לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1226312,263 עוקבים אודות עסקים

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'מדידת טמפרטורה e61'
מדידת טמפרטורה e61
09/10/2007 | 22:24
8
35
נושא מעניין שלא זכור לי שעלה כאן.
השבוע הגעתי למסקנה שטמפרטורת החליטה שלי נמוכה מידי (קפה יוצא בלונדיני מהר מידי). לאחר בדיקה וביקור אצל הדוקטור העלנו מעט את הטמפרטורה. מדידה חדשה מעלה שכעת יש לבצע "שטיפה: של כ-15 שניות לאחר אי שימוש של 15 דקות ומעלה במכונה כדי להיפטר מהמים הרותחים שהצטברו ולהוריד הטמפ ל-92 מעלות. במצב זה יש יציבות יפה וניתן להכין הקפה.

מסקנה: e61 זה לא שגר ושכח:
1. אם המים יוצאים עם קיטור - הם חמים מידי, חכו לרגיעתם ואז הכינו את הקפה.
2. אם הקפה יוצא בלונדיני מידי (בהנחה שכל הפרמטרים טובים: הקפה, הטחינה, הדחיסה, וכו') כדאי למדוד הטמפ בראש (צריך לדעת איך)  ולראות אם היא לא נמוכה מידי.

דעות? התנסויות?

איל
קפה >>
לצפיה ב-'הנושא רלוונטי לכל המכונות עם HX (מחליף חום)'
הנושא רלוונטי לכל המכונות עם HX (מחליף חום)
<< ההודעה הנוכחית
10/10/2007 | 08:07
5
1072
ולא רק למכונות E61.

הדבר נובע מעובדה פשוטה הקשורה לתכנון ודרך פעולתם של מחליפי חום (להלן כהרגלי הסבר קצת ארוך):

המים בדוד סטאטיים וכמובן נמצאים בטמפרטורה של למעלה מ-100 מעלות (אחרת לא היה קיטור). חלקכם שואלים את עצמם כרגע איך יתכן שמים נמצאים מעל 100 מעלות? ובכן, מאחר וזו מערכת סגורה, מים וקיטור יחד במצב של שווי משקל יכולים להיות מעל 100 מעלות - כאשר הלחץ עולה (לחץ אדי המים בנפח שמעל פני המים בדוד), עולה גם טמפרטורת הרתיחה של המים. את זה לומדים בפיסיקה.

עכשיו, אנו מזרימים מים לאספרסו דרך מערכת צינורות אשר טבולים בתוך מי הדוד. מים קרים מוזנים לצנרת, ובעוד הם זורמים דרך הצנרת הטבולה הם "מחליפים חום" - דהיינו מתחממים מדפנות הצינורות הטבולים. זהו בדיוק מחליף החום.

כמובן, שלקצב הזרימה יש עכשיו השפעה ישירה על הטמפרטורה. אם נזרים מהר, "זמן השהייה" של המים בצנרת יהיה קצר, והטמפרטורה תעלה לגבול מסויים. אם נזרים לאט יותר, זמן השהייה יהיה ארוך יותר ונקבל מים חמים יותר. את זה לומדים בהנדסה (מכונות, כימיה וכו').

ייצרן המכונה מתכנן ומכייל את קצב הזרימה בצנרת, שטח מגע הצינורות במי הדוד וטמפרטורת מי הדוד כך, שבזרימה רציפה (והדגש הוא על הרציפות) - המים שמגיעים לראש לאחר ה"מסע" דרך חלקי המכונה יהיו בדיוק בטמפרטורה הנדרשת (נאמר 92 מעלות).

ועכשיו לנקודה החשובה - כאשר אנו לא מפעילים את המשאבה (בהמתנה בין חליטה לחליטה) המים עומדים בצנרת, ואז אט-אט (למעשה די מהר) הם מגיעים לשווי משקל עם הטמפרטורה במי הדוד (דהיינו - מעל 100 מעלות!!!). זו בדיוק הסיבה לטמפרטורה החמה מדי ולהמצאות מעל קיטור בלחץ במי החליטה ה"ראשונים" שיוצאים לאחר דקות מנוחה של המכונה.

