בריקה נוזלת

orneeman

New member
דווקא לא

הקפה בטחינה המתאימה וכמו כן ללא דחיסה אלא רק ישור עם הגב של הסכין...
 

orneeman

New member
בריקה נוזלת

היי חברה,
יש לי בריקה 2 (בת 6 שנים ) שלא הייתה בשימוש המון זמן,שאני מנסה להכין קפה היא נוזלת מהחיבור.
החלפתי סט גומיות,החלפתי סלסה (גם את הגומייה שלה) ושום דבר לא עוזר עדיין נוזל...
אפשר להציל אותה?
 
עוד דברים שאפשר לנסות ולבדוק

- לבדוק שלא ממלאים את הפילטר של הקפה עד הסוף אלא קצת משאירים מקום למעלה
-לבדוק שאין פירורי קפה שנתקעים בין שני חלקי ההברגה (לנקות לפני שסוגרים מסביב)
-לבדוק שהקפה לא טחון דק מידי אלא בהתאמה למקינטה
-לבדוק שלא שמים על להבה גדולה מידי אלא בינונית
-לבדוק שלא מרתיחים בחימום יתר, כשהקפה מתחיל לרתוח, להוריד מהאש ולטבול את הבסיס במים קרים.
אלה כל הדברים שיכולתי לחשוב עליהם בינתיים
-
 

orneeman

New member
תודה

אני מקפיד על כולם,אבל אנסה לשים על להבה קטנה יותר
 

doutsh

New member
לגבי החימום יתר והטבילה במים קרים - ממש לא מסכים

ראשית, זו בריקה ולכן הקפה פורץ החוצה במכה אחת ואז יודעים להוריד מיד מהאש.
הוא לא מתחיל לרתוח.
שנית, טבילה של מתכת חמה מאד במים קרים היא מאד לא מומלצת. זה יכול לסדוק ו/או להחליש את המתכת.
 
דווקא חימום יתר הוא יותר בעייתי

מבחינת מקינטות. זה גם שורף את המקינטה וגם שורף את הקפה.
תמיד אחרי שהקפה מתחיל לצאת, יש עדיין שארית של מים בחלק התחתון, וזה מפתה להשאיר את המקינטה על האש עד שכל הבעבוע מסתיים. הקפה תמיד יוצא החוצה בבת אחת, בהתחלה, במקינטות.
יש להניח שסטרס תרמי נגרם גם כאשר מניחים את המקינטה על האש, אבל היא סובלת את זה בכל מקרה.
זו שאלה מעניינת, מפני שיש משמעות לא רק להפרשי הטמפ' בין חם לקר, אלא גם לצורה של הכלי לחישוב הסטרס התרמי.
 

doutsh

New member
כמובן שאני מסכים עם הסכנה בחימום יתר

התכוונתי רק לקטע של קירור מהיר לאחר החימום.
הורדה מהאש תפסיק את החימום ולכן אין צורך לטבול במים קרים.
&nbsp
בריקה היא לא כמו "כל המקינטות". יש לה משקולת שגורמת לכך שהקפה לא "מבעבע" החוצה אלא פורץ כולו בבת אחת לחלק העליון ואז צריך מיד להוריד מהאש.
&nbsp
אני חושב שסטרס תרמי מהנחה של כלי כלשהוא על הגז הוא לא משמעותי, אחרת כל הסירים והמחבתות שלך כבר היום נסדקים. אני מניח שזה בגלל שמדובר בחימום בעזרת גז ולא נוזל.
זה כמו שאתה יכולה להעביר את היד שלך מהר מעל הכיריים מבלי לחטוף כוויה, אבל תנסה לטבול אותה בשמן באותה הטמפרטורה אפילו לחלקיק שנייה והתוצאה תהיה שונה.
מים מסיעים חום הרבה יותר טוב מאשר אוויר.
 

sstern

New member
גם לדעתי שיטת המים הקרים לא טובה.

בבריקה - כל !! המים יוצאים במכה. המשקולת עולה, משחררת את כל הנוזל ואז היא יורדת חזרה.
מים שנשארו בתחתית, גם אם המשתמש לא כיבה את הגז, והם רותחים, לא מסוגלים להרים מחדש את המשקולת.
הסיבות העיקריות לדעתי לנזילה,
לא נוקתה השפה - צריך ממש לדאוג שלא ישאר גרגר קפה על השפה. מה שתעשה תמלא את הסלסלה בצד, תמקה את השפה ואז תחזיר את הסלסלה לבריקה.
סיבה אחרת יכולה להיות שהגומיה שנרכשה לא מתאימה.
 

orneeman

New member
כל חלקי החילוף שקניתי הינם מקוריים של ביאלטי ומיועדים לבריקה

הדבר היחידי שאולי בעייתי במה שקניתי , הוא שהגומיה שנכנסת לתוך החלק העליון של המקניטה היא של בריקה ל-4 (ולא ל2 כמו שיש לי) אבל מהשוואה בגדלים לפני שהחלפתי הן היו זהות לחלוטין (וזה גם שאמרו לי בחנות לפני שקניתי )
 

sstern

New member
לא יכול להיות

יכול להיות שמכרו לך גומיה של מוקה אקספרס ביאלטי 4 שאכן מתאימה לבריקה 2 - בריקה 4 ובריקה 2 גומיות שונות
 

orneeman

New member
צודק,כנראה לא שמתי לב

אין עם זה בעיה נכון? (זאת אומרת זה לא מקור הבעיה?)
 

orneeman

New member
ניסיתי שוב עכשיו ושמתי לב לכל הדברים שציינתם

ועדיין אחרי זמן מסויים מתחיל לנזול קפה מהחיבור,ואז אני צריך להרים את המשקולת באופן ידני על מנת שיצא הקפה
:(
 
למעלה