לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1967319,673 עוקבים אודות עסקים

פורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.

אודות הפורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכות הבאות וברוכים הבאים לפורום נשואים טריים :)
אנא הקדישו דקה מזמנכם לקרוא:
 1. הפרסום בפורום אסור על פי נהלי תפוז. פרסומות ימחקו ללא אזהרה. 

2. מותר לדבר בפורום כמעט על הכל, כל עוד שומרים על רמת דיון מכובדת ומכבדת. הודעות פוגעניות כלפי אנשים או קבוצות (הודעות שמביעות גזענות, הומופוביה, מיזוגניה, וכו׳) ימחקו.
 
3. הודעות שעושות אאוטינג (כלומר, הודעות שחושפות מידע אישי על גולשת או גולש ללא ידיעתן והסכמתן) ימחקו.
 
תודה על שיתוף הפעולה 
המשך >>

לצפיה ב-'ספר המתכונים של פורום נשואים טריים 2011'
ספר המתכונים של פורום נשואים טריים 2011
18/05/2011 | 09:50
66
14
חברות עקב זה שהשרשור לא קופץ יותר אני נועצת אותו כאן לכמה ימים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ספר המתכונים של הפורום 2011'
ספר המתכונים של הפורום 2011
<< ההודעה הנוכחית
14/05/2011 | 06:05
65
119
נפגשתי עם השרשור הזה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

והחלטתי שהגיע הזמן להפקה חוזרת!
אז שרשרו במתכונים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' מנות ראשונות'
מנות ראשונות
14/05/2011 | 06:06
5
1
לצפיה ב-'חמוצים אסייתיים מעולים'
חמוצים אסייתיים מעולים
15/05/2011 | 09:30
12
חותכים ירקות כמו גזר, מלפפון, כרוב, פלפלים ורצועות דקות או עיגולים.
מכינים את המרינדה

מרינאדה
לחמם בסיר
3 כוסות מים
3 כפיות מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס חומץ
1/4 כוס /שמן
לחמם עד התמוססות המלח והסוכר ולצקת על הירקות
לעסות את הירקות היטב , להוסיף את המלפפונים ( העדפתי שהמלפפונים לא יאבדו את צורתם ויישארו קשים ) , להוסיף חצי כוס רוטב צ`ילי מתוק חריף ,לערבב  ולהעביר לאחסון במקרר .


מקור המתכון
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אנטי פסטי'
אנטי פסטי
15/05/2011 | 09:57
7
אנטי פסטי:

לחתוך ירקות- חצילים, פלפלים אדומים וצהובים, קישואים, בטטה, בצל סגול, פטריות, כרישה, כרובית וכו'.
לערבב בקערית חצי כוס שמן זית עם 3 שיני שום כתושות, מלח גס ועלי טימין (אופציונלי- כמה טיפות בלסמי)
לשפוך על הירקות, לעסות טוב טוב
לסדר את הירקות ב 2 תבניות- תבנית ירקות "רכים" ותבנית ירקות "קשים"
לשים כמה גבעולי טימין על הירקות
לאפות בחום בינוני עד שהירקות מתרככים(כל תבנית והזמן שלה)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אגרולים ללא טיגון מדפי אורז'
אגרולים ללא טיגון מדפי אורז
15/05/2011 | 22:07
2
21
ניתן להכין מוקפץ עם חזה עוף ולסנן היטב את הנוזלים או לחילופין גוליינים של גזר גמבה מלפפון
קצת רוטב חמאת בוטנים בצד ויאללה לגלגל
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא הבנתי כלום '
לא הבנתי כלום
20/05/2011 | 22:52
1
1
לצפיה ב-'מרטיבים לשניה דף אורז במים'
מרטיבים לשניה דף אורז במים
21/05/2011 | 18:35
8
וממלאים אותו בסלט טרי או באופציה המוקפצת ומגלגלים לצורת אגרול
ההגשה היא עם רטבים כמו סויה טריאקי או חמאת בוטנים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'סלטים'
סלטים
14/05/2011 | 06:06
3
1
לצפיה ב-'סלט חסה ועלי בייבי'
סלט חסה ועלי בייבי
14/05/2011 | 08:55
8
1 חבילת חסה גדולה
1 חבילת עלי בייבי
6-8 תאנים מיובשות
6-8 משמשים מיובשים
חופן חמוציות מיובשות
2-3 כפות גדושות סומסום מטוגן
2-3 כפות גדושות אגוזים מפוררים גס ומטוגנים

לרוטוב:  חצי כוס שמן רגיל, 2-3 כפות מיץ לימון, 2-3 כפות חומץ בלסמי, 1-2 כפות סויה, רבע כוס סילאן או דבש, מלח, פלפל, 2 שיני שום כתושות.

   להכניס לקערה גדולה את כל המרכיבים, לפרוס התאנים והמשמשים לרצועות דקות.  לפזר על העלים את חופן החמוציות, השומשום והאגוזים.  לשפוך הרוטב ולערבב היטב.  בתאבון...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'סלט ברוקולי הורס'
סלט ברוקולי הורס
15/05/2011 | 09:32
20
סלט ברוקולי וגזר


חבילת ברוקולי קפוא או טרי (רק הפרחים) 500 גרם
3 גזרים פרוסים דק מאוד.פרוסות עגולות- או קוביות קטנות
1  בצל אדום פרס דק מאוד
100 גרם צימוקים
50 גרם אגוזי קשיו מטוגנים
רוטב:
4 כפות מיונז
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס חומץ


מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומשרים במים רותחים לכמה דקות ( אם הברוקולי טרי אפשר להרתיח לזמן קצר מאוד)
מערבבים את כל החומרים ויוצקים את הרוטב
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'סלט חצילים של נירה רוסו'
סלט חצילים של נירה רוסו
16/05/2011 | 17:26
8

הסלט מתחיל מפרוסות שום שמטגנים בתחתית של סיר רחב. עליהן מוסיפים רצועות של חצילים (שהמהדרין נותנים להן לשכב קודם שעה עם מלח. אני מדלגת על השלב הזה). אחרי קצת ריכוך של החצילים מוסיפים רצועות של פלפלים אדומים, וטבעות של זיתים (אני קונה זיתים שחתוכים כבר ככה, כדי לחסוך לעצמי גילעון חיתוך).

