לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1226312,263 עוקבים אודות עסקים

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'חומר ניקוי לבקפלש'
חומר ניקוי לבקפלש
12/12/2009 | 22:32
38
19
יש המלצות לחומר מסויים?
באיזה תדירות רצוי לבצע?
תודה.
קפה >>
לצפיה ב-'קפיזה- ורצוי שתבדוק עם המוכר/יבואן לדעתו'
קפיזה- ורצוי שתבדוק עם המוכר/יבואן לדעתו
13/12/2009 | 09:03
267
לצפיה ב-'אני רכשתי coffee alean יש יש באמיגו בהמלצת ה-'
אני רכשתי coffee alean יש יש באמיגו בהמלצת ה-
13/12/2009 | 10:03
1
20
בהמלצת היבואן שהביא לי אותו הביתה כשרות. קופסא של 1 ק"ג ומשתמשים בשליש כפית אחת לשלושה שבועות ולהערכתי החומר מספיק לשנתיים-שלוש. אסור להגזים עם הבקפלש וכדאי ומומלץ לעשותו אחת בשבוע עם מיים בלבד וזה לא גורם כל נזר(זאת בנוסך לאחת לשלושה שבועות עם החומר) פשוט לשים שליש כפית בידית עם הסלסלה האטומה להפעיל את המשאבה דרך הידית כרגיל,בערך כעשר שניות וזהו גם הזמן בו יפסיק הרעש, ואז להוריד את ידית החליטה עד הסוף. לעשות כך עד 5 פעמים(בלי הוספת חומר כמובן) ועד שהמיים מהשסטום נקיים,ולבסוף להעביר כמות נדיבה שך מים דרך הידית והסלסלה ולתת לזרום, לנקות את הפילטר,לעשות "שוט כיור" ולהמשיך להנות מה AP המדהימה. אגב, עלות קופסת coffee clean 100 ש"ח.
קפה >>
לצפיה ב-'והעיקר-בין פלאש לפלאש להמתין 20 שניות!'
והעיקר-בין פלאש לפלאש להמתין 20 שניות!
13/12/2009 | 20:29
15
לצפיה ב-'25 שח לפילטר פנימי אצל אברהמי ולא לשכוח קנקן'
25 שח לפילטר פנימי אצל אברהמי ולא לשכוח קנקן
13/12/2009 | 10:06
11
12
בריטה כמובן. ניקוי חיצוני בהתזת windex על מטלית נייר רכה פעם בשבוע וביקורת אבנית אחת לשנה-שנתיים כולל דוד מומלץ לעשות אצל טכנאי משום שניקוי אבנית במכונות hx הוא לא עניין פשוט ושווה להשקיע
קפה >>
לצפיה ב-'נושא האבנית לא מטריד אותי'
נושא האבנית לא מטריד אותי
13/12/2009 | 10:27
5
15
אני שם מי אוסמוזה בלבד והם נקיים מאבן לחלוטין.
תודה על ההמלצות.
קפה >>
לצפיה ב-'לא האבנית צריכה להטריד אותך'
לא האבנית צריכה להטריד אותך
13/12/2009 | 15:41
4
23
אלא פיסות המתכת הרעילות שמי האוסמוזה החומציים מפרקים מהדוד שלך
קפה >>
לצפיה ב-'וואו נשמע מפחיד'
וואו נשמע מפחיד
14/12/2009 | 15:53
10
לצפיה ב-'מה זה החירטוט הזה ?'
מה זה החירטוט הזה ?
15/12/2009 | 16:21
2
19
מי אוסמוזה עם מינרליזטור לא גורמים שום נזק למיטב
ידיעתי.

