הקפה ההפוך הכי הכי טעים לי ....

u r i el

New member
הקפה ההפוך הכי הכי טעים לי ....

יש בית קפה אחד ויחיד שמזה שנים מקבל אצלי את הדירוג של קפה מס׳ 1. פשוט נפלא.
פגשתי היום את הבעלים ודברנו קצת על הקפה, מקורו, המכונה, ההכנה וכו׳ והשתוממתי מאד כאשר אמר לי שעיקר הדבר המשפיע על טעמו של הקפה הוא הברמן המכין אותו ויותר מכל - אופן הקצפת החלב. הוא טען שעם אותו הקפה, אותה המכונה וכו׳ וכו׳ - אם יכין את הקפה מישהו שלא מבצע את הפעולה באותה הדרך יהיה טעמו של הקפה אחר לגמרי.

מה דעתכם המומחים ?
 

dimab

Member
באופן מסורתי האיטלקים הגדירו "ארבע M של קפה", שהם:

La Miscela...........................הפולים
La Macinazione...................הטחינה
La Macchina........................המכונה
La Mano..............................היד של הבריסטה
&nbsp
כל אחד מהם חשוב באותה מידה, וכל אחד מהם יכול לקלקל את התוצאה הסופית גם אם שאר השלושה מציינים. רק אם כל ארבעתם גם יחד הם טובים - רק אז יוצא הקפה שרצית.
כך שלשאלתך - אכן הבריסטה חשוב לא פחות מהקפה, המכונה או המטחנה.
 

u r i el

New member
אוקיי, אבל החלב לא מוזכר כאן ...

אולי בגלל שהפתגם מתייחס לקפה אספרסו.
מה הם הדברים שעל הבריסטה לעשות טוב או "נכון" כדי שהקפה יהיה טוב ?
 

dudi4321

Member
ובעברית, חסרה הקליה

בקליה שונה מקבלים קשת טעמים שונה מאד. אפשר אפילו לעשות בלנד מחד זני אם ניקלה כל פעם אחרת.
 

u r i el

New member
לגבי קפה שחור >>>

חוץ מזה המקובל של עלית שהוא לגמרי לא רע אם הוא טרי, יש המלצות לקפה שחור מוצלח במיוחד ?

האם יש עדיפות לקפה שחור בוואקום ?

תודה.
 
למעלה