לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1967319,673 עוקבים אודות עסקים

פורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.

אודות הפורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכות הבאות וברוכים הבאים לפורום נשואים טריים :)
אנא הקדישו דקה מזמנכם לקרוא:
 1. הפרסום בפורום אסור על פי נהלי תפוז. פרסומות ימחקו ללא אזהרה. 

2. מותר לדבר בפורום כמעט על הכל, כל עוד שומרים על רמת דיון מכובדת ומכבדת. הודעות פוגעניות כלפי אנשים או קבוצות (הודעות שמביעות גזענות, הומופוביה, מיזוגניה, וכו׳) ימחקו.
 
3. הודעות שעושות אאוטינג (כלומר, הודעות שחושפות מידע אישי על גולשת או גולש ללא ידיעתן והסכמתן) ימחקו.
 
תודה על שיתוף הפעולה 
המשך >>

לצפיה ב-'עוגת שוקולד, כי מגיע לה שרשור נפרד...'
עוגת שוקולד, כי מגיע לה שרשור נפרד...
<< ההודעה הנוכחית
03/02/2011 | 11:46
57
857


כפי שכתבתי בשרשורי האוכל האחרונים, אני בחיפושים אחר עוגת השוקולד המושלמת... כבר כמה שבועות אני מכינה עוגה כל שבוע ועוד לא מצאתי את מה שאני מחפשת...

מה זה מושלמת?! שתהיה שוקלדית (כך שעוגת קובי לא תופסת), לא קשה להכנה, נימוחה, לא יבשה וטעימה ברמה של ליישר את התבנית בלי סוף (או עד סוף, העוגה). לא איכפת לי אם היא משמינה בטירוף, או מלאה בכולסטרול...

אנא, צרפו לשרשור מתכוני עוגת השוקולד המנצחת שלכם בהמוניכם

מבטיחה בסוף הניסוי לכתוב מי הייתה העוגה המנצחת

בברכת על ראשכם
(רונס, ראשכם, עם ר', כמו רונס )
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אחלה רעיון!'
אחלה רעיון!
03/02/2011 | 11:49
19
לא יכולה לתרום הרבה, כי תמיד אני מכינה את עוגת קובי (את הילדים, חבריהם והמשפחה הקרובה היא מספקת לחלוטין ואף יותר מכך), אבל אשמח לקבל מתכונים נוספים (בהנחה שהם לא קשים מידי, כמובן).
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגת השוקולד המושלמת שלי'
עוגת השוקולד המושלמת שלי
03/02/2011 | 11:50
3
69


עוגת שוקולד נימוחה

כמו שאמרתי לך זו העוגה הכי טובה בעיניי לקטגוריה של עוגת שוקולד פשוטה (לא מוס או משהו...)
האווריריות שלה נובעת מזה שאין בה קמח אלא קורנפלור ושיש בה קצף מעשרה חלבונים

בתאבון
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא מוגזם 10 ביצים?????????'
לא מוגזם 10 ביצים?????????
03/02/2011 | 11:55
2
4
לצפיה ב-'הכמות גדולה, 2 תבניות בקוטר 26'
הכמות גדולה, 2 תבניות בקוטר 26
03/02/2011 | 11:59
10
לצפיה ב-'אני עושה בתבנית מלבנית בינונית'
אני עושה בתבנית מלבנית בינונית
03/02/2011 | 12:07
15
והיא יוצאת מאד גבוהה
או ב-3 אינגליש צרות (חד"פ)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'קבלי - עוגה מאוד מוצלחת'
קבלי - עוגה מאוד מוצלחת
03/02/2011 | 12:00
5
69
המצרכים:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
רבע כוס חלב
כף קקאו
4 ביצים
כוס קמח תופח
כוס סוכר

איך עושים?
בקערה ממיסים יחד במיקרוגל את החמאה והשוקלד יחד עם החלב והקקאו
אחרי שהומס, מערבבים לבלילה אחידה ומוסיפי את 4 הביצים, הקמח והסוכר.

משמנים תבנית ומכניסים לתנור ל180 מעלות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא יבש.