עכשיו נסבך מעט יותר - במכונות עם ראש תרמוסיפוני (E61 לדוגמה, אבל יש עוד, כולל אוסקר) המים במערכת החליטה לא סטטיים אף פעם. הם כל הזמן עושים סירקולציה דרך הסיפונים בראש. כך, תאורטית, הם אמורים להתחמם במחליף החום, ולהתקרר בראש (הראש מתפקד ממש כמו רדיאטור במכונית במקרה הזה) וכך לשמור על מצב יציב וטמפרטורה יציבה גם כאשר לא חולטים.

תאורטית זה נכון, במציאות זה אולי מקטין מעט את התחממות הייתר, אבל ממש לא מונע אותה, ובכל מכונת מחליף חום (בין אם E61 או אחרות כמו אוסקר) ממש חייבים להוציא מים ל"על ריק" לפני שחולטים, אלא אם כן חולטים מנה אחר מנה ברצף ממש.

אגב - לי הייתה חוויה בנושא עם האוסקר. בכל פעם שהכנתי קפה, היו המיים ממש חמים מדי והיה יוצא די הרבה קיטור, גם אם המכונה עמדה רק דקה או שתיים מאז החליטה האחרונה. המכונה נשלחה ליבואן, ולאחר ששלל שמדובר בתקלה, פשוט הוריד מעט את ה-set point בבקר (pressurestat), ועכשיו המצב טוב יותר. איכות הקפה השתפרה, כמובן, והוא יוצא פחות שרוף/חמוץ מאז...
קפה >>
לצפיה ב-'אכן. תאור מצויין.'
אכן. תאור מצויין.
10/10/2007 | 10:06
1
32
לצפיה ב-'Scoti - לטגליין?'
Scoti - לטגליין?
10/10/2007 | 10:40
24
לצפיה ב-'תיאור יפה, ותוספת קטנה'
תיאור יפה, ותוספת קטנה
10/10/2007 | 11:36
2
55
בחלק ממכונות ה- HX יש צמצם בקו המים החמים שבין מחליף החום לראש, תפקידו כפול,
כאשר המכונה בהמתנה הוא מקטין את קצב הזרימה הטרמו-סיפונית ועקב כך את התחממות הראש ניתן לכוונו לטמפרטורת ראש רצויה).
בזמן החליטה הוא גורם לכך שכמות המים המגיעה לראש מהקו ה"קר" של מחליף החום תהיה יותר גדולה מכמות המים המגיעה מהחלק החם של מחליף החום וע"י כך להנמיך את טמפרטורת המים המגיעים לראש.
צמצם זה מאפשר טמפרטורה גבוהה יותר בדוד (יותר קיטור בלחץ יותר גבוה) ושמירה על טמפרטורה נכונה של הראש ומי החליטה.
קפה >>
לצפיה ב-'כן, "דיזה" בלשון העם'
כן, "דיזה" בלשון העם
10/10/2007 | 12:12
44
לצפיה ב-'זה מה שלפעמים נקרא "ברז ראש"?'
זה מה שלפעמים נקרא "ברז ראש"?
10/10/2007 | 17:42
26
לצפיה ב-'מי הדוקטור שלך? לא נתנפל עליו אל תדאג....'
מי הדוקטור שלך? לא נתנפל עליו אל תדאג....
10/10/2007 | 14:05
1
33
לצפיה ב-'דוקטור אבגי כמובן (יבואן הבריקולטה שלי)'
דוקטור אבגי כמובן (יבואן הבריקולטה שלי)
10/10/2007 | 19:37
32

הודעות אחרונות

13:53 | 16.11.19 jacobes
07:33 | 03.11.19 אורחים בפורום
17:32 | 26.10.19 אורחים בפורום
16:52 | 21.10.19 מיכאל לנג
21:11 | 13.10.19 אורחים בפורום
12:05 | 13.10.19 אורחים בפורום
08:43 | 12.10.19 אורחים בפורום
11:43 | 07.09.19 izhakizhaki
09:57 | 03.09.19 אורחים בפורום
07:00 | 03.09.19 אורחים בפורום
09:28 | 01.09.19 שחום נאה 41
09:25 | 01.09.19 שחום נאה 41
01:16 | 27.08.19 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