לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1956919,569 עוקבים אודות עסקים

פורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.

אודות הפורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכות הבאות וברוכים הבאים לפורום נשואים טריים :)
אנא הקדישו דקה מזמנכם לקרוא:
 1. הפרסום בפורום אסור על פי נהלי תפוז. פרסומות ימחקו ללא אזהרה. 

2. מותר לדבר בפורום כמעט על הכל, כל עוד שומרים על רמת דיון מכובדת ומכבדת. הודעות פוגעניות כלפי אנשים או קבוצות (הודעות שמביעות גזענות, הומופוביה, מיזוגניה, וכו׳) ימחקו.
 
3. הודעות שעושות אאוטינג (כלומר, הודעות שחושפות מידע אישי על גולשת או גולש ללא ידיעתן והסכמתן) ימחקו.
 
תודה על שיתוף הפעולה 
המשך >>

לצפיה ב-'מחפשת מנות מנצחות '
מחפשת מנות מנצחות
<< ההודעה הנוכחית
31/07/2011 | 15:04
90
150
מכירים את זה, שיש לכם רפרטואר תבשילים מסויים שאכישהו יוצא שרק אותו אתם מבשלים?
(או שזו רק אני?..)

שמתי לב שהתפריט שלנו די מצומצם (מלבד מסעדות וכו'). יש כמה תבשילים שאנחנו מאד אוהבים ומכינים די הרבה, אבל איפשהו תמיד יש לי את התחושה שיש עוד מיליון דברים טעימים שאפשר להכין - אבל לא יושבים לי בפינה הרלוונטית במוח

אנחנו מכינים הרבה - שפרדס פאי, אורז עם בשר, אורז נקי, תפו"א עם עוף בסילאן בתנור, שעועית ירוקה בוורסיות שונות, ירקות מוקפצים, פירה, שניצלים לעיתים, קישים וממולאים כשנחה עלי הרוח, ו... נראה לי שפחות או יותר זהו!
בא לי נורא לגוון. למשל, חברה אמרה לי קודם שהיא מתכוונת להכין היום מרק יוגורט קר עם אגוזי מלך. נשמע להיט, לא?
בקיצור, בא לי להעשיר את הרפרטואר.

יש לכם מנות מנצחות שמככבות בבית באורח קבוע? שתפו
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בשביל זה נועד שירשור הבישולים של יום חמישי'
בשביל זה נועד שירשור הבישולים של יום חמישי
31/07/2011 | 15:24
19
כדי לשאוב רעיונות.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא באופן קבוע, אבל אתמול יצא לנו מנה סופר'
לא באופן קבוע, אבל אתמול יצא לנו מנה סופר
31/07/2011 | 16:19
4
41
טעימה.

הכי מתכון של "דלי רול" - שזה בעצם מאפה עם נקניק (פסטרמה או כל נקניק אחר שבא לך), בטטה, צ'ילי וחרדל (על החרדל ויתרנו) - ויצא ממש טעים.
וזה ממש פשוט להכנה. אם יעניין אותך, אני אביא לך קישור למתכון.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני אשמח למתכון!'
אני אשמח למתכון!
31/07/2011 | 16:32
3
3
לצפיה ב-'בכיף, צירפתי'
בכיף, צירפתי
31/07/2011 | 16:47
2
25
דלי רול:


מרכיבים


בטטה גדולה
300 גרם סלמי, פסטרמה או שילוב של השניים
חרדל
רוטב צ'ילי מתוק



לבצק
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3/4 כף שמרים
קצת פחות מכוס מים



לציפוי המאפה (לא חובה)

ביצה טרופה

שומשום או פרג



אופן ההכנה
1.מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה גדולה ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי. לשים 5-3 דקות. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
2.בזמן שהבצק תופח מבשלים את הבטטה: מקלפים, חותכים לכמה פרוסות עבות ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהבטטה רכה. מסננים (את מי הבישול אפשר להוסיף למרק, חבל לזרוק) ומועכים למחית.
3.כשהבצק מוכן מחלקים אותו לשניים. מרדדים כל חלק לעלה שרוחבו קצת פחות מרוחב תבנית האפייה שלכם.
4.מורחים כל עלה בחרדל ובצ'ילי מתוק לפי הטעם (אני משתמשת בכפית וכף מכל אחד, בהתאמה) ובחצי מהבטטה המעוכה. מסדרים מעל מחצית מפרוסות הנקניק, כך שיכסו את העלה באופן פחות או יותר אחיד.
5.מגלגלים כל עלה לרולדה. מעבירים את הרולדות בזהירות לתבנית אפייה ומניחים אותן כך שה"תפר" של הבצק פונה כלפי מטה. מקפלים את הקצוות כלפי מטה ותוחבים אותם מתחת לרולדה, כדי שהמילוי לא יברח החוצה. מורחים על הרולדות ביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג, אם רוצים.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מזהיב, בערך חצי שעה (תלוי בתנור).
7.מגישים חם או חמים, כמתאבן או כמנה עיקרית.

נשואים טריים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'נראה טוב!'
נראה טוב!
31/07/2011 | 17:15
1
לצפיה ב-'נשמע מעולה, תודה! '
נשמע מעולה, תודה!
31/07/2011 | 17:42
לצפיה ב-'ובכן - מנת הבית היא לזניה, מאד פשוטה וקלילה '
ובכן - מנת הבית היא לזניה, מאד פשוטה וקלילה
31/07/2011 | 16:45
15
32
ואם תרצי אשמח להעלות מתכון. מככבות גם פוקאצ'ות של רפאל, קרפצי'ו, פלפלים קלויים, סלט תירס וזוקיני מבצק אלים,
פשטידת טונה מעולה, פשטידת קישואים של קובי בר כמובן, עוף בחמאת בוטנים, המון פסטות עם רוטב עגבניות פשוט ועשסי תיבול.

אם את רוצה מתכון למשהו, בכיף.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני רוצה!'
אני רוצה!
31/07/2011 | 17:14
2
14
פוקאצ'ות של רפאל (אלה השרופות קצת?).
פשטידת טונה ועוף בחמאת בוטנים.
אם אפשר
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פשטידת טונה'
פשטידת טונה
31/07/2011 | 17:33
1
25
פשטידת טונה פשוטה / הילה
פשטידה של 10 דקות עבודה, שיוצאת נהדר.

חומרים  

בצק עלים  
2 קופסאות קטנות של טונה משומרת בשמן, מסוננות היטב
2 ביצים  
5 כפות מיונז  
2/3 כוס חלב או 1/3 כוס חלב ו 1/3 כוס שמנת מתוקה
2 כפות גבינה צהובה מגוררת דק
1 כף אבקת מרק עוף  
פלפל שחור  
תוספות:
1/2 כוס תירס מקופסא
1/2 כוס זיתים קצוצים
1/2 כוס בצל מטוגן


אופן ההכנה  


1. משמנית את תבנית התנור ומניחים עליה את צק העלים כך שיכסה גם את הדפנות, אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים.

2. בינתיים: מערבבים טוב את כל יתר החומרים - כל אחד יכול לבחור בתוספות לפי טעמו.

3. שופכים את התערובת על בצק העלים שהשחים, ואופים עוד כ - 1/2 שעה.