לציפוי חצי שמנת מתוקה + חבילת שוקודל מריר אחד שהומסו יחד

ספרי איך יצא!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'זה לא יוצא בראוניז?'
זה לא יוצא בראוניז?
03/02/2011 | 12:05
3
13
המתכון המעולה של הבראוניז פאדג' של בצק אלים ממש דומה (ומעולה)
ההבדל הוא בקקאו וחלב
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא קרוב לבראוניז'
לא קרוב לבראוניז
03/02/2011 | 12:17
2
13
לצפיה ב-'תפוזבל'
תפוזבל
03/02/2011 | 12:18
1
20
ממש עוגה ולא כבדה. נימוחה ומצויינת
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'סבבה, ננסה גם את זה '
סבבה, ננסה גם את זה
03/02/2011 | 12:22
5
לצפיה ב-'הוכנה לפני מס' שעות'
הוכנה לפני מס' שעות
03/02/2011 | 20:38
31
טרם נטעמה (היא למחר) אבל היא נראית ומריחה סוף הדרך
ו-2 דק' הכנה.
עוגה כושית משודרגת, בדיוק כמו שהתחשק לי.
כל הקטסטרופות נטולות הקמח כבדות לי מידי...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שאלה למנוסות- פאי שוקולד לרמאים - שווה?'
שאלה למנוסות- פאי שוקולד לרמאים - שווה?
03/02/2011 | 12:27
22
שווה ניסיון?
והנה המתכון למי שרוצה, אם התשובה חיובית...

המתכון שמסתובב ברשת מ"על השולחן":

חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
1/3 כוס (50 גרם) קמח
קמצוץ מלח

הכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.ממיסים שוקולד במיקרוגל.
3.מערבבים חמאה וסוכר בעזרת מרית לקרם אחיד.
4.מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים לתערובת חלקה.
5.טורפים פנימה חלמונים ומקפלים את הקמח.
6.במיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות בינונית לקצף יציב.
7.מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
8.יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור.
9.מנמיכים מיד את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 25-20 דקות.
10.מצננים לחלוטין, פורסים למשולשים ומגישים עם קצפת רכה וממותקת.
11.שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגת השוקולד של הספר"שוקולד" של על השולחן'
עוגת השוקולד של הספר"שוקולד" של על השולחן
03/02/2011 | 12:31
9
79
היא נקראת עוגת יומולדת
והיא עוגה פצצתית

מצטערת, אני לא מתחברת לכל העוגות האלה של שולה מעפולה ושושנה מפרדס חנה עם שמן ושוקולית, עוגות שמסתובבות פה בבלוגים של בשלניות מסויימות וכולם נשבעים שהיא טעימה ו"כולם מלקקים את האצבעות".
לא ולא.

עוגת שוקולד צריכה מבחינתי לכלול חמאה אמיתית וקקאו משובח ושמנת חלבית

מצאתי את המתכון כבר מוקלד בפייסבוק, בבקשה:


עוגת שוקולד היום יומולדת/ רות אוליבר

תבנית 28 קפיצית (אני אפיתי ב-26)

250 גרם שוקולד מריר קצוץ
240 גרם סוכר (1 כוס של 240 מ"ל + 3 כפות)
1 כפית אבקת נסקפה
45 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
200 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
5 ביצים מופרדות
180 גרם קמח תופח (1 1/4 כוסות)

ציפוי:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם סוכר (1/4 כוס).
45 גרם אבקת קקאו
1 שקית סוכר וניל
1 מיכל שמנת מתוקה

1) לחמם תנור ל-190 מעלות, לשמן תבנית.
2) להמיס שוקולד, 1/2 כוס סוכר, נס קפה, קקאו, חמאה, חלב, סוכר וניל בסיר, לערבב ולצנן.
3) להקציף חלבונים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר הנותר ולהמשיך להקציף לקצף יציב.
4) להוסיף חלמונים (פרט זה הושמט משום מה הספר- פשלה של העריכה) לשוקולד המומס, לערבב היטב, להוסיף קמח.
5) לקפל את קצף החלבונים- תחילה מערבבים שליש וממשיכים.
6) יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות (לקח לי 50 דקות) עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. לצנן לטמפ' החדר.
7) מחממים את כל חומרים הציפוי בסיר או במיקרו מערבבים לתערובת אחידה, מצפים ומגישים.
נשואים טריים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מסכימה איתך'
מסכימה איתך
03/02/2011 | 12:36
30
גם העוגה שאני שמתי היא מעל השולחן