ואז מוסיפים:
רסק עגבניות
כפית מלח
כפית סוכר
פטרוזיליה קצוצה
וקצת מים


מערבבים ונותנים לכל הסמטוכה להתבשל במיץ של עצמה. זהו.

עכשיו, לא כתבתי כמויות, כי אפשר לשחק ביחס חצילים/פלפלים/זיתים לפי המצאי במקרר. כל יחס נותן טעם שונה לסלט.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מרקים'
מרקים
14/05/2011 | 06:06
4
לצפיה ב-'מרק בצל'
מרק בצל
15/05/2011 | 11:15
6
מתכון שקיבלתי מאגם גם

מוצלח בטירוף!!!
הכנה ארוכה אבל התוצאה שווה ביותר


כשעתיים הכנה הרוב על האש, אבל בכל זאת מיידעת:

כ-8 בצלים גדולים פרוסים דק
100 גרם חמאה
1 כף טימין
כמה עלי דפנה
2 כפות קמח
6 כוסות מים רותחים
שתיים-שלוש כפות ציר בקר של קנור
חצי כוס יין לבן
מלח פלפל

ממיסים חמאה בסיר ומטגנים את הבצל. מוסיפים טימין ועלי דפנה, מלח ופלפל. ממשיכים לטגן על אש נמוכה כשעה. לערבב מידי פעם.
לאחר שעה להגביר להבה ולערבב באופן תכוף עד שהבצל הופך חום (השלב הזה חשוב כי זה מה שנותן למרק את הצבע)
מנמיכים את האש, מוסיפים את היין ומאדים עד שהיין נספג בתערובת.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לספיגה.
מערבבים את המים הרותחים עם ציר הבקר עד להמסה ומוסיפים לתערובת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה.

מהמם!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' מרק כתום'
מרק כתום
15/05/2011 | 11:18
6
נתתי את המתכון הזה כבר המון פעמים אבל הוא כ"כ מוצלח שמגיע לו מקום של כבוד גם בשירשור הזה
נוסה לראשונה במסעדת "רוברג" בליבנים
ואחרי נבירה נמצא המתכון
שווה ביותר

200 גר' בטטה חתוכה לקוביות
200 גר' דלעת חתוכה לקוביות
200 גר' גזר חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
1/3 כוס מיץ תפוזים קפוא (מהפחיות של פעם היום זה מקופסת פלסטיק במקררים של הגלידות בסופר)
8 כוסות נוזל ירקות (אני הכנתי בסיר בנפרד מרק עוף - רק מים ואבקה והוספית אח"כ לירקות)
1/3 כוס שמן זית
תבלנינים לפי הטעם (אצלנו זה מל"פ וג'ינג'ר)
ערק

אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן מוסיפים את הבצל ומאדים מוסיפים את הירקות ומאדים עד לקבלת מראה מבריק (3-4 דקות)מוסיפים את המרק ומיץ התפוזים הקפוא ומבשלים עד לרתיחה
מכסים, ומבשלים עד שהירקות רכים.
מועכים הכל עם  מיקסר מוט
מוסיפים תבלינים לפי הטעם מל"פ, ג'ינגר.
מיד לפני ההגשה מוזגים לסיר רבע כוס ערק ומערבבים היטב משאירים על האש עוד 2-3 דקות להתנדפות האלכוהול
ומגישים.....

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מרק קרם פלפלים'
מרק קרם פלפלים
15/05/2011 | 22:10
1
12
מצרכים
עשרה פלפלים אדומים
קופסת עגבניות משומרות (שמונה מאות גרם)
ליטר וחצי ציר עוף (ציר=מלאתי ליטר וחצי מים רותחים עם שתי כפות מרק עוף)
כרישה
בצל
רבע כוס שמן זית
תימין טרי
פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה:
לקלות את הפלפלים במשך 40 דקות בטמפרטורה של מאתיים מעלות.  לסגור את הפלפלים שניקלו בשקית למשך שלושים דקות עד שעה, לקלפם מתקלפים בקלות, ולהסיר חרצנים ולפרוס את הפלפלים לרצועות.
לקצוץ גס את הכרישה, בצל לחמם את השמן זית בסיר גדול, להוסיף ולטגן מספר דקות.
להוסיף את רצועות הפלפל ולהביא לרתיחה.
להוסיף את העגבניות וציר העוף.
להפריד את העלי התימין מהגבעולים ולהוסיף למרק. לתבל בפלפל שחור ומלח.
להביא את המרק לרתיחה ולבשל על סף רתיחה עוד עשרים דקות עד חצי שעה.
לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט.

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'נראה מעולה'
נראה מעולה
20/05/2011 | 20:20
4
חבל שבארה"ב צריכים למשכן את הבית בשביל פלפל אדום...הייתם מאמינים שלרוב הפלפלים שאני מוצאת עולים כ-3 דולר ליחידה???
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'דגים'
דגים
14/05/2011 | 06:07
לצפיה ב-'מתכוני עוף'
מתכוני עוף
14/05/2011 | 06:07
12
1
לצפיה ב-'עוף+אורז+תפו"א של שקדיה'
עוף+אורז+תפו"א של שקדיה
15/05/2011 | 09:42
3
296
מעתיקה את המתכון שלה:
עוף-אורז- תפו"א - ארוחה שלמה בתבנית, 10 דקות עבודה.
============
הכמויות במתכון מבוססות על תבנית אלומיניות עגולה. ניתן (ורצוי..) להגדיל בהתאמה את הכמות ובהמשך את התבנית.

3 כרעיים מופרדות לחלק עליון ופולקע- בלי העור
2 תפו"א בינוניים
כוס אורז
בצל גדול
2-3 שיני שום

תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, שמנ"ז, מל"פ, אבקת מרק בצל.