זה המתכון כפי שמופיע בווינט - הכי פשוט זה עם תירס או זייתים, אבל הכי טעים זה כמובן עם הבצל המטוגן
הפוקאצה של רפאל זה מתוך האוסף של על השולחן, ואם אין לך את הספר, אקליד בערב. כנ"ל לגבי העוף בבוטנים שרשום לי במחברת המתכונים בבית.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פשטידה מעולה'
פשטידה מעולה
02/08/2011 | 09:28
11
וממש פשוטה להכנה

אני מוסיפה בצל מטוגן +שום +כוסברה ותירס
ומשתמשת במיונז הלמנס לייט

פעם לא היה לי בצק עלים אז פרסתי חלה ישנה ושמתי בתחתית יוצא מעולה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא נעים לי להגיד'
לא נעים לי להגיד
31/07/2011 | 17:44
8
33
אבל הכל נשמע ממש טוב!!
כדי לא להתיש אותך אשמח למתכון של הפוקאצ'ות ושל פשטידת הקישואים (אני חולת קישואים..)
תודה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פשטידת קישואים ועוד כמה '
פשטידת קישואים ועוד כמה
31/07/2011 | 19:59
14
פשטידת הקישואים אלוהית!!!
בבקשה המתכון:
מצרכים:
5 קישואים גדולים קלופים ומגוררים גס – כדאי לשים לסינון רבע שעה/ 20 דקות
3 בצלים גדולים קצוצים (איריס  1)
כוס וחצי קמח תופח
3/4 כוס מים (250 מ"ל)
3/4 כוס שמן
3 ביצים
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים את הכל ובוחשים.
50 דקות 180 מעלות (אבל לבדוק בפנים כי אולי צריך יותר זמן)


פשטידת פטריות
(כמובן שבמקום גולדבנד שמים חמאה)
לבצק:  (לבסיס)
1/2 חבילה קטנה של קמח תופח
1/2 חבילה של גולד בנד
1/2 אשל
(המתכון המקורי הוא עם אחד ולא חצי, אבל לטעמי הבצק יוצא עבה מדי ולכן אני עושה עם חצי כמות)

לרכך את הגולדבנד (לא להמיס!),  לערכבב בידיים עם הקמח עד שיהיה לתערובת אחת (כמו קוסקוס)
להוסיף את הלבן ולערבב לעיסת בצק אחידה, זה קצת דביק בהתחלה, אבל אח"כ נעשה לכדור בצק יפה.
לשטח על תבנית בעזרת תפיחות עם גב היד.
אפשר להשאיר במקרר (מכוסה) ואפשר לשים ישר בתבנית.

למלית:
להזהיב בצל קצוץ, להוסיף 2 קופ' פטריות, לתבל: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף
לכבות את האש, להוסיף: ביצה, שמנת חמוצה, גבינצ' מגורדת.

לשים על הבצק, לאפות ולטרוף.


פשטידת זיתים
פשוטה מאוד להכנה!!
(את כמות החמאה אפשר בכיף להוריד לחצי ועדיין יוצא טעים)

פשטידת זיתים/ לוסי
2 קופסאות קוטג'
200 גרם חמאה
2 כוסות קמח אסם (או 2 כוסות קמח רגיל + 1/2 אבקת אפייה)
קופסת זיתים חתוכים (ניתן להשרות במים כדי להוריד את המליחות)
4 ביצים
מלח, פלפל, אורגנו

מערבבים הכל ואופים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אם את חולת קישואים- אז קישואים ממולאים'
אם את חולת קישואים- אז קישואים ממולאים
31/07/2011 | 23:48
4
22
שזו ארוחה בפני עצמה, וזה קלי קלות להכין.

וכחולת קישואים נוספת, אני מאוד אוהבת פריטטה עם קישואים,
וגם סתם לזרוק קישואים עם שמן זית, שום ומלח גס לתנור על גריל עליון למשהו כמו 15- 20 דקות- זה פשוט ברמת הנישנוש.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'הדלקת אותי עכשיו'
הדלקת אותי עכשיו
01/08/2011 | 12:05
2
11
תיכף צהריים ובא לי קישואים ממולאים בטירוף

זה פשוט אחד הדברים הטעימים בעולם, אם כי אף פעם לא הכנתי בעצמי. הגיע הזמן לנסות (הטכניקה היא כמו של ממולאים רגילים? לרוקן את הקישואים ולמלא באותה התערובת?)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בדיוק '
בדיוק
01/08/2011 | 12:11
1
13
כדי שזה יהיה קל ופשוט, אני מחלקת את הקישוא ל-2, ובעזרת סכין קטנה מרוקת כל חצי (עם החלק הכהה של הסכין ולא עם הלהב..) בשני סיבובים- הקישוא מוכן למילוי.
מילויים יש בלי סוף- החביב עלי זה בשר ואורז, הכי קלאסי... ורוטב עגבניות כמה שיותר פשוט.

את התוכן אגב, שמים במסננת עם טיפה מלח שיגיר נוזלים.
קוצצים, זורקים על זה ביצה, טיפה קמח, איזה גבינות שיש לך (שילוב של רכה וקשה הכי טוב) - ויש לך גם פשטידה.

או שפשוט מטגנים את זה כמו שזה, ועל זה זורקים כמה ביצים, כמה עלי תרד, וכמה חתיכות פטה או צפתית קשה- ויש לך חביתת ירק מדהימה.

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'את לא מבינה איזה רעבה עשית אותי'
את לא מבינה איזה רעבה עשית אותי
01/08/2011 | 13:50
5
עוד לא אכלתי צהריים.. ואחרי כל התיאורים האלה אני לא רואה איך סלט מארומה סוגר לי את הפינה!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לקישואים בתור נשנוש'
לקישואים בתור נשנוש
02/08/2011 | 01:51
6
תוסיפי גם פרוסות בצל ופרוסות עגבניה, תפזרי אורגנו למעלה, ויוצא להיט היסטרי.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אז את פשטידת הקישואים המפורסמת '
אז את פשטידת הקישואים המפורסמת
01/08/2011 | 00:18
1
14
כבר רשמו לך - רק טיפ קטן: משום מה כתוב במתכון לסנן את הקישואים
ואז להוסיף 3/4 כוס מים.. אני לא מסננת ולא מוסיפה את המים. לפעמים אני מוסיפה גם גזר אחד מגורר בשביל הצבע (וגם קצת בשביל הטעם, מוסיף מתיקות).

הפוקאצה (אני עושה חצי כמות ויוצאות לי 4 פוקאצות גדולות)
1 ק"ג קמח
1/2 כף סוכר
30 גר' שמרים טריים
1/2 כף מלח
800 מ"ל מים
שמן זית למריחה + מלח גס לפיזור

לשים במיקסר את כל החומרים (מלבד שמן הזית והמלח הגס שנועדו לציפוי) כ- 10 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים.
מחממים תנור ל- 250. משטחים את הבצק בתבנית אפיה גדולה משומנת בשמן זית ומתפיחים 10 דקות. אופים 7-10 דקות עד קבלת גוון שחום.

** אני אופה בכיכרות, על גבי תבנית תנור הפוכה, מרופדת בנייר אפיה. משמנת את הידיים היטב בשמן זית, יוצרת כיכרות, זורה מלח גס (ואפשר גם רוזמרין) ולתנור. יוצא סופני ועושה רושם חבל על הזמן.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מעולה! ינוסה בהקדם. '
מעולה! ינוסה בהקדם.
01/08/2011 | 12:05
3
לצפיה ב-'אפשר מתכון ללזניה?'
אפשר מתכון ללזניה?
01/08/2011 | 09:31
2
7
בינתיים, הדפסתי פה את רוב המתכונים, זו כבר התחלה, לא?

