לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1957419,574 עוקבים אודות עסקים

פורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.

אודות הפורום נשואים טריים

הפורום שלנו,פורום נשואים טריים הוא הבית שלנו. קהילה קטנה של אנשים (נשים וגם גברים) שחולקים ביחד חוויות דומות.הקמת משפחה ובניית הקן הפרטי שלנו הוא לא תהליך קל, אבל מלא אהבה. פה אנחנו מדברים על הכל. על אהבה ואכזבה, מריבות ורומנטיקה.ואיך אפשר בלי הפרטים הטכניים של החיים: איך לוקחים משכנתא? ואיך מוצאים דירה? איפה קונים מוצריי חשמל? ואיך מסירים כתמים? מה עושים עם החמות? ועם הגיסה? מה קונים ליום הולדת? ואיפה מוצאים דילים טובים? איך מתפייסים אחרי מריבה? איך מחפשים עבודה? איך מתמודדים על הבוס? ואיך נגרום לבעל להתייחס אלינו כמו אלילה? ובל נישכח- שירשוריי מתכונים שגורמים אף לפחדנית שבבשלניות לנסות את מזלה (זה גם עוזר לשיפור היחסים על הבעל...).כל אותם פרטים גדולים וקטנים שמרכיבים את החיים שלנו. חולקים חוויות טובות וכואבות, שמחה והתרגשות עם כל תוספת חדשה למשפחה. וצער על כל פרידה.אנחנו לא מחפשים מהצד ולא אוהבים שפה לא הולמת. לכל אחד ואחת יש פה מקום לתרום, להוסיף ולהעשיר את חברי הפורום. אבל אנחנו לא מחפשים לריב, להתקוטט או להעליב. נא לשמור על שפה נאותה ולחשוב עוד רגע אחד לפני שמוסיפים תגובה. בצד השני של המחשב ישנם אנשים אמיתיים שיכולים להיעלב.אז, בבקשה, ביתנו פתוח לרווחה, אתם מוזמנים להצטרף ולפנות בכל שאלה, בעיה או הצעה למנהלות הפורום או לכל המשתתפים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכות הבאות וברוכים הבאים לפורום נשואים טריים :)
אנא הקדישו דקה מזמנכם לקרוא:
 1. הפרסום בפורום אסור על פי נהלי תפוז. פרסומות ימחקו ללא אזהרה. 

2. מותר לדבר בפורום כמעט על הכל, כל עוד שומרים על רמת דיון מכובדת ומכבדת. הודעות פוגעניות כלפי אנשים או קבוצות (הודעות שמביעות גזענות, הומופוביה, מיזוגניה, וכו׳) ימחקו.
 
3. הודעות שעושות אאוטינג (כלומר, הודעות שחושפות מידע אישי על גולשת או גולש ללא ידיעתן והסכמתן) ימחקו.
 
תודה על שיתוף הפעולה 
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור מתכוני עוף יוצא לדרך!'
שרשור מתכוני עוף יוצא לדרך!
<< ההודעה הנוכחית
08/11/2007 | 12:40
58
650
מה דעתך על שרשור שכולו מתכוני עוף? אני די מיציתי את תבשילי העוף הרגילים שלי ומרגישה שהגיע הזמן לגוון.
אז יאללה שרשרו את סודות העוף שלכם.. ואני עוד מעט אוסיף את התבשיל האהוב עלי
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מתכון עוף עם כל דבר '
מתכון עוף עם כל דבר
08/11/2007 | 12:44
4
94
את השיטה למדתי מחמותי
מאז אני מכינה כך מגוון תבשילי עוף

מטגנים בצל להשחמה
מוסיפים חלקי עוף ומטגנים קצת
מוסיפים שום ועגבניה קצוצה, מטגנים קצת
מכסים במים
מוסיפים קופסת רסק עגבניות
ועכשיו מוסיפים מה שיש בבית: אפונה ירוקה, ירקות ומה שיש
מכסים במים
מביאים לרתיחה  ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עובד מצויין גם אצלנו '
עובד מצויין גם אצלנו
08/11/2007 | 12:49
26
לצפיה ב-'כאילו אמא שלי רשמה את זה...'
כאילו אמא שלי רשמה את זה...
08/11/2007 | 13:40
39
כנראה שזה נפוץ.

ועוף זה הדבר הכי טעים בעולם, חוץ משניצל עוף....

