אחסון קפה נמס

אחסון קפה נמס

מקווה שלא יגרשו אותי על כך שזו לא שאלה על מכונת קפה.

קניתי בפסח האחרון פחית קטנה של קפה נמס, הכנתי ממנה מספר כוסות ומאז היא יושבת לה על השיש, במרחק בטוח מהקומקום, מהברז וממכשירים פולטי חום. היום פתחתי את הפחית והתכולה קשה כמו בטון.
איך הייתי אמורה לאחסן?
 

itamars82

New member
סביר להניח שלא סגרת כמו שצריך והלחות עשתה את שלה.

חוץ מזה עברו 5 חודשים היא בכלל בתוקף?
אם שותים כל כך מעט אולי כדאי לקנות שקיות אישיות?
 
תודה, אכן צודק.

השארתי את כיסוי האלומיניום למעלה והוא יוצר רווח בין הפחית למכסה הפלסטיק.
תאריך התפוגה בעוד 16 חודשים כך שהאשמה לא במועד התפוגה.
 

doutsh

New member
תאריך התפוגה הוא לפחית חדשה וסגורה הרמטית

מרגע שפתחת אותה, גם אם סגרת טוב, אין שום סיכוי שהיא תחזיק 16 חודשים...
 
לא מסכימה עם הקביעה הזו

מקבלת שהארומה והריח ואולי המרקם ישתנו עם הזמן.
אבל אין סיבה שאי אפשר יהיה להשתמש באבקה ממקור צמחי לאחר שנה ורבע מהפתיחה. כמובן, בתנאי אחסון סבירים.

לא מחפשת את כוס הקפה הכי איכותית. לסתם משקה שבא לסגור איזה חשק מזדמן אז אבקה מפחית שנפתחה לפני כארבעה חודשים וטובה על הנייר לעוד 16(*) חודשים בהחלט מספקת אותי.

(*) הפחית עדיין על השיש.
 

shayar48

New member
נס

כל הייצרנים של מזון משומר מתחייבים לתוקף כשהאריזה סגורה הרמטית.
הטובים שבהם מציינים תוך כמה זמן יש לצרוך את המזון לאחר פתיחת האריזה, וזה בדרך כלל תוך חודש עד חודשיים. האחרים מצפצפים על הצרכן.
בתעשיה פרמצפטית כחוק חייבים לציין כמה לאחר פתיחת האריזה המוצר תקף.
אותנו, צרכני קפה איכותי(נס קפה וקפסולות לא נכללים בתחום)לימדו, קפה טחון יש למצות תוך שעתיים. וזה מה שרוב חברי הפורום הזה עושים...
זה שכל תעשיות הקפה בעולם נוהגת אחרת לא אומר שום דבר טוב עליה. על עסקים ופרסום טוב לא חלים חוקים.
תכלס, הנס שלך ספג לחות. בגלל זה הוא מת. באם טעמו טוב עליך במצבו החדש פטיש יעזור.
 

itamars82

New member
המיקרוביולוגיה לא מסכימה איתך.

ואני חושב שחלב פתוח צריך להחזיק חודש במקרר.
לחות וזיהומים נכנסו למוצר לא הייתי נוגע.
כמו שאמרתי בתגובה הראשונה לשתייה פעם ב.. תקני שקיות למנה בודדת.
גם תקבלי קפה הרבה יותר טוב וגם הסיכויים שלך לחלות ירדו.
https://www.google.co.il/search?q=ק...=qBfqV96QKMrMgAaP55qYDg#imgrc=X3Uk34r2QeexuM:
 

dudi4321

Member
לשבור עם סכין ושים חתיכה בכוס עם מים חמים

אחר כך שהכל נמס להוסיף חלב.
ובעעע כבר אמרתי?
 
למעלה