מתבלים את העוף בפפריקה, כמון, שמנ"ז, מל"פ בתוך התבנית אלומיניום ומוציאים החוצה (הכוונה היא ללכלך את התבנית בתיבול ובשמן)
פורסים את התפו"א לפרוסות בעובי של  סנטימטר ומסדרים בתחתית התבנית.
על התפו"א שמים את העוף.
מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ, השום והפטריות (פטריות זה אם רוצים ללכת על הביוקר..) עד להשחמה. מוסיפים את כוס האורז (השטוף) לעוד טיגון קטן ומתבלים את הכל בפפריקה, כמון, שמנ"ז, מל"פ ואבקת מרק בצל (לא להסחף עם הכמות של זה...).
מפזרים את תערובת האורז והבצל בין חלקי העוף עד שהתבנית מלאה כמעט לגמרי (מותר שזה יכסה את העוף- ואז החלקים האלו יהיו אורז חצי מבושל וקריספי- אני מתה על זה...)

שופכים 2.5 כוסות מים רותחים פנימה, בזהירות מהצד... כדי שלא ישטוף את כל התיבול מהעוף והאורז.
מכסים בנייר כסף ושולחים ל-180 מעלות למשך שעה וחצי בערך. 5 דקות לפני הסוף מורידים את הניירכסף
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'וקיבלתי "טריק" לגבי הנייר כסף |אודטה|'
וקיבלתי "טריק" לגבי הנייר כסף |אודטה|
15/05/2011 | 10:16
26
שבטח כולם יודעים ורק לי הוא חדש -

לשים עם הצד המבריק כלפי פנים, זה אמור להקרין יותר חום או משהו כזה.
אני תמיד עשיתי ההיפך כי זה היה יותר יפה

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שמים את האורז לא מבושל בתבנית ?'
שמים את האורז לא מבושל בתבנית ?
16/05/2011 | 07:24
1
2
לצפיה ב-'כן, המים שאת מוסיפה בתבנית מבשלים את האורז...'
כן, המים שאת מוסיפה בתבנית מבשלים את האורז...
16/05/2011 | 08:38
1
לצפיה ב-'כרעיים של עוף צלויות עם מייפל-אהרוני '
כרעיים של עוף צלויות עם מייפל-אהרוני
15/05/2011 | 09:44
2
34



כרעיים צלויות של עוף בסירופ מייפל מתקתק וחומץ בלסמי. רק להוסיף פירה או אורז ולהתענג




מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר
2 שיני שום קצוצות
5 עלי מרווה קצוצים גס
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות חומץ בלסמי
3/4 כוס מים
מלח
פלפל
6 כרעיים חתוכות לשניים

אופן הכנה:
• מערבבים את כל החומרים יוצקים לתבנית.
• מערבבים את העוף ומניחים אותו עם צד העור כלפי מטה.
• צולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-30 דקות.
• הופכים את העוף עם צד העור כלפי מעלה וצולים עוד כ-15 דקות עד שהעוף שחום ומזוגג.


נשואים טריים >>
לצפיה ב-''
15/05/2011 | 10:00
4
הכנתי כמה פעמים. מתכון מעולה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'במה אפשר להחליף את הגינגר והמרווה?'
במה אפשר להחליף את הגינגר והמרווה?
20/05/2011 | 22:51
4
גינגר מילא, מרווה אני ממש לא אוהבת אלא אם זה בתה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף עם פתיתים בסיר אחד- אינה ממאסטר שף'
עוף עם פתיתים בסיר אחד- אינה ממאסטר שף
15/05/2011 | 09:49
12
את המתכון שלה הכנתי בפעם הראשונה בדיוק איך שהוא רשום באתר של "מאקו"
בפעם השניה כבר עשיתי שינויים שמתאימים לי ולטעם של המשפחה, אז הנה המתכון המשופץ. המתכון המקורי,כאמור- באתר של מאקו.

מרכיבים
• 2 כרעיים חצויות
• בצל גדול, פרוס לחצאי עגולים
• שמן קנולה
• מלח ופלפל
• כוס פתיתים
• 2 נקניקיות חתוכות (אופציונלי)

אופן ההכנה

אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל עם חצי כוס שמן עד להזהבה. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כעשר דקות על אש בינונית.
2. מוסיפים את הנקניקיות, מערבבים היטב ומטגנים כשלוש דקות נוספות.
3. מוסיפים מים רותחים כמעט עד לכיסוי מלא של התבשיל, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעוף מוכן (כחצי שעה).
4 את הפתיתים  מוסיפים כ 6 דקות לפני שהעוף מוכן
הפתיתים סופגים את המיצים של העוף וזה מעדן מטורף
מומלץ למי שיש ילדים קטנים לטגן את הבצל בחתיכות גדולות כך שיהיה אפשר "לשלוף" אותו ולא לגרום להם להתחיל לחפור בצלחת בחיפוש אחר ה"איכסה הזה"...




נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שוקי עוף בחמאת בוטנים'
שוקי עוף בחמאת בוטנים
15/05/2011 | 09:54
10
מתכון של דניאל זך מכרמלה בנחלה.
בכל פעם קוצר שבחים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3773606,00...
המרכיבים (6 מנות):
למשרה:
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כף דבש
1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק (אם רוצים)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לעוף:
12 שוקי עוף
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, פרוסים לקטעים ברוחב 2 ס"מ

אופן ההכנה:
טורפים את מרכיבי המשרה בקערה. מוסיפים את העוף ואת הירקות ומשרים 6 שעות לפחות.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את כל תכולת הקערה לשקית "קוקי". קושרים את קצה השקית ומנקבים בה כמה חורים, כפי שכתוב על האריזה. מניחים את השקית בתבנית ואופים כשעה ורבע. חשוב לנער מעט את השקית פעם אחת במהלך האפייה.
מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון). מעבירים את תכולת השקית לקערת הגשה חסינת חום ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות כדי להשחים את העוף. מומלץ להגיש עם אורז לבן פשוט.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'נודלס עם עוף- מסעדת טוק טוק'
נודלס עם עוף- מסעדת טוק טוק
15/05/2011 | 09:55
5
לצפיה ב-'חזה עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס - בצק אלים'
חזה עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס - בצק אלים
15/05/2011 | 10:17
9
לצפיה ב-'עוף בערמונים'
עוף בערמונים
19/05/2011 | 13:29
9
מטגנים 3 בצלים גדולים עד לגוון חום/זהב - לא שקוף...
מוסיפים 3/4 כרעיים (מחולק או שלם)
מוסיפים כוס מיים
1/4 כוס סויה
כף גדושה סילאן/דבש
אפשר חצי כוס יין אדום (לא חובה)
מרתיחים כ-10דק
מוסיפים 2 שקיות של ערמונים קלופים
ולתנור לשעה וחצי עד השחמה...

