סנדביץ לא חלבי

סנדביץ לא חלבי

הגדול החליט שהוא לא רוצה שום דבר חלבי בסנדביץ - אז מה אני יכולה לשים לו חוץ מחומוס או טחינה? אבוקדו משחיר, חביתה אני מפחדת בגלל שעדיין חם.
ביצה קשה תשרוד בחום הזה?
מה עוד אפשר?
כמובן משהו לא מתוק.
 

mykal

New member
מה הבעיה בחביתה?

אפשר טונה, וממרחים של טונה.
אפשר פרוסות דקות של סלמון מעושן עם ירקות מעל.
יש ממרחי מיונית מעורבים עם כל מיני... תסתכלי במדף הממרחים בסופר.
אפשר זיתים, מלפפון חמוץ על חומוס.,
אגב, לאבוקדו לא קורה כלום עם מזליפים מעט לימון מעליו.
ויש גם מתוקים שהם בפרוש בריאים--כמו ריבה ביתית.
כמו חלבה.במיוחד אם לא מאכל של כל יום כל היום.
 
מה הוא רוצה שתשימי לו בכריך?

אם הוא מספיק גדול כדי להגיד מה הוא לא רוצה, נראה לי שהוא מספיק גדול להגיד מה הוא כן רוצה
 
מבחינתו, כל יום חומוס

אבל נראה לי שהוא רגיל שאנחנו שמים חומוס / גבינה לבנה / קוטג / גבינה צהובה. אלה כל האופציות שהוא מכיר.
הוא ישמח לטונה אבל זה יסריח את התיק ואת הסביבה. אני מעדיפה משהו נטול ריח.
 

mykal

New member
אני מכינה כריכים

עם טונה עוטפת בניר פרגמנט, לא מסריח ולא כלום.
נראה לי שגיוון זה כיף,
אבל אם הוא רוצה כל יום אותו הדבר, --אז מה הבעיה?
את יכולה להוסיף על החומוס פעם מלפפון חמוץ, ופעם זתים, ופעם מלפפון רגיל,
ופעם פלחי עגבניה, ופעם עלה חסה,וכבר יש גיוון.
 

עדיקים

Active member
לא רואה בעייה בלקחת אותו כריך כל יום לבית הספר

הגדולה שלי מתנהלת ככה כבר שנתיים.
אחת לחודשיים נמאס לה ומשנה את הכריך. בסופו של דבר אם מחלקים את זה לאורך השנה יוצא שכל יום לוקחת משהו אחר
. כמובן שמידי פעם אני מציעה שינוי בתפריט לפעמים באמת מתאים לה לפעמים עדיין לא.
מצטרפת למציעות חביתה, טונה אפשר גם פסטרמה. אצלי לוקחים גם כריכים כאלה כשהם עטופים טוב זה לא מעביר ריח. אם את מפחדת שיתקלקל תמיד אפשר לשלוח בקופסא עם קרחום קטן.
 
לי במשך 12 שנות לימוד היה אותו כריך כל יום

טחינה ומלפפון חמוץ.
זה מה שהסכמתי לקחת בכריך. לא משהו אחר.
12 שנות לימוד (וגם היום, כשאני לוקחת כריך לעבודה זה בדרך כלל עם טחינה ומלפפון חמוץ).
הגיוונים הוכנסו בפירות ובירקות שהיו בצד. לפעמים אמא שלי שלחה גם פרוסת עוגה או פשטידה שנשארה מערב קודם.


בקיצור - אם הוא רוצה אותו כריך, וביתר הארוחות הוא אוכל מגוון - תני לו.
 
אני חושבת שהוא כבר מספיק גדול כדי לקחת אחריות
שילך לסופר או שישב מול אתר אונליין של סופר כלשהו, יראה מה האפשרויות ויכין לכם טבלה יומית מה הוא רוצה בכריך. למה את צריכה לשבור את הראש על זה? הילד בחטיבה. מילא שעוד מכינים לו כריכים, אבל שלפחות יגיד בעצמו מה הוא רוצה ולא ישלח את אמא שלו לשבור את הראש על העניין.
ואם הוא רוצה כל יום חומוס - סבבה, לא שווה לריב על זה. שיקבל כל יום חומוס, עד שיימאס לו ויגיד שהוא רוצה משהו אחר (וגם יגיד מה זה המשהו האחר הזה). רוצה גיוונים? גם סבבה. שירשום "יום א: חומוס עם מלפפון חמוץ, יום ב: חומוס עם זיתים". אבל באמת הגיע הזמן שייקח אחריות.
 
כמה רעיונות

אצלנו יש טחינה גולמית, ממרח שקדים (ללא סוכר, אבל הטעם שלו קצת מתקתק) וממרח בוטנים (ללא מלח וללא סוכר).
ראיתי גם ממרח קשיו וממרחי אגוזים נוספים, אבל היא לא מוכנה לטעום אז כרגע אני לא קונה.
עד גיל 4 היא היתה אלרגית לחלב והיא עדיין מתנגדת לממרחי גבינה, אז נשארנו עם הפרווה.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
בלת"ק רעיונות לסנדוויץ לא חלבי:

פסטרמה
סלט טונה
סלט ביצים
מאפינס כלשהו שתכיני
אין בעיה עם חביתה בחום באופן כללי אבל בכיתות יש מזגן אז הכל אפשרי בעצם
אלה דברים עם ריח אבל שיהיה ריח. שימי בקופסה ואחרי שיסיים לאכול הריח יעלם. הסברתי לילדים שלי שלא יתרגשו מריח ושיאכלו מה שטעים להם.
 
למעלה