הבו, הבו מתכונים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'גם אני עושה ככה רק שיש לי שני שינויים'
גם אני עושה ככה רק שיש לי שני שינויים
08/11/2007 | 14:19
1
48
כמעט ולא עושה עם רסק

ופעם אחת עושה אדום ( תיבול של פפריקה ו פילדלפיה וכ'ו)

ופעם אני עושה צהוב (כורכום וחוואג' לבישול )

בשביל הגיוון
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' וגם קלטתי שלא כתבתי תבלינים '
וגם קלטתי שלא כתבתי תבלינים
08/11/2007 | 14:42
34
אחרי שמוסיפים רסק
<אפשר גם לא להוסיף רסק>
מוסיפים תבלינים כמובן

אני מאוד אוהבת את התיבול התימני של אמיקה <ללא רסק>
או תיבול שכולל בהרט עירקי, כמון ופפריקות
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מוקפץ...'
מוקפץ...
08/11/2007 | 12:50
32
מטגנים בצל (רצוי על שמן שומשום אם אין אז לא נורא, אפשר להוסיף שומשום בנפרד וזה נותן אפקט דומה מבחינת הטעם), שום כתוש, אחרי שהבצל מתחיל להשקיף מוסיפים איזה ירק שבא- שעועית ירוקה, גמבות אדומות או צהובות, פטריות, נבטים (זה מאסט...)- בקיצור, כל מה שאפשר להקפיץ- לתבל בסויה וצ'ילי מתוק,
אחרי שהירקות רכים ונעימים לאכילה מוסיפים חזה עוף חתוך לרצועות (אני אוהבת אותן דקות) אחרי שהיה מושרה קצת בסויה וצ'ילי וחופן שומשום, וממשיכים בהקפצות (על מי אני עובדת, אני סתם מערבבת) עד שהעוף מוכן לאכילה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בשקית קוקי'
עוף בשקית קוקי
08/11/2007 | 12:51
1
48
משרים את העוף במרינדה החביבה עלייך למשך 5-6 שעות
מרינדה חביבה: שום, רוטב צ'ילי, סויה, מל"פ.
את העוף משרים במרינדה בתוך שקית "קוקי"

מוסיפים ירקות אל השקית עם העוף
מניחים בתבנית ועושים כמה חורים בשקית
אופים ב-220 מעלות כשעה
מוציאים בזהירות לתבנית את תכולת השקית
ומשחימים מתחת לגריל


נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בקוקי, אופצייה נוספת-לממהרים'
עוף בקוקי, אופצייה נוספת-לממהרים
08/11/2007 | 13:02
27
כרעיים
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
פפריקה
מל"פ
שמנ"ז
למהדרין והמשמינין: 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות (מחמאה לשומרי הכשרות).

לסגור בשקית
לנער
לאפות
זהו.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מתכון לניצול שאריות עוף'
מתכון לניצול שאריות עוף
08/11/2007 | 12:54
4
91
כל פעם שנשאר צלי עוף, עוף בתנור אני מכינה כך ושום דבר לא נזרק.

מטגנת המון בצל שחתוך לחצאי עיגול

מוסיפה את העוף (אחרי שקצצתי אותו לחתיכות קטנות)

מוסיפה תבלינים (אני אוהבת תיבולית בטעם הודי), מעט מים

מבשלים מעט זמן וזה מצוין לכריכים, ליד פסטה, ליד אורז, ליד ציפס- פשוט טעים...
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אני עושה סלט עוף מהשאריות'
אני עושה סלט עוף מהשאריות
08/11/2007 | 12:58
56
קוצצת דק מאוד
מערבבת עם מיונז, ביצה, מלפפון חמוץ ובצל ירוק
מתבלת במלח, פלפל וצ'ילי יבש

מעולה בלחמניה בתוספת חסה ועגבניה

זהה לסלט טונה רק עם עוף
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'גם שאריות עוף - סלט עוף'
גם שאריות עוף - סלט עוף
09/11/2007 | 14:08
2
207
אם נשאר שאריות של כרעים מהמרק עוף, ואני מניחה שגם חזה עוף עובד כאן - אני שמה במעבד מזון עם בצל, ביצה קשה, שמיר ומיונז, ומתבלת במלח פלפל.מעבדים עד שנהיית עיסה חלקה. זהו - סלט עוף, במרקם ממרחי. אני מאד אוהבת את זה בסנדוויץ' עם מללפון חמוץ ועגבניה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אופס... רק עכשיו שמתי לב שחציל נתנה מתכון'
אופס... רק עכשיו שמתי לב שחציל נתנה מתכון
09/11/2007 | 14:09
1
22
כמעט זהה. סליחה!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא להתנצל יותר סלט עוף לכולנו '
לא להתנצל יותר סלט עוף לכולנו
09/11/2007 | 18:49
17
לצפיה ב-'עוף במלח'
עוף במלח
08/11/2007 | 13:00
5
34
שאתבייש ואקרא לו בשמו האמיתי- עוף לעצלנים.

חומרים:
תבנית של התנור
נייר כסף
שקית מלח גס
אחד עוף קפוא (אפשר להפשיר לפני זה, לעצלנים נורא או לממהרים נורא- לא חייבים)
לרוצים להשקיע- קצת פפריקה ושמנ"ז.