עוגת שוקולד תריכה להכיל שוקולד (וכמה שיותר) ולא שום תחליף אבקתי
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'כי פשוט בשנים האחרונות קוראים לכל עוגה כושית'
כי פשוט בשנים האחרונות קוראים לכל עוגה כושית
03/02/2011 | 12:42
3
33
עוגת שוקולד
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ואגב, שני הסוגים טעימים לי'
ואגב, שני הסוגים טעימים לי
03/02/2011 | 12:43
18
אבל הן שונות
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אז איך יקראו לה? אפרו- שוקולדית?'
אז איך יקראו לה? אפרו- שוקולדית?
03/02/2011 | 23:21
1
13
לצפיה ב-'לא, לכל אלה המבוססות קקאו - עוגה כושית'
לא, לכל אלה המבוססות קקאו - עוגה כושית
04/02/2011 | 07:53
23
ולכל אלה המבוססות שוקולד - עוגת שוקולד
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לגמרי מסכימה... בדיוק כמו שכתבתי'
לגמרי מסכימה... בדיוק כמו שכתבתי
03/02/2011 | 12:48
1
38
שהעוגה צריכה להיות משוקולד אמיתי... עוגת קובי אמנם טעימה, אבל היא ממש לא עוגת שוקולד.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני מוסיפה לעוגת קובי חב' שוקולד'
אני מוסיפה לעוגת קובי חב' שוקולד
03/02/2011 | 23:24
32
או לפחות משהו באיזור החצי כוס קקאו.

הקובי טעימה אולי AS IS, אבל אני לא יכולה לסבול את הצבע שלה, או יותר נכון את החוסר צבע שלה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' אבל זה הכי טעים!!'
אבל זה הכי טעים!!
03/02/2011 | 21:34
1
25
אני חושבת שאין על העוגות שוקולד , האלה שמביאים לגן... ( ובד"כ הם לא פגשו קקאו איכותי / חמאה - אלא בדיוק שוקולית / שמנת / סוכר )

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'למה קסדה '
למה קסדה
03/02/2011 | 23:40
15
אני מתה על קובי
זו העוגה האהובה עלי
אני מכינה אותה בכל הזדמנות שרק יוצאת לי
ואין לי שום בעיה עם זה .
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'יש לי טוענת ל- '
יש לי טוענת ל-
03/02/2011 | 12:42
8
75
עוגת שוקולד בלגי ב-7 דקות.

לטעמי היא עונה על כל הפרמטרים!
קודם כל היא קלה בטירוף להכנה. לא סתם קוראים לה "ב-7 דקות"
שנית- היא פשוט מושלמת בטעם.

טוב לעסק... (ומזהירה מראש, אני כותבת ארוך ומפורט, כדי שההכנה באמת תהיה ב-7 דקות בלי התברברויות...)

עוגת שוקולד בלגית:
==================

לתבנית קפיץ 24-26 ס"מ.

מרכיבים:
300 גר' חמאה
300 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות - חשוב שהשוקולד יהיה איכותי (70% מוצקי קקאו) אחרת העוגה יוצאת סתם..)
3/4 כוס סוכר
7 ביצים (בשביל המצפון- אפשר לקצץ אחת...)
3 כפות קוניאק/ ברנדי/ ויסקי/ שרי/ או בלי..
1/2 כפית קקאו
250 גר' אגוזי פקאן קלופים
4 כפות פרורי לחם (לא מתובלים)

ההכנה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בעדינות (לא יותר מידי שלא יתפרק), מוסיפים את הסוכר, את הביצים בזו אחר זו וטורפים כל הזמן (שומרים על מסה חלקה). בסוף מוסיפים את הקקאו והקוניאק ובוחשים היטב.

2. בוחרים מתוך הפקאנים כמה יפים ושלמים ושמים בצד לצורך קישוט, את השאר דופקים לחתיכות גסות בתוך שקית ניילון.

