עזרה בהכנת אספרסו

מורדי 35

New member
עזרה בהכנת אספרסו

שלום רב חברים
אני חדש בפורום הזה

שלשום קניתי מכונת קפה SAECO ESTROSA וקניתי מטחנה ASCASO I MINI

היום ניסיתי לעשות כמה כוסות ניסיון אבל יצאו כל מיני תוצאות
השתמשתי גם בקפה טחון שטחנו לי באמיגו וגפ השתמשתי בפולים של קפה דנסי

לפעמים לא יצא קפה מהזרוע
הבנתי שלא צריך להשתמש ב TAMPER במכונה הזו

מה יכולה להיות הסיבה ?

בסל של מנה בודדת בכלל לא יוצאים מים .. לא הצלחתי להכין איתו אספרסו
בסל הכפול יוצאים מים אבל כל פעם בעוצמה שונה

יש גדשים בסיסיים איתם אני אמור לעבוד ?
 

oferlev9

New member
אם לא יצאו מים הטחינה דקה מדי

וכן צריך טמפר
&nbsp
תכוון את עובי הטחינה במטחנה
 

מורדי 35

New member
אמרו לי שלא צריך טמפר למכונה הזו

מסתבר שאין בעיה בטחינה הבעיה הייתה שהטעו אותי מהחנות ואמרו לי שהסל הנוסף הוא למנה 1 אבל הסתבר היום שזה סל לפודים

היום הקפה יצא בסדר אך הזרימה הייתה יחסית מהירה אז אכוון לטחינה דקה יותר לפעם הבאה
 

אורח 965

New member
היה לי סאיקו עם בעיות דומות ...

מניסיוני הסאיקו, אולי בגלל שהיא זולה, לא עובדת טוב עם הסל של הבודדת, אלא רק עם הכפול וגם אז כפי שכתבת צריך רמת טחינה מדויקת, ואתה צודק שאין לטימפור השפעה על הבעיות שציינת.

כמו כן לדעתי הקפה הטחון של אמיגו פשוט לא יוצא טעים במכונות הללו ...נסה קפה איכותי יותר גם אם הוא יקר יותר.
 

מורדי 35

New member
דנסי

הקפה שהשתמשתי בו הוא אכן של אמיגו אבל עכשיו אני משתמש בקפה של דנסי מסוג אמרלד
הקפה יוצא הרבה יותר טעים
 

cafe katan

New member
דגשים לאספרסו

היי חבר
יש דגשים שצריך להקפיד עליהם בעת הכנת אספרסו
לצורך הכנה של מנה בודדת יש להתשמש ב7-8 גרם של קפה ולמנה כפולה 14-16 גרם

הכלל שאמור להנחות בעת כיוון הטחינה הוא:
קפה צריך להיות טחון כך שתקבל מנה של אספרסו (30 CC - כמות של צ'ייסר) ממסננת בודדת בטווח זמן של 20-30 שניות
בכף כפולה ההיחס נשאר זהה (60 CC של אספרסו ו14 גרם של קפה)

דבר נוסף - אין כמו קפה טרי - אם כבר קנית מטחנה תשתמש בה ואל תקנה קפה טחון
בהצלחה
 
למעלה