מה היה בסירים

ליאת של עדי

New member
מנהל
אצלנו האות ש

שבוע טוב בנות
אחרי הפסקה ארוכה, ולכבוד האות ש, החלטתי לפתוח שירשור.
ארוחה ממש טעימה יצאה לנו.
קודם כל הכנתי שניצלים שסופסוף נכנסו לארוחה בכבוד הראוי להם. הכנתי גם שניצלים ממולאים שהילדים אוהבים.
יחד עם שעועית ירוקה, שווארמה הודו, שיפודי שרי, שום קונפי, שומר וסלט שורשים.
אחרון חביב שנכנס פעם ראשונה למטבח שלי זה השייטל. לא הכרתי וזה פשוט ביזיון כי זה אחלה דבר.
כמובן שהכנתי גם אורז ותפוחי אדמה בתנור כי אי אפשר בלי.
יצא כזה טעים שכמעט ולא נשארו שאריות להמשך השבוע
 
אני מראש מבשלת בכמויות גדולות, כי ממש אין לי זמן לבשל במשך
השבוע, ובונה על שאריות לפחות עד שלישי. לפעמים יש לי מזל וגם עד רביעי!
אצלנו היה:
יום שישי - מאפה זיטי (כדורי בשר קטנים מטוגנים, עם פסטה, רוטב עגבניות, ריקוטה ומוצרלה, והכול בתנור), זוקיני בתנור, פטריות בתנור, סלט קולסלאו, סלט סלק אסייאתי וסיר מרק (גריסי פנינה, פטריות, גזר ואפונה).
שבת - טחינה ביתית, פרגיות בתנור ברוטב צ'ילי, בטטות בתנור, ברוקולי וכרובית בתנור, אורז לבן, וגם תבשיל של בורגול, קינואה אדומה וקוביות של בטטות ודלעת (לבכור שלא אוכל אורז לבן).
האמת שכרגע המקרר מפוצץ קופסאות. נראה לי שלהשבוע אני מסודרת
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
חשבתי שבישלתי הרבה. אז חשבתי


אגב פטריות, לא מצטמקות לך בתנור? אני מקפיצה במחבת עם מעז שמז על חום בינוני.
 
ברור שכן. אבל גם הטעם שלהם מאוד מתחזק ככה. אני מכינה כמות
מאוד גדולה (3-4 סלסילות), עם מלח, פלפל שחור וזהו. במהלך השבוע גם מכניסים אותן לחביתות של הצעיר או לאומלטים לבכור (2 ביצים, פלפל, בצל לבן, בצל ירוק, גבינות ופטריות קצוצות).
 

עדיקים

Active member
וואו, הגעתם לאות ש, את כבר ממש בסוף

שמחה שהחזרת את השרשור זה כייף לשתף בבישולים של סופ"ש למרות שלא תמיד יש לי זמן וכח ולפעמים מכינים סתם משהו בקטנה.
 

mykal

New member
רק שאלה קטנה,

איך לא היה בתפריט האות ש---שוקולוד בשום צורה.
חייבים השלמה
 

עדיקים

Active member
אנחנו אירחנו אז היה מלא אוכל

לצערי/שמחתי עוד לא החלטתי כמעט לא נשאר כלום, היום שאריות אחרונות וזה אחרי שהילדים לא יאכלו היום בבית.
אז מה היה-
עיקריות- פרגיות בקרם קוקוס וקארי אדום, ממולאים, כבד קצוץ, כנפיים בתנור.
תוספות- פשטידת קישואים, תפוחי אדמה בתנור, אורז לבן, מג'דרה.
סלטים- סלט חסה, סלט ירוק וסלט כרוב.
בנוסף היה לחם ביתי וטחינה שהביאו האורחים.
לקינוח היתה עוגת יומולדת לכבוד יומולדת של הבן המתוק שלי.
זהו, מחר אצטרך שוב לבשל
.
 

עדיקים

Active member
פרגיות בקרם קוקוס

קודם כל לא חלב קוקוס, קרם קוקוס. מה ההבדל? לא יודעת אבל עושה מה שאומרים לי וזה מה שנותן המתכון אמר.
מטגנים בצל, מוסיפים הפרגיות חתוכות גס כ-4 חתיכות מכל סטייק עד שהבשר מקבל צבע.
מוסיפים קארי אדום כף בערך (לדעתי אפשר לנסות גם עם קארי אחר אף פעם לא ניסיתי), מוסיפים את הקרם קוקוס מעט מיץ לימון וכף סילאן.
מבשלים עד שהפרגית מוכנה כ-10-15 דקות ואז מוסיפים כוסברה קצוצה.
בתאבון
 

עדיקים

Active member
אני מכינה קילו פרגיות בדרך כלל

יוצא הרבה רוטב.
עם אורז לבן הרוטב טעים מאוד.
 
למעלה