נראה מתי יהיה לי זמן ורצון להכין. מקווה מאוד שבקרוב, ממש מתחשק לי לשדרג קצת את המטבח שלי.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בכיף - לזניית הבית: '
בכיף - לזניית הבית:
01/08/2011 | 10:11
1
15
הכי קל בעולם -

דפי לזניה שלא צריך לבשל קודם
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות/ בקוביות מהסוג החביב עלייך
קופסא או שתיים של שמנת מתוקה באחוזי השומן המקובלים עלייך
אפשרי - עשבי תיבול כמו טימין, אורגנו או בזיליקום
גבינה קשה (אני אוהבת מוצרלה של גד. אפשר כמובן גם פתיתי עמק או קצקבל).
אופציה - פטריות

לחמם את רוטב העגבניות במחבת, להוסיף את השמנת ותבלינים (מל"פ, עשבי תיבול, אפשר גם אגוז מוסקט) ואת הפטריות אם רוצים (אבל אז את הפטריות אני מקפיצה קודם במחבת נפרדת עם מעט חמאה או שמנ"ז)
לשים מעט מהרוטב בתחתית התבנית, כדי שהשכבה הראשונה של העלים לא תתייבש. ואז לסדר - עלי לזניה, רוטב, גבינה מגוררת כמה שכבות שרוצים, ומסיימים עם רוטב וגבינה. לתנור לכ- 40 דקות.
אפשר להכין הכל מראש לשים במקרר ולאפות לפני הגשה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מעולה, תודה רבה'
מעולה, תודה רבה
01/08/2011 | 10:32
לצפיה ב-' שפרד ספיי בתמורה לצ'ילי קון קרנה '
שפרד ספיי בתמורה לצ'ילי קון קרנה
31/07/2011 | 20:01
7
20
אני מחפשת מתכון טוב של שפארד ספיי... אשמח אם תוכלי להעלות אותו..
מעבר לזה, אמא שלי מכינה צ'ילי קון קרנה מעולה.... אז ניסיתי והאמת... יצא לא פחות טעים....

צילי קון קרנה- של אמא

700גר'  בשר בקר טחון
1 בצל גדול
6 שיני שום קצוצות
קופסת צ'ילי חריף (שימורים)
קופסת שעועית לבנה ברוטב
קופסת עגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות עם בזיליקום
פלפלים אדומים מיובשים

בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתרכך,
להוסיף את השום והפלפלים, לטגן דקה,
להוסיף את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי עירבוב עד שהבשר משחים מכל הצדדים
להוסיף תבלינים, עגבניות מרוסקות, שימורי שעועית וצ'ילי
לבשל על אש קטנה כחצי שעה,
לטעום ולתקן תיבול
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אהם.. שפרדס פאיי. פאי רועים '
אהם.. שפרדס פאיי. פאי רועים
31/07/2011 | 20:36
5
15
ושפרדס פאי זה די פשוט

מטגנים בצל (אפשר גם שום וקוביות גזר) מוסיפים למחבת בשר טחון ומתבלים לפי הטעם. מטגנים עד שהבשר שחום.
זו שכבת הבסיס.
מעל מורחים שכבה עבה של פירה ו... זהו. מכניסים לתנור
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שדרוג לשפרד'ס פאי'
שדרוג לשפרד'ס פאי
01/08/2011 | 10:00
3
19
לפירה להוסיף ביצה וקמח
לבשר המטוגן להוסיף אפונה ו/או פטריות

לשמן תבנית, לבזוק פירורי לחם
שכבה של פירה
שכבה של בשר
ושכבה נוספת של פירה
וגם פירורי לחם מעל השכבה העליונה שלהפירה
אני מתבלת למעלה באגוז מוסקט

יוצא מעדן
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ועוד שדרוג'
ועוד שדרוג
01/08/2011 | 10:05
2
13
האמת שזו ה"גירסה הארגניטנאית" שקוראים לה- PASTEL DE PAPA
יש שתי שכבות של פירה ובאמצע שכבת הבשר
מעל שכבת הפירה האחרונה שמים חתיכות חמאה וקינמון
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אההה הוצאת לי מהפה !! :)'
אההה הוצאת לי מהפה !! :)
01/08/2011 | 10:42
6
אבל אני שמה מעל הפירה שכבה של פרוסות ביצה קשה.
ומעל שכבת הפירה העליונה ביצה טרופה ומלא פרמזן מגורר.

לפעמים מוסיפה לטיגון הבשר זיתים שחורים.

ואם ממש רוצים לפנק את אבא שלי |שזה אגב מסתדר לי עם הקינמון  חחח| אז צימוקים בתוך הבשר.....
נשואים טריים >>
לצפיה ב-''
01/08/2011 | 11:20
לצפיה ב-'אתמול הכנתי והוספתי לתערובת הבשר קוביות בטטה'
אתמול הכנתי והוספתי לתערובת הבשר קוביות בטטה
01/08/2011 | 15:19
7
ותרד
זה מסוג המנות שתמיד יוצאות טעימות
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'יש לי מתכון להיט לשפרדס פאי'
יש לי מתכון להיט לשפרדס פאי
01/08/2011 | 12:03
15
תמיד כשאני מכינה הוא נטרף!

אני מטגנת בצל עם גזר מגורד, מוסיפה בשר טחון, ואת המרכיבים הבאים: צנוברים, אפונה ירוקה, חצי כוס ציר בקר כלשהו (קנור עובד לי מעולה), רוטב ווסטרשייר (משדרג לי הרבה מנות!), קצת קינמון (או בהרט), אגוז מוסקט, ג'ינג'ר.

את הפירה אני מכינה "מכל הלב", שזה אומר שאני מוסיפה לו חמאה ושמנת מתוקה.

מסדרת בתבנית שכבה יפה של בשר ועליה את הפירה, משטחת, ולתנור ל-20-30 דקות עד שמשחים.

כשבא לי ממש להתפרע, אני מכינה כמות קטנה של פירה בטטה, ושמה כשכבה דקה על הפירה. יוצא צבעוני ומרשים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף- אורז- תפו"א'
עוף- אורז- תפו"א
01/08/2011 | 00:23
36
32
תעשי על הצירוף הזה, ככה עם המקפים, חיפוש בפורום ותקבלי מתכון אדיר.
הכל במגש אחד, 20 דקות עבודה, ותוצאה מופלאה.... כמעט אצל כל מי שניסה זה נכנס לפנתיאון.

מה קורה אצלך בגזרת הדגים?זה רלוונטי?
וממולאים?

האמת, לא ממש הבנתי מה את מחפשת?
מתכונים קלים ופשוטים שיכולים להכנס בקלות לשגרת היומיום?
רעיונות לעוד חומרי גלם (כי מוקפצים למשל מכסה בערך מיליון תבשילים ותיבולים)
דברים מיוחדים יותר?

ותני גם כיוון כמו שנתת עם הקישואים... מה את אוהבת.....

