחלוטין לא מחרימה אותה, מאוד נהנית לראות אותה בטלביזיה, מאוד נהנית מהרעיונות שלה (המקוריים והמעובדים)- מסתייגת מכמויות השומן במקומות לא הכרחיים אמנם, אבל זה באמת בקטנה לעומת כמה שאני מעריכה אותה בכללי.
 

hag70

New member
את צודקת. לכן סייגתי את דבריי

(או לפחות ניסיתי.). באמת שהיא לא עשתה משהו רע. חס וחלילה. באמת מתפרנסת ביושר רב מעסק שהקימה בעצמה. אני פשוט לא אוהב אותה. ומטריף אותי שכל הזמן שומעים רק קארין גורן, קארין גורן, קארין גורן. כנראה שזה באמת דפקט שלי. וכבר שמעתי לא מעט מאנשים שלא היו שלא נפלו מהמתכונים שלה, אבל זה באמת עניין של טעם אישי.
 

foofoo77

New member
אני מחרימה אותה

כי היא מדברת כמו אל ילדים מפגרים וגם המתכונים שלה מפוצצים בשומן שומן ושמן!
 

N i s h k i

New member
סליחה, כן

לי זכור איזה מתכון (שהולך להתבשל היום) לקציצות עוף שהרוטב שלהן כולל גם חלב קוקוס גם חמאת בוטנים גם שמנת מתוקה! אה ,ולא לשכוח, חלילה, בלופ שמן!! וזה עוד לא קינוח!
את נטולת זכות ציקצוק בנושא ווט סו אבר!
 

שקדייה

New member
יש לי אילתור שהופך כל עוגה בחושה לעוגת קפה

אני השתמשתי בזה על עוגה בחושה לבנה גינרית עם אגוזים... אחרי שהבלילה כבר בתבניות (2 אינגליש, או כמות דומה..), מכינים בקערית קטנה תערובת של 2 כפות נס קפה , כף סוכר, 2-3 כפיות מים רותחים להמסה וקוביית חמאה נדיבה - ממיסים הכל ביחד למין קרם קפה כזה... את זה שופכים על העוגה שכבר בתבנית, ועושים עירבובים קלים עם סכין כדי שהנוזל יחדור קצת פנימה. אבל המסה הקריטית נשארת מלמעלה. על זה מפזרים אגוזים או שקדים. ואופים כרגיל. יוצאת לך עוגה שהיא גם עם "שבילים" של קרם קפה בפנים, וגם קראנץ' קפה מלמעלה (כנראה הסוכר שנשרף הופך את זה לקראנצ'י..) בקיצור, זה היה אילתור שהתוצאה שלו הפתיעה גם אותי
 

meduza74

New member
לגבי קארין גורן - גם לי יש בעיה עם כמויות

השומן שהיא משתמשת אני אנסה את האילתור שלך נראה לי מבטיח כי מתכונים רגילים לבחושה יש לי לא יודעת מה קרה לי נהיה לי אטרף לעוגת קפה, מקווה שזה יסדר לי את הקרייבינג
תודה
 
למעלה