פינת המתכון השבועי- והפעם, בצקים ומאפים

ברוקולי

מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים ממליחים וזורקים פנימה את הברוקולי שהופרד לפרחים (כדאי לקלף גם את הגזע ולהכניס גם אותו, מלא ויטמינים). מחכים שהצבע יהפוך לירוק זוהר וקצת יתרכך (עניין של דקות ספורות) ומסננים. המהדרין טובלים את כל זה במי קרח לעצירת הבישול. אני פשוט מסננת כשזה רך לטעמי.
מעבירים את כל הברוקולי לקערה, מוסיפים לו שמן זית, ומקפיצים אותו כדי שיתערבב טוב. אחרי זה אפשר לתבל עם פלפל שחור, שום כתוש, מלח גס - מה שמתאים לך. ואפשר לזרוק מעל זה שקדים או אגוזים או צנובר - מה שאתם אוהבים.
 
כרובית אפויה ונחטפת

כשאני מכינה את הכרובית כך, אנחנו יושבים בשולחן ומנשנשים- פשוט טעים!
המתכון מהאתר של פירגה- מומלץ!
 

mishmish04

New member
חגיגת מנגולד: שני מתכונים מאותן שתי חבילות

בורקס מנגולד שתמיד לוקח
החומרים:
2 חבילות מנגולד
חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
בצל גדול קצוץ
כפית סוכר חום
כ 100 גרם פטה כבשים / עיזים
מלח, פלפל שחור
ביצה מעורבבת , שומשום וכו'.
ההכנה:
1. לשטוף היטב את המנגולד, להוציא ולשמור (!!! זה הבסיס למתכון השני) את החלק האמצעי, הלבן, לחתוך לרצועות את הטרף (החלק הירוק) ולבשל עד שמתרכך והופך מעט לסמרטוטי.
2. לטגן במחבת בצל קצוץ, להוסיף כפית סוכר חום, לכסות את המחבת ולהמשיך להשחים מספר דקות.
3. להוסיף את המנגולד המבושל ולטגן עד שהמים מתאדים. לתבל במלח ופפ"ש.
4. לפרוס את הבצק, לשים בצד אחד מעט מתבשיל המנגולד, לפורר מעל הכל מעט גבינת פטה.
5. לגלגל לנקניק, לעשות חריצים אלכסוניים, להניח בתבנית
6. למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
7. אופציה אחרת: לא למרוח ביצה אלא לפזר למעלה מעט פרמזן טחון.
8. לאפות ב 180 מעלות עד שתופח ומשחים וטעים.

מתכון 2: עורקי מנגולד חמצמצים (מתכון טוניסאי אסלי)
החומרים:
החלקים הלבנים של עלי המנגולד חתוכים במיקטעים של כ 2 ס"מ
מעט שמן, כפית שום כתוש, מעט עריסה / זחוג, 1/3 כוס מיץ לימון (טרי או מבקבוק)
ההכנה:
1. לבשל את העורקים החתוכים במים + מעט מאוד מלח כ 10 דקות.
2. לשפוך את המים ולשים בצד.
3. לאותו הסיר: שמים מעט שמן קנולה, שום כתוש ועריסה ו"פותחים" אותם (בארוחה בשרית, אני שמה גם כנף עוף אחת).
4. מוסיפים פנימה את העורקים החתוכים ומיץ הלימון.
5. מרתיחים, מכסים ומבשלים כ 20 דקות, עד שהעלים רכים.
מגישים קר - כסלט (ככה זה מקובל בטוניס) או חם - כתוספת ירקות חמה (כמה זה מקובל בבית משפחת מישמיש).
 
זיתים בהפתעה

השם של הדבר המושלם הזה שאני הולכת להציע לך עוד לא הוחלט סופית. אני קוראת לזה הגביניות האלו, או אלו עם הזיתים, שכנה שלי לשעבר שבאה מכפר עזה קוראת לזה זיתים בהפתעה. זה קצת מצחיק, כי היא מגלה את הסוד כבר בשם, אבל לא חשוב.
אז ככה:
(הכמויות בערך)
750 ג' גבינה 5% (ה הרבה פשוט כי זה כזה מושלם ואי אפשר להפסיק לאכול - יוצאים בערך 60)
200 ג' חמאה רכה
2.5-3 כוסות קמח
100-150 ג' קשקבל מגורדת או כל גבינה קשה שאת אוהבת
כפית שטוחה מלח
זיתים ירוקים שלמים מגולענים

מערבבת את כל החומרים, חוץ מהזיתים, בקערה ולשה. אפשר לערבב בחריצות עם כף עץ. זה מאוד מאוד דביק, צריך להיות במרקם של חומוס, קצת יותר יבש. לא נוזלי בכלל אבל לא יבש.
אח"כ בעזרת שתי כפיות את מניחה כדורים על נייר אפייה בתוך תבנית, כדורים קטנים, יותר קטנים מכדורי פינג פונג.
בכל כדור כזה את מטביעה זית ירוק שלם ואז סוגרת עם האצבעות שהזיתים יתחבאו (לפעמים באפייה זה נפתח).
מסיימת במריחת ביצה טרופה ופיזור שומשום ואופה ב180 מעלות, נדמה לי 35 דקות בערך, עד שמתחיל להשחים (שוב, לא לייבש!).