מגישים עם אורז לבן
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בשר בקר'
בשר בקר
14/05/2011 | 06:08
2
לצפיה ב-'ביף בורגיניון'
ביף בורגיניון
15/05/2011 | 22:02
6
ביף בורגיניון MESEE

מתכון ל 6 סועדים
נתח בשר לצלי (1.5 ק"ג) כתף מס' 5
5 כפות שמן זית
חבילת בצלצלי פנינה
ראש שום מקולף
4 גזרים חתוכים לעיגולים
בטטות (רצוי צרות ומאורכות) חתוכות לעיגולים
תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
כרישה וסלרי קצוצים דק (רק החלק הלבן ורק השורש סלרי)
חבילת פטריות שמפניון טריות
בקבוק יין אדום
לתיבול: פלפל, מלח, כפית סוכר, טימין טרי (עדיף טרי גם יבש יהיה בסדר)
* לתוספת :  תיבוליות "ניחוח צלי" לא חובה.

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר לחום גבוה, מנמיכים להבה לבינונית ומכניסים קוביות בשר לסיר.
רק שכבה אחת בכל פעם שלא יקרר משמעותית את החום בסיר.
מטגנים את הנתחים עד לקבלת השחמה יפה מכל הצדדים, מוציאים את מהסיר ומניחים בצד.
מכניסים לסיר (עם כל נוזלי הבשר) בצלצלי פנינה קלופים ושיני שום ומאדים קלות. עם כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר ומערבבים בין הבצלים לנוזלי הבשר.
מוסיפים את הסלרי והכרישה הקצוצים, ואח"כ גזר בטטה ותפוחי אדמה קטנים.
תיבול: פלפל, מלח, כפית סוכר, טימין טרי (עדיף טרי גם יבש יהיה בסדר)
ומערבבים מעט.
מוסיפים את בקבוק היין  תוך כדי קרצוף תחתית הסיר, ומביאים לרתיחה.
משיבים את הבשר לסיר, מעל לירקות. מוסיפים עד לגובה של הבשר מים רתוחים ובתוכם מומסות התיבוליות למי שרוצה להשתמש. מי שלא- רק מים אבל כדאי כי זה ממש מוסיף.
מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים וחצי  על להבה נמוכה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל במהלך הבישול.
מומלץ לנער את הסיר מידי פעם.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בקר פרוס ברוטב'
בקר פרוס ברוטב
19/05/2011 | 13:25
2
בשר מס 5 או 6
מרתיחה כשעה בסיר מים עם כפית מלח
אחרי שעה מניחה בצד לצינון ופורסת.
בסיר נפרד מטגנת בצל +שום+גבעולי סלרי
כשמזהיב מוסיפה את המים מהסיר הקודם .
מתבלת איך שיוצא... אבקת מרק עוף פלפל שחור מלח כורכום (אפשר שפריץ קטן סויה)
כשהרוטב רותח מוסיפה את פרוסות הבשר לסיר
דואגת שהרוטב יכסה את הבשר....
אחרי חצי שעה מעבירה הכול לתבנית מכסה בנייר אלומיניום ושוכחת בתנור
אני משאירה לפעמים אפילו 4 שעות מכוסה בתנור....על חום נמוך כמובן  150 מעלות
אוכלים עם אורז לבן
הצלחה מובטחת!!!!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'חלבי וצמחוני'
חלבי וצמחוני
14/05/2011 | 06:08
11
1
לצפיה ב-'אטריות עם כרוב של סבתא מגדה'
אטריות עם כרוב של סבתא מגדה
14/05/2011 | 09:01
1
11
1 בצל קצוץ
2 כרוב קצוצים
1 חבילת אטריות מרובעות

מטגנים את הבצל הקצוץ, ומוסיפים את הכרוב.  מאדים עד שהכרוב משחים מעט, ממליחים ומפלפלים.
מבשלים את האטריות, מסננים ומערבבים עם הכרוב המבושל.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' מתה על זה'
מתה על זה
15/05/2011 | 10:21
1
לצפיה ב-'פשטידת פטריות'
פשטידת פטריות
14/05/2011 | 09:08
2
16
3 בצלים
2 קופסאות פטריות
2 כפות אבקת מרק פטריות
3 ביצים
1 אשל/ שמנת
קמח תופח בקופסת האשל הריקה
מיונז בקופסת האשל הריקה
חצי כפית מלח

   לטגן את הבצלים החתוכים עד לשקיפות, להוסיף 2 קופסאות הפטריות ולטגן ביחד.  להוסיף את אבקת המרק, וקצת פלפל שחור ולערבב.
   להוריד מהאש וצנן מעט.  אחרי שמתקרר קצת, להוסיף את הביצים, האשל/ שמנת, הקמח והמיונז.  לערבב הכל ולהוסיף חצי כפית מלח.
   לשמן תבנית ולהכניס לתנור לחום בינוני.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוד פשטידת פטריות'
עוד פשטידת פטריות
15/05/2011 | 20:01
1
7
לקצוץ  שני בצלים, לטגן עד שקיפות, להוסיף 2 סלסלות של פטריות שמפיניון חתוכות (עדיף טריות ולא מקופסה, לכל צורת חיתוך יוצאת פשטידה קצת שונה). לאחר הטיגון להוסיף מלח, שתי ביצים ושמנת מתוקה.

