Overrated
רומא לא תיפול על החצי שעה שאני לא אוכל כלום, אגיע הביתה, ושם אוכל נגיד - עוף ותפו"א. הרגישות לאינסולין למעשה נמשכת לזמן ארוך לאחר האימון, אפשר לאכול פחמימות עם GI בינוני גם 2-3 שעות לאחר השייק דקסטרוז למשל. לא הייתי מגדיר את הנושא כ'בילבול' דווקא, אלא כנושא מוערך יתר על המידה. בוא נגיד את זה ככה, כל פרק הזמן שאני אחכה ללא מתן פחמימות לגוף, הוא פרק זמן שבו הרגישות לאינסולין תהייה הכי בשמיים, והסביבה ההורמנלית והגופנית בעלת הפוטנציאל הגבוה ביותר לאנאבוליזם (כשלמעשה היא קטבולית). אך חצי שעה לא תזיק. הרי ביום יום, אנו רואים מספיק אנשים ש"מפספסים את חלון ההזדמנות שלהם" וגדלים יופי. לדעתי הדבר החמור ביותר, יהיה לא לנצל בכלל את הרגישות הגבוהה לאינסולין ולהמשיך לאחר האימון לאכול פחמימות מורכבות (אינדקס גליקמי נמוך). האפקט שאנו מקבלים משליטה באינסולין, על ידי מיתון במהלך היום וקפיצה לאחר האימון, הוא אפקט של הגברת הרגישות בשרירים (ראה: ימי דילול בUD2 שאנו ממשיכים ללא פחימימות בכדי לקבל תגובה הפוכה). עוד דבר, בעצם בגלל היכולת העצומה לבצע גלוקונאוגנסיס (סינטוז גליקוגן) לאחר האימון, 'פיספוס' של אותו שלב יכול לגרוע קצת את יחסי ה-שריר\שומן. למעשה חידוש מאגרי הגליקוגן יכול להתעכב קצת ולקחת יותר מאוחר עדיפות על פני סינטזת חלבונים (חוץ מאצל אנשים בעלי גנטיקה מצויינת, שגם יכולים לבצע הרבה סטים\חזרות שמדללים גליקוגן, במסה).