3. בקערה קטנה מערבבים את הפקאנים השבורים, פרורי הלחם ו-6-7 כפות מעיסת השוקולד.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.

5. משטחים על התבנית את תערובת השוקולד והפקאנים (זה יוצא שכבה דקה שמהווה את בסיס העוגה), אופים 5 דקות מוציאים ומצננים.

6. יוצקים את מסת השוקולד על תחתית הפקאנים האפויה, מכסים את העוגה בניילון נצמד ודוחפים לפריזר.

העוגה צריכה לפחות לילה אחד בפריזר כדי להיסגר על עצמה.
מוציאים מהפריזר חצי שעה לפני החיתוך וההגשה, ככה היא במצב האופטימלי שלה.

מכיוון שהעוגה עשירה בטירוף, כדאי להגיש אותה ליד כמה פרוסות פרי חמוץ כדי לשבור קצת את המתיקות.

ת'כלס, זו עוגה שלוקח 7 דקות בערך להכין אותה והיא קוצרת מחמאות במשך שבוע- לדעתי זה משתלם.

אה.. וזו עוגה סודית, אז אל תגלו....שששששששששששששששששששששששש
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני מזמינה נט"ן '
אני מזמינה נט"ן
03/02/2011 | 13:19
7
20
מה זה 300 גרם חמאה????
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני מזמינה טאגליין'
אני מזמינה טאגליין
03/02/2011 | 13:42
5
21
כי אחרת אני אחפש את השירשור הזה כל הזמן, גם כשהוא במועדפים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני אטגלן במיוחד בשבילך!'
אני אטגלן במיוחד בשבילך!
03/02/2011 | 13:46
4
11
לצפיה ב-'שיט '
שיט
03/02/2011 | 13:48
3
16
נויצ' טגלני נא אין לי דרך להכנס לאדמין מנהלים
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוד מעט כשיתייבש הריר מהמקלדת'
עוד מעט כשיתייבש הריר מהמקלדת
03/02/2011 | 13:53
2
13
מי מביאה לי עוגה???
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'רגע רגע '
רגע רגע
03/02/2011 | 13:56
1
13
גם לי
אני רוצה קצת טובות הנאה להנהלה!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'פחחח!'
פחחח!
03/02/2011 | 20:05
3
לצפיה ב-'לא יעזור לך... עד שהם מגיעים'
לא יעזור לך... עד שהם מגיעים
03/02/2011 | 23:27
18
אך כבר בהתקף לב מתקדם....חחח

וברצינות, זו עוגה מאוד עשירה. יש לה מרקם כמו טראפל.
אוכלים ממנה חתיכות קטנות מאוד.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגת אמא'
עוגת אמא
03/02/2011 | 13:05
24
כי למדתי אותה מאמא שלי, אין לי מושג מאיפה היא הביאה אותה:

בסיר מבשלים: מרגרינה אחת, כוס סוכר, כוס חלב, 6 כפות גדושות בטירוף קקאו, כף ליקר כלשהו.   הכל צריך להתערבב כך שאין גושים וזה לא אמור להגיע לרתיחה.  (כדי שלא יהיו גושים עם הכף תוך כדי חימום מועכים את כל מה שגושי.   אני מוסיפה לזה גם איזה חצי חבילת שוקולד חלב טוב סתם בשביל הכיף, ואז גם מורידה 1-2 מכפות הקקאו שלי)
כשהכל חם ואחיד בלי גושים נותנים לזה להתקרר.

לוקחים 6 ביצים, מפרידים אותן לחלבונים וחלמונים.    את החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר.

כשהסיר מתקרר מחברים את החלמונים בערבוב מהיר עם השוקולד (כדי שלא תהיה חביתה לערבב מהר מהר).  ואז מוציאים מהשוקולד הזה כוס שתהיה הציפוי של העוגה אח"כ.  

בקיפול מערבבים את החלבונים המוקצפים עם השוקולד, ואז מערבבים את הבלילה הזאת עם 2 כוסות קמח תופח.