ואני גם לא רואה למה לא להריץ מי מלח לימון, בהנחה שהדור הוא לא מנחושת.
קפה >>
לצפיה ב-'אולי חירטוט אבל לא שלי'
אולי חירטוט אבל לא שלי
16/12/2009 | 12:50
1
16
ולפני שאתה רושם חירטוט - תבדוק עצמך, אפילו פה בפורום
קפה >>
לצפיה ב-'מצטער לא לוקח ברצינות תגובות כאלו'
מצטער לא לוקח ברצינות תגובות כאלו
16/12/2009 | 16:13
11
http://www.chriscoffee.com/products/home/plumbing/calcitefilter
קפה >>
לצפיה ב-'ניקוי אבנית ב-HX'
ניקוי אבנית ב-HX
13/12/2009 | 10:54
4
21
קונקורדליה למה ניקוי אבנית ב-HX הוא דבר מסובך?
אפשר לשים את החומר במיכל, להריץ מעט מים דרך הראש (כדי להכניס אותם ל-HX) ועוד מים דרך המקציף ויציאת המים החמים. לתת למכונה לשבת קרה כ-20 דקות, להריץ עוד פעם מים מכל החורים וכו' (ניתן להוסיף הארכה למד גובה המים בבוילר כדי לעשות אוברפיל או פשוט להטות את המכונה לצד בחלק מהמקרים).
אתה לא חושב?
קפה >>
לצפיה ב-'בנדוקיליה מה אתה שח?.אתה תגמור לך את הדוד!'
בנדוקיליה מה אתה שח?.אתה תגמור לך את הדוד!
13/12/2009 | 17:59
3
11
לצפיה ב-'למה אגמור את הדוד?'
למה אגמור את הדוד?
13/12/2009 | 19:11
2
10
אם תחפש קצת בפורומים האמריקאים, תראה שהרבה מאד אנשים (בינם גם מכובדים בתחום וחנויות ידועות) ממליצים על השיטה הזו.
אני לא נותן למכונה להגיע למצב שבה המים יהיו תחת לחץ בדוד בשום שלב. המכונה לעולם לא מגיעה לטמפרטורה מספיק חמה כדי לשחרר קיטור, רק מחמים את המים לפושרים. המכונה כבויה רוב הזמן.
קפה >>
לצפיה ב-'אוקיי,אני מסכים איתך שבעקרון ניתן לנקות אבל:'
אוקיי,אני מסכים איתך שבעקרון ניתן לנקות אבל:
13/12/2009 | 20:20
1
17
למרבית האנשים אין את החוש הטכני או היכולת הטכנומוטורית לעשות למכונת ה hx שלהם לבד. זו איננה סילביה בה ממליץ היבואן להריץ מלח לימון(שגם זו בעיה מסויימת) אלא בדרך כלל אדם שרכש מכונה בכשמונת אלפי שקלים, הוא תחת דאגה ו"חרדת ביצוע" למכונה, המכונה עצמה איננה איזו נוצה שמטים על הצד, אלא, שוקלת כעשרים ק"ג במקרה הטוב, ההתקררות שלה בעייתית משום שהמכונות הנוסטלגיות האלה מתקררות לאט וסביבת העבודה רותחת-במקרה הטוב. ישנה בחירת דילול והכנת החומר, וכן, קראתי באתרים מחו"ל ויש מחנות לכאן ולשם מה מי מתי וכו. לאור דבריך בפוסט, אני מניח,שאתה עצמך יכול לבצע את התרגולת הזו ללא בעיות, אולי גם אני,אבל מכיוון שמדובר בציוד כה יקר, מכיוון שיש לנתק את הכפתור לדוד ולאפשר הצפה, מכיוון שיש לאמוד בעין מקצועית את חומרת המצב(יש אגב שמדברים על ניקוי אחת לשלושה חודשים,אחרים מדברים על שנה, וגלעד מאינטרפרק למשל, שהוא מבין עניין ומבכירי העוסקים במלאכה בארץ,אמר לי כאן לא מזמן שעם תנאי מניעה ופילטור-ריכוך נכונים, יש לבצע 1 ל 5 שנים.ואם נתקעים באמצע,למי רצים עם מכונה רותחת? ואם מוצאים קורוזיה ולא יודעים איך לטפל? ואולי זו הזתמנות להביט בשסתומים ובאטמים? לכן, אני אישית(ואתה יכול שלא להסכים)נוטה להמליץ לבריסטה החובב לשלם למעבדה 175 ש"ח דמי שעת מעבדה,ועוד כ 30 ש"ח עבור חומרים ולשמור טוב טוב על המכונה כאשר הכי חשוב הוא לטפל באוייב מס אחת של מכונת הקפה על ידי טיפול מונע, ריכוך פילטור,וייעוץ אצל היבואן.צר לי על אורכם של הדברים אך קודם עניתי לך בחופזה מהמשרד, ובדרך חשתי שיש
לפרט.
בברכה
concordia(קונקורדילה)
קפה >>
לצפיה ב-'אתה יודע מה, אני מסכים לכל מילה '
אתה יודע מה, אני מסכים לכל מילה
13/12/2009 | 23:27
10
לצפיה ב-'האם ניתן להשתמש במסיר שומנים פשוט'
האם ניתן להשתמש במסיר שומנים פשוט
13/12/2009 | 17:58
2
10
פעם בשבוע סבון נוזלי פשוט ופעם בחודש עם מסיר שומנים נוזלי
קפה >>
לצפיה ב-'לא מומלץ בעליל'
לא מומלץ בעליל
13/12/2009 | 20:49
1
11
לצפיה ב-'למה לא ?'
למה לא ?
14/12/2009 | 00:07
6
מדובר בפסולת שומנית שמטברת על ראש ממתכת. מדוע סבון ומסיר שומן יקלקלו ? אבקש תשובה מושכלת ולא מהסגנון "זה לא בריא למכונה" בלי שום הסבר נלווה. במה הסבון או מסיר השומנים יכולים לפגוע ?
קפה >>
לצפיה ב-'אני משתמש ב-cafiza:'
אני משתמש ב-cafiza:
13/12/2009 | 18:00
107
http://www.urnex.com/cafiza.html

