על תזונה, בריאות ומה שביניהן

על תזונה, בריאות ומה שביניהן


הפעם בפינתנו, הפירות היבשים.

בתקופת הגולה הרי לא ניתן היה לשלוח פירות טריים מארץ ישראל לחו"ל, ולכן השתרש מנהג אכילת הפירות היבשים.
בעבר הרחוק יובשו הפירות על ידי הנחתם בשמש, ואילו היום בתהליך היבוש מוספים חומרים שונים יכולים להזיק לחלק מאיתנו.
מעבר לכך שהפירות היבשים הינם מאכל חג מסורתי, הם מצטיירים כבריאים.
ישנה אמת מסוימת בכך - הפירות המיובשים אמנם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו סידן, ברזל ואשלגן, ותכולה גבוהה של סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול, יחד עם זאת ריכוז הסוכרים והערך הקלורי שלהם גבוה.
ריכוז הסוכרים הגבוה נגרם עקב ייבוש כמות גדולה של נוזל הפרי, דבר שמעלה באופן יחסי את ריכוז הפחמימות, כך שתכולת הקלוריות בפרי יבש היא פי 4-5 מבפרי הטרי.
בנוסף, ידוע שבתהליכי הייבוש התעשייתיים מעורבים חום ותוספות של כימיקלים, אשר משנות את הערכים התזונתיים של הפירות.

הנה כמה המלצות בקניית פירות יבשים:
ביחרו במוצרים עם פחות תוספים. (ברשימת הרכיבים תמצאו למשל את ה- E905 שהוא חומר זיגוג, תוצר תעשיית הנפט אשר מוסף לצימוקים מזנים צהובים ומהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן הקיבה.)
ביחרו פירות שלא הוסיפו להם סוכר מלאכותי.(גם גלוקוזה הופא סוכר)
העדיפו פירות יבשים ללא תוספת שמנים (שימו
, גם לפירות היבשים האורגניים לפעמים מוסיפים שמן - רואים זאת לפי הברק)

ההמלצה הרווחת היא לקנות פירות יבשים אורגניים (אלה שגדלו ויובשו ללא דשנים, חומרי הדברה וכימיקלים).
בשעת הקנייה עלינו לבדוק שהם סגורים באריזת ואקום (מכירה בתפזורת מעידה על נוכחות חומרים משמרים, מה גם שהישראלי המצוי אוהב לקחת חופן ולהתכבד, לרב כשידיו לא נקיות) ולאחר הפתיחה כמובן לשמור אותם במקרר (כי הם עלולים להירקב).

מי שיש לה סבלנות, תמיד אפשר גם לנסות לייבש לבד בשמש ואף להיעזר במייבש שיער.
מי שרוצה לנסות את ההכנה הביתית, מומלץ להוסיף מיץ לימון לפני הייבוש (חסכון של הוספת מלחי גפרית).

שיהיה לנו לבריאות וטו' בשבט שמח
 

jiminit2

New member
תודה


לא חשבתי אף פעם על הפירות שמוכרים בתפזורת. ובאמת כולם נוגעים בהם
 

אמאנחל

Member
מנהל
כל שנה אני קונה פחות ופחות

ככל שיודעים יותר זה מוציא את החשק.
טיפה מקלקל את החג, אני מודה.
&nbsp
מצד שני באמת שיש מספיק פירות טריים לשמוח בהם, כדי לחגוג את הטבע של הארץ היפה שלנו.
 
יש גם את אלה

ללא סוכר ו/או אורגני
&nbsp
ואכן, עם כל החומרים הכימיקלים במזונות, הרע במיעוטו הוא הפירות הטריים, שניתן ליבש בעצמינו.
&nbsp
&nbsp
 
איך את מייבשת לבד? פורשת לפרוסות ומניחה בשמש? או סתם בחדר?

וכמה זמן זה לוקח?
 
טרם ניסיתי

לדעתי ניתן גם בתנור, על תכנית גריל.
שוב, טרם ניסיתי, אך בהחלט מתכוונת לנסות על פרוסות תפוח ואולי אננס.
ברור שזה לא יצא אותו דבר כמו אלה המתועשים, אולם הבריאות פה עולה על הטעם והמרקם.
&nbsp
 

רוןרון40

New member
בתוכנית הבקר מאתמול (אברי גלעד ומירי נבו.. אולי תמצאי ...)

פורסים את הפירות, מייבשים בתנור (מניחים על רשת), בחום הכי נמוך, לפחות 12 שעות.

בבצת- הם עושים גם הדגמה אם מגיעים אליהם.
 
למעלה