הכנה:
שמים נייר כסף בתבנית של התנור
ב"מסגרת" של התבנית שופכים מלח גס (לאורך כל המסגרת, ורק על המסגרת. אסור שהמלח ייגע בעוף)
במרכז התבנית מניחים את הציפור השחוטה
(למשקיענים: מורחים את החזה בפפריקה ושמן זית)
לתנור, טורבו, 150 מעלות.
יוצא רך פריך עסיסי בטירוף (החום שהמלח אוגר בו ככה"נ...).
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'שאלה על העוף במלח'
שאלה על העוף במלח
08/11/2007 | 16:57
3
21
הוא לא יוצא לבנבן חיוור??? (אני חייבת שלעוף יהיה צבע שזוף יפה וקשה לי עם עוף בצבע מכובס...)
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'לא בירי-אבל עונה'
לא בירי-אבל עונה
09/11/2007 | 04:41
1
20
זה מתכון מעולה (מכירה אותו כבר שנים)
ברגע שאת מצפה את העוף טוב טוב עם פפריקה ושמן זית ובאמת מסביב את המלח הגס ומכניסה לתנור, זה יוצא פשוט פיצוץ!!!!
אני עושה אותו גם לאורחים זה מרשים מאד ואיש לא מאמין כמה זה קל.

את יכולה גם לשדרג ע"י הכנסת ענף רוזמרין לתוך העוף "מלמטה" שלו, מוסיף ריח מיוחד, לא חובה.

פשוט מעולה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'כלומר לא-זה לא יוצא מכובס'
כלומר לא-זה לא יוצא מכובס
09/11/2007 | 04:42
11
לצפיה ב-'מה שרחלילי אמרה-יוצא שחום וחתיך'
מה שרחלילי אמרה-יוצא שחום וחתיך
09/11/2007 | 09:04
11
לצפיה ב-'באמת טעים ופשוט! ועוד שידרוג קטן'
באמת טעים ופשוט! ועוד שידרוג קטן
09/11/2007 | 08:12
26
להכניס לבטן של העוף לימון שלם.

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בדבש וסויה'
עוף בדבש וסויה
08/11/2007 | 13:10
2
32
לוקחים 5-6 שוקיים, לוקחים 7-10 תפו"א מקולפים, אפשר גם לחתוך לחצי ,
שמים הכל בסיר גדול

בקערה מערבבים חצי כוס דבש + כוס שלמה של רוטב סויה (של אוסם, נמכר בכל סופר)

ושופכים הכל מעל, מחממים בסיר עם מכסה שעתיים ואוכלים וזה יאמי יאמי יאמי

|ניתן להמיר את הדבש בסילאן באותן כמויות בדיוק|
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'ועוד עוף בדבש'
ועוד עוף בדבש
09/11/2007 | 08:28
1
15
גרסה שהתפתחה בעת חיי במעונות ותמיד מצליחה לקצור מחמאות!

מצרכים:
עוף מחולק ל8 או 4 כרעיים חצויים
3-4 שיני שום שלמות או חצויות
1 בצל חתול לקוביות בינוניות

לרוטב:
4 כפות דבש
4 כפות רוטב סויה (סיני)
4 כפות יין לבן יבש
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר

הכנה:
ממליחים קצת ומטגנים את חתיכות העוף עד הזהבה קלה (לא יותר מידי כי אחרת הוא מתייבש) ומעבירים לסיר.

באותה מחבת מטגנים את הבצל והשום עד שהשום מזהיב ומעבירים לסיר

מערבבים הייטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על העוף.

מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כ 20 דקות מידי פעם מערבבים.

אח"כ מגדילים את האש ומבשלים בלי המכסה עוד 15 ד' כדי שהרוטב יתקלמל ויהיה שחום.

המהדרין מפזרים בעת ההגשה בצל ירוק חתוך דק.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'תחליף למי שאלרגי לדבש'
תחליף למי שאלרגי לדבש
09/11/2007 | 08:32
18
ריבת מישמשים "פושטית"

יוצא טעים!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף מעולה בכלום עבודה'
עוף מעולה בכלום עבודה
08/11/2007 | 13:41
30
מערבבים:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס סויה
3 כפות ריבת הדרים/דבש
שלוש שיני שום כתושות
מלח, פלפל, פריקה.

חותכים תפוחי אדמה ומניחים בתבנית אפיה עם מכסה/כלי חרס
מורחים על כרעיים עוף את הרוטב,
את מה שנשאר שופכים על תפוחי האדמה.
מניחים את הכרעיים על תפוחי האדמה וסוגרים את המכסה.

מכניסים לתנור לשעתיים בחום 200 מעלות.