במצב הזה אפשר להכניס לתבנית ולאפות בחום גבוה. יצאת פשטידה קלה, קצת מתפוררת ונטולת גלוטן. אפשר להכין בצק פריך, לשטוח אותו בתבנית, ולצקת מעליו את התערובת. במקרה הזה יוצאת פשטידה משביעה יותר.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ואפשר גם לרפד עם בצק עלים'
ואפשר גם לרפד עם בצק עלים
19/05/2011 | 09:53
5
-בדיוק כמו בצק פריך, פשוט לשטיח בתבנית, ועליו לצקת את הפטריות.
יוצא אחלה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פשטידת בצל פרווה'
פשטידת בצל פרווה
14/05/2011 | 11:32
7
שדרוג מתכון מהספר של ליהי לפיד
לחמם תנור ל180 מעלות
לקצוץ 4 בצלים גדולים או 5 בינוניים לחתיכות בגודל ביס. אפשר לערבב סגול ולבן, אפשר רק סגול ואפשר רק לבן, לטגן במעט שמן בסיר בינוני לפחות.
לתת לבצל להתקרר מעט, להוסיף לסיר (לא צריך ללכלך עוד כלי) כוס קמח תופח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים, 2 ביצים, מעט אבקת מרק בצל ומלח פלפל לפי הטעם.
להעביר לתבנית (אני מעדיפה עגולה) ולאפות חצי שעה 35 דקות עד שמזהיב ומתיצב
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פשטידת זיתים-אירה מפורום "בישול לילדים"'
פשטידת זיתים-אירה מפורום "בישול לילדים"
15/05/2011 | 10:05
8
פשטידת זיתים.
אני אישית הורדתי מכמות הקמח,עשיתי עם כוס ורבע קמח תופח או כוס ורבע קמח רגיל+כפית א.אפייה.
לא שקית של א.אפייה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'קציצות טונה אפויות'
קציצות טונה אפויות
15/05/2011 | 20:15
4
מתכון שקיבלתי מחברה והפך אורח קבוע:

2 קופסאות טונה
4 ביצים (קטנות)
3/4 כוס פירורי לחם
1 בצל בינוני קצוץ (אני עושה על הצד הכי גדול של הפומפיה)
1/4 כוס שמן (אפשר זית)
תיבול לפי הטעם (אני מוסיפה 2 קוביות שום קפוא, ו2 קוביות בזיליקום קפוא)

לערבב הכל. להכין עם כף (אני עושה עם כף גלידה) קציצות. לסדר על תבנית עם נייר אפייה. לכניס לתנור חם (180 מעלות) לכ-חצי שעה (עד שהקציצות מקבלות מן ציפוי כזה). אני בדרך כלל הופכת באמצע.
מצוין!

המתכון מספיק ל 12-15 קציצות בינוניות.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לזניה גבינה ופסטו'
לזניה גבינה ופסטו
16/05/2011 | 02:03
4
מצרכים:
חבילת עלי לזניה

למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם/כנען
עלים קצוצים מצרור בזיליקום
100 גרם פרמזן מגורדת
3 שיני שום
כ-50 גרם צנוברים/אגוזים
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס שמן זית

לרוטב:
4 שיני שום כתושות/קצוצות
מעט שמן זית
25 גרם חמאה
קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1/3 כוס יין לבן/וודקה
כפית סוכר
1/3 עד 1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
כמה עלי בזיליקום קצוצים
מיכל שמנת בישול

גבינה צהובה/פרמזן לפיזור

הכנה:

1. המלית: לעבד במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו, כשאת השמן מוסיפים בסוף עד שמתקבל ממרח (או לקצוץ בזיליקום וצנוברים ולכתוש את השום ידנית) ולערבב את הפסטו עם הגבינה.

2. הרוטב: מאדים את השום בסיר עם חמאה ושמן זית עד שמזהיב מעט, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התיבול והיין/וודקה. ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מוסיפים את השמנת ומחכים שהרוטב ירתח שוב, אח"כ מוסיפים את הבזיליקום, משאירים לעוד דקה ומורידים מהאש.

3. שופכים מעט מהרוטב על תחתית התבנית ועליו מסדרים את עלי הלזניה. על העלים מורחים שכבת מלית ועליה רוטב. ככה ממשיכים עוד 3-4 שכבות של עלי לזניה, מלית ורוטב (תלוי בגודל התבנית).

4. מכסים את התבנית באלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים כחצי שעה.

5. מורידים את נייר האלומיניום, מפזרים על הלזניה מעט גבינה צהובה/פרמזן מגורדת ואופים עוד 10-15 דקות.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'בורגול עם עדשים כתומות'
בורגול עם עדשים כתומות
16/05/2011 | 02:51
6
מצרכים:
100 גרם עדשים כתומות
50 גרם בורגול עבה
מלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור
1 בצל, קצוץ דק ומטוגן בשמן זית
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה לעיטור
ויוגורט בצד להגשה

הוראות הכנה:
שוטפים את העדשים הכתומות ושמים בסיר. מוסיפים מים, כמון ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהעדשים כמעט ומוכנות.
שוטפים את הבורגול, מסננים ומוסיפים לסיר העדשים. משאירים את הסיר מכוסה (לא על להבה) ל- 10 דקות, ואז מוסיפים את הבצל המטוגן, הבצל הירוק והתבלינים.


*אני לא זוכרת מאיפה הבאתי את המתכון אבל שיניתי אותו קצת והכנו כבר הרבה פעמים, לדעתי הותבשיל טעים מאוד.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אורז עם ירקות של אורנה ואלה'
אורז עם ירקות של אורנה ואלה
20/05/2011 | 23:15
11
אחד התבלישים אם לא ה בעיני

אורז וירקות עם גרעיני דלעת

½ כוס שמן
2-3 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות
250 גרם שעועית ירוקה, ללא קצוות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות של 4X3 ס"מ
½ פלפל ירוק חריף, קצוץ
5 שיני שום פרוסות
½ דלורית (כ1/2 ק"ג), חתוכה לקוביות של 3 ס"מ
2 זוקיני בינוניים, חתוכים לאורכם ל-4 כל אחד, ואח"כ חצויים
½ חציל גדול, חתוך לקוביות של 4X3 ס"מ
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
3 כפיות מלח
1 כף סוכר
פלפל שחור טחון טרי
1 כף רסק עגבניות
1.5כוסות מים

