שאלה קטנה בקשר להבדלים בן מכונת קפה למינהן

shayar48

New member
הבדלים בין מכונות ושיטות הכנת הקפה

אלו שתים מעשרות סוגי מכונות למיצוי הקפה.
הטעמים שונים ואין שיטה או כלי עדיפים, כל כלי מפיק קפה בטעם אחר, בידינו הבחירה.
האספרסו המופק מהמכונות המקצועיות מרוכז ועז בטעם, וכמות הקפה למנה 30 מ"ל.
המשקה המופק ממקינטה שמו מוקה הוא פחות מרוכז מאספרסו וכמות הנוזל גדולה יותר כ 60 מ"ל למנה. המכונה שנמצאת באמזון מכינה קפה פילטר, כמות המשקה היא כל 200 מ"ל וכמובן טעם אחר וכמובן גם הריכוז.
הטעם הוא עניין אישי ולכל שיטת מיצוי יש עשרות מיליוני מעריצים הטוענים שזו השיטה הטובה ביותר. תלכי על מה שאת אוהבת ולא על מה שג'ורג קלוני ממליץ.
ולא לשכוח את הדבר החשוב ביותר, את איכות וטריות הקפה.
 

dudi4321

Member
במקינטה מכינים קפה דומה לאספרסו

וביחוד במקינטה בריקה של חברת ביאלטי, שיש משקולת כמו שסתום שמגביר את לחץ האדים.
המכונה האמריקאית נקראת דריפ, מקפה גרגרים והטעם - מבחיל, מגעיל, גם אחרי שהות של 8 חודשים בארה"ב. יש קונוס לרוב מצופה רשת נוספת שבה שמים את הקפה לדריפ (פרקולטור). אין בו לחץ בזמן ההכנה.
בישראל אפשר להזמין בבתי קפה משהו דומה שנקרא אמריקנו, לדעתי זה אספרסו, כי זו המכונה ובתוספת מים חמים לכוס גדולה.
 

dudi4321

Member
לשים לב שלא לקנות את המכונה האמריקאית. המתח לא מתאים לישראל

 
למעלה