מ-ע-ו-ל-ה-
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בגריל בדקה'
עוף בגריל בדקה
08/11/2007 | 13:46
3
32
כף שמן זית
מעט פפריקה
מעט כמון
מעט צ'ילי
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח.

מערבבים וממסז'ים את העוף (גם מתחת לעור.

חום גבוה בתנור/ טוסטר.

(אם זה כרעיים אז אני מלתחילה מהחלק הפנימי ואז הופכת עם העור כלפי מעלה.

משהו כמו 20 דקות מספיקות.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בזעתר'
עוף בזעתר
08/11/2007 | 13:51
10
שמים חתיכות עוף בתבנית
מזלפים שמן זית
מפזרים כמות נדיבה של זעתר ומורחים את העוף.

מכניסים לתנור עד שמשחים.

ועוד מתכון שאנחנו אוהבים- עוף אורוז בסיר אחד- משחימים את העוף ומוציאים אותו. מטגנים בצל וירקות (אצלנו זה פלפלים ובטטות), מוסיפים את העוף, אורז, מים, ותבלינים (אבקת מרק, פלפל, קצת מלח) ומבשלים עד שהאורז מוכן. זה כל כך טעים! האורז מקבל את הטעם מהשומן של העוף...מעולה!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'20 דקות???'
20 דקות???
09/11/2007 | 18:44
1
10
עוף בתנור אצלי לוקח כשעתיים -
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אניי עושה אותו בטוסטר= חלל קטן שמתחמם מהר'
אניי עושה אותו בטוסטר= חלל קטן שמתחמם מהר
09/11/2007 | 18:53
10
אולי חצי שעה אם מדובר בנתחים גדולים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף ברוטב חמוץ מתוק'
עוף ברוטב חמוץ מתוק
08/11/2007 | 13:52
20
מערבבים (לכמות של 7 פולקע):
6 כפות סויה
6כפות קטשופ
6 כפות חומץ רגיל
5 כפות סוכר
5 כפות דבש.

משרים את הפולקע ברוטב לפחות שעה, ומעבירים את העוף עם כל הרוטב לתנור ב-180 מעלות.
אחרי שצד אחד משחים הופכים לצד השני וכשגם הוא משחים החוצה ובתאבון.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'איך באת לי בזמן ומוסיף משלי'
איך באת לי בזמן ומוסיף משלי
08/11/2007 | 14:03
1
19
עוף בפלפל ואננס.
מניחים חלקי עוף (מה שבא לכם) על תבנית.
בוזקים ה-מ-ו-ן פלפל שחור גרוס (יש את הצנצנות האלה הגדולות? אז חצי מזה).
פותחים קופסת שימורים של אננס ושופכים את כל תוכנה (חתיכות+מיץ) על העוף.
מכניסים לתנור באופן הרגיל (רק שאין לא זוכר כרגע מה זה אומר. בינוני שעה וחצי? משהו כזה. רק שאי פה טריקים מיוחדים).
טעים
אפשר לגוון עם שימורים אחרים: אפרסקים, משמשים, שזיפים ועוד.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'נראה לי שאני אאמץ את המתכון הזה...יאמי'
נראה לי שאני אאמץ את המתכון הזה...יאמי
08/11/2007 | 14:58
5
ואכן באתם לי בזמן....
העוף המנצח שלי :
בסיר מטגנים בטטה, תפו"א, בצל ואז מוסיפים 5 שוקיים של עוף ללא העור ממשיכים לטגן , מוסיפים מלח, פלפל, קינמון, אגוז מוסקט ולאוהבי הצהוב גם קארי וכורכום (והרבה כורכום), מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים. כל המרבה בבישול הרי זה משובח (אני מבשלת את זה בערך שעתיים וזה יוצא רך, טעים ונעים).
אפשר לשדרג את המתכון ולהוסיף תמרים כמה דקות לקראת סוף הבישול.
בתיאבון
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בבצל וזעפרן'
עוף בבצל וזעפרן
08/11/2007 | 14:21
9
מטגנים במחבת חלקי עוף עד לסגירה ( חלקי כזה )
באותו השמן שמים הרבה בצל פרוס לפרוסות בעובי בינוני ( לא שמנות ולא רזות מדי )
כשהבצל מתחיל להיות שקוף מחזירים את העוף
בכוס מערבבים , קצת מרק עוף ( ציר מרק או מאבקה מה שמתחשק לך ) פלפל , כורכום וכמה סיבים של זעפרן שופכים מעל העוף ומבשלים על אש קטנה למשך 30 דקות בסיר מכוסה .
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'חייבת לנצל"ש להמלצה שניצלית -'
חייבת לנצל"ש להמלצה שניצלית -
08/11/2007 | 14:25
20
אמא שלי השרתה חזה עוף של שניצלים בסילאן תמרים וסויה למשך לילה ולמחרת טיגנה אותם עם ביצה ופירורי לחם ויצא מעדן משגע



נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בגריל מהסופר '
עוף בגריל מהסופר
08/11/2007 | 14:27
6
26
לצפיה ב-'אחרי הכתבה על עוף בגריל של מגה'
אחרי הכתבה על עוף בגריל של מגה
08/11/2007 | 14:39
5
32
אין מצב שאני קונה עוף בגריל
יאק
נשואים טריים >>
לצפיה ב-' לא מעודכנת'
לא מעודכנת
08/11/2007 | 14:45
4
17
אפשר תקציר?