לגרעיני דלעת
30 גרם חמאה
1 כוס גרעיני דלעת
מלח ופלפל

להגשה:
אורז בסמטי עם אורז בר (מתכון בהמשך)

1. מחממים תנור ל190 מעלות.
2. מחממים את השמן היטב בסיר רחב ושטוח.  מוסיפים את הירקות בזה אחר זה לפי הסדר: בצל, שעועית, פלפלים ושום, דלורית, זוקיני וחציל, במרווחי זמן של 4-5 דקות בין ירק לירק.  מוסיפים תפו"א ועגבניות, מלח, סוכר ופלפל, ומבשלים עוד דקה-שתיים.  מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים עד שמתאחד עם הירקות.
3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים חצי שעה.  טועמים ומתקנים תיבול.
4. מעבירים לתבנית רחבה, ואופים 40 דקות, עד שהירקות משחימים.
5. לגרעיני הדלעת: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הגרעינים, מלח ופלפל, ומטגנים על להבה בינונית תוך טלטול המחבת מידי פעם, עד שהגרעינים קלויים.
6. מגישים על אורז.

אורז בסמטי עם אורז בר

2 כוסות אורז בסמטי
כף שמן זית
½ כוס אורז בר
1 כוס מים
2 כפיות מלח
¼ כוס שמן זית
2.5 כוסות מים

שמים את האורז הבסמטי בקערה.  ממלאים המון מי ברז ומערבבים בעדינות בידיים עד שהמים מלבינים.  שופכים את המים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.  ממלאים שוב את הקערה ומשרים 20-30 דקות.
שמים את כף השמן בסיר, מוסיפים אורז בר וכוס מים ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, עד שהאורז מתרכך אך לא רך מאוד.  מסננים את האורז הבסמטי ומוסיפים לסיר עם המלח, השמן הנותר ועוד 2.5 כוסות מים.  מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 12 דקות.  מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לפחות 5 דקות לפני ההגשה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'קינוחים'
קינוחים
14/05/2011 | 06:09
1
לצפיה ב-'טירמיסו בגרסה פשוטה אך מעולה '
טירמיסו בגרסה פשוטה אך מעולה
16/05/2011 | 03:43
2

חומרים (6 מנות)


חבילת בישקוטים - מהזן המאורך עם הקצות המעוגלים
2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה
1 גביע גבינת לבנה 5%
1/3 כוס סוכר
1 כוס קפה נמס או אספרסו חזק במיוחד - קר
1/4 כוס אלכוהול ברנדי, קלואה, או ליקר שוקולד
לקישוט:
מעט אבקת קקאו


אופן ההכנה



1. בקערה א' מקציפים מכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת יציבה. בקערה ב' מקציפים ביחד גבינה לבנה, סוכר ושמנת מתוקה שניה - לקצפת-קרם יציב. מאחדים בעדינות את תכולת שתי הקערות.

2. לקערה נוספת, שטוחה ורחבה יוצקים את הקפה והליקר וניגשים למלאכת ההרכבה: נוטלים קערה או תבנית מלבנית (20X30) - טובלים בישקוט - בישקוט בקערת הקפה (2 שניות מכל צד, לא יותר, אחרת זה נהיה סמרטוט) ומרפדים את התבנית בשכבה צפופה של בישקוטים. מעל מורחים חצי מכמות הקצפת. חוזרים על הפעולה שנית - עם הבישקוטים והמחצית השניה של הקצפת. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. לפני ההגשה זורים אבקת קקאו.

האלגנטים יחתכו את העוגה עם סכין ויגישו לכל סועד פרוסה מהונדסת. המסורתיים (מעדות הטירמיסו) יגישו את העוגה בכף גדולה - "חופרים" כף גדושה ומניחים לכל אחד בצלחת.

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-321369,00.html
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגות ועוגיות'
עוגות ועוגיות
14/05/2011 | 06:09
10
לצפיה ב-'עוגת תפוחים אליפות'
עוגת תפוחים אליפות
14/05/2011 | 09:57
2
57
אני לא מאמינה שאני בין הראשונות בשרשור מתכונים, אבל אומר להגנתי שזה מתכון שקיבלתי מעמיתה לעבודה...

חותכים 8 תפוחים לחתיכות (לא צריך לקלף), מניחים בקערה ומוסיפים 4 כפות סוכר (אפשר גם פחות...) וקצת קינמון מלמעלה.

בקערה נפרדת מערבבים (המהדרין יעשו את זה עם מיקסר, אני לעומת זאת יודעת להכין רק עוגות בחושות) - כוס שמן, 4 ביצים, כוס סוכר, כוס קמח תופח, 2 סוכר וניל.

את התפוחים משליכים לתבנית משומנת, ואת התערובת שהכנו שופכים מלמעלה. קינמון על כל העסק ולתנור - בערך 30 דקות ב-180 מעלות ואחר כך אפשר להוריד קצת את החום, לפי ההרגשה, עד שמצליחים להכניס מזלג לתוכה והיא יוצאת פחות או יותר יבשה.

אפשר גם לשדרג על ידי הוספת פירות יבשים נוספים לתפוחים - צימוקים, שקדים וכו' (אני נמנעת מטעמי ילדים קטנים).

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לאיזה תבנית זה מתאים?'
לאיזה תבנית זה מתאים?
15/05/2011 | 11:03
1
1
לצפיה ב-'תבנית מלבנית רגילה (לא אינגליש קייק, אלא '
תבנית מלבנית רגילה (לא אינגליש קייק, אלא
15/05/2011 | 19:51
4
כפול ממנה בגודל). מניחה שאפשר גם בתבנית עגולה 26.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'טריקולד ללא ג'לטין ניקי ב'
טריקולד ללא ג'לטין ניקי ב
14/05/2011 | 11:12
5
מעולה

טריקולד ללא ג'לטין/ניקי ב

תבנית 24                                                                                    

בסיס:
150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה

הכנה:
1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב:
להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן:
להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד:
לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד,
לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגיות גרנולה, שוקולד לבן וחמוציות'
עוגיות גרנולה, שוקולד לבן וחמוציות
16/05/2011 | 02:13
4
אחד המתכונים האהובים עליי
* אני מוותרת על ההקצפה ולפעמים אפילו מחליפה את החמאה בשמן (בין חצי ל-3/4 כוס).


