למשהו יש את הנוסחא

Yehuda Badihi

New member
זה נקבע בקלייה ולא בבישול. ככול שקלוי יותר עמוק (יותר כהה)

כך הקפה פחות חמוץ. ככול שיותר בהיר - יותר חמוץ.
 

dimab

Member
אכן, רק שפחות חמוץ לאו דוקא אומר יותר מתוק - יכול גם להיות..

...יותר מריר. המתיקות תלויה גם בזן/תערובת.
 

Yehuda Badihi

New member


 

יותם82

New member
התכוונתי לקבל תשובה אחרת

יש לי קפה ירוק מהוואי
כמה זמן עליי לקלות אותו במחבת על מנת לקבל אותו מתוק באש נמוכה?
מה יוצא אצלכם מנסיון?
כלומר יענו מתכון של זמנים וטמפרטורה לזנים מסוימים.
אתיופה: כמה זמן קלייה ובאיזה טמפ'?
אינדונזי: כמה זמן קלייה ובאיזה טמפ'?
וכו....
יש מצב לקבל רשימה כזאת?
 

knappertsbusch

New member
אין רשימה כזאת מסיבה פשוטה

כל יבול הוא שונה, ובכל מדינה תמצא סוגי קפה
שמתנהגים בצורה שונה לגמרי בקלייה למרות שהם גדלו באותו אזור.

כמו בבישול, אתה צורב סטייק עד שהוא מגיע לדרגה הרצויה,
אין פה מספר ״נכון״ של דקות.
 

shayar48

New member
קלית קפה

כל מכשיר, מכונה, מחבת דורש זמנים שונים לאותה התוצאה.
הגעה לזמן מדויק דורשת כיול על מספר מנות ניסוי.
לקבלת קפה פחות חמוץ ויותר מתוק אבל מריר צריך קליה עד הפיצוץ השני+עוד 10-30 שניות בהתאם למנה.
מנסיוני האישי, כל מנה חדשה שאני קונה מחייבת כיול חדש .
הכי חשוב, מאיפה קנית ירוק הוואי קונה!!!
אני התרוצצתי שבוע באי ואף אחד לא הסכים למכור לי פולים ירוקים וכל זה בגלל האיסור שהטילו שלטונות עכב מחלה בשיחי הקפה באי.
לקלוי אין בעית מזיקים...
 
למעלה