אח, אני אוהבת שרשורי אתגר כאלו
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בא לך לצרף לכאן?'
בא לך לצרף לכאן?
01/08/2011 | 09:32
2
17
שוקלת לטגלן אתהשרשור לדורות הבאים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'המתכון נמצא בשרשור מתכונים הקודם '
המתכון נמצא בשרשור מתכונים הקודם
01/08/2011 | 09:37
40
מעתיקה את המתכון שלה:
עוף-אורז- תפו"א - ארוחה שלמה בתבנית, 10 דקות עבודה.
============
הכמויות במתכון מבוססות על תבנית אלומיניות עגולה. ניתן (ורצוי..) להגדיל בהתאמה את הכמות ובהמשך את התבנית.

3 כרעיים מופרדות לחלק עליון ופולקע- בלי העור
2 תפו"א בינוניים
כוס אורז
בצל גדול
2-3 שיני שום

תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, שמנ"ז, מל"פ, אבקת מרק בצל.

מתבלים את העוף בפפריקה, כמון, שמנ"ז, מל"פ בתוך התבנית אלומיניום ומוציאים החוצה (הכוונה היא ללכלך את התבנית בתיבול ובשמן)
פורסים את התפו"א לפרוסות בעובי של  סנטימטר ומסדרים בתחתית התבנית.
על התפו"א שמים את העוף.
מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ, השום והפטריות (פטריות זה אם רוצים ללכת על הביוקר..) עד להשחמה. מוסיפים את כוס האורז (השטוף) לעוד טיגון קטן ומתבלים את הכל בפפריקה, כמון, שמנ"ז, מל"פ ואבקת מרק בצל (לא להסחף עם הכמות של זה...).
מפזרים את תערובת האורז והבצל בין חלקי העוף עד שהתבנית מלאה כמעט לגמרי (מותר שזה יכסה את העוף- ואז החלקים האלו יהיו אורז חצי מבושל וקריספי- אני מתה על זה...)

שופכים 2.5 כוסות מים רותחים פנימה, בזהירות מהצד... כדי שלא ישטוף את כל התיבול מהעוף והאורז.
מכסים בנייר כסף ושולחים ל-180 מעלות למשך שעה וחצי בערך. 5 דקות לפני הסוף מורידים את הניירכסף
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'כרגע מצאתי אותו בחיפוש והדפסתי'
כרגע מצאתי אותו בחיפוש והדפסתי
01/08/2011 | 09:38
11
תעשי קופי-פייסט על המילים ונדמה לי שזה בדיוק בתוצאה השלישית.

אני כבר מתכוונת לנסות.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ממליצה בחום, אחלה מתכון!'
ממליצה בחום, אחלה מתכון!
01/08/2011 | 09:57
3
לצפיה ב-'אבל התפו"א/אורז, לא יוצאים ממש אבל ממש'
אבל התפו"א/אורז, לא יוצאים ממש אבל ממש
01/08/2011 | 10:58
18
31
שמנוניים בגלל השמן שיוצא מהעוף?
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני משתמשת בעוף ללא עור.'
אני משתמשת בעוף ללא עור.
01/08/2011 | 11:33
13
27
וגם, העופות נקיים מכל פיסת שומן.
(אני עושה מוות לאיטליז.... כל פעם הוא צוחק שאני קונה עוף והופכת אותו לפרגיות...)
ולהיפך, את אתפו"א וגם את האורז צריך לגרז במעט שמן זית, אחרת זה יוצא יבש.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'וואלה,'
וואלה,
01/08/2011 | 11:38
11
22
טוב אני לא מורידה את העור כשאני עושה עוף בתנור, אז אני אוריד את השמ"ז מהמתכון, נראה איך יצא.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ממליצה לך להוריד.'
ממליצה לך להוריד.
01/08/2011 | 11:42
10
78
קודם כל- העור הוא מקור טינופת נוראי של העוף (לראייה כל מה שיוצא כשמרתיחים עוף כשלב ראשון למרק- קצף אפור ודוחה...)
שנית- זה שומן רע במיוחד לגוף.. חבל, עוף יכולה להיות מנה לא משמינה.

ושלישית וחשוב מהכל- במנה הזו העור סתם מפריע, הוא לא יהפך להיות פריך וקראנצ'י כמו בעוף בגריל.... (בעוף בגריל אני מתה על העור ולא איכפת לי כמ שומן וגועל הוא מכיל....) הוא גם יפריע לתבלינים להיספג בעוף, גם ישמן את המנה, וגם ישאר מושי ומגעיל....

כדי לשמור על העסיסיות של העוף, מסדרים אותו על פרוסות התפו"א, ואת האורז דוחפים בין החתיכות, כך שהעוף כמעט מכוסה כולו אורז, ובהמשך גם מים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ינוסה לפי המלצתך.'
ינוסה לפי המלצתך.
01/08/2011 | 11:46
6
21
אבל בד"כ אני אוהבת את הקראנצ'יות של העור, דוחה/לא בריא, אני יודעת...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'גם אני מתה על זה- אבל במנות שבהן זה באמת קורה'
גם אני מתה על זה- אבל במנות שבהן זה באמת קורה
01/08/2011 | 12:18
5
22
כמו עוף בגריל.

אגב, אני מחפשת מתכון קלאסי לעוף בגריל שיצא לי כמו שיוצא במסעדות המתמחות בעוף בגריל.... אם יש לך, אשמח.

במתכון הזה , זה פשוט לא יכול לקרות.... העוף בתכלס מתבשל בתוך מרק שמתייבש ברגע האחרון. זה יוצא כמו צלי עוף- רך ונימוח כזה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני לא אוכלת '
אני לא אוכלת
01/08/2011 | 12:22
3
23
אף פעם עוף בגריל במסעדה.
מה שכן... אנחנו קונים המון פעמים את העוף בגריל מהסופר נראה כ"כ לא בריא, ושומני... זה לא יכול להיות לא טעים

כעקרון אני הרבה פעמים תוקעת עוף בתנור, כמו שהוא (כרעיים/פולקע - לא שלם), עם מלא מלא תבלינים מעליו (מלח/פלפל/תבלין גריל עוף/פפריקה/כורכום), ויוצא נורא טעים וקריספי, אבל לא מגורז ומושחת כמו בחנות חחח.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מזה אני הכי הכי נמנעת...'
מזה אני הכי הכי נמנעת...
01/08/2011 | 13:27
2
23
הסופרים משתמשים בעופות שעוד שניה כבר אי אפשר למכור כי הם כבר לא טריים למטרה הזו.
למרות שאני חייבת להודות, שהקופסאות האלו תמיד מחייכות אלי מהמגש חימום בסופר ונראות לעיתים ממש טוב- אני מתאפקת.

מסעדות, הכוונה היא בחנויות יעודיות כאלו שמוכרות עוף בגריל, ויש להן את התנור המיוחד לזה.
אני אוהבת במיוחד את טיפיקו בנחלת בנימין .... העוף שלהם טיפה לימוני ועם זרעי כוסברה... פשוט אלוהי!
אבל גם של שמעון בבצלאל בסדר...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אנחנו'
אנחנו
01/08/2011 | 13:33
13
מתבהמים על העוף הזה, כאילו אין מחר. כשאין ממש שום כוח להכין כלום ולא רוצים להזמין טייק אוואי, קונים את זה...