אופים בתבנית משומנת בחום של 180 כ40 דקות (לדקור עם קיסם ולראות שהכל יבש = מוכן).  מוציאים מהתנור ודוקרים עם הקיסם עם העוגה ככה בקטנה כדי שהרוטב ייכנס גם קצת בחורים.   כשהעוגה קצת מתקררת מוסיפים את הציפוי מלמעלה והוא נספג בעוגה.


נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אפשר כמה?'
אפשר כמה?
03/02/2011 | 13:08
19
עוגת שוקולד עם דני
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

עוגת שוקולד (במקרה הזה הפכתי אותה למאפינס)
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

אגב, אני אוהבת כאלה שמבוססות על קקאו ולאו דווקא שוקולד מריר.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אוף....לא יפה.....'
אוף....לא יפה.....
03/02/2011 | 13:21
15
עשית לי חשק מטורף לעוגת שוקולד....

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אז ככה:'
אז ככה:
03/02/2011 | 13:33
3
30
הי טובה שהכנתי לאחרונה, בקטיגוריית המושחתת בלי קמח אבל עם הפרדת והקצפת ביצים - עוגת פאדג' שוקולד מהאתר עוגיו.נט. לדעתי היא בול מה שאת מחפשת.

ובקטיגוריית ה"אין תמונה בספר אז לא חשבתי לנסות אבל מסתבר שהיא מהממת"

עמ' 32 באוסף המתוק של על השולחן- "עוגת שוקולד עשירה של רביבה וסיליה". העוגה הזו היא קצת יותר לכיוון של עוגה כושית, אבל המרכיבים שלה הרבה יותר איכותיים והתוצאה בהתאם. אם אי אפשר למצוא ברשת ותרצי, אקליד לך
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מצאתי ברשת, מעלה למען הכלל '
מצאתי ברשת, מעלה למען הכלל
03/02/2011 | 13:59
2
37
עוגת שוקולד עשירה - רביבה אפל  מ"רביבה וסיליה"
תבנית קפיצית 24 ס"מ.

חומרים:
75 גרם חמאה
1/3 כוס שמן חמניות
2/3 כוס מים
1/3 כוס (50 גרם) קקאו
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 ביצה
1/2 1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס שמנת חמוצה

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל150 מעלות
2. מחממים בסיר חמאה, שמן, מים וקקאו תוך ערבוב, עד לסף רתיחה.
3. מסירים מהכיריים, ומוסיפים שוקולד וסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.
4. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים. מנפים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת.
5. מערבבים פנימה שמנת חמוצה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת ואופים 50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

רצוי להגיש את העוגה חמימה
רצוי להוסיף גנאש (שוקולד מריר ושמנת מתוקה 1:1) מלמעלה.

תודה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-''
03/02/2011 | 15:09
5
לצפיה ב-'למה לא להביא לינק???'
למה לא להביא לינק???
03/02/2011 | 20:20
5
לצפיה ב-'שתי מנצחות- עוגת השוקולית ושוקולד פאדג' ב5 ד''
שתי מנצחות- עוגת השוקולית ושוקולד פאדג' ב5 ד'
03/02/2011 | 13:58
2
36
עוגת שוקולית
=============
החומרים

לעוגה (לתבנית 26 או שתי תבניות אינגליש קייק):
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמנת מתוקה

לקרם:
החצי השני של השמנת המתוקה
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.

בינתיים ממיסים על האש שוקולד מריר בחצי הכוס הנותרת של השמנת המתוקה עד שנוצר קרם מבריק.

מצפים עם הקרם את העוגה החמה.
הערות:
כדי להשביח את עוגת השוקולית (קובי) אני מוסיפה לה
2 כפות של אבקת קקאו אמיתי משובח לא ממותק,
ואת הציפוי אפשר לעשות מחצי מריר - חצי חלב, יוצא אליפות!
כשמכפילים את הכמויות, מכפילים הכל חוץ מהביצים, אותן
אני מכפילה פי 1.5 --> 6 ביצים. (לתבנית החד פעמית הענקית)


עוגת שוקולד ב5 דק' של חנוך פרבר ז"ל
===========================

חומרים:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה
5 ביצים
5 כפות קמח תופח
1/2 כוס אגוזי לוז (כאמור, לא חובה)



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מורחים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 24.
בסיר מעל להבה בינונית ממיסים שוקולד, סוכר וחמאה תוך בחישה מתמדת. מסירים מהלהבה. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב. מקפלים את הקמח לתוך התערובת. מעבירים לתבנית, מפזרים אגוזים מעל ואופים כ- 20 דקות.
כשהעוגה מוכנה היא עדיין לחה מעט ונוזלית מבפנים,
כשהיא מתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר למעלה.


