מכונה תקציבית (ללא משאבה) 5910 KitchenChef בכ-100 ש"ח-חוו"ד?

rafid1

Active member
מנהל
לו היית מוסיף כמה מילים/הסבר על מה החסרון, זה היה עוזר...

לצערי, לא היה לי ניסיון עם מכונות אחרות, פרט למקינטה , וחשבתי שזה דומה לה ורק נוח יותר לשימוש, לא כך?
וברור לי שקרמה סמיכה לא תצא ממנה ללא לחץ של משאבה... :)
 

blzvi

Active member
המכונה זה שעטנז של

מקינטה ומקציף חלב
קצת יותר מדי התעסקות
ראה
 

rafid1

Active member
מנהל
תודה. והבהרה

הרי במקינטה יש אדים בלבד (לחץ נמוך) וכאן ניתן להגדיל כפי שעשו (ב"סיר הלחץ" שלהם) ל 3.5 אטמוספרות. זה לא משפר את התהליך יחסית?
 

blzvi

Active member
בבריקה יש 2 בר

וזה אופטימלי לחליטה ,מעבר לזה (רק מכיוון שמישהו החליט ליצור גם אדים להקצפה) מקבלים טמפרטורת חליטה גבוה מהרגיל וזה שורף את הקפה.
 

dudi4321

Member
מקינטה יוצרת מוקה

ואם זה לטעמך תשאר עם מקינטה. יש בריקה של ביאלטי שיש משקולת עם גומי מה שיוצר עוד לחץ אדים.
בכל מקרה בכוסית במקינטה לא דוחסים את הקפה, במכונת אספרססו דוחסים.
 

dudi4321

Member
רפי

הצ'ופצ'יק למעלה זה מכסה למים. מכונה שמפעילה לחץ בזמן החליטה רק מלחץ האדים היא לא ממש תיתן אספרסו.
יש הגדרות ללחץ החליטה משהו כמו 4 בר.
יש כאילו באשפה כי הן לא מתפקדות.
 

rafid1

Active member
מנהל
ה"מפרט" של המכשיר מדבר על לחץ של כ 3.5 BAR

רק לידיעתך, זה שהלחץ בא מאידוי לא אומר כלום. תחשוב על סיר לחץ - גם שם הלחץ מגיע מאידוי במיכל סגור עם שסתום. אתה יכול לכוון לאיזה לחץ שאתה רוצה בלי שום בעיה. ההבדל,שכאן לא, מה שכוונו - זה מה יש. ה"שסתום" הוא בעצם קבוע/פנימי (בניגוד לסיר לחץ) + הקפה שאתה שם ביציאה וגם הוא "חוסם" את המעבר של המים והאדים.
&nbsp
אני לא משלה את עצמי שהיא איכותית, אבל עד כה, נראה שעושה את העבודה. אגב, עם המקציף של החלב (עם שארית האדים) לא כ"כ הצלחתי... אבל תמיד אפשר לקנות מקציף אחר. יש המלצות?
 

rafid1

Active member
מנהל
חוו"ד

כן, רכשתי (99 ש"ח שכולל גם את המשלוח - היה שווה "סיכון"...).

אני מכין כמות מים לקפה הפוך אחד (פי 3 מים לכף-מדידה אחת של קפה, כפי שאני מעדיף), ויוצא טעים לי, כמובן שחלש יותר (זה תערובת קפה שרכשתי מבית קפה סמוך, כך שיכולתי להשוות לאיך שיוצא אצלם. דומה) .
לגבי קרמה - נוצרת כמות מינימלית בלבד, אולי מילימטר. זמן הכנה (לרתיחה) כדקה-שתיים. סביר.

מה שאני לא מצליח - זה בהקצפה של החלב (לכן משתמש בחלב רגיל בינתיים, והזמנתי מוט הקצפה ידני). אולי אני לא מיומן מספיק, כי האדים כן יוצאים כנדרש.

תופעה אחת שאין לי הסבר - יש קצת "בריחת" אדים *לאחר* סיום כמות המים - מאזור הפיה (אם לא עוברים למצב הקצפה או סתם מכבים). אולי כך צריך להיות.

ס"ה - שווה לדעתי את הכסף. מה כבר יש לנו כאן - מים רותחים שעוברים דרך קפה בלחץ... לא צריך לזה מדעני טילים... :)
 
למעלה