אני אנסה את המקומות שהזכרת! למרות שנראה לי מבאס לצאת מהבית בשביל עוף
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'הו... עוף של טיפיקו... '
הו... עוף של טיפיקו...
01/08/2011 | 13:39
20
עשית לי חשק עצום.

(הולכת לחפש אוכל)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני מכינה עוף בגריל קלאסי'
אני מכינה עוף בגריל קלאסי
01/08/2011 | 15:49
13
אני מערבבת בקערה שמן זית עם הרבה פפריקה (מתוקה וחריפה), כמון, חוויג', כורכום, שום קצוץ, מלח, פלפל ובעצם כל תבלין שאת אוהבת, מערבבת למשחה די סמיכה, מורחת יפה על העוף ולתנור. במהלך האפייה אני שופכת על העוף כשהוא בתוך התנור עוד קצת מהמשחה, ואופה עד שהוא מקבל צבע יפה. יוצא מושלם!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אצלנו שמים לכמה דקות בגריל בסוף'
אצלנו שמים לכמה דקות בגריל בסוף
01/08/2011 | 12:22
15
כדי שהעור ישחים ויהפוך פריך
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'טוב, תראי מה עשית.'
טוב, תראי מה עשית.
02/08/2011 | 13:06
1
16
היום אכלתי עוף לצהריים (שהוכן עם העור), ולא אכלתי את העור, אלא זרקתי אותו ואני דווקא אוכלת לא רע בכלל מבחינת בריאות וכאלה, אבל על העור בד"כ קשה לי לוותר, בעיקר אם הוא קריספי. והיום הוא הלך לפח
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אחרי האפייה כבר אין טעם לזרוק'
אחרי האפייה כבר אין טעם לזרוק
02/08/2011 | 18:47
12
כי כל הג'יפה והשומן כבר נספגו במילא בעוף.
את העור צריכים להסיר לפני האפייה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'גם אני בלי עור ובתבשילים ארוכים זה יוצא מעולה'
גם אני בלי עור ובתבשילים ארוכים זה יוצא מעולה
01/08/2011 | 15:21
5
לצפיה ב-'אני ניסיתי ויצא שמנוני מוות'
אני ניסיתי ויצא שמנוני מוות
01/08/2011 | 11:57
3
19
ולכן לא חוזרת על המתכון הזה מאז
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עשית עם עור/בלי?'
עשית עם עור/בלי?
01/08/2011 | 12:00
2
6
לצפיה ב-'כבר לא זוכרת..'
כבר לא זוכרת..
01/08/2011 | 15:59
4
לצפיה ב-'אני עשיתי השבוע'
אני עשיתי השבוע
02/08/2011 | 15:38
20
בלי העור ועם אורז מלא
שמתי יותר מיים והשארתי לשעתיים בתנור
יצא מעולה ובכלל לא שומני
את האורז טיגנתי במלא בצל ופטריות לפני ששמתי בתבנית
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בדיוק זה - אני מחפשת '
בדיוק זה - אני מחפשת
01/08/2011 | 12:11
12
28
מתכונים קלים ופשוטים (אם כי לא מפחדת גם ממורכבים) שיוכלו להיכנס לשיגרת היום יום שלנו. מתחיל קצת לשעמם לי, ואני נורא אוהבת לבשל ומאד אוהבת אוכל טעים וכייפי. קישואים ממולאים למשל נשמע להיט, וזה דבר שלא חשבתי עליו בכלל..
מחפשת מן מתכונים כאלה שיתנו מענה לארוחת ערב, כששנינו חוזרים ממוטטים מהעבודה ורק רוצים איזה משהו מנחם.. או לסופשבוע כשתמיד שואלים את עצמנו מה נבשל הפעם.
דגים יכול להיות שינוי מרענן - אני לא חושבת שאי פעם הכנו דגים בבית, ובעלי מאד אוהב! משום מה תמיד היה לי מן פחד כזה מדגים - לא יודעת איך ומהיכן לקנות אותם, איך להתייחס אליהם, איזה דג נחשב טעים ואיזה לא.. וכו'.
הדג היחידי שהתעסקתי איתו אי פעם היה פילה סלמון מהסופר- מרחתי אותו בשמן זית, שום ומיונז, עטפתי בנייר אלומיניום, שמתי בתנור וקיוויתי לטוב (דווקא יצא לא רע..)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'OK, בואי נזרום....'
OK, בואי נזרום....
01/08/2011 | 12:33
10
38
לארוחת ערב-

חציל קלוי- זה המתכון הכי פושט קל ולא תובעני בעולם. לוקחים חצילים כמספר הסועדים (אם נפל לך ליד חציל בלאדי, עוד יותר טוב) עושים בו כמה חורים סמליים (שלא יהפך לסיר לחץ) ושמים בתנור חם מאוד למשך משהו כמו 20-30 דקות.
כל מה שצריך להכין זו טחינה איכותית.
אני עושה טחינה- יוגורט (במקום מים משתמשת ביוגורט) עם איזשהו ירק... כוסברה הכי טוב.

פותחים החציל, מנקזים טיפה נוזלים אם יש (מחזיקים מוטה על הצלחת מעל הכיור)- על זה מזרזרפים טחינה, שמן זית, מלח גס.
זו ארוחה בפני עצמה.

מעבר לזה- אנטיפסטי.
בטטה, דלעת, דלורית, קישואים, בצלים,- מתבלים איך שבא ושמים על גריל עליון ל-20-30 דקות.
ליד זה לחם וגבינה וזו כבר ארוחה.

סלטים משודרגים- עם ביצה קשה, אבוקדו, שלל גרעינים אגוזים וזרעונים.. לאוהבי הז'אנר גם פירות.

רולים של אורז- יש דפי אורז כאלו שרק צריך להשרות במים חמים והם נהים רכים ומוכנים.
מגלגלים בזה בעצם כל שארית שיש- החל מעוף, אבוקדו, נבטים, חסה, גזר, בצל ירוק..... וטובלים בקצת סויה, או שמשקיעים ברוטב יפני קצת יותר מורכב.

חביתות ירק למינהן- קישואים מככב כמובן. אבל גם תרד הולך חזק , סתם לגרד תפו"א למחבת לאדום בקצת מים, וכשהם נגמרים לטגן ועל זה לשפוך ביצה. בצל... מה עוד?..... אה.. תמיד גבינות ישדרגו את זה.

כל מיני קורנפלקסים ומוזלים מושקעים- אני מחזיקה מזווה די עשיר של אגוזים ופיצוחים ופירות יבשים לטובת העניין.


לגבי דגים...
קודם כל יש ברבורניות קפואות בסופרים, לרוב זה באיכות סבירה.
אפשר להכין מהם שניצלוני דג, או בשמן זית עם חמאה שום ויין לבן או המועדף אצלנו זה בחלב קוקוס וקארי או חלב קוקוס וחמאת בוטנים (תגידי אם צריך פירוט לגבי משהו)

עוד דג שאני מאוד אוהבת להתעסק איתו זה מושט.
(אני אוהבת עוד דגים... בס, דניס וכו'... אבל הם נורא יקרים, ובכמות שאנחנו אוכלים זה ממש הפקה... מושט יש אחלה טעם והוא ממש זול)
את זה אני קונה רק בחנויות דגים- ומבקשת שיפלטו לי.
הדרך הכי טובה להכין פילטים של דג לבן לדעתי היא בחצי טיגון חצי אידוי.
על מחבת כבדה שמים ממש טיפונת קטנה של שמן , וכשהיא ממש חמה שמים עליה את הפילטים עם העור כלפי מטה, וסוגרים עם מכסה גבוה יחסית. ככה התחתית קראנצ'ית והלמעלה מאודה וכל הטעם העדין נשמר.
בצד עושים איזה רוטב שרוצים. הכי קל להמיס בסיר קטן קצת חמאה, לאדות בה טיפה שום, עם קצת יין ולימון..... מלח פלפל- וזהו.

