מקינטה brikka 2

forumist

New member
מקינטה brikka 2

שלום למומחי הקפה,
התחדשתי במקינטה בריקה 2 ,
רציתי לשאול
1. הקפה יוצא קצר ואני אוהב אותו מעט יותר ארוך , האם אפשרי לשים יותר מים במקינטה או שזה לא מומלץ ומאיזו סיבה?
2. לגבי הcream היא די נעלמת מהר כאשר מוזגים. טיפים אם אפשר להימנע מכך?
חוץ מזה, הקפה יוצא מעולה.
 

forumist

New member
שכחתי לציין

שאני משתמש כמובן בשביל להכין 2 מנות. אני מניח שאם אני אשתמש בשביל מנה אחת זה סבבה לגמרי, אבל כשמחלקים ל2 יוצא ממש קצר. אני מבין שזו מנת האספרסו ה"תקנית" אבל למשל במכונת נספרסו (יש לי גם) כשלוחצים על הכפתור הקצר זה עדיין יוצא יותר ארוך.
 
אז ככה:כללים בסיסיים

במקינטה , הכלל אומר שאין מקום לאלתור. מים עד מתחת לשסתום, קפה מלוא הקונוס, חלק ולא דחוס.
כמובן אפשר להוסיף מים חמים לתרכיז הקפה שאתה מקבל.
יש ווראציות לא חוקיות :) במקינטות גדולות יותר יש המשחקים עם כמות הקפה או המים, אך כאמור זה נגד "החוק".
כשהייתי איש מקינטות [ בריקה בעיקר] החזקתי לכן את שני הגדלים.
 

forumist

New member
יכול להיות שמה שגורם לפחות קפה ב2brikka זה ה creama?

שגם ככה די "מתאיידת" לה אחרי מספר דקות?
 

shayar48

New member
מקינטה היא מוקה לא אספרסו.

התוצר שאתה מקבל שמו מוקה. מקינטה מייצרת קפה עם קרמה עדינה אווירית וקיצרת חיים. תהליכי מיצוי בהשוואה למכונת אספרסו אחרים והתוצאה בהתאם. תהנה ואל תשווה.
 
מסכים

משך הרבה מאוד שנים הייתי שותה קפה מבריקה או פרנץ פרס.
לאחרונה אני בעניין האספרסו וזה מאוד נוח לי.
הבריקה ממצה קפה מעט יתר טוב ממקינטה רגילה. עדיין שי המעדיפים את הטעם של מקינטה.
 

dudi4321

Member
כמות המים צריכה להיות כמו שמסומן

לא יותר ולא פחות. צריך לשחק עם הלהבה שבגז מתחילים בלהבה עם הברנר הכי קטן להבה הכי חזקה, שמתחיל לבעבע מורידים ללהבה קטנה יותר ומסירים כשאין יותר רעש מהביעבוע.
לדאוג שהמשקולת חופשית. יש אפשרות לפרק אותה בהברגה שלה ולנקות את הארובה מידי פעם.
שיחקתי פעם להגיע לכיוון מנה אחת ע"י הכנסת כדור חלול (מפלסטיק שלא נמס ב100 מעלות). הכדור תפס חלק מכמות הקפה אבל לא הפריע לשינוי הטמפרטורה כי אין לו מסה כמעט. לצערי נזרק לאשפה באיזה בית מלון באילת. מאז עברתי למכונת קפה.
 

davesh

New member
כשהמקינטה תעבוד קצת, הדפנות יצופו בשמנוניות של הקפה

וכך הקרמה תחזיק מעמד יותר.
רצוי גם להוריד אותה מהאש ברגע שהקפה מתפרץ, ככה אתה מונע מהמקינטה להתחמם יתר על המידה ולשרוף את הקרמה.
הקרמה היא גם אינדיקציה לטריות הקפה. ככל שהקפה יהיה טרי יותר כך תצא יותר קרמה.
 

forumist

New member
העניין הוא ש

אני ממלא 2 כוסות אספרסו תיקניות במים ושופך מהם לחלק התחתון של המקינטה ובאמת זה מגיע מעט מתחת לבורג /שסתום הזה של החלק התחתון.
אני מוריד מהכיריים כשמתחילה התפרצות הקרמה. משום מה תמיד נשארים קצת מים במיכל ואני מקבל במקום 2 מנות אסףרסו - מנה וחצי.
הכיצד ?
 

davesh

New member
לא הגיעה לך עם המקינטה כוס מדידה מפלסטיק?

השתמש בה למדידת כמות המים, ולא כוסות אספרסו.
אם נשאר הרבה מים בתחתית, אפשר להשאיר על האש עוד 2-3 שניות אחרי ההתפרצות המסיבית (לא הטפטופים הראשוניים).
והכי חשוב, להשתמש בקפה טרי.
תזכור שחלק מהמים נספגים גם בקפה, ולכן לא תקבל אותה כמות קפה כמו ששמת מים.
 

forumist

New member
נכון אני משאיר את זה יותר על האש עד

שממש הקרמה כבר עוברת את הסימן של הh20. ועדיין נשאר מים במיכל למטה. וזה מעצבן כי במקום 2 מנות מקבל 1.5. כלומר המים לא נאבדו בקפה עצמו..
 
למעלה