מה היה בסירים הסופ"ש

ליאת של עדי

New member
מנהל
שבוע מצויין.. אחרי הפסקה קלה

הגעתי לאות ק. עדיין לא הכנתי אותה כי זה קוסקוס וקציצות שמתאימות לקוסקוס. אני לא יודעת להכין ולא שולטת בזה. אז אני דוחה את זה כל פעם.
בינתיים הכנתי ארוחה רגילה פשוטה וטעימה שאספתי במהלך הדרך.
הכנתי כרובית אפויה של ניקי שניראת כמו מטוגנת. הכנתי פעם שניה וזה פשוט טעים.
עוף עם בצלים מתה על זה. פשוט וטעים דואגת לחזור לזה אחת לחודש בערך.
הוצאתי מהפריזר מנה זוגית של בשר בבצל גם של ניקי שהכנתי לפני חודש ודאגתי להקפיא חצי. רעיון מצויין יוצא טעים לא פחות אם לא יותר.
יחד עם אורז, תפ"א וסלטים שאנחנו אוהבים.

ביום שבת בבוקר הכנתי להם ארוחת בוקר (בהשראת ארקפה) עם תוספות שלי. היה שם סלמון מעושן, סלט טונה, ברוסקטות, חביתות אישיות, סלט, גבינות, בורקסים, מקלות של ארקפה, ותבשיל אנטיפסטי עם גבינת עיזים בתנור. פינוק אמיתי וכיפי. הילדים עפו על זה.
בערב אכלנו בBBB והיה ממש טעים שם. הסניף אצלנו בנתניה היה ממש חברותי לילדים. ממליצה בחום.

מאחלת שבוע טוב וחודש מצויין לכולם
 

עדיקים

Active member
הבעיה היא עם הקוסקוס או עם הקציצות?

הם הקציצות אז נראה לי שכל קציצות שתכיני עם רוטב יתאימו לקוסקוס
יכולה לתת לך מתכון קל ופשוט שאוהבים אצלי מאוד ולא משנה אם מכינים עם עוף או בשר.
ןאם הקוסקוס אני פשוט קונה מוכן בשקיות, למרות שכל פעם שוקלת להכין בבית במיוחד אחרי שראיתי במשחקי השף את מושיק רוט מכין בקלות. צריכה רק לקנות לי מסננת ולנסות. לא נראה לי מסובך מידי רק צריך כלים מתאימים.

את יכולה להכין גם קובה ב-ק' ובכלל לאתגר את עצמך
. אני מכינה לפעמים זה המון עבודה אבל טעים מאוד.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
הבעיה עם הקוסקוס

יש לי מתכון של הקוסקוס והקציצות כמו של אמא שלי. אני רוצה שיצא כמו שהכינה וברור לי שזה לא יצא ככה. אז אני דוחה את זה
 

עדיקים

Active member
כשרוצים טעמים כמו

אני מכינה קובות קבוע כמעט, חמותי מזמן כבר לא.
הילדה ביקשה ממני ללכת אליה שוב לקורס נוסף כדי שיצא לי כמו לסבתא
.
אף פעם לא מנסה להיות ממש כמו כי יודעת שאין סיכוי שאצליח. מתאמצת שיצא טעים ושיאהבו. עם זה בינתיים מסתדרת.
 

סביון1

New member
אוכל כמו של אמא

אם זה אפשרי, לכי אליה יום אחד כשהיא מכינה ותעבדי איתה. ככה תלמדי הכי טוב. ואם היא יכולה לבוא אלייך להכין איתך אצלך במטבח שלך ועם הכלים שלך אז עוד יותר טוב.
 

עדיקים

Active member
מה שהיה אצלנו

שבת חורפית מאוד אז רציתי שוב חמין אבל התנגדו אז מה שהכנתי-
בשישי אכלנו פרגיות פירה וכנפיים בתנור.
בשבת אכלנו ג'חנון מעשה ידיי אחרי שנים שלא הכנתי, יצא טעים ונזלל כל היום.
לצהריים אני והאיש הכנו דושפרה שיצא טעים מאוד, המון עבודה, לא נראה לי שנכין שוב
.
בנוסף הוצאתי בשר (כשתכננתי חמין וביטלו לי) אז הכנתי חורשט סבזי (פעם ראשונה) שעוד לא דגמנו כי היה מלא אוכל, אותו נאכל בימים הקרובים. איך אני אוהבת שלא צריכה לבשל בתחילת השבוע.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
אני הכנתי חורשט בדנג'ון באות ח

לא התחברתי לסגנון, הלימון הנענ והרכז רימונים לקחו את זה לסגנון חמצמץ. אולי הסבזי היה יותר מתאים לי כשאני חושבת על זה. מציעה לך להקפיא אגב הבשר ממש מוצלח יוצא.
 

עדיקים

Active member
אצלי מעדיפים לאכול אוכל מהמקרר בן יומיים

מאוכל שהקפאתי אז מעדיפה להשאיר במקרר, בטוחה שיתחסל הכל.
 

סביון1

New member
אוכל לסופשבוע

לשבת הכנו כופתאות חומוס ובשר שהלכו מצוין עם אורז פרסי.
בשישי בצהריים - קציצות בפיתה
בשישי בערב פיצה, כרובית בתנור בציפוי פריך, מרק אפונה.
&nbsp
 
למעלה