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'היתה כתבה בחדשות סופ"ש ערוץ 2'
היתה כתבה בחדשות סופ"ש ערוץ 2
08/11/2007 | 14:49
3
22
שבאחד הסניפים של מגה
מוכרים עוף שפג תוקפו ממש מזמן
במיוחד הם אוהבים למכור עוף מקולקל בגריל
"כי החום הורג את החיידקים"

אני מראש לא קונה בשר מתובל/מוכן בסופר
בעיקר אחרי סיפורי טיב טעם ושות'
אחרי הכתבה הפסקתי לקנות גם עוף בגריל
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'טוב לדעת, תודה'
טוב לדעת, תודה
08/11/2007 | 14:52
2
10
זה היה הפינוק של החתולים פעם בכמה זמן.. עקב העובדה שהם גדלים בבית צמחוני.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אצלנו החתולים מסרבים לאכול עוף בגריל של מגה..'
אצלנו החתולים מסרבים לאכול עוף בגריל של מגה..
08/11/2007 | 14:54
1
14
אם השמנים פה מסרבים,
ודווקא את זה של מגה...
אולי יש דברים בגו


תקני להם פנסי פיסט
או טונה במים
הם יגידו לך תודה גדולה
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'יש להם '
יש להם
08/11/2007 | 15:03
7
את העוף קניתי להם פעם בחודש בערך.

הערב אני אפצה אותם על עוגמת הנפש..
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'סיר ההפתעה של השטרודלית '
סיר ההפתעה של השטרודלית
08/11/2007 | 14:49
1
37
אני מקווה שזה גם נכנס בקטגוריה של עוף, למרות שזה מזויף (חזה עוף)

אז מעתיקה מילה במילה ...

סיר הפתעה - אורז עם גזר וחזה עוף
=======================================
רכיבים:
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
2 חזות עוף חתוכים לקוביות (הייתי הולכת על 1 ק"ג חזה עוף)
2 גזרים מגוררים בפומפיה גסה
2-3 שיני שום גדולות קצוצות
2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 עד 3/4 כוס שמן לטיגון (כל אחד והעדפה שלו)
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, 1 כף מלאה כורכום

אופן הכנה:
לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד לשקיפות, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף את הגזר וחזה העוף ולטגן עד להשחמה.

לשטוף את האורז ולהוסיף לסיר, לטגן 2- 3 דקות, להוסיף תבלינים + מים, להרתיח ולבשל 5 דקות על אש גבוהה, לאחר מכן להעביר לאש הכי נמוכה ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות.

הערות:
עדיף להשתמש ב-3/4 כוס שמן (יותר טעים)
נ.ב.
ניסיתי אתמול. השתמשתי בכוס וחצי במקום 2 אורז, ו3 חזות עוף נאים.
יצא טעים טעים!

נשואים טריים >>
לצפיה ב-'התבשיל עוף אפונה אורז וחומוס של פולקע ממש'
התבשיל עוף אפונה אורז וחומוס של פולקע ממש
09/11/2007 | 17:53
13
דומה בעקרון, ומוצלח מאוד- שוו לנסות
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בתפוחים'
עוף בתפוחים
08/11/2007 | 16:25
14
מתכון שלקוח מפתק מצהיב אצל אמא שלי- הועתק מאחד מספרי הבישול הותיקים (מבשלים בהנאה או משהו דומה...)

4/5 כרעיים - אנחנו חוצים אותן או משתמשים רק בשוקיים - ללא עור
2  כפות דבש (אפשר להוסיף גם קצת צ'ילי מתוק)
2 כפות חרדל
1/4 כפית פלפל שחור
4 תפוחי עץ חמצמץ
1/2 כוס מים
1/4 כוס יין אדום יבש  (ניסינו גם עם יין לבן ויצא מעולה).
2 כפות קטשופ - לא חובה