אה.. ואם אתם בעניין של פירות ים, אז יש לקנות שרימפסים קפואים מאיכות ממש מעולה.
לוקח ממש דקות להפשיר אותם , והם פשוט קופצים על המחבת עם מה שבא לך.
(אותי אונסים פה תמיד להכין אותם כשניצלים- ואני שונאת את זה!!)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'wow!!'
wow!!
01/08/2011 | 13:44
2
14
עכשיו אני לא יודעת מה להכין קודם!

כמה שאלות ברשותך

איפה את קונה שרימפסים קפואים טובים? אני מכירה את הבייבי שרימפס שמוכרים בטיב טעם, אבל הם קטנטנים..
אגב יש לי רוטב מעולה שאני מכינה לשרימפס - מיץ לימון, מלח פלפל והמון המון המון כוסברה ופטרוזיליה קצוצים בפנים - טעים טעים. נראה לי שזה יעבוד נהדר עם כל סוג של דג.

יש לך איזו חנות דגים מומלצת באיזור ת"א או גבעתיים? כשאני חושבת על זה, נראה לי שאני לא מכירה שום חנות דגים!

אשמח לקבל תדרוך לגבי איך מכינים את הרוטב חלב קוקוס וקארי/חמאת בוטנים. זה מסוג הדברים שתמיד נשמעו לי להיט אבל אף פעם לא הכנתי..

לגבי הרולים של האורז - הזכרת לי שראיתי את זה פעם באיזו תוכנית בישול ואמרתי לעצמי שאני צריכה לנסות, והעניין נשכח.. אני חייבת לנסות הפעם. (זה כמו הבצק של האגרול?..)

בכל מקרה - הערב בתוכנית חציל קלוי עם טחינה ויוגורט!


איזה כיף של רעיונות, ממש תודה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בכייף '
בכייף
01/08/2011 | 14:42
1
16
השרימפסים הקפואים הכי טובים שידי נחו עליהם הם מחנות דגים ביפו שצמודה לחינאווי (שם אני קונה את הבשר- מומלץ!!)
הכוונה היא לחינאווי שנמצא במעלה רח' יפת, קצת אחרי הבי"ס הצרפתי לבנות טרה סנטה, ואחרי חומוס אסלי.
(אני בחיים לא קונה במעדניות המפונפנות של חינאווי).
הם ענקיים, בשרניים ומוקפאים כשהם ממש טריים (יש לי אף לדברים האלו..)

בעבר הייתי קונה שרימפס "טריים" (ככה לפחות מכנים אותם, בפועל זה קפואים שהופשרו, ו... שלא יעבדו עליכם) בכרמל. בערך באמצע השוק מצד שמאל- האיכות שלהם משתנה, והבאסה היא שצריך לקלף אותם, וגם להכין את כל הכמות ישר כי לא תקפיאי שוב מה שכבר הוקפא והופשר אין לדעת כמה פעמים.
יש שם גם קלאמרי וסרטנים מעולים.

חנות דגים טובה ואמינה יש כמו שאמרתי ביפו, צמוד לחינאווי, יש שם גם מעט מבחר של דגים טריים- כשמעט מבחר זו בעיני לרוב ערובה לכך שבאמת מדובר בסחורה טרייה וטובה. כשיש הכל- זה אומר שהדברים לא באמת טריים... אלא אם כן מדובר באיזו דגייה סופר- מפונפנת שמייבאת צדפות על קרח על בסיס יומי וכאלו...

ועוד אחת טובה היא בשוק הכרמל, כמעט בסוף השוק מצד שמאל, צמודה לחנויות ממתקים. זו חנות של תנובה והסחורה שם יפה וטרייה. הם גם עושים עבודת פילוט מאוד יסודית.

לגבי הרוטב...
יש את הגרסה ההודית והגרסה התאילנדית.

ההודית-
מחממים על אש עדינה פחית חלב קוקוס + טיפה שמנת מתוקה ומוסיפים קארי הודי, מלח ופלפל.
מערבבים כל הזמן בכף עץ, עד שהרוטב מתעבה.
הולך גם עם דגים , גם עופות וגם על ירקות מוקפצים עם אורז.
למעלה מפזרים תועפות של כוסברה קצוצה.

התאילנדית-
מחממים על אש עדינה פחית חלב קוקוס + כף או שתיים של חמאת בוטנים (עדיף עם שברי בוטנים), מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל, סוכר וצ'ילי אדום חריף גרוס.
מערבבים כל הזמן עד שמתעבה. ואפשר אפילו להוסיף מעט חלב.
גם על זה הולך ים של כוסברה.

לגבי הרולים, זה לא בצק של אגרול . אגרול זה בצק חיטה. זה בצק שמבוסס על קמח אורז.
זה מוצר מאוד נוח לעבודה.
משרים כמה דקות במים חמימים, וזה מוכן לגילגול ואכילה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אחלה. תודה על התשובות'
אחלה. תודה על התשובות
01/08/2011 | 14:52
6
(ומתה על התובנות שלך!)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שקדי, אם את כאן ואם כבר דיברנו על דגים-'
שקדי, אם את כאן ואם כבר דיברנו על דגים-
02/08/2011 | 09:29
6
19
מה יש לעשות עם זהבון?
ואם אפשר- לא שניצלים..


היה עליהם מבצע בסופר, ומאז הם תקועים לי בפריזר..

תודה!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'סורי, אבל אין לי מושג מה זה '
סורי, אבל אין לי מושג מה זה
02/08/2011 | 12:48
4
6
לצפיה ב-'יש לי שאלה שאני חייבת, אבל חייבת לשאול'
יש לי שאלה שאני חייבת, אבל חייבת לשאול
02/08/2011 | 14:16
3
14
הילדים שלך אוכלים את כל האוכל הזה שלך? חצילים בטחינה ויוגורט, אנטיפסטי, רטבים תאילנדים, כוסברה??? מזה ?
לא, כי אם כן אני כנראה חייבת להתחיל ללמוד ממך לבשל. אני מצטערת כבר  שנתתי לך פעם איזשהו ספר, אולי אם הייתי משקיעה ולומדת ממנו גם שלי היו אוכלים אוכל גורמה...
אבל העדפתי לתת אותו לך, איזה טעות... עכשיו הם תוקעים כל היום שניצל/עוף/פירה/פתיתים/פסטה ולפעמיםכמתחשק לגוון אוכלים אותו הדבר רק בסדר הפוך...

חייבת להבין מי אוכל את כל האוכל הזה שאת מכינה? ואם הם לא אוכלים את זה וזה רק את ובעלך ? אז אייך שומרים על הפיגורה???
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'המסדר יעבור לנוח....'
המסדר יעבור לנוח....
02/08/2011 | 14:28
2
16
הם לא נוגעים ברוב. הכל בסדר....