אתה צריך לרכוש מיכל אחד כזה, והוא יחזיק לך להמון שנים.
קצת יקר בארץ, אני הבאתי מחו"ל, אבל עדיין - מחיר לא בשמיים.

אני משתמש בו אחת לחודש בערך.
קפה >>
לצפיה ב-'סתם כדי ללמוד - על מה אתם מדברים כאן?'
סתם כדי ללמוד - על מה אתם מדברים כאן?
13/12/2009 | 18:43
13
לצפיה ב-'בקפלשינג'
בקפלשינג
<< ההודעה הנוכחית
13/12/2009 | 22:45
17
303
אני אנסה לעשות קצת סדר בנושא.

ברב מכונות הHX ישנו שסתום ראש תלת כיווני המאפשר לפלוט את עודפי המים למגש העודפים בגמר חליטת הקפה.
לבעלי ראש E61 - זה אוטו הרעש ששומעים כשמורידים את הידית בסיום החליטה והמים שיוצאים מתחתית הרא אל המגש. במכונות אחרות בעלות ראש עם ברז ראש אלקטרוני (צימבלי למשל) נשמעת נקישה בסיום הפעולה (סגירת הברז) וזרם מים (כזה או אחר מבחינת כמות) ירד אל מגש הטפטוף.
בחלק מהמכונות אין שסתום כזה לכן יש לבדוק לפני שמבצעים ניקוי בקפלש (למשל באוסקר עד כמה שידוע לי).

מטרת הבקפלש היא לנקות את המעברים השונים ואת השסתום משאריות שומני הקפה.


וידאנו שיש שסתום? עוברים לשלב הבא.

רוכשים/שואלים/משיגים פילטר עיוור. מה זה אומר? אופציה אחת - גומיה שטוחה שמכניסים למסננת הכפולה ומכסה לגמרי את תחתיתה. אופציה שניה - "מסננת" אטומה לחלוטין.

כאמור מניחים את הפילטר העיוור בתוך הידית הכפולה ומחממים את המכונה לטמפ' עבודה.