מערבבים חרדל, דבש ופלפל ומורחים על העוף. מניחים בתבנית. חותכים את התפוחים לקוביות - לא צריך לקלף, ומפזרים מסביב לעוף.
שופכים מעל את המים והיין ואופים שעה בחום של 200 מעלות.
כדי שיהיה ממש שחום - מומלץ להוסיף למים והיין גם שתי כפות קטשופ.
במהלך האפיה מרטיבים מדי פעם את העוף מהרוטב שבתבנית וכמובן הופכים כדי שישחים משני הצדדים.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אין לי מה להוסיף, אבל אחלה רעיון'
אין לי מה להוסיף, אבל אחלה רעיון
08/11/2007 | 17:39
3
לצפיה ב-'משהו כצת אחר'
משהו כצת אחר
08/11/2007 | 19:29
20
שעשיתי לא מזמן, גנוב מרעיון מספר בישול:
עוף בחמאת בוטנים
לוקחים שוקיים/ כרעיים
שמים איתם בקערה: חמאת בוטנים, ג'ינג'ר, שום, סויה, חומץ ומלח פלפל, מערבבים טוב טוב, נותנים לזה לנוח במקרר איזה כמה שעות ואופים בתנור. יוצא ימאמי.
אפשר להוסיף גם פתיתי צ'ילי לעסק
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'חורשט עוף של חמותי'
חורשט עוף של חמותי
09/11/2007 | 05:25
19
העקרון עושים עם בקר אבל בעיני טעים לא פחות עם עוף:

רוטב הירק: מטגנים בצל אחד, מוסיפים צרורות של: פטרוזיליה, שמיר, נענע, בצל ירוק, וסלרי (רק עלים) ומטגנים כמה דקות.

בנפרד מבשלים עוף במים 1/2 שעה עם כורכום, מלח, פלפל.

מוסיפים לעוף את הירק, 2 כוסות מים רותחים, 2-3 לימונים פרסיים לוביה או אפונה, ומבשלים עוד 15 דקות.




נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אם אני אתחיל להעלות את מתכוני העוף שלי...'
אם אני אתחיל להעלות את מתכוני העוף שלי...
09/11/2007 | 07:42
32
אני אסיים במקרה הטוב במוצאי שבת...

לכן - אני אתחיל עם כלל אצבע - ואחר כך אתן כמה רעיונות.

כלל אצבע: כל מה שעושים עם בשר בקר טחון - אני עושה עם עוף טחון - רוטב בולנז, מוסקה (ואם אופים את החצילים ולא מטגנים אותם - זה יוצא אפילו די דיאטטתי), כדורי בשר, וכו' וכו'...

וכמה מתכונים נבחרים:
תערובת לכדורי עוף ברוטב עגבניות: חצי קילו חזה טחון, ביצה אחת, כף גדושה רסק עגבניות, מעט פירורי לחם, (ממש מעט!)  ותבלינים: שום (טרי!!!) מלח, פלפל, פפריקה, קינמון (דרור, כרגיל - מוסיף גם כמון. אני מוותרת). אפשר גם לקצוץ פטרוזליה לתערובת.

מכינים במחבת עמוקה רוטב מבצל אחד ושתיים-שלוש שיני שום שהוזהבו על כף-שתיים של שמן זית, עגבניות מרוסקות, מים (כדי שהרוטב לא ישרף), ואפשר אם אוהבים רוטב סמיך גם לעבת עם עוד איזה כף-שתיים של רסק עגבנית. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וקמצוץ סוכר (שיעלים את החמיצות של העגבניות). אחרי שהרטב רותח - יוצרים כדורים עם ידיים רטובות (לא להבהל, התערובת תהיה יותר דביקה קצת מתערובת של בשר בקר) ומגלישים אותם לרוטב. אם הרוטב לא מכסה לגמרי את הכדורים - אז אחרי שמסיימים להכניס את כל הכדורים נותנים לזה להתבשל קצת, ואז עם כף עץ הופכים בזהירו כל כדור כדי שיתבשל גם מהצד השני.

מבשלים על אש קטנה / בינונית ברוטב משהו כמו 15-20 דקות - חשוב רק להשגיח שיש מספיק נוזלים ושהרוטב לא מצומצם מדי ומתחיל להשרף.
לפעמים - אני גם מוסיפה אחרי  שהרוטב רותח חצי שקית שעועית ירוקה עדינה - נותנת לה בישול של כמה דקות - ואז מכניסה את הכדורים.

מתכון שני שהולך אצלנו הרבה: קציצות עוף על מחבת סטייקים (פסים)
תערובת: חצי קילו חזה עוף טחון, שום טרי כתוש, בצל קצוץ קטן, פטרוזליה , כף שמן זית, מלח, פלפל, קינמון, בהרת - או כל תערובת תבלינים אחרת שבא לכם. אני לפעמים גם קוצצת סלסילת פטריות ומטגנת במעט שמן (כף, לא יותר) בצל בינוני קצוץ, אחר כך מוסיפה את הפטריות הקצוצות - נותנת לזה להתבשל קצת, מסננת מהנוזלים שהפטריות הגירו - ואחרי שזה טיפה מתקרר מוסיפה לתערובת הקציצות.