נשואים טריים >>
לצפיה ב-'העוגת שוקולית'
העוגת שוקולית
03/02/2011 | 14:03
1
20
היא עוגת הקובי המדוברת
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'כן, כתבתי בסוגריים תחת "הערות".'
כן, כתבתי בסוגריים תחת "הערות".
03/02/2011 | 14:19
4
לצפיה ב-' טאגליין '
טאגליין
03/02/2011 | 14:00
6
לצפיה ב-'בעיני "עוגת הקטסטרופה של קרין גורן'
בעיני "עוגת הקטסטרופה של קרין גורן
03/02/2011 | 17:21
3
49
המצרכים לתבנית 24:
7 ביצים קרות מהמקרר
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה (או ליקר אחר שאוהבים) - אני לא שמתי.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
2. במיקסר מקציפים את הביצים 8 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
3. בינתיים ממיסים שוקולד וחמאה.
טורפים 1/3 מקצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ 40 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. אני מסתכלת עליה כל הזמן כדי לא לפספס את השלב ולקבל "סתם" עוגה כושית. המרקם אמור להיות רך ופאדג'י . העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן לחלוטין. מעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות. לפני ההגשה אפשר לאבק את העוגה באבקת קקאו.
5. פורסים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים, אפשר להגיש קר או בטמפ' החדר.



נשואים טריים >>
לצפיה ב-'גם בעיני זאת עוגת שוקולד מושלמת'
גם בעיני זאת עוגת שוקולד מושלמת
03/02/2011 | 20:00
17
לצפיה ב-'בדיוק הכנתי השבוע ליום הולדת שלי לעבודה'
בדיוק הכנתי השבוע ליום הולדת שלי לעבודה
04/02/2011 | 06:35
1
16
טרפו את העוגה תוך שנייה,התלהבו בטירוף ממנה ומאז עדיין מדברים עליה.

אבל משום מה יצאה לי מאוד נמוכה,למרות שעשיתי הכל בול לפי ההוראות וזה קצת ביאס אבל לא הפריע לאף אחד לזלול אותה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'זו עוגה נמוכה.'
זו עוגה נמוכה.
04/02/2011 | 08:17
13
ואוכלים ממנה ממש מעט כי היא מאוד שוקולדית וכבדה.
אם את רוצה להתחכם ושתצא כאילו יותר גבוהה תעשי בתבנית קטנה יותר (אם כי היא לא העוגה כושית ששולחים עם הילד לגן אלא עוגה מאוד למבוגרים כזו בעיקר עם הקקאו המריר המנופה מעליה)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוג שוקולד עשירה של רבייבה וסיליה'
עוג שוקולד עשירה של רבייבה וסיליה
03/02/2011 | 19:53
1
86

עוגת שוקולד עשירה של רביבה וסיליה (מתוך האוסף המתוק של על השולחן)

75 גרם חמאה
1/3 כוס שמן חמניות
2/3 כוס מים
1/3 כוס קקאו
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1/4 1 כוסות סוכר
1 ביצה
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס שמנת חמוצה

