בעיה במכונת gaggia classic

ddy250

New member
בעיה במכונת gaggia classic

שלום,
אודה לעזרתכם- ברשותי מכונה מסוג זה אשר רכשתי לפני כשנה. לאחרונה התחילו אצלי שתי בעיות: 1. כאשר אני מכין אספרסו נוזלים לי מים כתוצאה מהלחץ מצדדי הידית (לא יודע אם יש ל"ידית" שם אחר מקובל יותר). 2. אותה הידית יוצאת ממקומה כלומר מסתובבת החוצה דבר אשר גורם למים רבים להישפך.
נאמר לי שייתכן שהבעיה היא בגומיה אבל לקחתי את המכשיר למעבדה ושם נאמר לי שהגומיה תקינה. מצד אחד המעבדה לא מצאה בעיה מצד שני אינני יכול להכין קפה... ניסיתי היום לטחון את הפולים בצורה גסה יותר וזה עוזר אבל זה מכריח אותי לטחון גס מדי.
תודה למשיבים.
 
האם אתה משתמש בסלסלות המקוריות שסופקו עם המכונה?

מספר שאלות, האם מדובר בגאג'יה קלאסיק משנתון 2015 ומעלה, האם המכונה היא עם הדגם עם שסתום עודפים למגש התחתון או ללא (ללא זה הדגם החדש, זה שכובה לאחר 109 דקות ללא שימוש)
הרשת שבידית החליטה, ה"סלסלה" רשת מרובת חורים בחלק העליון וחור אחד בודד בחלק התחתון, פקק שחור שמוכנס לחור שבחלק הפנימי בידית החליטה?
&nbsp
שאלה נוספת, האם יש לך מטחנה טובה? איזו מטחנה זו? אם אינך יודע להגיד צלם וצרף תמונה.
&nbsp
אטם ראש במכונה הזו לא הולך כמעט אף פעם, עשוי מסיליקון בצפיפות דבוהה וישאר תקין לשנים ארוכות אלא אם כן תנסה לגגרור אותו החוצה בכח עם טסטר או מברג.
 

ddy250

New member
תשובותיי

1. הסלסלות מקוריות (אני משתמש בזו הגדולה יותר מבין השתיים שסופקו לי).
2. שלי כובה לאחר 10 דקות ללא שימוש ואינני מכיר שסתום למגש.
3.ישנו פקק שחור בידית, והסלסלה אכן מרובת חורים בחלק העליון וחור אחד בתחתון.
4. המטחנה היא imini:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=896820
אגב היא רועשת ומלכלכת אבל זה כבר נושא נפרד.
5. לא ניסיתי לפרק/ לנקות / לתקן דבר במכונה מהיום שקיבלתי אותה.

עודד.
 
או קי, תשובתי....

קנה סלסלה קלךאסית של בית קפה וזרוק לפח את שתי הסלסלות המחורבנות עם המגביר קרמה, כוון טחינה בצורה נכונה. בסלסלות עם מגביר קרמה אין לך דרך להרגיש באמת טחינה גסה מידי אלא אם אתה טוחן את ה'קפה ברמה של גרנוליט.
על פניו נראה שאתה טוחן דק מידי בשביל הסלסלות הללו ולא מן הנמנע שהסלסלה שלך סתומה למוות משמני קפה שרופים ואבקת קפה שהייתה דקה מספחק בשביל לעבור את חרירי הסלסלה.
בסלסלה קלאסית בלי מעקב זרימה כן תהיה משמעות לטחינה מדויקת, יחד עם זאת תקבל קפה הרבה יותר עשיר בטעם. המטחנה שלך היא מצויינת ומדוייקת מאוד מבחינת טחינה(לגבי הלכלוךזה בהחלט נושא לדיון מסוג אחר.) תוכל לכוון בצורה מאוד מדוייקת את הטחינה ולקבל קפה שטעמו טוב יותר בזכות זה. כמו כן בשימוש בסלסלה קלאסית, תוכל לוותר על הפקק השחור שכל תפקידו הוא לשבור את השפריץ החד והחזק שיוצא מהחור הבודד שבתחתית הסלסלה, ונוטה ללכלך את הסביבה במתזי קפה לכל עבר, עם סלסלה קלאסית, אין בו צורך וגם לא תהיה מוטרד מהסיכוי לאבדו, הוא פשוט יהיה חסר משמעות.
המכונה שלך כנראה תקינה לחלוטין, אטם הראש כנראה תקין, הייתי בודק את מסילות ה"בייונט" שמחזיקות את ידית החליטה, יש בהן מסילות פלסטיק שנוטות להשבר ולהתפורר הייתי בודק אותן לפני שהייתי מתעסק עם האטם. האטם הספציפי של המכונה הזו עשוי סיליקון ואינו מתיבש, בדרך כלל הוא ניזוק כאשר מישהו מחליט שצריך להוציא אותו בכח עם טסטר. הוצאה של האטם הזה בצורה הנכונה מתאפשרת רק לאחר פירוק הבייונט של ראש החליטה מן הדוד.
&nbsp
 

milch

New member


האם יש דרך לנקות סלסלה כפי שתארת משומני הקפה ואיך?
 

itamars82

New member
לא מכיר את הספציפית הזו יש מוצרים יעודיים כמו קופי קלין

להסרת שומני הקפה.
אני הייתי בודק גם שאין שאריות קפה ולכלוך על האטם עצמו שמפריעות לידי להסגר כמו שצריך וגם פגמות בטעם.
 
למעלה