מה שכן, יש התפנקויות שאני מוכנה להכיל ויש כאלו שלא.
הכלל אצלי בבית זה שמה שהם אוהבים בכללי- עוף/ קציצות/ דג- זה משהו שהם אוכלים בלי קשר לאריזה שבה זה מגיע.

הם יכולים לא להתלהב מהרוטב התאילנדי למשל- אז אני אגיש להם את הנתחוני חזה עוף (AKA שניצלים קטנים. כי הרי הכל בחיים זה יח"צ ופרזנטציה) בלי לשפוך להם מעל עוד רוטב, וכל אחד יקבל את הירקות שהוא אוהב מהמוקפץ.. ואני אטרח ואוציא לגדול את כל הקישואים והגזר (הקטן פחות בעייתי...).

מה שכן, תמיד תהיה איזו תוספת אחת בארוחה שהיא תוספת ערומה- אורז לבן/ פירה/ פתיתים עם הירקות שהם אוהבים.

כך שבכל ארוחה יש להם מה לאכול. לפעמים בקצת פחות התלהבות, אני מודה.

אז הם לא אוכלים את החצילים בטחינה יוגורט. אבל את הטחינה הזו הם אוכלים בסבבה על הסלט נגיד.
וכוסברה זה משהו שבסה"כ קוצצים ומפזרים מלמעלה למי שרוצה.

לגבי הספר- אבוד לך! אמרתי לך אז שתתחרטי.. לא הקשבת לי.....

וגבי מי אוכל, כן, בעיקר אנחנו... אבל גם חברים והרבה משפחה... כמעט כל ערב יש לנו נספחים לארוחת ערב אז יש פה הרבה פיות להאכיל....
לגבי הפיגורה... טוב, לא נפגשנו הרבה זמן.... ידיות אהבה זה כאן!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'תשובה לעניין '
תשובה לעניין
02/08/2011 | 14:37
1
8
נרגעתי.
עדין אני שמה לב לסממנים של פתיחות לגבי האוכל שלך מצד הילדים, אני רוצה לחשוב שזה לא בגלל הספר...

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'זה מחוסר ברירה...'
זה מחוסר ברירה...
02/08/2011 | 14:40
13
הם הבינו שאו שיפתחו את הצ'אקרה לאכול מה שיש במסגרת הקווים המנחים של הסטטוס קוו, או שישארו רעבים.

אין אצלי "לא אוכל את זה, זה נגע ב...."
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בתנור, עם ירקות'
בתנור, עם ירקות
02/08/2011 | 20:25
7
-כמו סול.

בכלל ל"כבוד" תשעת הימים הסופרים מלאים במבצעים שחבל על הזמן על דגים, כמה שזה עשה לי חשק...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'קיבלת יופי של תשובות'
קיבלת יופי של תשובות
02/08/2011 | 12:37
10
רוצה להוסיף לך כמה דברים שתהני מהם לא סגורה אם רשמו אותם או לא:

1. אורז ועוף בסיר אחד מאד אוהבים זה את זה, האורז מקבל מהמיצים שמופרשים מהעוף טעם מיוחד.  לכן תמיד אפשר לזרוק לסיר ירקות (בצל, פלפלים, פטריות, גזר, מה שאת אוהבת אבל אם זה גזר אז מגורר כי לא מגורר צריך זמן בישול כדי להתרכך) לטגן אותם זה בזה, להוסיף עוף - או רצועות חזה עוף או כרעיים מחולקים או פולקעס, ואחרי שהירקות מתרככים והעוף קצת מקבל צבע מוסיפים אורז + תבלונים כשאת האורז את עושה רגיל על כל כוס אורז 2 כוסות מים ובסוף את מקבלת אחלה תבשילים בכלום הכנה.  

2.  שלושת הדגים הכי קלים וכיפיים שאני מכירה הם : סלמון שאוהב סילאן או דבש או פירות יבשים וגם כמו שכתבת שמן זית, מיונז וכו'.   דג נסיכה (שגם הקפואים שלו בסדר) שאוהב מאד רטבי עגבניות ופלפלים.  דג מושט שאוהב מאד עשבי תיבול ואם מוסיפים לתבנית לימון+שום+עגבניות שרי+דג מושט שבתוכו יש כוסברה ושום ומרוח בשמן זית זה יוצא סוף הדרך בכלום עבודה.

3.  פשטידות אטריות סופגות הכל.  אני הרבה פעמים נשארת עם ספגטי שנגמר לו הרוטב ומאד נהנית לדחוף אותו לאיזה פשטידה עם כל הבא ליד מהמקרר   אין דבר שהכנסתי ולא יצא מושלם.

4. כבדי עוף לגיוון של חלקי הבשר שעדיין אפשר לעשות בזמן קצר.  בצל, פטריות ומצע של פירה.  לפעמים עם סילאן, לפעמים רק שמן זית ותיבול, לפעמים צ'ילי מתוק...

5. חזה עוף מגולגל עם שאריות של אורז-בשר או אורז-ירקות שנעשה כמה ימים קודם זה תענוג.  

6. בחורף - מרקים.  מנחם, כיף, אפשר לעשות המון אופציות (מרק עוף עם בטטה או כרוב זה משהו משהו).

הבאסה שלי תמיד זה שאנחנו רק שניים שאוכלים כאן (ואחת שזוללת חלב אם כרגע) ואם אני מכינה אורז ונשאר לא רוצים לאכול 3-4 ימים את אותו הדבר ולפעמים קשה להכין בכמות קטנה אם רוצים להוסיף הרבה ירקות אז אני לוקחת את השאריות ועושה מהן משהו אחר ותמיד זה הופך ב10 דקות למשהו מאד טעים, לפעמים זה נכנס אפילו לסנדוויצ'ים מושקעים וזה גם תענוג.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' אני אשמח לקבל מתכונים דיאטטיים'
אני אשמח לקבל מתכונים דיאטטיים
01/08/2011 | 09:36
1
6
במיוחד דברים שלא צריך לחמם ואפשר לקחת לעבודה.
לא רוצה לחמם פה, זה קצת מגעיל אותי...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בעיקרון'
בעיקרון
01/08/2011 | 11:18
9
פשטידות, חזה עוף צרוב בסלט (סלט קיסר)...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'הכוכב התורן שלנו- פסטה עם לימון'
הכוכב התורן שלנו- פסטה עם לימון
01/08/2011 | 12:23
1
21
שמתי פה לינק למתכון כמה פעמים.
קליל וטעים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מחפשת אנחנו נורא אוהבים מאכלים חמוצים'
מחפשת אנחנו נורא אוהבים מאכלים חמוצים
01/08/2011 | 13:49
11
וזה נשמע טוב.
נזכרתי שיש גם תבשיל של פול ירוק בלימון שאני מכינה - זה להיט אצלנו
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'המתכון המנצח שלנו עוף בחלב קוקוס '
המתכון המנצח שלנו עוף בחלב קוקוס
01/08/2011 | 13:10
11
31
עם פטריות ובצל
מגישים עם אורז מלא במקרה שלנו
נשמע מפוצץ אבל זה כמה דקות עבודה וטעים בטירוף הגדולה שלנו בת 3 טורפת את זה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אפשר מתכון?'
אפשר מתכון?
01/08/2011 | 13:49
10
1
לצפיה ב-'כן בטח'
כן בטח
01/08/2011 | 23:17
9
26
נותנים לעוף טיגון קל (עדיף עוף בלי עור כי זה מגעיל)
מטגנים 3-4 בצלים
מוסיפים את העוף עם מעט מים
מוסיפים את חלב הקוקוס מלח פלפל שחור מעט סויה
מצמצים את הרוטב ולקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטריות
להגיש על אורז לבן או מלא
זה פשוט מעדן
וברגע זה סגרת לי פינה ליום שישי
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שאלה לגבי המתכון, ובכלל...'
שאלה לגבי המתכון, ובכלל...
02/08/2011 | 13:17
8
21
לא עובד לי שום מתכון בו צריך לתת לחלב קוקוס בישול ארוך.
רטבים שמבוססים על בישול קצר שכולל עיבוי של הרוטב- הכל הולך על הכיפאק.
בכל פעם שניסיתי לעשות דברים שהקוקוס צריך ממש להתבשל , ולבשל בתוכו עוד משהו- זה כל שניה גולש וממש מתחיל להישרף....

