עיקר הטרפיק התיירותי שם הוא ביום שישי
הגיוני שהרוב הם ישראלים כי למה שתיירים זרים יתעניינו בתבלינים?
זה נועד למי שמבשל, ותייר אוכל במסעדות.
כאשר אני מסתובב שם בלילה אני רואה חבר'ה צעירים ואפריקאים (בכ"ז, נווה שאנן האפריקאית נמצאת מטר ליד). זה לא אזור בורגני למשפחות.
הרחוב והאזור בכלל בכלל לא מוזנחים, כשאפשר לראות שהעיריה שיפצה עוד ועוד רחובות באזור בעשור האחרון וכל יום מנקים שם. יש בזה היגיון כי עסקי מזון מייצרים פסולת. תן קפיצה פעם לאזור התעשיה של בת ים ותשווה. לוינסקי ת"א זה מלוקק בהשוואה לג'יפה של בת ים.
עוד המחשה לכך שהאזור לא מוזנח הוא שיותר קשה היום למצוא חניה מאשר פעם. באזור מוזנח שלא מגיעים אליו אין בעיה למצוא חניה.
עם הזמן השכירות במקום עולה ואז עסקים ותיקים נסגרים ובמקומם פותחים עסקים תל אביביים סטנדרטיים (כגון ארומה או כל מיני פאבים)
זה גם גורם לעסקים להעלות את מחירי הסחורה שהם מוכרים ולכן כבר לא משתלם לנסוע לשם ספיישל, כי חנויות ומרכולים מקומיים (שופרסל, רמי לוי) מציעים סחורה במחירים יותר טובים. מזכיר קצת את מה שקורה בשוק הכרמל בשנים האחרונות, שעוקץ במחירים את הלקוחות. כל מרכול רמי לוי/שופרסל דיל וכיו"ב נותן בראש למחירים שם, ואצל רמי לוי יש מזגן וחניה, אז למה שאיזה חולוני יטרח לנסוע לשם ספיישל? גם בבת ים המחירים הרבה יותר טובים.
יש בחולון וראשל"צ מרכולי חצי חינם, שללקוחות המקומיים הרבה יותר נוח לקנות שם.