אם את עושה ומתלבטת לגבי המרקם של הבצק, עדיף לכיוון הצד היבש, כלומר להוסיף קמח, כי אם זה דליל מדי זה פשוט ינזל בתנור ולא יתגבש.

קחי בחשבון שזה כ"כ טעים שאח"כ תמיד תצטרכי להכין את זה, לכל מקום שתלכי...
 

kookadoo

New member
איך אני אוהבת מתכונים פשוטים וברורים כאלה

שעולים על בעיות שעוד טרם קרו.

הולכת לנסות מחר. תודה :)
 
זיתים קשיו


מוסיפה מתכון מעולה מעולה עם זיתים... אומנם למבוגרים אבל ממכר


מרכיבים:
כמה זיתים ירוקים מגולענים שרוצים (המון
)
אותה כמות של קשיו
שמן זית
צ'ילי גרוס (לפי רמת החריפות שאוהבים)
שום כתוש

ההכנה:
לוקחים כל זית ומכניסים לתוכו קשיו, מכניסים לצנצנת, מכסים בשמן זית, צ'ילי גרוס ושום כתוש, מערבבים ושמים במקרר ליום יומיים לספיגת טעמים...

הולך מצוין על כל לחם עם קצת חמאה א אפילו לנישנוש עם אלכוהול...

וואי איזה פשוט וטעים זה.....
 

kookadoo

New member
קרואסוני מלאווח קלים ומעולים במילוי גבינה

מצרכים:
חבילה ( 700 גרם) עלי מלווח של מעדנות מופשרים (5 דקות מחוץ למקרר)
מעט ריבת משמש חלקה (אפשר גם טעמים אחרים אבל חשוב שתהיה חלקה ואני יכולה להעיד רק על רק המשמש)
150 גרם גבינת רוקפור חתוכה מלבנים בגודל 1X2 ס"מ

להברשה ופיזור:
1 ביצה טרופה
כף חלב
מלח גס
שומשום

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. לוקחים עלה מלווח אחד ( את שאר העלים שומרים במקרר שלא יתרככו ) מורחים על העלה שכבה דקה מאד של ריבה.
3. מחלקים לשמונה משולשים שווים, מניחים בצד הרחב של כל משולש מלבן רוקפור.
4. מגלגלים מהחלק הרחב עד השפיץ ומהדקים (כדי שהמילוי לא יברח בזמן האפיה).
5. מברישים בתערובת ההברשה (ביצה עם כף חלב ומעט מלח גס)
6. מפזרים שומשום.
7. אופים כעשרים דקות עד להזהבה.

הכי קל שבעולם, ויוצא נפלא.
 

immeira

New member
איזה קטע בדיוק אתמול עשיתי עם בצק עלים

מעין רולדות/בורקס כי התחשק לי בבבצצצצקקק
 

sefia

New member
אותה יולדת שלא טרחה אפילו לפתוח שרשור

בנושא ולעדכן שהיא ילדה.....


ככה זה ילד רביעי אחרי שלושה
 

רק ריקה

New member


העם דורש תמונה!!!
או שבילד רביעי כבר לא טורחים לצלם? (אמרה הילדה הרביעית שלא טרחו לצלם
)
 
באמת מי שמדברת


ואצלי הם עדיין לא בבית... אצלך היא כל היום בידיים..

איך זה להיות אמא ל-4?
 

ונדי10

New member
איזה שירשור מעולה בול בזמן! גם אנחנו

חוגגים בשישי יום הולדת - והגשם הצפוי קילקל את תוכניות הברביקיו שהיה אמור לחסוך לי את העבודה במיטבח. כמו ריקה מחפשת מתכונים קלים ומהיריםםםם - אין לי כוח או סבלנות לעמוד הרבה זמן (יולדת עוד דקה וחצי בערך)
.
בינתיים אומצו תפו"א האדמה של תמי, פשטידת הכרובית של קירין וכדורי הזיתים של מיץ פטל. עוד רעיונות - רצוי לא עמוסים בשמנות שלא יהיה כבד מדי בבוקר - יתקבלו בשימחה.
 
למעלה