בתוך הידית עם הפילטר העיוור מכניסים חומר ניקוי לבקפלש בכמות הרצויה. יש חומר ניקוי נוזלי, יש בטבליות ויש באבקה. לדעתי הנוח ביותר הוא פתרון הטבליות מאחר והמנה מדודה ואין לכלוך והתעסקות.
לגבי מינון :  טבליות - בד"כ טבליה אחת אבל כדאי לבדוק בהוראות. לגבי השאר - להיוועץ במוכר/בהוראות שעל החבילה.

מכניסים את הידית למקומה ומוודאים שהיא סגורה היטב.

מפעילים את המכונה ונותנים למשאבה לעבוד עד שהיא נשמעת "חנוקה" (במשאבה ויברציונית) או פשוט כמה שניות במשאבה וולומטרית.
מפסיקים את פעולת המשאבה (על ידי STOP או הורדה של הידית ב E61) ונותנים למים לצאת למגש הטפטוף. המים יהיו לבנים ועם קצף.

חוזרים על הפעולה הזו כ-10 עד 20 פעמים או עד שהמים שיוצאים למגש נהיים שקופים.
אחרי שהמים שקופים מומלץ לשטוף עוד פעם-פעמיים כדי להסיר את שאריות החומר.

מוציאים את הפילטר העיוור, עוד שוט כיור אחד ליתר בטחון וקדימה, אפשר ליהנות מקפה נקי.


תתפלאו לראות עד כמה הניקוי עושה פלאים ומשפר את טעם הקפה.
מומלץ בזהירות מירבית באחת הפעמים שמפעילים-מפסיקים את המכונה לעשות זאת כשהידית מעט פתוחה ולשחק אתה קצת לסגור-לפתוחכדי לשטוף היטב גם את אטם הראש. זהירות !!! בשלב זה המכונה תשפריץ מים רותחים סביב הידית!!! מומלץ להחזיק אותה עם מגבת/סמרטוט כדי להימנע מכוויות.


דבר נוסף שמומלץ לעשות באותה הזדמנות - ניקוי הסלסלות והידית מצידם הפנימי, זה שאנו לא רואים בד"כ.
מוציאים את הסלסלות מהידיות ומשפשפים את שניהם היטב עם סקוץ' וסבון כלים רגיל. המהדרין משרים את הידיות והסלסלות בקערה עם מים רותחים וטבלית אחת של חומר ניקוי ראש...

לגבי השימוש בחומרים שונים (כגון מסיר שומנים, סבונים וכדו') - מחיר כל טבליה הוא שקל-שניים והן באות באריזה של 100 בד"כ שמספיקה לפחות לשנה. בהתחשב בעלות הנמוכה של זה אני לא ממליץ לאלתר ולעשות ניסויים שעלולים לעלות הרבה יותר בתיקונים אחר כך או חס וחלילה לפגוע במישהו כתוצאה מהשפרצה של איזה חומר או פריצה של איזה אטם במכונה.

מומלץ בבית לעשות בקפלש כל שבוע במכונה שעושה כמה כוסות קפה ליום. (בבית קפה לדוגמא מומלץ כל יום)

מקווה שכיסיתי את הנושא, Next - ניקוי אבן במכונות HX


בהצלחה וחג שמח,
גלעד
קפה >>
לצפיה ב-'תודה רבה ...'
תודה רבה ...
13/12/2009 | 22:52
7
לצפיה ב-'הרצאה באמת מאלפת ומלמדת. למשהו ידוע'
הרצאה באמת מאלפת ומלמדת. למשהו ידוע
14/12/2009 | 14:58
8
האם בסילביה יש שסתום תלת כיווני כזה?

דני
קפה >>
לצפיה ב-'סחטיין גלעד, תודה על ההשקעה.'
סחטיין גלעד, תודה על ההשקעה.
14/12/2009 | 15:34
1
9
לטעמי מסיר שומנים הוא חומר חזק מדי ואגרסיבי,
נשמע לי לא נעים להשתמש בו על מכונה שאני צריך לשתות ממנה
לאחר מכן...

