אספרסו חמוץ

98O12

New member
אספרסו חמוץ

שלום רב-קליתי קפה הקרמה יפה אךהאספרבו חמוץ לחלוטין-בלתי ניתן לשתיה.מה עושים?בתודה מראש.
 

Erich vD

New member
סוגי קפה

גם לי זה קרה פעם ולהפתעתי התברר שפשוט קניתי סוג קפה שזה הטעם הרגיל שלו, לא חשבתי שיש אנשים שאוהבים את זה, אבל מתברר שלכל אחד הטעם שלו, ויש כאלה שמה שנראה לך חמוץ למישהו אחר זה טוב....לכן דבר ראשון מציע לקחת סוג קפה אחר (כלומר תערובת פולים אחרת, רצוי מחנות אחרת בכלל) ולראות מה קורה
 

אספרסו2

New member
זה מה שהמוכר סיפר?

כדי להצדיק את העובדה שהוא מוכר קפה ישן או קפה שזמן קלייתו היה קצר מידי
והחומצות שבו לא הספיקו להתפרק.
 
נראה לי שלא ירדת לסף דעתו..... הוא קלה את הקפה בעצמו....

לא קנה אותו קלוי...
 

אספרסו2

New member
מי קלה לבד?

אם פותח השרשור אזי התייחסתי בתשובתי גם לקשר לזמן הקלייה.
 
מספר שאלות....

אילו זנים/זן קלית? מה רמת הקליה, כלומר גוון? באיזו מכונת קפה אתה משתמש?

טעם חמוץ הוא חלק טבעי מהקפה. ככל שהקפה נקלה כהה יותר, כך יש יותר פירוק של חומצות, יש יותר קרמול של סוכרים ויותר שבירת רצף של מולקולות יוצרות טעם.
טמפ' של מכונה עשוייה להשפיע, טמפ' נמוך לא מספיקה בשביל לפרק סוכרים אבל מספיק גבוהה למצות חומצות...
זני קפה ושילובם, זנים שונים מכילים אחוזים שןנים של 12 חומצות שונות, שמתוכן 5 עיקריות, למשל בקפה קוסטה ריקה האחוז הגבוה ביותר של חומצות לקטיות, באתיופיה , אחוז גבוהה יותר של חומצות אצטיות ופוספוריות...
קרא מעט כאן:[URL]http://www.coffeeresearch.org/science/sourmain.htm[/URL]
 

Lechoke Lames

New member
שני דברים לנסות

1. קליה יותר כהה
2. המתנה ארוכה יותר לאחר חימום המכונה. חשוב שהפורטהפילר יהיה מחובר לראש המכונה בזמן שהיא מתחממת, וכמובן לא לשטוף אותו במים קרים לפני השימוש (ראיתי במו עיני).
 

dudi4321

Member
אני מחמם את המתכת של הידית בתוך כוס המזיגה

עם מים רותחים ואז מכניס את הסלסלה הפורטהפילטר עם הקפה הדחוס ומהדק לראש.
לזרז את תהליך החימום.
 
למעלה