החלטתי לעשות שינויי תזונה, וניסיתי לאכול קינואה. עד כה

החלטתי לעשות שינויי תזונה, וניסיתי לאכול קינואה. עד כה

כל הזמן חשבתי שהטעם יהיה נורא, ממש חששתי איך אעבור את המכשול הזה, והנה, אתמול שמתי סיר קינואה על האש בראשונה בחיי, ופשוט לא להאמין: זה ממש טעים לי! ובמיוחד אם אני מוסיפה ירקות מבושלים או טחינה. פנטסטי. עד כדי כך טעים שלא יכולתי להתאפק וחיסלתי במהלך היום את כל הכמות שהכנתי. ממליצה לכן לנסות - זה גם בריא ובעיקר - למנשנשות כמוני - משביע לאורך שעות.
 

פנגושית

New member
שמא, תדריכי בהכנה??


 
בשמחה. קונים בחנות טבע (אולי יש גם בסופר, לא בדקתי) שקית

קינואה. יש בשלושה צבעים, אבל אני בחרתי את הלבנה, שאמורה להיות הכי עדינה בטעמה. לפני שמתחילים לבשל, שמים את הקינואה בסיר מים, ומערבבים קצת עם היד, עד שיהיה בעבוע קל, או צבע לבנבן. עושים את זה פעמיים, כדי שהמרירות שעלולה להיות בקינואה תישטף במים. ואז אפשר לבשל: היחס הוא 2 כוסות מים על 1 כוס קינואה. מוסיפים חצי כפית מלח. וזהו.
שמים את הסיר על האש ומחכים לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ונותנים לקינואה להתבשל 15 דקות. מורידים מהאש ונותנים לה לנוח לעוד חמש דקות. בהוראות שקראתי צריך בשלב הזה קצת לערבב אותה כדי לתת לה לנשום. זה כל הסיפור.
לא להיבהל מהריח הקצת מוזר שיש לה בהתחלת הבישול. הוא נעלם ברגע שהקינואה מוכנה.
אפשר להוסיף אותה לכל מיני תבשילים. אני למשל אוהבת לערבב כמה כפות אורז חם עם סלט ירקות רגיל. ניסיתי להחליף אותו בקינואה, וזה עובד מצוין והטעם הוא כמו סלט טאבולה.
ניסיתי לפזר עליה קצת טחינה (גולמית שאני מערבבת עם מים) - וזה מעולה.
ניסיתי לערבב עם פלפלים מבושלים (רק רצועות שהתאדו, לא ממולאים) - וזה נהדר. מתברר שהקינואה, שהיא קצת תפלה, מקבלת כל טעם שמצרפים אליה. יש לה המון יתרונות בריאותיים (תיכנסי לערך "קינואה" ותקראי), ובעיקר היא לא משמינה אבל כן משביעה בצורה שלא תיאמן. אני פשוט שבעה לאורך שעות! (להבדיל ממצבי הטבעי המנשנש ללא הפסקה). מוזר לי שאני נותנת עצות בענייני בישול, כי אני הכי לא בשלנית שאפשר, לא אוהבת את זה ואין לי סבלנות לזה. אבל פה זה באמת המינימום.
 
שכחתי להוסיף, שיש באינטרנט מרשמים יותר מורכבים ומעניינים

ממה שהצעתי, למי שאוהבת להתעסק עם בישול. אני מאושרת עם מה שהפקתי ומסתפקת בזה.
 
עוד שיטה...

אני משרה את הקינואה במים לחצי שעה שעה, ואז שוטפת אותה טוב טוב,
בזהירות עם המסננת, כבר קרה לי שכל הקינואה ירדה לביוב דרך המסננת

&nbsp
מטגנת בצל, מוסיפה שום, מוסיפה כוס קינואה, מטגנת קצת, תבלינים, כוס וחצי מים (אני לרגע לא בטוחה אם כוס וחצי או 2, תסתכלי על האריזה), רתיחה, סוגרת לעשרים דקות, על אש נמוכה כמו אורז.
&nbsp
אני אוהבת להוסיף כל דבר, כמו לאורז, אחרי טיגון בצל ושום, להוסיף גזר,
אפונה, שעועית ירוקה, כרובית, ברוקולי, אפונה... אחד מהם או ערבובים.
&nbsp
אפשר להוסיף עדשים כתומים או ירוקים שהושרו ונשטפו, מתבשל ביד יופי,
מג'דרת קינואה.
&nbsp
יוצא טעים ומשביע...
עשית לי חשק, אבל אין לי קינואה

&nbsp
אני גם מוסיפה חופן למרקים, הולך טוב במרק עדשים, שהופך לתבשיל סמיך וטעים.
&nbsp
&nbsp
בתיאבון!
&nbsp
 
כשאת מוסיפה את העדשים לבישול, הם והקינואה צריכים את אותו זמן

כדי להיות מבושלים מספיק? לא קורה שהקינואה מוכנה והעדשים עדיין קשים?
 
אני משרה את העדשים לפחות חצי שעה-שעה, שוטפת אותם טוב טוב

אני אוהבת לעשות מסאג' עם הידיים לעדשים - זה מוציא את כל קליפות המיותרות,
ההשריה מקצרת את הבישול, 20 דקות זה מספיק.
אף פעם לא קרה לי שמשהו לא התבשל, קרה לי הפוך - ששרפתי, בזה אני מומחית!

אני אוהבת להכניס ירקות נוספים לתוך האורז / קינואה,
תמיד הבסיס שלי הוא בצל ושום, ואז מוסיפה ממה שיש בבית,
עדשים + גזר, לפעמים גם בטטה, לפעמים תפוח אדמה מלמעלה,
זה נותן ארוחה שלמה בסיר אחד...
לילדונת אני שמה את האוכל אחד ליד השני
היא פחות אוהבת את הערבובים.
אפונה ירוקה, שעועית, הכל הולך.

גם חומוס, אבל אותו כדאי לבשל קודם.

מהניסיון שלי לא מפריע לקינואה להתבשל יותר זמן,
גם מג'דרה מאורז לבן ועדשים אפשר לבשל 20 דקות ואפשר 40, לא קורה לזה כלום.
 
משום מה, קינואה לא דרכה אצלי בבית. אשמח לנסות:)

תודה על חשיבה קצת אחרת.
אקנה היום קינואה וארגיש לרגע אימא מושלמת:)
 
אני בטוחה שאת מספיק מושלמת בדרכך, כמו כולנו, משתדלות לעשות

הכי טוב שאפשר. זה פשוט עוזר קצת לאכול יותר בריא, ובעיקר מה שהיה חשוב לי, להרגיש שבעה ולא להרגיש שכל הזמן בא לי משהו לאכול, כשאני אפילו לא יודעת מה חסר לי. תכתבי איך היתה ההתנסות. אני סקרנית.
 
ממליצה לך לנסות גם קינואה אדומה

לדעתי טעימה יותר !
בתיאבון ובהצלחה.
 
קראתי איפשהו שהטעם שלה יותר "אגוזי"

זה נראה לי התיאור הכי מתאים.
לא מתוק.
 

milat19

New member
אני משתמשת בזה לשינוי תזונה בריאה.

אני מכניסה ירקות תוך כדי הבישול יוצא ממש טעים ובריא.
עופרה רוזנפלד - מילת
פסיכותרפיה, טיפול זוגי, הדרכת הורים
www.milat.co.il
 
למעלה