המלצה למכונת קפה

פנומן 72

New member
המלצה למכונת קפה

קפולוגים יקרים,
אני מחפש מכונה שתעשה רק דבר אחד - שיהיה לה צינור מתכת להקצפה של החלב. זהו. משהו טוב. אני לא מתכוון להשתמש בקפסולות כי אני שותה נס, אבל אין עצבים לחכות שהחלב יתחמם לי על האש וממילא כל הזמן אני שוכח אותו והוא גולש... אז קיטור, הכי טוב. איזה מכונה הייתם ממליצים ?
תודה
 

פנומן 72

New member
פשוט מאוד

כי כל מקציפי החלב למיניהם - מחממים את החלב, לא מרתיחים אותו.
רק צינור קיטור יכול להרתיח את החלב וגם כן בתוך מספר שניות מעטות.
 
למה להרתיח חלב?

אנחנו מאמינים שזה לא טוב. עדיף להקציף עד 70 מעלות בערך. אחרת זה הורס את חלבוני החלב ואת הטעם.
 
מקציפי קיטור Stand alone

מיועדים בדרך כלל לשוק המוסדי, יקרים מאוד, מחוברים כמעט תמיד לרשת המים וללא מיכל עצמאי. וקשה מאוד למצוא אותם.
בנוסף, חלב רותח בטמ"פ נמוכה, כל המקציפים החשמליים הביתיים כמעט , אמורים לחמם לטמפ' 68+-מעלות בעיקר בגלל תקינה. אבל גם בגלל שחלב שעבר את 72.5 מעלות, משנה את טעמו, המרקם שלו משתנה , החלבונים מתחילים להתפרק והשומנים מתחילים להפרד. טעם הקפה פשוט "נעלם" כשמוזגים אותו לחלב רותח.
יש את המכשיר הזה של בלמאן, פעם היה ניתן להשיג אותו בארץ, כבר שנים לא ראיתי., הזמן לך אחד מחו"ל, רק להזהירך שמדובר במכשיר די מסוכן להפעלה.
https://prima-coffee.com/equipment/bellman/50ss
 

פנומן 72

New member
תודה רבה על תגובתך המושקעת


בדקתי כמה מחממים/מקציפים. הם מחממים חלב ברמה שאפשר ללגום את הקפה בלי בעיה ואני אוהב אותו רותח... כמו בבתי קפה.
בעבודה אצלי יש מכשיר לאוואצה תעשייתי עם צינורית קיטור. אני מכין חלב רותח בתוך פחות מ-20 שניות ואני מודע לזה שהוא מחובר לדוד ולחשמל ולכן יכול לספק קיטור בכלום זמן.
המכשיר שהצעת הוא נחמד אבל לא רלוונטי היות וצריך לחמם אותו על הגז.
הפקטור החשוב לי יותר מההקצפה הוא הזמן, ואם אני צריך לחמם את הדוד על הגז, אני כבר יכול לחמם את הפינג'ן עם החלב... כך שזה לא ממש חוסך לי זמן (אם כי עושה אחלה הקצפה כי הוא נראה כמו הצינורית בעבודה
).
בנוגע להתפרקות החלב (בהנחה שאני שותה חלב סויה) נשמע לי מבאס, אבל לשתות קפה עם 70°C זה לא ריאלי לדעתי. זה פושר מדי.
אבל רגע, כל מכונות הקפה הביתיות למיניהן, לא מרתיחות ל-90°C ומעלה ?...
 

itamars82

New member
אתה כנראה הולך לבתי קפה ממש גרועים

לא אמורים להרתיח את החלב מהסיבות שדובי והשאר ציינו.
כל מכשיר ידני תלוי במשתמש. תרתיח ותשרוף את החלב ותקבל חלב שרוף.
במכשירים ומקציפים אוטומטיים אין לך שליטה.
הטמפ,' של הקיטור היא 120 מעלות בערך.
יש מכונות עם דוד ויש עם תרמובלוק.
אני משער שבעבודה שלך הלוואצה זה תרמובלוק.
אם אתה מרוצה מזה יש הרבה מכונות זולות שעובדות ככה.
 

פנומן 72

New member
למה בתי קפה גרועים ?

בכל אופן - צירפתי תמונה של המכונה שיש לנו במשרד.
זה נקרא Lavazza Espresso Point.
ההבדל שצינורית הברזל נמצאת בצד שמאל אבל כל השאר אותו דבר...
זה נותן לחץ יפה מאוד של קיטור, מביא להרתחה בתוך שניות.
איזה מכונות ביתיות עושות דבר כזה בלחץ יפה כזה ?


 

itamars82

New member
כי לא לשרוף את החלב זה סופר בסיסי אלא אם הלקוח מבקש במיוחד.

 

dudi4321

Member
רוצה לחסוך זמן?

תזמין בטלפון שליח שיכין לך קפה ויגיש לך.
טוב בצחוק.
ולשתות חם זה לא בריא לחלל הפה. מחקר הראה ששתית נוזלים חמים מאד עלה את הסיכוי לסרטן בחלל הפה.
 

articlimon

New member
מה התקציב שלך? יש ביד2 מכונות קפה לרוב שיתנו לך תוצאה סבירה

למשל אסקסו בייסיק בסביבות 400 ש"ח.
רק שים לב שעדיין תצטרך להפעיל את המכונה מראש, או לחכות שתתחמם.
 

פנומן 72

New member
הזמן הוא פקטור חשוב

ככל שהזמן יהיה קצר יותר - כך הכיס יהיה רחב יותר.
ועדיין זה נראה לי פתרון עדיף מלהרתיח על האש ולגלות אחרי 6 דקות שהכל גלש על הכיריים ולך תנקה את זה עכשיו ...
אני חושב ש-400 ש"ח זה די גבולי ועם זאת סביר.
 
למה נגד קפסולות?

ממש חבל שאתה מתנגד לקפסולות.
יש עכשיו קפסולות מצוינות עם טעמים כל כך מגוונים שבטוח תמצא משהו שתתחבר אליו.
וגם המחירים שמציעים המשווקים ממש בסדר ואפשר להשיג כמויות גדולות של קפסולות תואמות נספרסו במחירים מצחיקים.
ממליצה לך לשקול את זה מחדש.
 
למעלה