שלום, יש לי מכונת קפה Nespresso Inissia

efi19803

New member
שלום, יש לי מכונת קפה Nespresso Inissia

מהב הכמות האידאלית עבור
1. אסםרסו אורך?
2. אספרסו קצר?

למה בבתי קפה זה תמיד יוצא יותר טעים מה הסוד שלהם? :)


תודה
 
ברוך הבא לעולם הטועים שאחר כך תוהים...

העובדה המרה היא שנספרסו, שייכת לתאגיד ענק, היא אחת החטיבות החזקות והרווחיות ביותר של נסטלהעומדים שם תקציבי עתק של שיווק מגה אגרסיבי שמוגש ברכות ונועם עם מוזיקת ג'אז סקסית ואנשים יפים במיוחד, מחקר , פיתוח , עיצוב, יצור מחומרי גלם ליצור מכונות קפה ועד קניית ליין יצור במפעל שמייצר מכשירי חשמל.. הם הממנים העיקריים של גופי מחקר בתחום הקפה ומתחזקים תחת המטריה שלהם חוות גידול בכל חגורת מטעי הקפה מסביב לעולם. הכח הכלכלי שמניע ארת המכונה הזו הוא חובק עולם ובעיני האישיות הוא אינו יותר מתאגיד רשע לא רבים יודעים אבל לנסטלה יש גם אחוז ניכר מאוד ממניות מנסנטו.
&nbsp
כשרכשת את נפשך לשטן הקפסולות של נספרסו, בדיוק ההקדמה שלי, היא זו שקנתה אותך. אבל בנינו, אם לי היה את התקציבשל בטחון ישראל רק בשביל פרסופ, גם אני הייתי חתיך כמו ג'ורג' כלומניק....
&nbsp
כמה עובדות: מנת קפה מדעית 8.25 גרם, מנת קפה מסורתית איטלקית 7 גרם בתאוריה(במעשי כמעט 9) מנת קפה בקפסולה של נספרסו 5 גרם... בלתי אפשרי להוציא מנת קפה בטעם של 7-9 גרם מקפסולה של 5 גרם קפה... זו לא אותה כמות של חומרים מסיסים ומוצקים שמגיעים לכוס שלך...
&nbsp
טרמודינמיקה ויציבות טרמית: במכונה של נספרסו מחממת מים עם טרמובלוק שעשוי צינור ניירוסטה מסולסל בצמוד לגוף חימום מסולסל שיוצקים עליהם (תמונה כאן: https://i.ytimg.com/vi/aeRMCWfPZ8o/maxresdefault.jpg ) שהוא מעט אינו דוד מבוקר עם לחץ וטמפ' קבוע עם מחליף חום וראש חליטה טרמוסיפוני מחומם בכח הטרמודינמיקה.. טרמובלוק יחד עם יחידת חליטה מפלסטיק אינם יציבים מספיק, בתחילת החליטה הטמפ' תמיד גבוהה מידי ובהמשך לא חמה מספיק.... משמע חליטה שאינה אחידה ואין בה את היציבות שהקפה צריך.
&nbsp
טחינה מראש , אריזה בקפסולה ושמירת הקפה בסביבה רוויית חנקן(שמת לבשהקפסולה טיפה מנופחת בצידה השטוח?) עדיין אינה טובה כנו טחינה מייד לפני הכנת הקפה ותמיד יהיו הבדלים באיכויות טעם. יתרה מזו החנקן יוצר הרכבה כימית עם השמנים האתריים שיוצרים את הקרמה ולכן יותר קל למצות קרמה מהקפה, החנקן יוצר קשירה מהירה מאוד עם מים ולכן יותר קל למצות הרבה מאודקרמה, היא אמנם מאוד סמיכה ומרשימה, שים לב למרקם שלה, טיפה סבוני.... לאומת בבית קפה שמנוני...
&nbsp
אתה רוצה קפה כמו של בית קפה בבית... תגלה מהר מאודשהמכונה יקרה יותר, אבל הקפה זול יותר, יותר משליש!!! קפסולות של נספרסו הן דבר יקר מאוד ואם מחשבים עלות לשנתיים על בסיס ממוצא של 5 קפסולות ליום, כבר אפשר לקנות מכונת קפה ביתית סמי מקצועית ומטחנה שאורך החיים שלהן ארוך פי ארבע מהמכונה של נספרסו, כך שההשקעה משתלמת!
היתרונות של נספרסו הן תופס מעט מקום, פשטות, קלות נקיון ונוחות שימוש , החיסרון יקר בטירוף והקפה דלוח למדי. כל אחדומה שנראה לו עדיף, אני אישית אם הייתי נכנע לקפסולות, דווקא הייתי הולך על מכונת קפה שמוכרים בילו וקפסולות של לוואצה אמודו מיו (משקל קפהבקפסולה 7-7.5 גרם) והמחיר זול ב25%
&nbsp
לגבי שאלותך ההראשונות: אספרסו קצר 30 מיל, ארוך 45 מיל של משקה בכוס..
 

efi19803

New member
את המכונה קיבלתי מתנה (לא נפלתי בשום דבר)

דבר שני למה רשמת תאגיד רשע?
&nbsp
דבר שלישי על איזו מכונה הייתה ממליץ למשתמש הביתי (4 X כוסות ביום)
&nbsp
תודה מראש
&nbsp
 
תאגיד רשע....