קפיזה חומר מקצועי, משתמשים בו בבתי קפה.
קפה >>
לצפיה ב-'היכן קונים את הקפיזה???'
היכן קונים את הקפיזה???
16/12/2009 | 16:49
16
לצפיה ב-'באוסקר יש שסתום, ולמיטב ידיעתי גם בסילביה'
באוסקר יש שסתום, ולמיטב ידיעתי גם בסילביה
15/12/2009 | 00:36
10
15
ודרך פשוטה לבדוק את זה (עובדת 90% מהפעמים) היא פשוט להוריד אספרסו ולשחרר את הידית מיד בסוף החליטה. אם מקבלים שפריץ מכאיב של אבקה ונוזלים רותחים: אין שסתום. אם הכל עובר בשלום סימן שכנראה יש שסתום.
קפה >>
לצפיה ב-'דרך פשוטה לבדוק'
דרך פשוטה לבדוק
15/12/2009 | 00:40
3
18
שים פילטר עיוור לכמה שניות.

פתח בזהירות את הידית - חטפת שפריץ? סימן שאין שסתום
קפה >>
לצפיה ב-'Off topic'
Off topic
15/12/2009 | 01:08
10
מעניין למה כל כך הרבה אנשים עונים בשעות מוזרות של הלילה לפוסטים בפורום הקפה...
קפה >>
לצפיה ב-'נותנים ייעוץ גם לכוויות של השפריץ?'
נותנים ייעוץ גם לכוויות של השפריץ?
15/12/2009 | 01:11
1
6
לצפיה ב-'תעשה קומפרס מאספרסו מקורר'
תעשה קומפרס מאספרסו מקורר
15/12/2009 | 12:15
8
ואם יש ברשותך, תלבש חליפה חסינת אש בזמן הניסוי.
קפה >>
לצפיה ב-'הגזמתם...'
הגזמתם...
15/12/2009 | 14:35
5
10
אין דרך יותר מדעית לברר זאת?
קפה >>
לצפיה ב-'לחפש דיאגרמה של המכונה'
לחפש דיאגרמה של המכונה
15/12/2009 | 16:07
6
או לחפש בעיניים אם אתה יודע לזהות את השסתום המדובר
קפה >>
לצפיה ב-'יש בסילביה שסתום תלת כיווני'
יש בסילביה שסתום תלת כיווני
15/12/2009 | 16:25
3
15
אני עושה בקפלאש פעם בחודש.
קפה >>
לצפיה ב-'אם איזה חומר והיכן אתה קונה אותו?'
אם איזה חומר והיכן אתה קונה אותו?
16/12/2009 | 16:50
2
10
לצפיה ב-'אני מניח שיש הרבה סוגים'
אני מניח שיש הרבה סוגים
17/12/2009 | 09:50
1
15
אני קניתי באמיגו את הקופי קלין.
חצי כפית בפילטר העיוור. את הצינור של המים החוזרים למכיל אני מחבר לשקית.
מפעיל עד שיוצאים קצת מים במינור החוזר.
ככה 3 פעמים ואז מנקה עם מים.
אחר כך שוט, שניים לכיור.
קפה >>
לצפיה ב-'יופי, תודה על המידע'
יופי, תודה על המידע
17/12/2009 | 14:51
7
לצפיה ב-'באוסקר יש שסתום - בדוק'
באוסקר יש שסתום - בדוק
15/12/2009 | 15:53
1
7
לצפיה ב-'בויביאמה דומבר יש שסתום?'
בויביאמה דומבר יש שסתום?
15/12/2009 | 19:14
12

הודעות אחרונות

13:53 | 16.11.19 jacobes
07:33 | 03.11.19 אורחים בפורום
17:32 | 26.10.19 אורחים בפורום
16:52 | 21.10.19 מיכאל לנג
21:11 | 13.10.19 אורחים בפורום
12:05 | 13.10.19 אורחים בפורום
08:43 | 12.10.19 אורחים בפורום
11:43 | 07.09.19 izhakizhaki
09:57 | 03.09.19 אורחים בפורום
07:00 | 03.09.19 אורחים בפורום
09:28 | 01.09.19 שחום נאה 41
09:25 | 01.09.19 שחום נאה 41
01:16 | 27.08.19 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