עוגיות גרנולה עם שוקולד לבן וחמוציות / עיבוד של vpitzi למתכון של ביל גרנג’ר
עבור כ-30 עוגיות

רכיבים:
125 גרם חמאה, רכה
145 גרם סוכר חום בהיר (דמררה = 2/3 כוס
1 ביצה, טרופה קלות
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות חלב
  140 גרם קמח = 1 כוס
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
200 גרם שיבולת שועל
140 גרם שוקולד לבן, גרוס גס = כמעט 1.5 חבילות
85 גרם חמוציות מיובשות = חצי כוס בערך

הכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפיה בניר אפיה. מקציפים חמאה וסוכר יחד באמצעות וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והחלב ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ביחד. מוסיפים את שיבולת השועל, השוקולד והחמוציות ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתערובת הקרמית ומערבבים היטב.

3. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק בעזרת הידיים או בעזרת כפיות, משטחים אותם קלות באמצעות מרכז כף היד או באמצעות מזלג מקומח ומניחים בתבנית.

4. אופים כ - 12-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר (לשים לב, שוקולד לבן נשרף בקלות, מומלץ להפוך את התבניות בתנור פעם אחת במהלך האפיה ולהשגיח השגחה צמודה). משאירים את העוגיות להצטנן בתבנית 5 דקות לפני ההעברה לצינון על גבי רשת.


נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגת גזר עשירה'
עוגת גזר עשירה
16/05/2011 | 02:59
3
מתכון מאת sigalam


מצרכים:
5 גזרים מגוררים גס
1 + רבע כוסות שמן  (*יותר מדי שמן, אני שמה 3/4 כוס בערך)
4 ביצים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן רגיל
2 כוסות סוכר חום
2 כפיות קינמון
2 כפיות א. אפיה
1 כפית מחוקה סודה לשתיה
אפשרויות גיוון: חופך אגוזי מלך קצוצים גס/ ג'ינג'ר טרי כפית מגוררת.
מערבבים את הרטובים בנפרד
מערבבים את היבשים בנפרד (מנפים את הקמחים)
מאחדים את שתי התערובות יחד.
את התבנית משמנים ומקמחים טוב ומוזגים את התערובת המשולבת לתבנית.
אופים במשך שעה בחום בינוני עד שקיסם הננעץ יוצא יבש אך לח.
אם התנור כזה ששורף אז נא להוריד את הטמפ' ולתת לעוגה יותר זמן. בכל אופן אחרי שעה היא מוכנה.
תבנית: 26 ס"מ או תבנית קוגלהוף.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגה כושית שוקולדית במיוחד'
עוגה כושית שוקולדית במיוחד
16/05/2011 | 03:45
1
19
עוגה כושית שוקולדית במיוחד (פירגה)

מהירה מאד -   בחושה
תבנית עגולה...   24... קפיצית.
  
1 כוס קקאו
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
  
ציפוי: שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר
  
לערבב ביחד את חומרי העוגה יוצאת בלילה דלילה מאד - וזה בסדר.
לחמם תנור ל-175 מעלות ולשמן תבנית 24.

לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות 45 דקות או עד שקיסם עץ יוצא יבש.

את השמנת מתוקה מחממים עד לסף רתיחה וסוגרים להבה.שוברים לתוכה את השוקולד ומערבבים.
יוצקים את הקרם החם על העוגה החמה.
טעים חם וגם קר.

* יוצא טוב גם במאפינס. מעולה!!!!!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'זו עוגת השוקולד הקבועה שלי'
זו עוגת השוקולד הקבועה שלי
16/05/2011 | 06:16
5
גם במתכונת הענקית
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגת קובי המפורסמת '
עוגת קובי המפורסמת
16/05/2011 | 07:27
5
מצרכים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
1/2 מיכל שמנת מתוקה


לציפוי
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 ג' שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שוקולית, קמח תופח, סוכר וניל ושמנת מתוקה בקערה או במיקסר. עדיף לטרוף קודם את הביצים ואז להוסיף את שאר המצרכים, אבל לא חובה.
3. יוצקים את הבלילה (שאמורה לצאת מאד נוזלית, אל דאגה) לתבנית (אין צורך לשמן) ואופים 40 דקות.
4. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, או אפילו לקראת סיום האפיה, כשהעוגה עוד בתנור, מכינים את הציפוי: מבשלים על אש קטנה שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד עד לקבלת קרם חלק.
5. מחוררים את העוגה בעזרת קיסם ויוצקים את הציפוי על העוגה. כך הקרם מחלחל פנימה. אם הציפוי לא מתרכז באמצע העוגה ולא מתפזר על שאר העוגה, פשוט מרימים את התבנית ומטים אותה קצת לכל הכיוונים ה"עירומים"; הקרם נוזלי מאד ויחליק לשם בשמחה.


נשואים טריים >>
לצפיה ב-'קשה לי לבחור..עוגת שמרים בחצי שעה'
קשה לי לבחור..עוגת שמרים בחצי שעה
19/05/2011 | 10:21
12
הכמות מספיקה לתבנית מלבנית בינונית.

לעוגה:

1.5 כוסות קמח לבן

1/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

2.5 כפיות של שמרים יבשים.

2/3 כוס חלב חמים.

3 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

1 ביצה

לתערובת הקינמון

25 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום

כפית קינמון

לציפוי

כוס אבקת סוכר

2 כפות חלב

ההכנה:

שימו לב אין צורך לחמם את התנור מראש.

בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח והסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את השמרים עם החלב החם, מוסיפים לזה את הביצה, תמצית הוניל והשמן.

ממוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים יוצאת עיסה חלקה שמזכירה מרקם של עוגה בחושה יותר מעוגת שמרים.

שופכים את התערות לתבנית מלבנית משומנת ונותנים לזה לנוח/ לתפוח 15 דקות ! (וזהו זו כל ההתפחה).

