שאלה למבינים בסוגי קפה -שחור:

oritta17

New member
שאלה למבינים בסוגי קפה -שחור:

שלום לכול גולשי-פורום-קפה.
אתחיל בזה,שאצלינו לא שותים קפה-שחור בכלל,
כך שאין בידי ידע בסיסי או הבנה כולשהי בקניית קפה-שחור -איכותי.
לרגל אירוח של אורחים המגיעים בקרוב מחו"ל ,
רוצה לקנות לכבודם קפה -שחור מסוג איכותי טעים וטוב,
אשמח לקבל המלצות (לסוג או שניים) של קפה שחור איכותי ,
שאותו אקנה מחנות שטוחנת פולי-קפה.
מכיוון שישנם הרבה סוגים ,ואין לי מושג מה עליי לבקש ,
מאוד תעזור לי המלצתכם.
 
לדעתי זה לא הסוג

זה אופן ההכנה. קפה שחור ערבי אותנטי כותשים בעלי ומכתש, יש עדיין כמה זקנים שעושים את זה, ומבשלים 11 שעות. כל שאר הפילסופים והבילובלים הם בילובלי שכל.
 

oritta17

New member
בחנות הם טוחנים את פולי-הקפה ,,

אך ישנם הרבה סוגים,
והשאלה מה בדיוק עליי לבקש?
 

oritta17

New member
לעוגי,כתבתי שאני לא שותה קפה שחור בכלל, אלא

זה מיועד לאורחים בלבד,לכן פניתי לקבל המלצות,לא שותה ואין לי מושג בקפה שחור.
אודה לעזרתכם.
 
למה זה חשוב אם אתה שותה או לא שותה?

תלך לחנות, תבקש לטעום. ומה שיהיה לך הכי טעים תיקח. מה צריך פה איזה לשון של מומחה? לא צריך כלום. צריך לקחת מה שהכי טעים לך או מה שהמוכר ימליץ לך. זה לא דירה שאתה קונה, לא צריך לעשות סיפור.
 

oritta17

New member
עוגי,, למה לכעוס ? מדובר בפולי-קפה -ולא בקפה לטעימה.

ולמה לך בכלל להגיב מתוך לחץ ?
הרי כתבתי בהודעה הראשונה למעלה את אשר ביקשתי,
הסברתי שפולי -הקפה לא מיועדים עבורי,אלא לאנשים שיגיעו.(שהסברתי למעלה.)
כול רצוני רק לקבל המלצה על סוג אחד או שניים של סוגי פולי -קפה מסוג איכותי,
בכדי שיהיה לי מושג מה לבקש בחנות בה מוכרים את פולי-קפה.
&nbsp
אגב עוגי,
במידה ואין לך המלצה בנושא פולי-הקפה,- זה לא נורא ,ולא צריך להיכנס ללחץ.
אני אמתין בסבלנות שמישהו אחר בעל הבנה בפולי-קפה יכנס לפורום וימליץ מניסיונו.
&nbsp
כול טוב לך -
ושיהיה לכולנו שבוע מקסים ורגוע .
 
הבעיה היא

שפשוט כובד הסוגיה הזו מכריע אותי. אחריות כל כך גדולה מוטלת פה על הכף. אני יכולה להמליץ לך, אבל מי אמר שהאורחים הנכבדים יאהבו את הבחירה שלי? אני לא רוצה להיות אחראית לשאלה כה כבדה ולסוגיה כה מכריעה שעשויות להיות לה השלכות כה מרחיקות לכת. תבין אותי פה.
ואם כבר אנחנו בזה, דע לך שבישראל אין מבחר של פולי קפה. יש רק 2 סוגים לבחור מתוכם. או ערביקה או רובוסטה ואז יש תערובות עם יחסים שונים ביניהן, ומדינות מוצא שונות, כי בישראל לא מגדלים קפה. זה כל ההבדל העצום והפולים המהוללים והמשובחים שמתוכם אתה יכול לבחור, או ערביקה או רובוסטה, וכמובן תערובת של שניהם ביחסים משתנים. היות שכל חנות מערבבת יחסים שונים, אין שום דרך להגיד לך איזו תערובת לבחור וצריך לטעום כי זה לא מדעי.
בהצלחה עם האורחים. אני מקווה שהם לא ייבהלו מההשלכות הפסיכולוגיות שמוטלות לפניהם.
 

oritta17

New member
עוגי,תודה רבה לך !!!

הערה קטנה במחילה,:הרי מלכתחילה יכולת להשיב ב-2 שורות בלבד,כלהלן:
"ישנם בישראל 2 סוגי פולי- קפה בלבד והם: "ערביקה- ורובוסטה", (כאשר התערובת של שניהם ביחסים משתנים,היות שכל חנות מערבבת יחסים שונים.)
בתשובה קצרה הכול נראה פשוט ,קליל ,קצר, וענייני.(במקום 4 תגובות לאורך השירשור.)
&nbsp
בכול אופן מודה לך מאוד! על המידע.
והעיקר שיהיה לך יום -טוב ומקסים ,
עם קפה חמים -וטעים, והחיים יפים.
&nbsp
&nbsp
 

Erich vD

New member
תוסיף הל

תכין קפה "תורכי" עם הל, ובלי סוכר שגורם להשמנה וסכרת, ותאמין לי שכל העולם ייראה לך יותר יפה...
 

dudi4321

Member


כמה שאתה צודק!!!
&nbsp
 

Erich vD

New member
כי זה "המלח ופלפל של החיים"...

לא תמיד, ולא באספרסו, אבל בתורכי זה שדרוג ...
 

Erich vD

New member
אבל בתשחץ כתוב....

שתי אותיות, "תבלין לקפה"...עם עובדות לא מתווכחים...
 

dudi4321

Member
אם האורחים מאמריקה הם רגילים לקפה הכי מגעיל שיש

סוג של קפה נמס גבישי שהם שמים במכונת דריפ.
בבתי קפה בעולם ביחוד באיטליה מגישים אספרססו.
אני מציע שקח אותם לאיזה בית קפה ותתנצל שאתה לא יודע להכין. ככה כולם יהיו מרוצים.
מצד שני, תתחיל ללמוד הכנה של אספרסו. אפשרי משהו דומה שמבשלים במקינטה ( של חברת ביאלטי) שזה מוקה די דומה לאספרססו.
להשקיע במכונה טובה זה גם דורש עקום למידה עד שמפיקים קפה טוב.
לקנות קפה טחון זה הכי מהיר וקל. להכין , ללמוד וצריך גם מכונה.
&nbsp
 
למעלה