מחממים תנור ל180 מעלות
מחממים בסיר חמאה, שמן מים וקקאו תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה
מסירים מהכיריים ומוסיפים שוקולד וסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים. מנפים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת.
מערבבים פנימה שמנת חמוצה.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת ואופים 50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אצלי לקח קצת פחות זמן עד שהעוגה נאפתה, אז תבדקי לפני).
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'היא המנצחת שלי! הכיטוב - רק עם ביצה אחת!'
היא המנצחת שלי! הכיטוב - רק עם ביצה אחת!
03/02/2011 | 20:10
22
ובכלל הכל שם שפוי, מבחינת כמויות, ועדיין מאוד מאוד טעים.
שדרוג שלי - לשים מעדן שוקולד במקום השמנת החמוצה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני מאוהבת בעוגה של פירגה'
אני מאוהבת בעוגה של פירגה
03/02/2011 | 21:30
27
מאוד פשוטה אבל עם טעם של עוגת יומולדת של פעם, הטעם המנצח והשולט לטעמי. אין לי כרגע את המתכון, אבל בטח אפשר לחפש באתר שלה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אז כמה מאיתנו עשו הערב עוגת שוקולד?'
אז כמה מאיתנו עשו הערב עוגת שוקולד?
03/02/2011 | 21:36
5
32


וכמה קנו את "נסיך ונסיכה"?
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'נסיך ונסיכה בדרכו אלי '
נסיך ונסיכה בדרכו אלי
03/02/2011 | 22:35
19
ואגב, עשית שקשוקה בעקבות התמונות שלי? זה היה מן ניסוי כזה..
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני אני '
אני אני
03/02/2011 | 23:31
12
לצפיה ב-'נסיך ונסיכה נקנה לאחיינקסם באפריל'
נסיך ונסיכה נקנה לאחיינקסם באפריל
04/02/2011 | 09:13
16
עוגת שוקולד, לא אופה ובכלל לא מבינה מה הביג דיל -  בעוונותי אני לא אוהבת -
ועכשיו סקילה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני אני'
אני אני
04/02/2011 | 09:18
9

אבל זה בגלל שבמילא הייתי צריכה להכין לכיתה של הקטנה (א')
הם מקבלים תעודות היום והתנודבתי.

לעומת זאת, רציתי לצ'פר את הגדולה בעוגת תפוזים לכיתה
והכנתי את זו של איילת לטוביץ' עם התפוז השלם המרוסק,
כבר הכנתי בעבר והיה
אבל הפעם חשדתי וטעמתי...מרררר..איזה באסה, (כנראה תלוי בתפוז)
הזבלתי. כך הלכה לה לבלי שוב 200 גר' חמאה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא הכנתי אבל קנינו- עוגת שמרים מ"חמדה" בת"א'
לא הכנתי אבל קנינו- עוגת שמרים מ"חמדה" בת"א
04/02/2011 | 14:22
14
לצפיה ב-'עוגה פשוטה אבל מעולה'
עוגה פשוטה אבל מעולה
03/02/2011 | 22:26
32
200 גרם שוקולד מריר
ו כוס שמן (במקור 200 גרם מרגרינה)
2 כפות ברנדי/ליקר כלשהו (לא חובה)
5 ביצים (אני עושה עם 4)
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח (אני שמה פחות)

תנור ל-180 מעלות.

ממיסים את השוקולד במיקרו ומוסיפים לו את השמן, מערבבים ומצננים.
שמים בקערת מיקסר את הברנדי ומוסיפים את תערובת השוקולד. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול, ואח"כ את הסוכר בהדרגה.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמח, מערבבים ביד כדי שלא ישפריץ ואפשר להפעיל קצת את המיקסר, אבל מינימום ערבוב - רק עד שנבלע. אם מערבבים יותר מיד העוגה יוצאת דחוסה מדי.

מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ-30-40 דקות (תלוי בתבנית ובתנור) - עד שקיסם יוצא יבש.

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוגת שוקולד בבית קפה גם נחשב?'
עוגת שוקולד בבית קפה גם נחשב?
04/02/2011 | 08:09
18
עשיתם לי חשק רציני מאוד לעוגת שוקולד, אז הבוקר בויולה אני אקח עוגת שוקולד חמה, שהיא ממש אליפות.
נשואים טריים >>

הודעות אחרונות

13:15 | 20.09.16 אורחים בפורום
10:33 | 14.09.16 נענע טריה
22:22 | 18.08.16 אורחים בפורום
14:40 | 25.07.16 אורחים בפורום
10:26 | 19.07.16 נענע טריה
11:47 | 28.06.16 אורחים בפורום
15:20 | 15.06.16 luzon1704
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