כי הוא מחזיק כמנעט שליש מיצור בהמזון המתועש בעולם כולו, קונה כל חברת מזון קטנה שנוגסת לו בנתח שוק מסויים, או דורס אותה אם החברה הקטנה לא רוצה להמכר, מחזיק בחוות גידול מזון למעשה קונה תוצרת באופן קבוע מאותם חוואים ומתחזק אותם כחלשים וללא יכולת מיכוח ועל ידי זה מגלגל רווחי ענק על גבם של חקלאים מוחלשים בעיקר במדינות עולם שלישי, מביא למפתן ביתך הרבה מאוד מזון מתועש רע ובלתי בריא , מוכר לך ביוקר רב מוצר שזול בהרבה ממה שאתה קונה אותו, מעביראותו למתווכים שגם שם יש לנסטלה אחוז גבוה בכדי ליצורשליטה ומונופולים וקרטלים מכל מיני סוגים,] מחזיק 40% ממונסנטו שהוא התאגיד שמהנדס זרעים ומהנדס צמחים לחקלאות מתועשת, שאחרים לא מעט לפגיעה באיכות התזונתית של כמעט כל מה שאתה אוכל כי מונסנטו היא למעשה ספקית הזרעים הגדולה בעולם ששולטת על כ70% מהשוק העולמי, עכשיו אתה מבין למה תאגיד רשע?!

לגבי ממליץ..... מה התקציב ומה הצפיות, אוטומטית/סמי אוטומטית(כלומר עם ידית חליטה ), מה שותה יותר, אספרסו או קפוצ'ינו? האם מסתדרים עם הבנה טכנית, אוהבים "טקס" בהכנת הקפהשלכם או מוותרים...? עולם מכונות הקפה או מגוון ורחב מאוד....
 

efi19803

New member
במידה אחת קפיטליזם...

לעניין המכונה -
&nbsp
1. מוותר על הטקס
2. פשטות (לא רוצה להתעסק יותר מדי) כלומר לחיצה על כפתור ויש קפה טוב
3.אני בעל חוש טכני מצויין - מבחינת תפעול הבנה וכו אין שום בעיה (אני מתחום האלקטרוניקה ומחשבים)
&nbsp
שוב תודה
&nbsp
 
קפיטליזם חזירי... שאני מחליט שבמקרה הזה ספציפית...

אני משתדל לא לקחת חלק.
&nbsp
לא ציינת תקציב.
&nbsp
לצערך, אם אתה רוצה כמו של בית קפה, ללא סטיות וללא הנחות, אין מנוס מהתעסקות... גם כשרוצים אוכל טוב, צריך לדעת לבשל אותו.
אני מציע לך להתנסות במכונה אוטומטית....
 

efi19803

New member
אפשר משהו ב 700 שקל - ואני מוכן בשביל קפה טוב להתעסקות

אם אין ברירה
&nbsp
שוב תודה,
&nbsp
 
מצטער איש, בסכום הזה....

איני יכול להמליץ לך על כלום!
אם טרם הבנת ,] מכונת קפה של קפסולות+זול במכונה... סופר י'קר בקפה... מכונה טובה ייקר אבל הקפה בשליש מחיר. ב700 שקל, לא קונים מכונת קפה טובה, קונים מכונת קפסולות של נספרסו. מכונת קפה שתהיה מרוצה ממנה באמת, התקציב צריך להיות באיזור 3500 ש"ח ומעלה. בחישוב קר של 4 מנות ביום אתה משווה את מחיר המכונה והקפה שצרכת בערך בשנתיים לעומת אילו קנית נספרסו ב700 ש"ח וקנית כל יום 4 קפסולות מקוריות במחיר של 2.4 ש"ח.
&nbsp
 

MissPegi

New member
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר :)

נתקלת בבית קפה שעובד עם קפסולות? כי אני לא. אולי מזה נובע ההבדל, לא בטוחה.
בכל אופן, תתחדש על המכונה החדשה. להבדיל מהתגובות כאן למעלה, אני דווקא חושבת שעשית בחירה נכונה. לגבי הקפסולות- נכון, הקפסולות של נספרסו לא זולות במיוחד, אבל יש אנשים שיכולים להרשות את זה לעצמם. אם אתה מחפש להוזיל מעט בעלויות, נסה את הקפסולות של קפה ג'ו. הן גם מעולות (יש שאומרים שהם לא שונות בהרבה מאלה של נספרסו) והטעם שלהן אחלה.
 

urielson

New member
דובי

אני מעריץ אותך
על הדבקות במטרה / משימה

אין כמו אספרסו המוכן בהתאם לארבעת ה M האיטלקיים

Miscela - התערובת (תערובת קלוייה בצורה מדוייקת וטרייה לאחר השהייה של כ 12-24 שעות )
Macinazione - הטחינה ( בעובי הנכון ממש לפני הכנת החליטה / אספרסו)
Macchina - המכונה (מכונה טובה השומרת על טמפרטורה אחידה)
Mano - יד הבריסטה אין מנוס גם למיומנות שלו יש חשיבות גדולה
 

efi19803

New member
איזה מכונה ביתית הייתה ממליץ עד 3500 אלף?

איזה מכונה ביתית הייתה ממליץ עד 3500 אלף?
 
למעלה