מקינטה וכלכלה..

esp8266

New member
מקינטה וכלכלה..

היי, סליחה על הבורות שבשאלה .
יש לי מקינטה ביאלטי של 2 כוסות שקניתי באיטליה , אחת באמת טובה .
בדרך כלל אני קונה פולים שנטחנים במקום, ואני משלם בסביבות 10-12 שח, עבור-100 גרם. (קולומביה/ברזיל וכו)
אם אני ממלא את המסננת עד הסוף, כמעט כל השקית קפה הזו מתרוקנת, וכמות הקפה שמתקבלת היא אפילו לא כוס סטנדרטית מלאה. (המים במקינטה עד הסימון)
בשורה התחתונה איך שהוא אני מקבל פחות מכוס וזה עולה לי בערך 10 שח .
זה נראה לי לא סביר ודי יקר עבור פעמיים ביום (הרבה יותר מקפסולה לפחות)

איפה אני טועה ? נראה שקפה ל-3 אנשים יעלה 30 שקל בקלות :)

האם ניתן למלא חצי מסננת בקפה ?
 

doutsh

New member
יש פה שתי בעיות -

100 גר' מספיק לך למלא סלסלה אחת בלבד של מקינטה שתי כוסות?!
או שעובדים עליך בחנות ולא מוכרים לך 100 גר' או שזו לא מקינטה שתי כוסות...
למיטב זכרוני במקינטה 2 כוסות שלי נכנס פחות מ-20 גר' קפה טחון, כלומר כחמישה שימושים ל-100 גר'.
בנוסף, מה זה אומר כוס סטנדרטית מלאה?
מקינטה שתי כוסות אמורה להוציא שתי כוסות אספרסו (שזה בדיוק כמות המים שהכנסת לחלק התחתון).
&nbsp
 

esp8266

New member
תודה רבה

על התגובה, מדובר במקינטה 3 כוסות לא 2, טעות שלי :

https://www.amazon.com/Bialetti-Glamour-Espresso-Maker-200ml/dp/B004RBWLAA

אבל 100 גרם במילוי של המסננת נגמר בערך שלושה רבעים ממנו , והקפה ממש לא מספיק לי .

אני כנראה מערבב דברים, ואני יודע שאספרסו נמזג בכמות מזערית, אבל המטרה שלי היא לקבל כוס קפה שחור איכותי.

שאלה נוספת, האם יש אפשרות להכין מזה קפוצינו אם רק אוסיף חלב מוקצף או שזה לא נהוג ? איך בעצם אפשר לקבל הפוך ממקינטה ? עם אותו קפה בתוספת חלב?
 

doutsh

New member
גם 75 גר' קפה למקינטה 3 כוסות נשמע לי הרבה מאד

אבל אולי מישהו שיש לו מקינטה זהה יוכל לענות במדויק.
אתה דוחס את הקפה במסננת? במקינטה בעקרון לא אמורים לדחוס, אלא רק "ליישר".
&nbsp
מקינטה מוציאה משהו שאמור להיות דומה לאספרסו, ולא קפה שחור. בשביל קפה שחור תזרוק את הקפה לכוס ותוסיף מים רותחים.
&nbsp
בהחלט אפשר להכין משהו שדומה לקפוצ'ינו (לא בדיוק כי כאמור זה לא בדיוק אספרסו).
תוסיף חלב מוקצף בכמות הרצויה (בעקרון החלב + הקצף אמורים להיות בכמות של פי 2 מכמות הקפה) ותקבל קפה הפוך.
 

dudi4321

Member
יש לי מקינטה ביאלטי 2 מנות מסוג בריקה

שזה עם משקולת ושסתום בחלק העליון שמשם הקפה נשפך.
פעם באמת ניסיתי לצמצם כמות הקפה בסלסילה. הצלחתי מעט ע"י כדור משחק מפלסטיק שרובו אוויר. הפלסטיק היה איכותי ולא נמס בהכנות הקפה. (עד שנזרק לפח בטעות).
בנוסף יש לי מקינטה של ביאלטי 4 מנות עם מנגנון אחר ששם שופכים מים בלמטה וחלב בלמעלה. אחרי רעשים והמתנה יוצא קפה הפוך ומוקצף היטב. אני לא התחברתי לתהליך ולטעם.
המקינטה עם צבעים של כתמי שחור על לבן, יעני פרה.
בקשר לכמויות הקפה, לא לדחוס במקינטה.
נראה שהתרגלת לקפה חזק ולכמות גדולה. וזה דורש כמות קפה טחון כמו שאתה צורך.
להקטין עלויות אני קונה קפה ירוק וקולה כמות בערך לעד שבוע.
 

knappertsbusch

New member
יש לי גם את הביאלטי בנפח 3 כוסות

מנה רגילה, בלי דחיסה, היא בערך 15-18 גרם.
אפשר לדחוס גם 20 ו-25 גרם, מה שיגרום לשקית של 100 גרם להתחסל אחרי 4 מנות.
לטעמי האישי 25 זה קצת יותר מדי חזק (הזדקנתי) אבל אם זה מה שעושה לך טוב אין בררה אלא לקנות יותר ולאתר ספק זול יותר.
כמו עוד כמה משוגעים לדבר בפורום, את נושא העלות אני סוגר יחד עם נושא הטריות - קונה קפה ירוק, קולה וטוחן לבד.
 
למעלה