בינתיים מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכר והקינמון.

שופכים את התערובת הזו על העוגה ועם סכין או עם האצבע (ככה הכי טוב) יוצרים מעגלים בתוך הבלילה על מנת להחדיר מעט את תערובת לתוך העוגה.

מכניסים לתנור כבוי ומפעילים אותו על 180 מעלות , זמן האפייה הוא 30 דקות.

אחרי שהעוגה מוכנה מוציאים אותה ונותנים לה להצטנן משהו כמו 15 דקות. ואז מכינים את הציפוי מאבקת הסוכר, מערבבים יחד את האבקה עם החלב עד לתערובת מעט דלילה , ואז שופכים על העוגה בטפטופים.

הציפוי יתקשה אחרי כמה דקות.

נשואים טריים >>
לצפיה ב-' קינוחים במיקרוגל '
קינוחים במיקרוגל
14/05/2011 | 11:06
1
2
לצפיה ב-'עוגת שוקולד'
עוגת שוקולד
14/05/2011 | 11:08
5
עוגת שוקולד במיקרוגל ב 9 דקות/ עטרה שעאר

רכיבים:
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
2 כפות שוקולית
2 כפות קקאו
1 חבילה סוכר וניל
1 חבילת אבקת אפיה
3 ביצים שלמות
1/2 כוס שמן
1 כוס מים רותחים

ציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
כף מרגרינה
3 כפות מים
לערבב בקערה ולהכניס למיקרו לדקה. לערבב לקרם.

אופן הכנה:
לערבב היטב את החומרים היבשים ולהוסיף את הביצים.
להמיס את המרגרינה במים הרותחים ולצקת ליתר החומרים.
לערבב ביחד.
לצקת לתבנית משומנת למיקרו ולאפות בדיוק 9 דקות.
העוגה נפרדת מעט מהדפנות כשהיא מוכנה.
לא לאפות יותר מ-9 דקות.
כשהעוגה חמה לצקת עליה את הקרם החם. טעים לזלול מיד. חם.
אפשר כמובן לקרר. טעים...לילדים לפזר סוכריות צבעוניות לעוגה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' מאפים עם שמרים'
מאפים עם שמרים
14/05/2011 | 11:20
4
2
לצפיה ב-'פיצה מעולה!'
פיצה מעולה!
14/05/2011 | 11:22
12
פיצה מעולה

מהכמות הזו יוצאות 2 תבניות תנור
(אפשר לשטח ולהקפיא חצי בצק)

מתכון לבצק:

1 ק"ג בצק פחות כוס
חצי כפית מלח
כף וחצי שמרים יבשים
1/2כוס שמן
מים חמימים כמה שתופס עד לקבלת בצק לא דביק בערך 2 כוסות

להתפיח עד להכפלת נפח במקום חם
לפתוח ולרדד על מעט קמח.

מתכון לרוטב:

1 תיבולית עשבי תיבול/בזיליקום של קנור
1 תיבולית שום/בצל של קנור(או שום כתוש)
להמיס הכל עם טיפה שמנ"ז- להזהר לא לשרוף.
לגרר 2 עגבניות טריות ולהוסיף 1 כף סוכר- לערבב הכל על אש נמוכה
להוסיף מלח ופלפל שחור ושפריץ של קטשופ (בערך רבע כוס)
1-2 כפות רסק
אם יוצא סמיך מידי להוסיף מעט מים.

אפשרות נוספת לרוטב- לקחת פחית קטנה של רוטב עגבניות של חב' טל
יחד עם שום, אורגנו,מעט רסק עגבניות מל"פ ומעט סוכר- לעבד הכל ולבשל מעט עד סמיכות רצויה במחבת.

250 מעלות עד ביעבוע הגבינה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פוקאצ'ה/ פירגה'
פוקאצ'ה/ פירגה
14/05/2011 | 11:25
6
פוקאצ'ה/פירגה

מהכמות הרשומה נאפות 2 פוקצ'ות בגודל 27X33.
מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 1
כף סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים (לפי הצורך מוסיפה עוד כ-1/2 כוס)
5 כפות שמן
כפית מלח
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את החומרים הרטובים ומערבבים בעזרת היד כ-3 דקות לבצק דביק (לא להוסיף קמח )
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח– והתחלתי בהכנות.
לא מורידים את נפח הבצק
מעבירים הישר לתבניות.

אופן הכנת הפוקצ'ות:
1. להניח ניר אפיה על התבניות ולמרוח שמן זית
2. לשטח את הפוקצ'ה בעזרת אצבעות משומנות ולמרוח בנדיבות שמן זית על פני הפוקצ'ה.
לעשות גומות על פני הבצק
לעטר בגבינה צהובה,בולגרית,זיתים, ירקות טריים וקלויים,טונה,סרדינים,מלח גס,שומשום,זעתר ומה שרוצים. הבחירה לטעמכם.
יוצקים עוד קצת שמן זית .
אופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות.
"טיפים"
1. לא לקמץ בשמן זית. הפוקצ'ה אוהבת שמן ומשתבחת בגינו
2. הקפאתי את הפוקצ'ה שנשארה מיד אחרי הכנתה. אחרי הפשרה קלה וחימום בתנור,לא האמינו לי שהיא מוקפאת.
תהנו

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'הפיצה של "השף העירום"- 10 דקות התפחה'
הפיצה של "השף העירום"- 10 דקות התפחה
15/05/2011 | 10:13
4
לצפיה ב-'בייגלה ירושלמי'
בייגלה ירושלמי
16/05/2011 | 19:46
6
מתכון מעולה מתוך הבלוג "אוכל שבא מהלב"
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' מתכונים דיאטטים '
מתכונים דיאטטים
16/05/2011 | 10:16
2
יש למישהי?
נשואים טריים >>

הודעות אחרונות

13:15 | 20.09.16 אורחים בפורום
10:33 | 14.09.16 נענע טריה
22:22 | 18.08.16 אורחים בפורום
14:40 | 25.07.16 אורחים בפורום
10:26 | 19.07.16 נענע טריה
11:47 | 28.06.16 אורחים בפורום
15:20 | 15.06.16 luzon1704
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