מה הסוד פה?
כי המתכון הזה נשמע כמו משהו שיעשה הרבה נחת ללוע שלי...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'חום נמוך, ולערבב.... אתמול הכנתי תבשיל של '
חום נמוך, ולערבב.... אתמול הכנתי תבשיל של
02/08/2011 | 13:45
5
20
ריבועי אטריות אורז בחלב קוקוס עם קארי ירוק וחמאת בוטנים - יאמי !
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'כן, אבל הריבועים האלו זה כמה זמן 10 דקות?'
כן, אבל הריבועים האלו זה כמה זמן 10 דקות?
02/08/2011 | 14:30
1
18
עד שזה מוכן?

לבשל עוף, זה שעה ככה...... מה עומדים שעה שלמה ומערבבים?
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני יודעת, אולי משעמם לך בחיים '
אני יודעת, אולי משעמם לך בחיים
02/08/2011 | 15:20
15
סתם  בשלוף -  אולי לאפות את זה בתנור, על חום בינוני כזה ?  אין לי מושג, אני ועוף לא חברים טובים-  זה הבשר הראשון שהפסקתי לאכול....
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אפרופו קארי'
אפרופו קארי
02/08/2011 | 15:02
2
9
כשאתן רושמות קארי במתכונים, אתן מתכוונות למשחה או לאבקה? זה משנה (כי כרגע יש לי משחת קארי ירוקה/צהובה במקרר ואין לי מושג מה לעשות איתה)?
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'משחה ! זו תערובת תיבול מעולה, אני מתה עליה'
משחה ! זו תערובת תיבול מעולה, אני מתה עליה
02/08/2011 | 15:24
1
1
לצפיה ב-'אחלה, תודה!'
אחלה, תודה!
02/08/2011 | 19:37
7
זה קצת מוזר,  כשטועמים אותה בנטורל יש לה טעם ממש חריף , אבל התבשיל יצא ממש לא.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'זה ממש לא בישול ארוך'
זה ממש לא בישול ארוך
02/08/2011 | 15:50
8
כמה דקות רק שהמים קצת יצטמצמו
תקשיבי הרבה מאוד נחת זה עושה  המתכון הזה
וכל פעם מפתיע אותי כמה ילדים אוהבים אותו
אגב ככל שיש פטריות יותר מגוונות זה יותר טעים
אנחנו קונים בחצי חינם את המארז של 4 סוגי פטריות וזה יוצא מדהים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'על אש קטנה'
על אש קטנה
02/08/2011 | 16:21
7
אצלנו לעומת זאת הוא אף פעם לא מסמיך מספיק והקארי תאילנדי ירוק יוצא חצי מרקי במקום סמיך! איך את מסמיכה את זה למען השם?!?
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לגמרי!יש לי כמה מנות מנצחות מהבלוג ביסים'
לגמרי!יש לי כמה מנות מנצחות מהבלוג ביסים
01/08/2011 | 15:18
35
מאז שגילתי אותו הבן זוג שלי מאמין שאני יודעת לבשל:
אני אוהבת את המיט בולס שלה
את הניוקי עם החובזה(כן כן אשכרה עשיתי ניוקי)
את התבשיל אורז מלא עם עוף שהוא לא פחות ממושלם
אני אוהבת את הקדרת עדשים וגריסי פנינה עם פרגיות וחמוציות
בזכותה התחלתי לא לפחד מקינמון והל
ובכלל היא נהדרת וטעימה

לדעתי יש לה את הבלוג הכי טוב בארץ!

לאחרונה התחלתי לבשל את העוף בקארי של בייגלה שגם הוא פשוט וטעים

וואי שכחתי ממנו וזה יטופל עד סוף השבוע
נשואים טריים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'לא, אתן לא מבינות'
לא, אתן לא מבינות
02/08/2011 | 15:56
15
כולי מלאת אמביציה לבישולים, ניגשת למטבח בשיא המרץ רק כדי לגלות ש... נגמר לנו הגז!

טיימינג מסריח..
הזמנו טייק אווי
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אצלנו הפייבוריט זה פילאף,'
אצלנו הפייבוריט זה פילאף,
02/08/2011 | 18:24
3
21
עם עוף או בקר.
הכנה מהירה ויוצא סיר גדול שמספיק לכמה ימים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מתכון בבקשה!'
מתכון בבקשה!
02/08/2011 | 20:16
2
12
עשית לי חשק לפילאף אמיתי!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'יש לי כמה מוצלחים..'
יש לי כמה מוצלחים..
02/08/2011 | 21:56
1
22
המתכון הזה מעולה. עגבניות השרי ממש מוסיפות לתבשיל:
http://www.cookingwithofir.com/2011/03/chicken-dis...

או שיש עם בקר:
בצל קצוץ, מטוגן להזהבה (במתכון המקורי חצי כוס שמן, אני משתמשת בהרבה הרבה פחות), לזרוק פנימה בקר בקוביות (בערך קילו-קילו וחצי), מרווה, פלפל, מלח, כמון, כורכום (אני משתגעת עם תבלינים) ומטגנים היטב.
זורקים פנימה 3-6 גזרים מגורדים, מבשלים עוד קצת ומוסיפים מים רותחים שכמעט יכסו את הבשר.
מבשלים כשעה-שעה וחצי.
מוסיפים אורז (בערך 2 כוסות, אני שמה לפי העין) ומים רותחים שיכסו ס"מ מעל האורז. עוד תבלנים. סוגרים ומבשלים כ40 דק.
אפשר להוסיף גם שיני שום שלמות ולטעמי גם את עגבניות השרי.


טעים טעים טעים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אגב,'
אגב,
02/08/2011 | 21:57
12
פילאף אמיתי זה עם כבש, אך טרם נוסה בבית.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' טיגלנתי את השרשור '
טיגלנתי את השרשור
02/08/2011 | 19:30
12
אם מישהו רוצהלהוסיף מתכונים לדורות הבאים- זה הזמן
נשואים טריים >>

הודעות אחרונות

13:15 | 20.09.16 אורחים בפורום
10:33 | 14.09.16 נענע טריה
22:22 | 18.08.16 אורחים בפורום
14:40 | 25.07.16 אורחים בפורום
10:26 | 19.07.16 נענע טריה
11:47 | 28.06.16 אורחים בפורום
15:20 | 15.06.16 luzon1704
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