שוב - ביידיים רטובות - יוצרת קציצות - וצולה אותן על מחבת פסים (טפלון , ואז לא שמה אפילו טיםת שמן).
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'מוזר'
מוזר
09/11/2007 | 07:48
1
31
בקשתי אתמול שבסוף יעלו את השרשור הזה לטאגליינס לאור זה שהחיפוש כזה מעפן זה
נראה לי רעיון טוב
או שמיהו (?)חושב שלא?

תות
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'גמני ממליצה'
גמני ממליצה
09/11/2007 | 08:02
7
לצפיה ב-'הו...יש לי מלא...'
הו...יש לי מלא...
09/11/2007 | 07:57
5
44
עוף בקולה (מטגנים המון בצל או שום- לא שניהם אם שמים שום בלי מרק בצל, חצי בקבוק קולה אבקת מרק בצל ואבקת מרק עוף)

עוף עם זיתים (מטגנים מעט שום, "פותחים" רסק עגבניות במים חמים ומוסיפים לשום, שימורי זיתים ללא חרצנים, אבקת מרק עוף מלח פלפל ופפריקה)

עוף עם שעועית (שקית שעועית סנפרוסט, מרק עוף כמון, תבלין לקציצות, מלח פלפל וטיפה כרכום)

עוף עם כרובית - מעדן!!! (מטגנים בצל, מרק עוף, מרק בצל, טיפה'לה כמון, הרבה כרכום, קארי, מלח ופלפל, כרובית מחולקת לפרחים-אפשר גם סנפרוסט לפני שמוכן מוסיפים טיפה לימון)

עוף מתוק (קטשופ, סויה ומייפל (או דבש)חצי כוס מכל אחד- להשרות כמה שיותר זמן, מלח פלפל ומרק עוף)

עוף בפטריות ובצל (מטגנים מלא בצל ופטריות מרק עוף מרק בצל כמון ותבלין לקציצות)

עוף בפירות יבשים (מטגנים מלא בצל,פירות יבשים כל מה שיש בבית, משמשים, שזיפים והרבה צימוקים, מלח פלפל מרק עוף, טיפה קינמון, ושתי כוסות יין לבן)

עוף עם בצלצלים ושום (מטגנים בצלצלים ושיני שום שלמות, מלח, פלפל, מרק עוף, מרק בצל, אבקת שום, כף דבש, רוזמרין, ויין לבן)

עוף ברוטב שום ודבש (חצי כוס דבש, חצי כוס יין לבן, סוכר חום, שיני שום, מלח, פלפל, מרק עוף-להשרות כמה שיותר)

עוף עם אפונה (לטגן בצל, תפוחי אדמה בקוביות, מר קעוף, מלח פלפל, אפונה מסנפרוסט, כמון וכרכום)

וזה מה שעולה לי כרגע
אבל בתכלס, כל מה שיש במקרר רגע לפני שנזרק הולך עם עוף
יש לי חברה שעושה את זה עם הרבה סלרי, לא ניסיתי אבל נשמע לא רע.

בתיאבון



נשואים טריים >>
לצפיה ב-'חסרים לי מלא פסיקים...'
חסרים לי מלא פסיקים...
09/11/2007 | 08:00
5
לצפיה ב-'אסור לבשל עם קולה..'
אסור לבשל עם קולה..
09/11/2007 | 18:47
3
23
לצפיה ב-'את זה לא שמעתי אף פעם'
את זה לא שמעתי אף פעם
09/11/2007 | 19:19
9
לצפיה ב-'את בטוחה? זה מתכון ידוע אבל'
את בטוחה? זה מתכון ידוע אבל
09/11/2007 | 19:25
1
18
כל פעם שאני רואה אותו בספרים כתוב לא לבשל עם דיאט קולה.
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'אכן זה מה שאני מכירה'
אכן זה מה שאני מכירה
09/11/2007 | 19:27
18
הבעיה בדיאט קולה היא הממתיק
שמתפרק לחומר רעיל בחימום
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'כשהונגריה ומצרים נפגשו '
כשהונגריה ומצרים נפגשו
09/11/2007 | 12:06
24
זהו תבשיל שהוא גם קצת פפריקש הונגרי וגם קצת סופריטו מצרי.  
מטגנים בצל, חלקי עוף שונים (מומלץ מעט גרונות בשביל הטעם) ושום- לטגן הכל באמצעות אש קטנה- אנחנו רוצים שהכל ישחים באיטיות אז לא לאבד סבלנות. מוסיפים פטרווזיליה קצוצה, סלרי אם אוהבים, גזר חתוך.
מוסיפים מעט מים ותבלינים:פפריקה, פלפל שחור גרוס, כמון, מרק עוף, מלח. מבשלים על אש קטנה.
במקביל מכינים קציצות בקר על פי המתכון שאוהבים, וחותכים תפו"ח"א אדמה ובטטות לצי'פסים מעט רחבים.
מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את הצ'יפס. במקביל מערבבים את התבשיל ומניחים בזהירות את כדורי הבשר - לא לערבב שוב בדקות הקרובות כדי שהכדורים לא יתפרקו.
כשהצ'יפס מוכן מערבבים בעדינות את הסיר. אנחנו עדיין על אש קטנה. מניחים את הצ'יפסים מסודרים על התבשיל כדי שיספגו את הרוטב והאדים. משאירים על אש קטנה עד שהצ'יפסים שחומים ורטובים.
התבשיל צריך להתבשל באיטיות ובהדרגה... לכן חשוב לתכנן שיש מספיק נוזלים ושאת הצ'יפסים והכדורי מוסיפים לקראת הסוף- בערך 45 דק' אחרי שהתחלנו לבשל הכל מומלץ להוסיוף את כדורי הבשר והצ'יפסים ולהמשיך לעוד חצי שעה.
המתכון לא דיאטתי כלל.. כפי שבטח כבר הבנתם. הצ'יפסים מקבלים טעם אלוהי!

אותה גברת בשינוי אדרת -
לטגן בצל, עוף, שום. אנחנו עדיין בקטע של טיגון איטי. לא להוסיף פפריקה אלא כורכום, כמון, מרק עוף ומעט סויה (להתחשב במליחות של הסויה כשמוסיפים מלח). להוסיף כוס מים ולבשל על אש נמוכה. במקביל להכין צ'יפסים מתפוחי אדמה. כשהעוף מוכן מפזרים עליו כוס אורז בסמטי.  תפזרו את האורז יפה כך שתהיה שכבת עוף ומעליה שכבת אורז. להוסיף עוד כוס מים וחצי כדי שיהיה מספיק לאורז. קרוב לזמן הסיום של האורז מכסים את האורז בשכבה של צי'פסים, משאירים על אש נמוכה (לשים לב שיש מספיק נוזלים כי בשלב זה אנחנו רוצים שהצ'יפס יספוג אדים אך שהתבשיל לא יתייבש). לכבות כשהצ'יפס נראה שזוף. התבשיל עצמו מאוד יפה כי הוא ממש מסודר שכבות .
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף חמוץ מתוק מעולה!'
עוף חמוץ מתוק מעולה!
09/11/2007 | 15:41
23
6-8 חתיכות עוף
1/4 כוס סירופ מייפל
1/3 כוס חומץ רגיל
1/3 כוס קטשופ
4 כפות סויה
1 כף גדושה חרדל
6 שיני שום כתושות
6-8 תפוחי אדמה
2 בצלים (טבעות)

מערבבים את המייפל, החומץ, הקטשופ, הסויה והחרדל והשום ומשרים את העוף ברוטב שעה.
פורסים את התפו"א לטבעות עבות, פורסים את הבצל לטבעות,
מניחים את העוף ושופכים מעל הכל את הרוטב.
אופים שעה ב-200 מעלות ועוד חצי שעה ב-150 מעלות (אני גם הופכת את העוף באמצע שיקבל צבע משני הצדדים)

טעיםםםםםםםםםם!!!
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף בקולה ודבש'
עוף בקולה ודבש
09/11/2007 | 18:08
96
חותכים 3-4 תפוחי אדמה ו-2 בצלים (הבצלים לטבעות התפוחים לפרוסות), מניחים בפיירקס. על זה מניחים עוף מחולק (ז"א- לא עוף שלם אלא חזה, כרעיים וכו' בנפרד כל חלק)
על הכל שופכים 2 כוסות קולה ומוסיפים 2-3 כפות דבש
אפשר להוסיף קצת סויה לאזן את המתיקות
45 דקות על חום בינוני גבוה מכוסה בנייר כסף
עוד 45 דקות לא מכוסה
וזהו- מוכן
הולך מעולה עם אורז- הרוטב שיוצא הוא פשוט מעדן
נשואים טריים >>
לצפיה ב-'עוף באננס'
עוף באננס
09/11/2007 | 19:57
14
בדיוק כמו המתכון של הקאריביות של פולקע
רק עם רצועות חזה עוף
יאמי
נשואים טריים >>

הודעות אחרונות

13:15 | 20.09.16 אורחים בפורום
10:33 | 14.09.16 נענע טריה
22:22 | 18.08.16 אורחים בפורום
14:40 | 25.07.16 אורחים בפורום
10:26 | 19.07.16 נענע טריה
11:47 | 28.06.16 אורחים בפורום
15:20 | 15.06.16 luzon1704
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום
18:44 | 10.06.16 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